Pagina 1 din 1 |
[ 3 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru cu statut special
Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 |
innoire scrie: As dori sa verificam daca e tradus corect Zaharia 14:14 Pastorul Karoli Gaspar a tradus asa> "Chiar si Iuda va lupta impotriva Ierusalimului" Vreau sa vedem daca e buna traducerea Banca de Vest (arabă: ????? ???????, ad-?iffä l-Garbiyä, ebraică: ???? ???????, Hagadah Hamaaravit), de asemenea, menţionate în Israel ca "Judea şi Samaria", este o enclavizate de pe teritoriul Băncii de Vest al Râului Iordan în Orientul Mijlociu. La vest, nord, sud şi vest Banca are frontiere cu Israelul continental. La est, lealungul Râului Iordan, se află în ţara Iordaniei. Banca de Vest conţine, de asemenea, o linie de-a lungul coastei de vest din Marea Moartă. Din anul 1967 cea mai mare parte din Banca de Vest a fost sub ocupaţie militară israeliană. Înainte de primul război mondial, de acum cunoscută ca Zona de Vest a fost sub dominaţie otomană, ca parte a provinciei Siria. În 1920 la conefinţa de la San Remo, puterile aliate victoriose au alocat zona Mandatului Britanic al Palestinei. În 1948 războiul arabo-israelian a văzut stabilirea Israelului în părţi din fostul mandat britanic, în timp ce Banca de Vest a fost capturată şi anexată de către Iordania. Acordul de Armistiţie din 1949 au definit limitele frontierelor sale. Din 1948 până în 1967, zona a fost cub guvernare Iordaniană, Iordania însă nu şi-a oficializat pretenţiile asupra zonei până în 1988. Pretenţia Iordaniei nu a fost niciodată recunoscută de către comunitatea internaţională, cu excepţia Marii Britanii şi Pakistan. Banca de Vest a fost cucerită de Israel, în timpul Războiului de Şase Zile. Cu excepţia Ierusalimul de Est, în Banca de Vest nu a fost anexată de Israel. Majoritatea locuitorilor sunt arabi, cu toate că un număr mare de aşezări israeliene au fost construite în regiune încă din 1967. Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/West_Bank _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Dum Noi 02, 2008 9:39 am |
|
Membru cu statut special
Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 |
Aşezările ilegale ale israeliţilor extremişti din Banca de Vest (Iudeea) nu vor mai fi finanţate oficial pentru a nu alimenta criza şi mai mult. Sursa.
Harta văzută prin satelit: _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Lun Noi 03, 2008 10:36 am |
|
Membru cu statut special
Am analizat harta mai atent şi am observat că aproape tot teritoriul din Iudeea originală este ataşat statului Israel iar în Banca de Vest este cam un sfert din vechiul Israel plus Samaria acolo unde este pământul roditor pe frontieră cu Iordania.
Deci ceea ce numesc ei Iudeea nu corepunde doar cu situaţia de după cucerirea Israelului de asirieni şi deportarea triburilor din Nord. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mar Noi 04, 2008 11:42 am |
|
Pagina 1 din 1 |
[ 3 mesaje ] |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |