Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
[ File ] - What Language Was Used
Autor Mesaj
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976
Răspuns cu citat
A new file was uploaded in the download manager.<br /> <br /> File: What Language Was Used<br /> Creator: OryNider<br /> Description: What Language Was Used<br /> <br /> >>View file: <br /> http://caleacrestina.com/index.php?page ... rewrite=no<br />

Mie Sep 24, 2008 6:16 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Anul naşterii: 11 Noi 1969
Răspuns cu citat
Scrie ca nu exista in fisier
???

Dum Sep 28, 2008 8:32 pm
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Am corectat numele fişierului, încearcă acuma.

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Lun Sep 29, 2008 10:50 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Da, Peshitta se pare ca e foarte veche, dar nu a fost numita intotdeauna asa, ci acest nume nou a aparut undeva in secolul IV sau V, cand ea a fost recenzata. Inainte de aceasta recenzie, exista sub denumirea de Evanghelion da-Mepharreshe, si a fost tradusa din greaca, de Aphraates cam prin jurul anului 200.
As dori sa aflam mai multe despre cine a fost Aphraates si despre Evanghelion da-Mepharreshe.

Dum Oct 05, 2008 9:26 am
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Este posibil ca toate cărţile NT şi VT care sunt în canoanele actuale şi plus multe altele să fi existat în limba aramaică cu mult înainate ca să se fie colectate de Constantin. Nu cred că toate versiunele din aramaică ale cărţilor NT au fost traduse de un singur om din moment ce VT exită în aramaică cel puţin din timpul strămutărilor în Babilon unde era limba comună a popoarelor care au fost strânse acolo pe lângă limba fiecărui popor.

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Dum Oct 05, 2008 2:52 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Am mai aflat despre Aphraates ca a fost cel ce a elaborat noua limba literara siriaca si a tradus si Vechiul Testament. Deci, a fost un om invatat, cult, ce a revolutionat limba literara siriaca si poliglot, vorbitor de alte limbi, cel putin ebraica, caci a tradus Vechiul Testament si greaca, caci se spune ca a tradus din greaca si evangheliile.
Cum am scris, de el se leaga, adica si lui i se atribuie citatul cu forma "in numele meu" din Matei 28:19
Va invit si astept sa va luati si voi partea in cautare, sa gasim citatul exact si intreg.
Harul divin sa fie cu voi

Dum Oct 05, 2008 9:08 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
And again when He sent forth His apostles He spake thus to them:—Go forth, make disciples of all nations and they will believe on Me.670670 Matt. xxviii. 19.
http://www.ccel.org/ccel/schaff/npnf213 ... .iii-p33.1

Dum Oct 05, 2008 11:43 pm
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Am făcut o copie a documentului text aici, just in case. :)

Lun Oct 06, 2008 4:53 pm
YIM WWW
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 8 mesaje ]