Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ] 
Iad
Autor Mesaj
Membru Special
Membru Special

Anul naşterii: 11 Noi 1969
Răspuns cu citat
Iadul, ca loc de chin literal si etern, a fost inventat de filozofii pagani, ca un sistem religios de a "civiliza", de a face pe oameni mai morali. Insa nu e bine, nu e drept sa inventam minciuni, ca prin ele sa apropiem pe oameni de moralitate, de dreptate.
In Vechiul Testament oamenii - fie cei drepti, fie cei nedrepti, erau considerati ca fiind "adormiti" in tarana pamantului, unde asteptau judecata.
"Multi dintre cei care dorm in tarana pamantului se vor trezi: unii pentru viata vesnica si altii pentru rusine si dispret vesnic" Daniel 12:2
Asadar si cei mai conservatori traditionalisti sadisti iadisti ar trebui sa accepte macar acest adevar, ca pana la judecata nimeni nu este in iad. Si chiar am auzit pe un pastor baptist de la Vocea Evangheliei - care spunea> Fratilor, iadul inca nu s-a deschis, ci se va deschide numai dupa mia de ani".
In Vechiul Testament nu apare niciodata cuvantul iad, ca un mare lac de foc, ci sheol, expresia locului unde sunt mortii. Insa cu timpul, in perioada elenistica, cand evreii au fost fortati de catre cuceritorii lor greci sa imbratiseze elenismul si credintele grecesti, multi au cedat adevarul si traditia lor Biblica si au preluat conceptul de iad pagan.
Despre judecati>
Biblia descrie 3 tipuri de judecati, in afara de judecata care incepe de la, sau cu casa lui Dumnezeu - 1Petru4:17:
"Caci suntem in timpul cand judecata incepe de la casa lui Dumnezeu. Si daca incepe cu noi, care va fi sfarsitul celor care nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu?" Evreii mozaici nu se mai pun aici, ca ei nu mai sunt casa lui Dumnezeu, ci crestinii sunt acea casa acum, asadar evreii mozaici au fost judecati si pedepsiti, iar casa lor a ramas pustie - Matei 23:38> "Iata, vi se lasa casa pustie"
Judecatile viitoare
1.Judecata neamurilor inainte de Armaghedon Apocalipsa 19:1-21
2.Judecata natiunilor si a lui Israel in Mileniu Matei 19:27-29, Luca 19:11-27
3.Judecata finala de la tronul alb Apocalipsa 20:11-15
Sa nu uitam, ca Biserica va invia undeva inainte de Armaghedon, ca sa asiste si ea la judecata - Apocalipsa 2:26,27: "Celui ce va birui si celui ce va pazi pana la sfarsit lucrarile mele, ii voi da stapanire peste neamuri. Le va pastori cu un toiag de fier si le va zdrobi ca pe niste vase de lut, cum am primit si eu de la Tatal meu."
Dupa inviere, Biserica nu mai are dreptul la casatorie - Matei 22:30, caci dupa invierea lor ei sunt fapturi noi, fiind rapiti si transformati ca sa fie ca Isus Christos, Domnul lor, de natura dumnezeiasca - 2Petru 1:4 - ei sunt virgini ca ingerii, si pentru totdeauna ei asa raman.
Biserica va asista in calitate de judecatori la toate aceste 3 tipuri de judecati - 1Corinteni 6:1-3.
Biblia scrie clar ca ceilalti morti, care nu fac parte din Biserica, invie numai la judecata de la tronul alb,
dupa mileniu - Apocalipsa 20:11-15, chiar daca propozitia "Ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani" din Apocalipsa 20:5 nu apare in toate manuscrisele, contextul din Apocalipsa 20:11-15 arata clar asta.
In mia de ani, nasterile vor continua, vor fi multi copii si oamenii vor popula din nou Pamantul. Moartea inca va mai exista, dar va lovi numai pe pacatosii care vor comite pacate capitale, deci vor fi si pacatosi, care vor muri, care se vor razvrati, chiar si in mileniu>
"Nu vor mai fi in el copii care traiesc putine zile, nici batrani care sa nu-si implineasca zilele. Caci cine va muri la varsta de o suta de ani, va fi inca tanar si cel care va muri la varsta de o suta de ani, va fi blestemat ca pacatos."
Isaia 65:20
Dupa Armaghedon, hoiturile vor fi devorate de animale - Apocalipsa 19:17,18, dar in scurt timp conditiile atmosferice din mileniu se vor schimba, va fi o clima excelenta peste tot si chiar si pe varful muntilor vor fi bogate terenuri agricole, paduri si pasuni. Soarele nu va mai dogori, fermentatia si putrefactia va fi minora, animalele vor avea hrana diversificata si bogata, vor fi toate vegetariene ca si oamenii. De aceea mortii de la Armaghedon, care mai raman dupa "ospatul" animalelor, vor trebui stransi si ingropati - Ezechiel 39:12-16.
Insa apare un lucru interesant in mileniu. Oamenii care se razvratesc in mileniu, vor fi lasati neingropati - posibil dusi intr-o groapa comuna langa Ierusalim si in alte parti, iar toti aceia care se vor duce sa se inchine la Ierusalim, ii vor putea vedea - Isaia 66:22-24. Profetia din Isaia nu arata ca acesti morti ar fi vii si s-ar chinui in foc, ci mai degraba trupurile lor sunt lasate asa pentru ca sa fie "un dezgust", o avertizare pentru toti.
Dupa mia de ani, cand Satan va fi dezlegat, el va iesi sa insele neamurile si va insela pe multi. Dupa pedepsirea lor, va urma invierea generala, al celorlalti morti, care nu au facut parte din Biserica, si vor fi judecati dupa faptele lor - Apocalipsa 20:11-15. Atunci, moartea va inceta definitiv. Locuinta mortilor de asemenea. Aceste stari vor fi distruse in lacul de foc. Moartea a doua va consuma totul si se va stinge, sau va arde la nesfarsit, chinuind omenirea decazuta acolo? Eu am observat ca si in Apocalipsa au fost puse interpolari. Am gasit nu una, ci mai multe fraze care nu apar in toate manuscrisele vechi. Trebuie sa cercetam toate manuscrisele vechi, ca sa vedem cum a fost textul original si daca cuvintele au fost traduse potrivit cu sensul lor vechi sau tendentios, pentru a sprijini o anume doctrina.
Haideti sa facem o lista cu toate aceste adaugiri din Apocalipsa. Luam traducerile care au la baza Textus Receptus al lui King James Version si le comparam cu cele mai vechi manuscrise.

Ultima oară modificat de innoire pe Joi Sep 18, 2008 9:03 pm, modificat 1 dată în total.

Dum Sep 14, 2008 12:59 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
O interpolare este in Apocalipsa 1:11, m-am intalnit cu ea in mai multe traduceri.
"Eu sunt Alfa si Omega, primul si ultimul"
Asa apare in King James Version si in traducerile care se bazeaza pe KJV.
Insa in manuscrise mai vechi nu apare asa ceva la acest verset.

Lun Sep 15, 2008 9:39 pm
Membru Nou
Membru Nou

Răspuns cu citat
Adaosul a fost făcut pentru a sprijini biblic trinitatea. Dacă şi Isus este Alfa şi Omega, atunci el este în egală măsură Dumnezeu Atotputernic.
Din fericire, toate cele 96 de apariţii ale cuvântului Dumnezeu în Apocalipsa se referă la Tatăl.

Mar Sep 16, 2008 7:55 am
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976
Răspuns cu citat
Domnul Isus a primit "Revelaţia" de la Tatăl şi când ia descoperit lui Ioan a spus exact cum ar fi vorbit Tatăl prin el, nu este vorba de nici o interpolare.

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Mar Sep 16, 2008 2:50 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Florin, este adevarat ca Fiul a primit de la Tatal revelatia, dar nu uita, ca oamenii religiosi pot fi si cei mai rai, ei l-au ucis si pe Domnul Christos si pe profeti, au facut crime ingrozitoare - cazul Hipatia, Miguel Servetus, Inchizitia, Cruciadele, masacrarea indienilor si aborigenilor - consilii ecumenice in care s-au comportat ca talharii de la drumul mare. Nu e de mirare ca la unii inaintasi ai acestora Domnul le-a spus ca au ca tata pe Diavolul.
Deci, religiozitatea desi e buna - Iacov 1:27, totusi poate fi canalizata intr-o directie gresita daca nu avem grija. Tot Domnul spune ca: Multi imi vor zice in ziua aceea .. N-am prorocit... n-am scos noi demoni... n-am facut noi minuni etc Matei 7:21-27
Asadar, daca oamenii religiosi sunt in stare sa fie inselati in asemenea hal, atunci sa nu ne miram, daca unii dintre ei au avut chiar si curajul sa modifice anumite fraze din Biblie - ca de exemplu faimosul citat al formulei de botez.
Da, exista acum recenzii ale lui King James Version si am vazut ca in noile editii ale Noului Testament, fraza aceasta nu apare in acel verset din Apocalipsa 1:11.
http://interlinear.biblos.com/revelation/1.htm

O alta posibila interpolare este la Apocalipsa 1:1
"si El le-a facut-o cunoscut prin semne"
Aici nu apare

Mar Sep 16, 2008 9:01 pm
Membru Nou
Membru Nou

Răspuns cu citat
La linkul indicat, în greacă, nu pare să lipsească propoziţia "le-a făcut-o cunoscut prin semne"...

Mar Sep 16, 2008 11:37 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Hai sa vedem, uita-te la propozitie, acolo este si textul in engleza si subliniaza te rog textul adecvat. Numai fraza ce ne intereseaza pe noi.

Mie Sep 17, 2008 6:22 pm
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
În traducerea Cornilescu revizuită gramatical versetul 1 apare:

"Descoperirea lui Isus Hristos pe care l-a dat-o Dumnezeu, ca să arate robilor Săi lucrurile care au să se întâmple în curând. Şi le-a făcut-o cunoscut, trimeţând prin îngerul Său la robul Său Ioan,"

Nu scrie "prin semne".

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Joi Sep 18, 2008 11:41 am
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Postarea cu ordinea cuvintelor ca in greaca, nu vad nicaieri cuvantul "signs", care inseamna semne...
Revelation Jesus Christ which gave his the God show the bond-servants his which must pass shortly soon and communicated sent by the angel his the bond-servant his John

Joi Sep 18, 2008 9:18 pm
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Este un cuvânt care apare de două ori în NT dar nu în toate manuscrisele, şi anume în Fapte 11:11 şi în Revelaţia 1:1.

Imagine

Vin Sep 19, 2008 5:48 am
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Apare de doua ori in Noul Testament
1. la Apocalipsa 1:1 este traduc "comunicat" sau "facut cunoscut"
This is the Revelation of Jesus Christ, which God gave him to show to his servants the things which must happen soon, which he sent and made known (esemanen) by his angel to his servant, John,
http://concordance.biblos.com/ese_manen.htm
2. la Fapte 11:28 e tradus cu "indicat"
One of them named Agabus stood up, and indicated (esemanen) by the Spirit that there should be a great famine all over the world, which also happened in the days of Claudius.
http://interlinear.biblos.com/acts/11.htm
http://concordance.biblos.com/ese_manen.htm

Asadar esemanen este> Verb: Third Person Aorist Active Indicative Singular !!!
Deci el nu poate fi tradus altfel numai ca verb
1.communicated
2.made know
3.indicated

Sâm Sep 20, 2008 8:44 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
totu?i iadul există.........uita?i un link cu mărturii despre iad:

http://spiritlessons.com/romanian/index.htm

:-o

Mie Dec 24, 2008 9:26 pm
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
ZOROASTRISM

Se spune că ar fi cea mai veche religie actuală din lume. Şi s-ar putea să fie adevărat, dacă ne gândim la religii cu anumiţi întemeietori. Taina datelor vieţii fondatorului nu s-a putut elucida niciodată. Unii învăţaţi din domeniul acestei religii au fixat data naşterii lui Spitama Zoroastru (Zarathustra) la 6.000 î.d.Hr. Alţii spun că el s-a născut cu 600 de ani înainte de era creştină. Toţi susţin că iudaismul şi creştinismul datorează mult profetului persan Zoroastru, fiindcă el a predicat multe adevăruri pe care profeţii iudaici şi însuşi Isus le-ar fi repetat.

De exemplu, în Avesta, cum se numeşte scriptura sacră a zoroastrienilor, se spune că lumea a fost creată în şase zile şi că un om, Maşia (Mashya) şi o femeie Maşioi (Mashyoi), au fost aşezaţi în grădina numită paradis ca mai apoi să fie alungaţi din cauza neascultării de Dumnezeu.

Aceste scrieri vechi, iniţial aşternute pe 12.000 de piei de viţel şi legate cu inele de aur, de asemenea învăţau că există un loc numit cer şi un loc numit iad şi că Dumnezeu este Duh căruia oamenii trebuie să I se închine “în duh şi în adevăr”.

Asemănarea dintre unele ziceri ale lui Zoroastru şi cuvintele lui Isus sunt şi mai surprinzătoare. Multe secole înainte ca galileanul Isus să-şi fi început misiunea, Zoroastru proclama deja o regulă de aur, regulă care spunea că omul este bun doar când vrea să nu facă altuia ceea ce nu este bine pentru sine.

Înainte de învăţătura lui Isus despre bunătatea Tatălui, Zoroastru îl descria pe Dumnezeu ca “Dătătorul tuturor lucrurilor bune şi desăvârşite”.

Cu sute de ani înainte de Golgota, Zoroastru vorbea despre “învierea din morţi”, despre “nemurirea sufletului”, şi chiar a mers până acolo încât să spună că cei ce vor crede în el (în Zoroastru) “nu vor pieri, ci li se vor da viaţă veşnică”.

Magii de la Răsărit care au mers după stea şi au adus darurile lor la Betleem erau magi din Persia, adică zoroastrieni care primiseră ştire în chip dumnezeiesc că s-a născut un Mântuitor. Toate acestea sunt suficiente pentru a recomanda această religie studiului mai amănunţit.

Sursa
http://old.ournet.md/~religie/theme_2.html

Joi Dec 25, 2008 2:57 pm
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Dragă Alin, iadul sau iades (de la gr. Hades) există tot timpul în asbis, oamenii de ştiinţă susţin că este un miez magnetic fierbinte al acestei planete care generează câmpul electric sau magnetic original.

Poate lordsion ne poate duce şi argumente ştiinţifice că întradevăr centrul pământului e din magmă fiebinte şi nu e apă sau e pur şi simplu inversul unei găuri neage din care să iasă magnetismul, s.a. ;-)

Vin Dec 26, 2008 12:49 pm
YIM WWW
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 16 mesaje ]