Pagina 1 din 1 |
[ 5 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru cu statut special
Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 |
Cu mai bine de patru secole in urmă, în Zurich, Elvetia, s-a format un nou grup de părtăşie al credincioşilor creştini. Martin Luther se separase de Biserica Catolică, dar continuase practica nebiblică a botezului pruncilor.
Noul grup de părtăşie , condus de Conrad Grebel şi Felix Manz, s-a format pentru a oferi oamenilor, posibilitatea de a-L urma pe Domnul Iesus Christos potrivit întregului Cuvânt al lui Dumnezeu , Biblia. Grupul, a fost numit în batjocură ,,anabaptist ", datorită respingerii de către membrii lui a botezului pruncilor în favoarea botezului celor ce mărturisesc credinţa. Mai târziu ei au fost numiţi menoniţi după liderul lor spiritual , Menno Simons, ce renunţase la preoţia catolică pentru a-L urma pe Christos. Datorită persecuţiei aceştea au emigrat în Rusia iar apoi în SUA. Ştie cineva care sunt diferenţele dintre menoniţi şi celelate biserici neoprotestante? _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mar Mai 09, 2006 5:45 pm |
|
Membru Special
există o biserică Menonită chiar în Arad......poţi să mergi personal să vezi....... sau dacă vrei îţi dau mărturia lor de credinţă.........
|
Mar Mai 09, 2006 8:06 pm |
|
Membru cu statut special
Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 |
calea scrie: există o biserică Menonită chiar în Arad......poţi să mergi personal să vezi....... sau dacă vrei îţi dau mărturia lor de credinţă......... Ar fi bine să ne postezi cu linuţă pe scurt câte un rând fiecare punct să vedem toţi sau trimite-mi pe yahoo messenger şi o fac html să o vedem toţi. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mar Mai 09, 2006 8:18 pm |
|
Membru Argint
Membru din: Joi Apr 27, 2006 11:31 pm Mesaje: 194 Localitate: Europa centrala |
Îi pretuiesc mult pe anumiti anabaptisti, si anume hutteritii sau hutterienii.
Ghiciti de ce. http://en.wikipedia.org/wiki/Hutterite |
Mie Mai 10, 2006 4:16 pm |
|
Membru Special
păi o am mărturia de credinţă în format tipărit.........ţi-o aduc duminică la adunare dacă vrei să o studiezi............
|
Joi Mai 11, 2006 3:46 pm |
|
Pagina 1 din 1 |
[ 5 mesaje ] |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |