Pagina 1 din 1 |
[ 45 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Special
Membru din: Joi Apr 13, 2006 10:09 pm Mesaje: 503 Anul naşterii: 11 Noi 1969 |
Salutari de pace si har!
Propun sa discutam aici despre iesirea (exodul) lui Israel din Egipt. _________________ Dumnezeu este iubire. |
Dum Noi 02, 2008 4:37 pm |
|
Membru Special
Nu le-a fost usor... _________________ Dumnezeu este iubire. |
Dum Noi 02, 2008 10:24 pm |
|
Membru Special
Noile descoperiri arheologice confirma Biblia _________________ Dumnezeu este iubire. |
Lun Noi 03, 2008 12:01 am |
|
Membru cu statut special
Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 |
Se pare că Egiptenii făceau comerţ cu insulele greceşti, în timp ce s-au răsculat împotriva israeliţilor care conduceau Egiptul din timpul lui Iosif care folosea numele tatălui să Iacob pe sigil. După această răscolă egiptenii i-au trasformat în sclavi considerând că israeliţii erau un popor asupritor care nu aveau dreptul să conducă ţara şi nu merită să fie trataţi mai bine. În acea periodă se arată că natura era pe cale să se dezlănţuie şi să producă catastrofe uriaşe, dar din cauza că israeliţii erau în Egipt, Dumnezeu a ţinut sub control fenomenele din natură încecând să găsească o modalitate să îşi scotă poporul din zonele afectate. Probabil că egiptenii erau influenţaţi de grecii din Europa cum să trateze "sclavii" şi asta a condus ca grecii din issulele care făceu comerţ cu Egiptul să piradă primii protecţia ... _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Lun Noi 03, 2008 8:27 am |
|
Membru cu statut special
Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 |
În cartea pe care au scriso egiptenii după plăgile şi exodul israeliţilor ei explică să o cometă sau un corp ceresc uriaş ar fi ajuns în apropierea Pământului şi astfel evenimentele respective s-ar fi produs mai repede s-au mai târziu.
Ei au cercetat de la popoarele din jur pentru a afla mai muilte despre Dumenzeu-ul israeliţilor care ia ajutat pentru a se salva de situaţia catastrofală şi cu dovezile ce au adunat au avut o tentativă de a institui religia monoteistă în Egipt. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Lun Noi 03, 2008 10:08 am |
|
Membru Argint
Membru din: Mar Ian 09, 2007 11:00 pm Mesaje: 149 Localitate: România |
Este greu sa recunoastem si sa acceptam ca multe din relatarile din vechiul testament
au fost inspirate din culturile altor popoare, Sumerian, Egiptean ? Ce importanta ar mai avea ele pentru noi daca am descoperi ca multe din aceste relatari au fost copiate, imprumutate din mitologiile Sumeriene si Egiptene care sunt cu mult mai vechi decat cele din Vechiul Testament si care ne-au fost prezentate noua de catre poporul evreu din antichitate ca si "REVELATIE DIVINA" Exemple ??? Comparati ! SARGON, Rege Sumerian 2270 BC – 2215 B http://en.wikipedia.org/wiki/Sargon_of_Akkad Sargon, viteaz rege din Agade, sunt. Mama mea a fost mare preoteasa, tatal nu mi l-am cunoscut... Mama mea, marea preoteasa, care m-a procreat, in secret m-a adus pe lume. M-a pus in cos de papura, cu catran a lipit capacul. M-a aruncat in rau, nu m-am scufundat. Raul m-a purtat pe ape, m-a dus la Akki, cel ce iriga, Akki, cel ce iriga, m-a ridicat cand a scos apa, Akki, cel ce iriga, ca pe fiul lui m-a luat si m-a crescut.... Moise Lider al poporului Evreu Exod 2:1-3 Un om din casa lui Levi luase de nevastă pe o fată a lui Levi. Femeia aceasta a rămas însărcinată, şi a născut un fiu. A văzut că este frumos, şi l -a ascuns trei luni. Ne mai putînd să -l ascundă, a luat un sicriaş de papură, pe care l -a uns cu lut şi cu smoală; a pus copilul în el, şi l -a aşezat între trestii, pe malul rîului. Cain şi Abel Povestea este arhicunoscută. Cain era agricultor (plugar), iar Abel cioban , Invidios pe faptul că Dumnezeu a primit jertfa lui Abel şi pe a sa nu, Cain îşi ucide fratele. Finalul poveştii: Cain este izgonit şi devine un fugar . În mitul sumerian al zeiţei Inanna, se prezintă competiţia dintre Dumuzi zéul ciobanilor şi Enkimdu, zéul agricultorilor. Amândoi doreau să câstige inima zeiţei Inanna. Cel care reuşeste acest lucru este Dumuzi, în timp ce Enkimdu, învins, pleacă în pribegie. Visul lui Iacov 10. Iacov a plecat din Beer-Şeba, şi şi-a luat drumul spre Haran. 11. A ajuns într-un loc unde a rămas peste noapte, căci asfinţise soarele. A luat o piatră de acolo, a pus-o căpătâi, şi s-a culcat în locul acela. 12. Şi a visat o scară rezemată de pământ, al cărei vârf ajungea până la cer. Îngerii lui Dumnezeu se suiau şi se pogorau pe scara aceea. 13. Şi Domnul stătea deasupra ei, şi zicea: „Eu sunt Domnul, Dumnezeul tatălui tău Avraam, şi Dumnezeul lui Isaac.” Pământul pe care eşti culcat, ţi-l voi da ţie şi seminţei tale. (Geneza 28) În Textele Piramidelor principala temă este renaşterea şi înălţarea la cer a faraonului. Această ascensiune este descrisă în mai multe feluri. În unele texte sufletul faraonului face această călătorie cu barca lui Ra (zéul Soarelui). În altele, sufletul faraonului îşi ia zborul sub forma unei păsări (şoim, bâtlan) sau… urcă la cer căţărându-se pe o scară la căpătul căreia îl aşteaptă zéul Ra. "Ei au adus o scara pentru Teti, ei au instalat o scara pentru Teti; scara iat-o apare. Apare si numele tau pe care l-au rostit zeii" (Textele Piramidelor) Povestea lui Iosif 6. […] Dar Iosif era frumos la statură, şi plăcut la chip. 7. După câtăva vreme, s-a întâmplat că nevasta stăpânului său a pus ochii pe Iosif, şi a zis: „Culcă-te cu mine!” 8. El n-a voit, şi a zis nevestei stăpânului său: „Vezi că stăpânul meu nu-mi cere socoteala de nimic din casă, şi mi-a dat pe mână tot ce are. 9. El nu este mai mare decât mine în casa aceasta, şi nu mi-a oprit nimic, afară de tine, pentru că eşti nevasta lui. Cum aş putea să fac eu un rău atât de mare şi să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?” 14. […] a chemat oamenii din casă, şi le-a zis: „Vedeţi, ne-a adus un Evreu ca să-şi bată joc de noi! Omul acesta a venit la mine ca să se culce cu mine, dar eu am ţipat în gura mare. 19. După ce a auzit cuvintele nevestei sale, care-i zicea: „Iată ce mi-a făcut robul tău”, stăpânul lui Iosif s-a mâniat foarte tare. 20. A luat pe Iosif, şi l-a aruncat în temniţă în locul unde erau închişi întemniţaţii împăratului; şi astfel Iosif a stat acolo, în temniţă. (Geneza 39) 41. Faraon a zis lui Iosif: „Uite, îţi dau stăpânire peste toată ţara Egiptului.” 42. Faraon şi-a scos inelul din deget, şi l-a pus în degetul lui Iosif; l-a îmbrăcat cu haine de in subţire, şi i-a pus un lanţ de aur la gât. 43. L-a suit în carul care venea după al lui, şi strigau înaintea lui: „În genunchi!” Astfel i-a dat Faraon stăpânire peste toată ţara Egiptului. (Geneza 41) La British Museum se găseşte un papirus (The Papyrus D’Orbiney), datat ca provenind din timpul lui Seti II (1203 BC - 1197 BC). Acest papirus cuprinde mai multe povestiri printre care şi pe cea a doi fraţi, Anpu şi Bata. Această poveste seamănă atât de mult cu cea a lui Iosif şi soţia lui Potifar, încât unii s-au grăbit să afirme că ea îşi are originea chiar în incidentul relatat în Vechiul Testament. Pe scurt povestea egipteană sună cam aşa. Erau odată doi fraţi Anpu şi Bata. Bata, fratele mai tânăr, locuia împreună cu fratele său şi cu soţia acestuia la o fermă. Într-o zi pe când semănau pământul, Anpu îşi trimite fratele mai mic să aducă un coş cu seminţe de acasă. Văzând cât de frumos şi de puternic este Bata, soţia lui Anpu îi cere să se culce cu ea, însă Bata o refuză (,,Anpu este pentru mine ca un tată, iar tu ca o mamă. Nu voi spune nimănui ceea ce mi-ai cerut. Niciodată să nu mai aud asemenea lucruri'') Când Anpu ajunge acasă îşi găseşte soţia răvăşită, cu hainele rupte şi cu ochii în lacrimi. Întrebată ce s-a întâmplat ea îl acuză pe Bata că ar fi încercat să o violeze. Orbit de furie Anpu plănuieşte să-şi ucidă fratele. Bata fuge şi îl imploră pe zéul Ra să îl salveze. zéul pune un râu (Nilul) între cei doi fraţi. Astfel, departe de furia fratelui său, Bata are posibilitatea să îi explica acestuia cum au stat cu adevărat lucrurile. Auzind adevărul, Anpu îşi ucide soţia. Povestea continuă diferit de cea biblică, însă în final Bata ajunge să conducă Egiptul. Cele 10 porunci, legile de conduită morală, atât în societate cât şi în faţa lui Dumnezeu. 7. Să nu iei în deşert Numele Domnului […] 8. Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. 9. Să lucrezi şase zile, şi să-ţi faci lucrul tău. 10. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. 11. Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea, şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o. 12. Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara, pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău. 13. Să nu ucizi. 14. Să nu preacurveşti. 15. Să nu furi. 16. Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău. 17. Să nu pofteşti casa aproapelui tău; să nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tău. (Exod 20:7-16) Mai mult de jumătate dintre ele le găsim în Capitolul 125 din Cartea Egipteană a morţilor. Aceasta cuprinde mai multe mărturisiri pe care sufletul celui decedat trebuie să le facă în faţa zeului Toth, judecătorul divin. Nu l-am dispreţuit pe ,,Dumnezeu’’ (zéu)… Nu am ucis… Nu am comis adulter… Nu am furat… Nu am pângărit femeia altui bărbat… Nu l-am blestemat pe ,,Dumnezeu’’(zéu)… Nu am adus mărturii mincinoase… (Cartea Egipteană a morţilor) În Vechiul Testament, aceste legi, scrise de Dumnezeu pe două plăci din piatră, erau păstrate în Chivotul Legii, numit şi ,,aşternutul picioarelor lui Dumnezeu’’. Despre incantaţiile sau mărturisirile, din Cartea Egipteană a morţilor, legendele spun că au fost scrise de însuşi zéul Toth pe o piatră de alabastru, care a fost apoi aşezată la picioarele lui . Chivotul Legii seamănă foarte mult cu cel egiptean. În religia egipteană acesta era purtat de preoţi în procesiuni religioase, deoarece se considera că în el erau păstrate relicvele sacre ale lu Osiris, Isis sau ale altor zéi. De asemenea el simboliza arca sau barca cu care sufletul faraonului părăsea această lume (trupul faraonilor era adus cu o barca pe Nil la locul unde urma să fie depus). Heruvimi in Egipt 2.Să n-adăugaţi nimic la cele ce vă poruncesc eu, şi să nu scădeţi nimic din ele; ci să păziţi poruncile Domnului, Dumnezeului vostru, aşa cum vi le dau eu. (Deuteronomul 4.2) În cea mai veche carte de înţelepciune egipteană -,, Învăţătura lui Ptah-hotep’’ - care cuprinde porunci, sfaturi, învăţături, reguli de viaţă pentru supuşii faraonului, se găseşte următoarea frază : Să nu scoaţi nici un cuvânt, să nu adaugi nimic, să nu înlocuieşti vreun cuvânt cu un altul . (Învăţătura lui Ptah-hotep) 7. Să nu mâncaţi porcul, care are unghia despicată şi copita despărţită, dar nu rumegă; să-l priviţi ca necurat. (Deuteronomul 14.8 , Leviticul 11.7) În Egiptul antic porcul era un animal typhonian, malefic, deoarece imaginea lui era asociată cu cea a zeului Seth. În mitul lui Isis şi Osiris, Seth se transformă într-un porc negru şi îl mutilează pe Osiris, lăsându-l fără un ochi. Într-un alt mit, se povesteşte că Seth, în timp ce urmărea un porc în timpul unei nopţi cu lună plină, a descoperit sarcofagul din lemn în care era trupul lui Osiris şi l-a sfâşiat. Din această cauză în textele egiptene era interzisă rostirea numelui acestui animal sau reprezentarea sa sub orice formă (grohăitul lui era considerat drept o manifestare a urii). Ca şi în Vechiul Testament porcul era asociat cu rezidurile, murdăria, iar din punct de vedere religios era un animal impur. 9. Dumnezeu a zis lui Avraam: „Să păzeşti legământul Meu, tu şi sămânţa ta după tine, din neam în neam. 10. Acesta este legământul Meu pe care să-l păziţi între Mine şi voi, şi sămânţa ta după tine: tot ce este de parte bărbătească între voi să fie tăiat împrejur. 11. Să vă tăiaţi împrejur în carnea prepuţului vostru: şi acesta să fie semnul legământului dintre Mine şi voi. …. 14. Un copil de parte bărbătească netăiat împrejur în carnea prepuţului lui, să fie nimicit din mijlocul neamului său: a călcat legământul Meu.” (Geneza 17) Circumcizia reprezenta deci o poruncă, un sacrificiu cerut de Dumnezeu. Dacă urmărim firul epic observăm că acest legământ are loc după ce Avraam revine din… Egipt. Iar în Egiptul antic, circumcizia se practica incă din mileniul III sau chiar IV ca un ritual primitiv de sacrificiu al sângelui Comentarii preluate pe pe http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2172.0.html Ritual Egiptean Oferind "Shemanna" paine alba(Manna) si vin Zeilor Ioan 1:1 La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu. Cartea Egipteana a Mortilor Eu sunt Cel Etern, Eu sunt Ra, Eu sunt cel care a creat Cuvantul, Eu sunt Cuvantul Zdrobind capul sarpelui Geneza 3:15 Vrăşmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămînţa ta şi sămînţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcîiul.` Sabia invapaiata care pazea drumul care duce la pomul vietii Geneza 3:24 Astfel a izgonit El pe Adam; şi la răsăritul grădinii Edenului a pus nişte heruvimi, cari să învîrtească o sabie învăpăiată, ca să păzească drumul care duce la pomul vieţii. |
Lun Noi 03, 2008 3:35 pm |
|
Membru Special
In lumea asta multe lucruri se aseamana. Apostolul Pavel spune ca neamurile care fac din fire lucrurile legii isi sunt singuri lege si dovedesc ca legea a fost scrisa de Creator in inimile lor, caci despre asta marturisesc constiinta lor. Dar treptat oamenii au decazut de la anumite valori, marginindu-se numai la cateva.
Pe de alta parte Satan stia ca urma sa vina un Mantuitor ceresc si cunostea profetiile despre el, asa ca a incercat sa imite acestea. _________________ Dumnezeu este iubire. |
Lun Noi 03, 2008 6:07 pm |
|
Membru cu statut special
Trebuie să ţinem seama că după potop toţii locuitorii Pământului erau copii lui Noe care au păstrat într-un fel sau altul tradiţia şi legendele, astfel au purtat şi urmaşii lui Ham, egipenii.
Când Avraam a fost în Egipt, a luat de acolo anumite cunoştină, egiptenii fiind buni arhitecţi. Probabil că acolo a văzut prima dată cum e face circumcizia. Dar aceasta nu ia fost cerută deloc lui Avraam, care avea capacitatea să vorbească cu Dumnezeu la fel ca mai târziu Moise, să o facă nemului său până nu a intrat în Ţara Promisă. Deci această cerinţă era pentru cei care aveau să locuiască pe Pământ Sfânt iar la Moise ia fost cerută din nou după ce Dumnezeu după ia fost cerut să scotă pe israeliţi din Egipt, pentru a da un exemplu pozitiv celor care aveau să se întoarcă în Ţara Promisă. Citat: Ţie şi seminţei tale după tine îţi voi da ţara în care locuieşti acum ca străin şi anume îţi voi da toată ţara Canaanului în stăpânire veşnică; şi Eu voi fi Dumnezeul lor.” Dumnezeu i-a zis lui Avraam: „Să păzeşti legământul Meu, tu şi sămânţa ta după tine, din neam în neam. Acesta este legământul Meu pe care să-l păziţi între Mine şi voi şi sămânţa ta după tine: tot ce este de parte bărbătească între voi să fie tăiat împrejur. Să vă tăiaţi împrejur în carnea prepuţului vostru; şi acesta să fie semnul legământului dintre Mine şi voi. La vârsta de opt zile, orice copil de parte bărbătească dintre voi să fie tăiat împrejur, neam după neam: fie că este rob născut în casă, fie că este cumpărat cu bani de la vreun străin, care nu face parte din neamul tău. Va trebui tăiat împrejur atât robul născut în casă cât şi cel cumpărat cu bani; şi astfel legământul Meu să fie întărit în carnea voastră ca un legământ veşnic. Un copil de parte bărbătească netăiat împrejur în carnea prepuţului lui, să fie nimicit din mijlocul neamului său: a călcat legământul Meu.” _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mar Noi 04, 2008 2:29 pm |
|
Membru Argint
Citat: In lumea asta multe lucruri se aseamana. Apostolul Pavel spune ca neamurile care fac din fire lucrurile legii isi sunt singuri lege si dovedesc ca legea a fost scrisa de Creator in inimile lor, caci despre asta marturisesc constiinta lor Sa fie oare doar o coincindenta sau un plan dinainte stabilit pentru a mentine marile mase de oameni in ignoranta find astfel mult mai usor de controlat ? Fara indoiala Biblia este Cartea Cartilor, Cartea care cu cel mai mare succes din toate timpurile, este o carte inegalabila insa departe de a fi o "Revelatie Divina" si departe de a fi o carte atotcuprinzatoare, din motive politice dar si altele autorii Bbiliei au facut totalul mitologiilor Presumerian, Sumerian, Egiptean si Babilonian pentru a crea "o noua mitologie universala" pentru a mentine, mai departe marile mase de oameni in ignoranta, pentru a ascunde adevarul. Daca Biblia este Cartea ce mai raspdinta din lume atunci ea este la indemana celor mai multor oameni, este cartea cea mai larg raspandita fiind usor de gasit si totusi Isus a spus ca calea cea stramta, cea care duce la viata nu este usor de gasit si ca putini sunt cei care gasesc aceasta cale iar Biblia fiind cartea cea mai larg raspandita se asociaza cu cealalta cale larga care duce la distrugere si aici nu este vorba de intelegerea Bibliei pentru ca una este sa gasesti un lucru si apoi sa inveti sa il folosesti deci aici este vorba de a gasi aceasta cale si apoi de a intelege, invata cum sa o folosesti ! Sunt multe lucruri care nu se leaga ! De ce oare un Dumnezeu Atotputernic, Cel care nu are nevoie de nimic, care este o fiinta imateriala este interesat de aur? Nici bine nu s-a dezmeticit omul de la creatia ca YHWH i si ofera pontul unde se gaseste aur si nu orice fel de aur, aur contraafacut ci aur de calitate buna si anume Tara Havila Geneza 2:11,12 Numele celui dintîi este Pison; el înconjoară toată ţara Havila, unde se găseşte aur. Aurul din ţara aceasta este bun; acolo se găseşte şi bedelion şi piatră de onix. si cum se face ca Dumnezeul Dreptatii nu tine cont de mijloace atunci cand este vorba despre realizarea scopului Sau primordial ? Exod 3:22 Fiecare femeie va cere dela vecina ei şi dela cea care locuieşte în casa ei, vase de argint, vase de aur, şi haine, pe cari le veţi pune pe fiii şi fiicele voastre. Şi veţi jăfui astfel pe Egipteni.`` Aurul este scos din mina, prelucrat si intra in circuitul bancar, economia subterana spre o destinatiee dinainte prestabilita, visteria lui Iehova Iosua 6:19 Tot argintul şi tot aurul, toate lucrurile de aramă şi de fer, să fie închinate Domnului, şi să intre în vistieria Domnului.`` De ce ar avea nevoie Dumnezeul Cel Atotputernic, care este imaterial si care domneste intr-o dimeniune atemporala si imateriala cel care a creat universul, existenta si posibil universurile si existentele, universuri paralele, alternative, planuri superioare ale existentei, de ce ar avea nevoie de un lucru material si anume de aur ? Sa fie doar o coincidenta ??? Scopul a fost relativ acelasi In mitologia Sumeriana omul a fost creat pentru a prelua munca Zeilor, un program de exploatare al aurului care va fi folosit de catre zéi iar in vechiul Testament omul a fost creat pentru a lucra si pazi gradina Edenului insa atunci de ce ar avea nevoie un Dumnezeu Atotputernic de cineva care sa lucreze pentru El ? Atunci nu mai este vorba depre o dragoste dezinteresata, iubire altruista ci omul a fost creat cu un scop dinainte stabilit si revin din nou la aceasi idee ! De ce ar avea nevoie Cel care nu are nevoie de nimic, Cel care este imaterial si traieste intr-o dimensiune atemporala, de ce ar avea nevoie de un lucru solid, material cum este aurul ??? |
Mar Noi 04, 2008 2:30 pm |
|
Membru cu statut special
Cetatea lui Dumnezeu din Cer, Noul Ierusalim este făcut din aur aşa de pur încât e traslucid la fel ca în zilele noastre clădirile moderne foarte înalte care au pereţi de sticlă şi la fel ca fiinţele spirituale prin care se poate vedea ca printr-o oglindă deformată care arată bine sau rău în funţie de starea lor.
În Cer materialul de contrucţie principal este aurul de aceea Dumnezeu a avut nevoie de aur în Sfânta Sfintelor care era la scară mică o imitare a Sfintei din Cer. Nu este adevărat că Dumnezeu este o fiinţă imaterială, El este o fiinţă vie care se manifestă în mod palpabil în zidire sau Univers-ul vizibil, omul fiind făcut după Chipul şi Asemănarea Lui. Şi Domnul Isus când s-a trasformat la faţă nu a putut fi văzut în slavă doar de cei mai iubiţi dintre ucenici, unul din ei Ioan la putut vedea din nou când a primit Revelaţia. Tot aşa şi pe Tatăl Ceresc nu la văzut doar Fiul în adevărata Sa natură, cu toate acestea la văzut şi Ezechiel şi alţi profeţi în vedenie aşa cum îl văd îngerii care au acces la tron. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mar Noi 04, 2008 2:47 pm |
|
Membru Argint
Citat: Dar aceasta nu ia fost cerută deloc lui Avraam, care avea capacitatea să vorbească cu Dumnezeu la fel ca mai târziu Moise, să o facă nemului său până nu a intrat în Ţara Promisă. Ba tocmai ca YHWH i cere lui Avraam acest lucru ca si porunca si lege pentru viitorii urmasi ai lui Avraam ! Geneza 17:9-11 Dumnezeu a zis lui Avraam: ,,Să păzeşti legămîntul Meu, tu şi sămînţa ta după tine, din neam în neam. Acesta este legămîntul Meu pe care să -l păziţi între Mine şi voi, şi sămînţa ta după tine: tot ce este de parte bărbătească între voi să fie tăiat împrejur. Să vă tăiaţi împrejur în carnea prepuţului vostru: şi acesta să fie semnul legămîntului dintre Mine şi voi. De ce ar alege Dumnezeul Atotputernic, Dumnezeul Dreptatii o practica pagana ca si un semn, un legamant intre El si Avraam si a urmasilor sai? |
Mar Noi 04, 2008 2:48 pm |
|
Membru cu statut special
Te rog să nu scoţi din context ce am citat eu mai sus:
Geneza 17:8 Ţie şi seminţei tale după tine îţi voi da ţara în care locuieşti acum ca străin şi anume îţi voi da toată ţara Canaanului în stăpânire veşnică; şi Eu voi fi Dumnezeul lor.” Cerinţa cu tăitul împrejur apare odată cu Ţara Promisă, de aceea nu s-a mai cerut la neamuri pentru care era necesar doar botezul. P.S. Martorii lui Iehova au obiceiul să citeze dintr-un pasaj doar ce corespunde cu credinţa lor. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mar Noi 04, 2008 2:55 pm |
|
Membru Argint
Totusi !
De ce ar fi ales Dumnezeu o practica pagana cu este cea a circumciziei ca si semn, legamant ? la fel si cu legea jertfelor ! Dumnezeu este Spirit sau materie ? Ioan 4:24 Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui, trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.`` |
Mar Noi 04, 2008 4:01 pm |
|
Membru cu statut special
Ritualul nu este păgân am mai precizat sus egiptenii erau uramaşii lui Ham unul din cei 8 care au supravieţuit potopului şi Dumnezeu a făcut legământ cu ei şi urmaşii lor. În momentul când au plecat din Egipt, israeliţilor le-a fost instruit să ia anumite lucruri de acolo. Defapt după ce Iosif a ajus să conducă Egiptul toţi locuitorii au ascultat de israeliţi pe care i-au considerat un popor asupritor deoarce nu aveau liberate destulă religiosă, şi descoperirile arheologice demostreză aceasta. Doar în ultimii ani s-a produs o răsturnare de situaţie iar israeliţii au ajuns robi. Periodă în care Dumnezeu a decis să scoată poporul Său din Egipt.
Egiptenii s-au comportat rău cu israeliţii tocmai din cauza că le-a fost frică de ei. Anumite obiecte şi obiceiuri religioase au rămas în Egipt din perioda când era condus de israeliţi care s-au obijnuit cu asemenea obiecte care erau folosite pentru închinarea la Dumnezeu sau la zeii păgâni în Egipt. Ei s-au aşteptat ca Moise să facă astfel de obiecte când au ieşit din Egipt şi unii nu au avut răbdare şi astfel au făcut viţelul. Deci Dumnezeu a ştiut că ei au nevoie de obiecte cu cult palpabile şi la instruit pe Moise cum să le facă pentru a fi pe placul Său. Jertfele au fost istituite de oamenii credincioşi care au încercat să se împace cu Dumnezeu, şi nu păgâni (gentiles): Geneza 4:1-5 Adam s-a împreunat cu nevastă-sa, Eva; ea a rămas însărcinată şi a născut pe Cain. Şi a zis: „Am căpătat un om cu ajutorul Domnului!” A mai născut şi pe fratele său Abel. Abel era cioban, iar Cain era plugar. După o bucată de vreme, Cain a adus Domnului o jertfă de mâncare din roadele pământului. Abel a adus şi el o jertfă de mâncare din oile întâi-născute ale turmei lui şi din grăsimea lor. Domnul a privit cu plăcere spre Abel şi spre jertfa lui; dar spre Cain şi spre jertfa lui, n-a privit cu plăcere. Cain s-a mâniat foarte tare şi i s-a posomorât faţa. În plus dacă nu înţelegi jerfele nu înţelegi nici de ce era nevoie ca Dumnezeu să îl de-a Fiul Său întâi născut ca jertfă. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mar Noi 04, 2008 4:18 pm |
|
Membru Special
Draga Lordsion,
Nu uita te rog sa te gandesti la ce a spus Ory. In primul rand ei sunt urmasii lui Noe, iar Noe a fost intr-o relatie apropiata cu Tatal ceresc. Deci egiptenii aveau de unde sa ia lucrurile bune. Sa nu uitam ca deosebirea intre animale curate si necurate exista deja si inainte de potop - vezi Geneza 7:2 - si era din motive de igiena. Tot asa circumcizia au facut-o din motive de igiena, dupa studiile care s-au facut acum, pe oamenii circumcisi si cei necircumcisi, s-a observat ca cei circumcisi nu sunt atat de predispusi bolilor sexuale ca cei necircumcisi. Dar evident ca cu o buna igiena si respectarea legilor cu privire la sfintenia casatoriei se poate evita atat rostul circumciziei, cat si predispozitia la boli. _________________ Dumnezeu este iubire. |
Mar Noi 04, 2008 5:49 pm |
|
Membru Special
In plus in cronicile lor primul faraon era chiar Seth si nu Ham sau Iaphet. Deoarece fratele mai mare dintr-o familie era considerat conducatorul.
_________________ Dumnezeu este iubire. |
Mar Noi 04, 2008 5:50 pm |
|
Membru cu statut special
În Egipt şi Peninsula Sinai verile erau mult mai cărduroase decât în Europa sau alte regiuni ale Pământului, astfel locuitorii riscau să facă viermi şi alt fel de paraziţi în zonele sensibile.
Cei care nu se circumcideau aveau probleme deosebite să se cureţe de aceşti paraziţi şi procedeul "curăţirii" nu era plăcut îngerilor care se poticneau de oameni. De altfel când Moise cu poporul a ajuns în Peninsula Sinai poporul se spăla doar de formă şi luau tot hainele acela murdare pe ei lucru care din nou nu era plăcut şi în Exod cap. 19 li se cere să îşi spele hainele. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Joi Noi 06, 2008 2:24 pm |
|
Membru cu statut special
În timp ce mă uitam la partea a 5-a din documentar am vrut să văd un articol despre Marea Orezului cum se traduce "Yam Suph".
Mai uitat pe hartă pe maul de Est al canalului Suez conform articolului de la http://en.wikipedia.org/wiki/Reed_Sea Apoi am descoperit ceva interesant în zona unde m-am uitat, o bătălie modernă între Israel şi Egipt http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_the_Chinese_Farm _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Joi Noi 06, 2008 4:05 pm |
|
Membru Argint
Citat: Jertfele au fost istituite de oamenii credincioşi care au încercat să se împace cu Dumnezeu, şi nu păgâni Depinde la ce Dumnezeu te referi pentru ca natiunea Israel si evreii nu existau inainte de potop si nu trebuie sa uitam ca Avraam era Sumerian si ca a venit din UR. O alta problema ar fi faptul ca cele 5 carti au fost scrise dupa evenimentele din Exod, Cartea Deuteronom care face parte din cele 5 carti descrie evenimente dupa moartea lui Moise si deci logic ca altcineva, probabil un preot levit ar fi continuat scrierea celor 5 carti. Dacă urmărim firul epic observăm că acest legământ are loc după ce Avraam revine din… Egipt. Iar în Egiptul antic, circumcizia se practica incă din mileniul III sau chiar IV ca un ritual primitiv de sacrificiu al sângelui |
Vin Noi 07, 2008 5:29 pm |
|
Membru cu statut special
Dacă nu mai crezi că Geneza şi prin urmare că toată Biblia e inspirată, e o altă discuţie, dar nu uita că din Biblie ai auzit prima dată de Dumnezeu, iar dacă accepţi Noul Testament trebuie să accepţi şi Vechiul Testament deoarece apostolii şi ceilalţi ucenici cercetau aceste scripturi israelite şi nu Noul Testament care nu era încă scris.
Aceste descoperi ştiinţifice recente sunt îngăduite de Tatăl Ceresc tocmai cu scopul acesta ca să se producă o cernere deoarece nu toţi oamenii nu pot accepta realitatea şi ca să se arate cine sunt credincioşi = fideli cu adevărat. Tot aşa cum a fost atunci în Egipt va fi şi acum când oamenii de ştiinţă vor putea găsi explicaţii logice pentru toate catastrofele "naturale" care vor veni însă credincioşii ştiu căci chiar dacă ele sunt un ciclu care ar veni oricum în primul rând este programat de Tatăl Ceresc aşa de la întemeierea lumii iar în al doilea rând zilele de necaz şi calamităţi pot fi scurtate şi deci Dumnezeu are sub control cât să îngăduie şi ce să îngăduie şi poate crea împrejurări ca să îi salveze pe cei care îl iubesc. Credincioşii în loc să se poticnească se minunează în ce mod minunat se foloseşte Dumnezeu de natură şi de corpurile cereşti pentru aşi atinge scopul, de exemplu nu uita de pitra "Pelin" care va veni şi care e tot un fel de comentă sau fragment de cometă şi probabil când erai mic şi citeai găsei şi tu fascinat dar dintr-o dată când se poate decoda ştiinţific anumite aspecte nu mai convine la nimeni. În ce priveşte jertfele pe de o parte este trist că pentru mizeriile noastre ale oamenilor trebuie să moară animale nevinovate şi prin sângele lor nevinovat să fie îndepărtate mizeriile noastre. Apropo de animale în prezent încă oamenii mai folosesc dobitoace ca hrană. Iar pe de altă parte este minunat că există o metodă prin care noi putem fi eliberaţi şi curăţiţi pentru ca să ne putem bucura de binecântări şi blestemele din lumea spiritelor (fiinţelor din dimensiunea cosmică) să nu se prindă de noi ci de bietele dobitoace. Se pare că Abel a înţeles corect ... Cu atât mai trist şi minunat în aceşi timp e că Messia (Fiul lui Dumnezeu) s-a jertfit pentru noi şi nu mai este necesar ca să moară animale nevinovate pentru cine invocă jerfa Sa, adică chamă Numele Său oriunde în Creaţie, pe de o parte iar pe de altă parte nu am fost eliberaţi doar pentru o perioadă scurtă de timp, cât avea putere o jertfă de animal, ci pentru veşnicie. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Vin Noi 07, 2008 6:37 pm |
|
Membru Special
Atat sumerienii cat si egiptenii si toate popoarele au origini in familia lui Noe si au perpetuat anumite lucruri bune de la el si familia sa. Deci ca anumite legi sau aspecte bune se gasesc si la alte popoare mai degraba confirma de cat ar infirma Bibia. Depinde din ce unghi privesti. De exemplu: cand medicina nu a fost atat de avansata, medicilor li s-a atras atentia ca este periculos sa practice si disectia cadavrelor si asistarea la nastere. Multi medici mergeau de la morga direct la femeile care nasteau si dupa o spalare superficiala cu apa si sapun, asistau la nasteri. Si nu se intelegea de ce mor mamele si copii... pana ce unul a atras atentia despre ce se spunea in Legea lui Moise, ca omul care a atins un mort sa fie considerat necurat si cateva zile sa stea in carantina separatoare. Dar medicii i-au ras in nas si l-au considerat nebun, deoarece crede in "mituri". Tot asa si circumcizia, cum a aratat si fratele, a fost la origini un procedeu de igiena, ca ulterior i s-a dat si un adstrat de spiritualitate mitologica la egipteni, e mai degraba o deviere de la original. Ca in legatura cu circumcizia este vorba de igiena, se vede si in scrierile apostolului Pavel, care facea o paralela intre circumcizia preputului si circumcizia inimii. Circumcizia preputului insemna indepartarea necuratiilor (bacteriilor) care in zonele calde de pe glob misunau in acea parte a corpului uman, iar circumcizia inimii este indepartarea necuratiilor spirituale:
"Caci dinauntru, din inima oamenilor ies ganduri rele, fapte de adulter, desfranari, ucideri, furturi, lacomii, rautati, inselaciuni, fapte de rusine, ochi rau, hula, orgoliu, nebunie. Toate acestea ies dinauntru si intineaza pe om" Marc 7:21,22,23 _________________ Dumnezeu este iubire. |
Sâm Noi 08, 2008 9:46 am |
|
Membru Argint
Citat: Atat sumerienii cat si egiptenii si toate popoarele au origini in familia lui Noe si au perpetuat anumite lucruri bune de la el si familia sa. Imi pare rau dar nu este corect ! Sumerienii existau ca popor si inainte de potop, de fapt sa spune ca Sumerul, cel putin deocamdata este leaganul civilizatiei umane, locul unde a inceput totul. Nu trebuie sa uitam ca evreii din timpul exodului proveneau dintr-un popor de nomazi care se ocupau in general cu pastoritul si agricultura si mi se pare logic si normal ca ei au impruimutat opinii si conceptii religioase de la popoarele din jurul lor. Istoria biblica chiar demonstreaza ca in mute cazuri poporul evreu a oscilat in privinta inchinarii practicand ritualuri si obiceiuri religioase impurumutate de la popoarele din jurul lor, de fapt istoria biblica demonstreaza foarte clar ca poporul evreu a fost influentat Egipteni, Babilonieni, Greci ... Inchinarea la Baal, Moloch, politeismul, magia, astrologia etc. Ba chiar biblia ne spune ca Tatal lui Avraam, Terah a practicat inchinarea la Dumnezei straini cu mult inaintea exodului Iosua 24:2 Iosua a zis întregului popor: ,,Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel: ,Părinţii voştri Terah, tatăl lui Avraam şi tatăl lui Nahor, locuiau în vechime de cealaltă parte a Rîului (Eufrat), şi slujeau altor dumnezei. Fara indoiala ca au imprumutat multe concepte si opini religioase din Sumer o civilizatie care a influentat mult gandirea popoarelor din jurul lor cu atat mai mult a influentat gandirea unor triburi de nomazi care in general se ocupau cu pastoritul si agricultura. In acest caz nu vad de ce nu sa-u inspirat autorii cartilor din Vechiul Testament din miturile si legendele Sumeriene si Egiptene ! |
Sâm Noi 08, 2008 4:53 pm |
|
Membru cu statut special
Probabil s-a referit la mesopotami şi nu la sumerieni. Din sumerieni nu a supravieţuit doar Noe cu familia sa, dar este posibil ca unii din fii lui Noe cu soţiile sumeriene şi nepoţii să fi trasmis mai departe unele tradiţii şi obiceiuri din imperiul care exista înainte de potop.
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Dum Noi 09, 2008 11:30 am |
|
Membru Argint
Religia Mozaica, Iudaismul cu toate ramificatiile ei provine din Sumer
KI EN GIR Tara Regilor cu rachete stralucitoare Liderul Natiunii Iudaice, Avraam este Sumerian Ritualul sangelui, al sacrificilor provin din Sumer de unde au fost raspandite in toata lumea. Ory ! Ar trebui sa mergi pe Chulak sa te intalnesti cu Master BRA'TAC sau TEAL'C sa iti povesteasca despre Dumnezei Falsi ! |
Vin Noi 14, 2008 5:00 pm |
|
Membru cu statut special
Avraam nu era sumerian, ci Noe era supravieţuitorul din Imperiul Sumerian, a lui fiind singura familie care a fost mântuită din acest imperiu. Urmaşii lui Noe nu mai erau consideraţi sumerieni ci mesopotami deşi au construit Turnul Babel ...
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Sâm Noi 15, 2008 5:32 am |
|
Membru Argint
Citat: Avraam nu era sumerian Poi ce nationalitate avea devreme ce provenea din orasul UR, un oras Sumerian ? Era Evreu, Iudeu, Israelit ? Nu iti aduci aminte ca el a venit din UR in Cannan via Haran ? Si ca Tatal lui Nahor si al lui Avraam practicau politeismul Iosua 24:2 Iosua a zis întregului popor: ,,Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel: ,Părinţii voştri Terah, tatăl lui Avraam şi tatăl lui Nahor, locuiau în vechime de cealaltă parte a Rîului (Eufrat), şi slujeau altor dumnezei. Imperiul Sumerian a fost locul unde au luat fiinta religiile Zoroastriene, Hinduse si Iudaice. |
Sâm Noi 15, 2008 4:17 pm |
|
Membru cu statut special
Mesopatamia a fost la Est de râul Eufrat şi se întindea în Asia pe măsură ce supravieţuitorii potopului s-au răspândit. Unii specialişti români care vor să susţie vechimea limbii getice spun că o parte din ei ar fi venit prin Nordul Mării Negre în Europa.
Limba arhaică sumeriană care se vorbea în Imperiul Sumerian era singura limbă care se vorbea pe Pământ înainte de potop, fiind asemănătoare cu limba arameică sau arabă siriacă modernă, alfabetul având litere asemănătoare cu limba ebraică fără vocale dar literele nu erau rotunjite ci erau formate din linii drepte care se întretăiau asemănător cu chineza. Familiile copiilor lui Noe au continuat să vorbească această limbă aproximativ între 3100 – 2600 î.e.n. confor specialiştilor, dar fiecare a personalizat dialectul şi sistemul de scriere. Astfel în Nord-Vestul Mării Negre s-a format dialectul sarmat care folosea reprezentări de imagini pentru a scrie evenimentele, ca cele din Sumer despre care specialiştii spun că sunt mai târzii (cu vreo 1500 de ani mai recente, ceea ce ar demostra că strămoşii geţilor ar fi avut legături cu Sumerul). Uramaşii lui Sem au format limbile semitice păstrând o formă de scriere cu silabe din care a rezultat alfabetul arameic vechi precum şi scrierea cuiniformă (ei scriau arborele genelogic şi evenimentele importante pe toiegele de lemn pe care le foloseau în diferte scopuri cum ar fi să se apere de animale sălbatice şi pentru a păstorii turmele, şi deci aveau nevoi de un sistem mai eficient), iar urmaşii lui Ham au mixat cele două siteme de scriere rezultând hieroglifele cu simboluri separate pentru fiecare cuvânt. Sumer, în ebraică ???????? (Şinar) înasemnă "pământul râurilor" şi este denumirea pe care locuitorii l-au dat acestui ţinut. Uite o concordanţă: http://en.wikipedia.org/wiki/Shinar "Aceasta este ţinutul în care au venit fiii Shem, Ham şi Japheth după ce au poposit pe Înălţimile din Armenia, după potop (Vuibert, Istoriei Antice, 25)." Te rog să nu postezi secvenţe din filme sf care nu au legătură cu acest topic. P.S. Apropo, i-am arătat la un penti literele ebraice aşa cum le scriem aici pe forum, şi a crezut că sunt cuneiforme. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Sâm Noi 15, 2008 8:01 pm |
|
Membru Argint
Citat: fiind asemănătoare cu limba arameică sau arabă siriacă modernă, alfabetul având litere asemănătoare cu limba ebraică fără vocale dar literele nu erau rotunjite ci erau formate din linii drepte care se întretăiau asemănător cu chineza. Despre stilurile de scriere http://www.ancientscripts.com/ws_families.html E o diferenta ! Aramaica si Ebraica Stil de scriere PROTO-SINAITIC Sumeriana Stil de scriere CUNEIFORM |
Sâm Noi 15, 2008 8:44 pm |
|
Membru cu statut special
Aceasta demostreză că scrierea cuneiformă are aceiaşi rădăcină cu hieroglifele din Egipt.
Dum Noi 16, 2008 2:17 pm |
|
Membru Argint
Citat: Aceasta demostreză că scrierea cuneiformă are aceiaşi rădăcină cu hieroglifele din Egipt. Deci clar ca nu putem vorbi de o asemanare intre Aramaica, Ebraica si limba Sumeriana care intra intr-un alt sistem de scriere, alta familie a limbilor. Citat: Te rog să nu postezi secvenţe din filme sf care nu au legătură cu acest topic. Au o legatura doar poate ar trebui sa renuntam la logica aia circulara, iudaica. |
Lun Noi 17, 2008 2:35 pm |
|
Membru cu statut special
Totuşi există documente care susţin că prin 3500 când a apărut sistemul de scriere cueniformă în limba sumeriană ar fi fost adoptat de majoritatea popoarelor inclusiv de cele semitice.
Eu nu am zis că sistemul de scriere semitic din limbile arameică, ebraică plus din limba sascrită, ar deriva din sistemul cueniform doar am zis că ar fi înrudite, având în vedere că cei care le-au vorbit erau un singur popor până la evenimentele de la Turnul Babel, după care odată cu apariţia diferitelor limbi ar fi apărut şi diferite sisteme de scriere. Uite un exemplu de document de la "Universitatea din Oxford" unde se susţine ce am spus în prima frază: Cuneiform writing was most probably invented in Uruk in southern Mesopotamia (modern Iraq) about 3400 - 3300 BCE (Glassner 2003:45). It was invented to keep records of goods and services, and the language that was recorded was, as far as we can tell, Sumerian. The cuneiform script was later adopted by other people speaking languages as different as Akkadian, a Semitic language, and Hittite, an Indo-European language. Sumerian itself is, as far as we know, not related to any other living language... Link. Totuşi foloseşte expresii de genul: probabil, din ce putem doi să presupunem, etc. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Lun Noi 17, 2008 7:02 pm |
|
Membru Argint
1. Hebrew and Sumerian
>Is Hebrew a daughter language of Sumerian? No. Hebrew belongs to the Afro-Asiatic language family. Sumerian is a different language family. >How different are the following languages. Akkadian, Phoenician, Egyptian >It is believed that Jesus (on the cross) said, Eli eli lama shabatani ( I >think this to be Aramaic) in Hebrew it would be Eli Eli lama azaftani, >consequently could I assume that Hebrew is a branch of Aramaic.? The languages mentioned are all sister languages, spoken simultaneously in different places. Egyptian is related to Semitic languages such as Akkadian, Aramaic, Hebrew, and Phoenician. Link |
Mar Noi 18, 2008 3:39 pm |
|
Membru cu statut special
Ideea tocmai asta e că limbile Africane derivă din arameica târzie sau din limbile semitice din familia cărora este şi ebraica şi care se trag intiţial din sumeriană.
Eu am vrut să studiez puţin limbile Africane doar cu scopul să văd cât de greu sunt pentru cineva care provine din Europa. După ce ţările Africane au fost colonizate se foloseşte în unle limbi alfabetul latin dar alfabetele originale în multe limbi se scriu de la dreapta la stânga şi sunt asemănătoare cu araba siriacă. P.S. Uite o emisiune interesantă ce te-ar putea interesa: http://www.cronici.tv/04-diavolul-si-bunul-dumnezeu/ _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mie Noi 19, 2008 8:01 am |
|
Membru cu statut special
De la Noe până la Turnul Babel s-a format un popor nou numit Mesopotam şi apoi până la Avraam au fost câteva generaţii.
Referitor la jertfe, Dumnezeu a dat un exemplu lui adam în momentul când a jertfit animale pentru ca omul să aibă cu ce să se îmbrace. Omul a înţeles de aici că are dreptul să jetfească animale pentru nevoile lui şi pentru harană. Dar nu a răspuns imediat lui Dumnezeu care a încercat prin acest gest să arate oştirilor de îngeri că adam este mai mare decât celelate vieţuitoare de pe Pământ. Cel care a răspuns la acest gest a fost Cain dar care a înţeles greşit. El a crezut că se poate îndreptăţii dacă pune pentru Creator deoaparte din roadele muncii lui. Cain a fost corectat de Abel care a vrut să afle dacă nu cumva printr-un suflet viu poate răscumpăra un alt suflet viu. Cu toate că oile nu erau echivalente cu viaţa unui om, Domnul a privit cu plăcere către iniţiativa lui Abel. Cain s-a înfuriat pe Abel, nu a biruit păcatul şi şi-a ucis fratele. Înlocuitorul lui Abel a fost Seth din care s-a născut Enos, cel care a introdus o formă de evlavie în generaţiile premergătoare potopului. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Dum Dec 14, 2008 9:44 pm |
|
Membru Argint
Citat: Referitor la jertfe, Dumnezeu a dat un exemplu lui adam în momentul când a jertfit animale pentru ca omul să aibă cu ce să se îmbrace. Unde scrie asta ? Cumva in folclorul iudaic ? Alfabetul lui Ben-Sira ? Pentru ca in Geneza, Adam si Eva si-au confectionat niste sorturi din frunze de maslin Geneze 3:7 Atunci li s-au deschis ochii la amândoi, au cunoscut ca erau goi, au cusut laolalta frunze de smochin si si-au facut sorturi din ele. |
Joi Dec 18, 2008 2:20 pm |
|
Membru Special
Geneza 3:21 Domnul Dumnezeu a făcut lui Adam şi nevestei lui haine de piele şi i-a îmbrăcat cu ele.
Logic că a sacrificat ni?te animele Domnul, pt. a lua pielea de pe ele..........pt. a le confec?iona haine pt. Adam ?i Eva.............. |
Joi Dec 18, 2008 7:24 pm |
|
Membru Argint
Citat: Geneza 3:21 Domnul Dumnezeu a făcut lui Adam şi nevestei lui haine de piele şi i-a îmbrăcat cu ele Textul biblic lasa loc de interpretare si totusi sa sacrifici niste animale pentru a confectiona niste haine mi se pare o metoda mult prea primitiva din partea unui Dumnezeu inzestrat cu puteri supranaturale incredibile si cu resurse nelimitate. |
Joi Dec 18, 2008 10:07 pm |
|
Membru cu statut special
Dacă mergem după logica ta putea să-i facă haine mai de calitate, din in şi mătase scumpă mişcând din nas ca cineva ...
E vorba de altceva, nu că nu putea face că se poate face şi acum pielea sintetică prin reacţii chimice, fireşte că se putea face piele ca cea tăbăcită veritabilă printr-un fel de magie dumnezeiască folsind un cuvânt fără ajutorul îngerilor, dar ştii ce s-a întâmplat mai târziu când unii îngerii au văzut decăderea omului şi cum au căzut şi ei înainte de potop. Imaginezăţi că Dumnezeu să se folosească de metode fantastice în faţa îngerilor pentru a face din neant o îmbrăcăminte "lui adam!", omului!. Imediat aveu prilej cete de îngeri cu putere de înţelegere mai slabă ca să pună la îndoială că adam! care s-a doved a fi atât de slab încât să asculte mai degrabă de cel amăgitor decât de Cel Ce Poate Totul! Astfel ca să arate mulţimii cerurilor că îi socoteşte pe om mai mare decât pe aminalele pe care le-a botezat (numit) şi că el nu îl consideră prin aceasă greşelă deopotrivă cu animalele pe care noi le numim dobitoace, mai degrabă a înaălţat pe om cu o ztreptă mai sus decât ele, căci poate unii îngeri l-ar fi socotit pe om mai jalnic decât animalele, pentru ca mai târziu să poată înţelege şi omul că pentru meţinerea lui într-o formă mai acceptabilă este nevoie ca nişte nevinovate să piară pe vecie. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Sâm Dec 20, 2008 10:03 am |
|
Membru Argint
Textul biblic lasa loc de interpretare iar mie mi se pare mai putin "fantastica"
confectionare unor haine decat crearea omului sau crearea astrelor nu sunt acestea mai "fantastice" decat confectionarea unor haine ? Citat: şi că el nu îl consideră prin aceasă greşelă deopotrivă cu animalele Si totusi potrivit Noului Testament oamenii din natiuni sunt comparati cu niste animale iar aceasta opinie religioasa isi are originea in Talmud diferenta fiind faptul ca in Talmud oamenii din natiuni sunt comparati cu niste animale necurate iar in Noul Testament sunt comparati cu niste animale curate Fapte 10:9-12, 13, 29 A doua zi, când erau pe drum si se apropiau de cetate, Petru s-a suit sa se roage pe acoperisul casei, pe la ceasul al saselea. L-a ajuns foamea, si a vrut sa manânce. Pe când îi pregateau mâncarea, a cazut într-o rapire sufleteasca. A vazut cerul deschis, si un vas ca o fa?a de masa mare, legata cu cele patru col?uri, coborându-se si slobozindu-se în jos pe pamânt. În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare si târâtoare de pe pamânt si pasarile cerului. Si glasul i-a zis iarasi a doua oara: "Ce a curatit Dumnezeu, sa nu numesti spurcat." "Stiti", le-a zis el, "ca nu este îngaduit de Lege unui Iudeu sa se înso?easca împreuna cu unul de alt neam, sau sa vina la el; dar Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat. Teachings of Talmud concerning Non-Jews * Non-Jews are Sub-humans Yebamoth 98a. All gentile children are animals. Abodah Zarah 36b. Gentile girls are in a state of niddah (filth) from birth. Baba Mezia. Jews are human beings ; the other peoples of the world are not human beings, but beasts. Abodah Zorah 22a-22b. Non-Jews prefer do s*x with cows. http://heavenslights.blogspot.com/2007/04/teachings-of-talmud-concerning-non-jews.html |
Sâm Dec 20, 2008 12:35 pm |
|
Membru cu statut special
lordsion scrie: Textul biblic lasa loc de interpretare iar mie mi se pare mai putin "fantastica" confectionare unor haine decat crearea omului sau crearea astrelor nu sunt acestea mai "fantastice" decat În ce priveşte comparaţia e doar o comparaţie, nimic mai mult, şi Domnul Isus la comparat pe Irod cu o vulpe nu avea capacitatea de gândire a vulpi (ca Nebucadneţar) ci doar unele apucături ... Dacă unul din noi ar face din aer să apară obiecte vestimentare în faţa oamenilor şi a îngerilor, cine creti că s-ar poticni mai tare, eu zic că oamenii ar căuta o explicaţie logică, sau vor zice că sunt trucuri, dar îngerii care urmăresc toate lucrurile sigur se vor poticni şi vor zice că oamenii fac fenomene fantastice pe pământ ... _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Sâm Dec 20, 2008 8:34 pm |
|
Membru Argint
Citat: Dacă unul din noi ar face din aer să apară obiecte vestimentare în faţa oamenilor şi a îngerilor, cine creti că s-ar poticni mai tare, eu zic că oamenii ar căuta o explicaţie logică, sau vor zice că sunt trucuri, dar îngerii care urmăresc toate lucrurile sigur se vor poticni şi vor zice că oamenii fac fenomene fantastice pe pământ ... Poi tu nu ai citit in Iov ca la crearea pamantului fii lui Dumnezeu, ingerii erau foarte bucurosi ? IOV 38:4-7 Unde erai tu când am întemeiat pamântul? Spune, daca ai pricepere. Cine i-a hotarât masurile, stii? Sau cine a întins frânghia de masurat peste el? Pe ce sunt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului, atunci când stelele diminetii izbucneau în cântari de bucurie, si când toti fiii lui Dumnezeu scoteau strigate de veselie? |
Lun Dec 22, 2008 12:35 pm |
|
Membru cu statut special
Fii lui Dumnzeu erau doar câţiva:
Iov 2:1 Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana în mijlocul lor şi s-a înfăţişat înaintea Domnului. Deci nu putea toate oştirile cerurilor să vină înaintea lui Domnului. Este vorba de cei mai puternici heruvimi. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Lun Dec 22, 2008 2:17 pm |
|
Membru Special
Păgânii or fi având multe din ritualurile iudeu creştine, circumcizia, botezul, cina, etc.
Însă întrebarea care se ridică, cine le-a revelat aceste ritualuri? Şi pentru cine le făceau, sau în Numele cui? Au existat religii păgâne care practicau un fel de afundare, sau spălare, un fel de botez ritual, înainte de Cristos, cu siguranţă că Satan şi demonii au descoperit închinătorilor lor, această lucrare, şi au copiat-o dar în sens negativ, şi a fost folosită în închinarea falsă. Observaţi cum comentează Iustian Martirul (cca. 100 – 165 d.H.) această realitate în cartea sa „Apologia Întâia” în CAPITOLUL LXII, „Imitarea botezului de către demoni”: „Într-adevăr, când diavolii au auzit despre această spălare (botez) vestită de profet, i-au determinat pe cei ce intră în templele lor, pentru a le aduce jertfe de băutură şi arderi de tot, să se şi stropească şi să se spele (boteze), de asemenea, în întregime, după ce se îndepărtează [de locul sacrificiului], ca să intre în sanctuarele unde se află imaginile lor...” Aşa că lordsion, Pavel spus "căci ştiu în cine am crezut. Şi Sunt încredinţat că El are putere să păzească ce I-am încredinţat până în ziua aceea." Problema nu este doar să crezi, sau să faci anumite lucrări, ritualuri, ci pentru cine le faci.............. Iată că Diavolul a revelat închinătorilor săi anumite ritualuri..........din păcate unii se clatină din credinţă.......din cauză că îşi permit să mânânce din pomul cunoştinţei binelui şi răului şi să fie ca Dumnezeu...........ei ştiu că totul este o mare păcăleală, de să mai crezi Biblia, de să te sfinţeşti, de ce să asculţi, de ce să te spui, când poţi să fi liber să fi tu însuţi un Dumnezeu........... Dumnezeu să-i păzească pe cei sinceri de aluatul Satanei............şi de pomul cunoştinţei binelui şi răului........ Coloseni 2:6 Astfel, deci, după cum aţi primit pe Hristos Isus, Domnul, aşa să şi umblaţi în El, 7 fiind înrădăcinaţi şi zidiţi în El, întăriţi prin credinţă, după învăţăturile care v-au fost date, şi sporind în ea cu mulţumiri către Dumnezeu. 8 Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filosofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos. 9 Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii. 10 Voi aveţi totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii şi stăpâniri. 11 În El aţi fost tăiaţi împrejur, nu cu o tăiere împrejur, făcută de mână, ci cu tăierea împrejur a lui Hristos, în desbrăcarea de trupul poftelor firii noastre pământeşti, 12 fiind îngropaţi împreună cu El, prin botez, şi înviaţi în El şi împreună cu El, prin credinţa în puterea lui Dumnezeu, care L-a înviat din morţi. 13 Pe voi, care eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşalele. Coloseni 2:18 Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcându-şi voia lui însuşi printr-o smerenie şi închinare la îngeri, amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deşartă, prin gândurile firii lui pământeşti, 19 şi nu se ţine strâns de Capul din care tot trupul, hrănit şi bine închegat, cu ajutorul încheieturilor şi legăturilor, îşi primeşte creşterea pe care i-o dă Dumnezeu. dragă Lordsion ai experimentat: ca Coloseni 2:11 În El aţi fost tăiaţi împrejur, nu cu o tăiere împrejur, făcută de mână, ci cu tăierea împrejur a lui Hristos, în desbrăcarea de trupul poftelor firii noastre pământeşti, 12 fiind îngropaţi împreună cu El, prin botez, şi înviaţi în El şi împreună cu El, prin credinţa în puterea lui Dumnezeu, care L-a înviat din morţi. "Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşalele". Dacă nu atunci eşti în starea aceasta: Efeseni 4:18 având mintea întunecată, fiind străini de viaţa lui Dumnezeu, din pricina neştiinţei în care se află în urma împietririi inimii lor. Roagă-te ca Dumnezeu să te lumineze........şi dacă va fi cu putinţă să ierte erezilile tale.........am să mă rog pentru sufletul tău........... Dumnezeu să-i aibă în pază pe cei sinceri! |
Lun Ian 19, 2009 8:44 pm |
|
Membru Argint
Citat: Păgânii or fi având multe din ritualurile iudeu creştine, circumcizia, botezul, cina, etc. Însă întrebarea care se ridică, cine le-a revelat aceste ritualuri? Şi pentru cine le făceau, sau în Numele cui? Eu cred ca aici nu este vorba de o revelatie, cel putin in cazul Bibliei care in mare parte prezinta o istorie falsa a poporului evreu, o istorie falsa care a fost modificata de elita religioasa a poporului evreu din motive politice. Calea !!! Marea pacaleala, escrocherie este ca poporul evreu a imprumutat multe conceptii si opinii religioase de la popoarele vecine iar apoi le-a prezentat drept "Revelatie Divina" iar Iustin Martirul nu a reusit sau poate nu a vrut sa accepte acest adevar, singura lui explicatie se bazeaza pe aceasi logica naiva, pe aceasi logica circulara iudaica redusa la invataturile si explicatiile unor oamenii cu o gandire corupta care au inventat un sistem religios inspirat din mitologiile altor civilizatii antice precum Sumerul, Egiptul, Babilonul, din interese politice pentru a cuceri, influenta si subjuga toate natiuniile. Demonologia nu a existat in sistemul religios iudaic, evreu decat dupa iesirea din Babilon, ea a fost importata din Zoroastrism iar Torah nu a fost o carte unitara decat dupa iesirea din Babilon, istoria si religia poporului evreu a fost transmisa oral, "din auzite" si chiar intre autorii cartilor din vechiul testament existau convingeri si opinii diferite. De fapt chiar cartile vechiului testament ne spun foarte direct ca poporul evreu a oscilat in privinta inchinarii si au trecut de la politeism la monoteism, henoteism(este o formă primitivă de religie, care face trecerea de la politeism la monoteism, în care una din divinităţile adorate devine principalul obiect de cult.) ..... Citat: Roagă-te ca Dumnezeu să te lumineze........şi dacă va fi cu putinţă să ierte erezilile tale.........am să mă rog pentru sufletul tău........... Cei ce ignora istoria, sunt condamnati sa o repete |
Lun Ian 19, 2009 10:37 pm |
|
Membru cu statut special
calea scrie: or fi având Calea, De când foloseşti moduri de exprimare îndoielnice ca "or fi având", "Aşa că ...!"? Ştiu că nu te reprezintă pe tine. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Joi Ian 22, 2009 8:12 am |
|
Pagina 1 din 1 |
[ 45 mesaje ] |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |