Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Decăderea Omului
Autor Mesaj
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976
Răspuns cu citat
Omul a fost creeat după chipul lui Dumnezeu adică fiinţă ascendentă cu sentimente şi emoţii capatil să iubească şi să se întristeze dar şi după asemănarea lui Dumnezeu cu două mâini, două picioare etc.

Teoretic omul nu trebuia să moară nici odată de moarte naturală, el fiind perfect din toate punctele de vedere şi dacă mânca din ceea ce Cartea Genezii nuşte "pomul vieţii" ar fi trăit veşnic fiind imun din toate punctele de vedere.

Dar trimisul Creatorului care trebuia să vegheze peste grădina "Plăcută" unde era omul a fost gelos pe slava pe care iar fi dat-o acestă nouă specie Creatorului şi la amăgit să mănânce din fructul altui pom care la făcut pe om să fie conştient de bine şi rău după care omul a decăzut.

Astfel omul s-a deteriorat, speranţa lui de viaţă a fost de proximativ 900 de ani adică mai puţin de o zi a creaţiei care este echivalentă cu o mie de rotaţii a Pământului în jurul Soarelui.

Apoi omul a avut copii şi subalternii acestei fiinţe care păzea Pământul s-au împreunat cu ficele omului rezultânt hibrizi uriaşi care au adus haos şi război pe Pământ.

Creatorul a adus un potop cu apă căruia a supravieţuit doar o familie de oameni iar descendenţii lor au avut speranţa de viaţă tot mai mică ajungânduse în timpul lui Moise la aproximativ 120 de ani.

În prezent datorită radiaţiilor şi poluării ridicate a aerului, apei şi alimentele foarte rar mai ajunge cineva să trăiască 100 de ani.

Ce credenţi se poate numi acesta progres sau elovuţie dacă ignorăm experimentele genetice care s-au făcut dup anul 1900 ?

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Vin Aug 01, 2008 9:20 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Anul naşterii: 11 Noi 1969
Răspuns cu citat
Mesaj ...
Depinde ce intelegem prin evolutie...
Evolutia darvinista, ca lumea s-ar fi dezvoltat la pura intamplare, nu poate fi dovedita.

O evolutie culturalo-tehnologica a avut loc, desigur. Si de asemenea o evolutie a diversitatilor in cadrul rasei umane si in celelalte specii.

Dar, cum ai aratat, a avut loc si o evolutie regresiva in ce priveste varsta oamenilor. La inceput oamenii traiau mult, deoarece mediul in care traiau era ideal pentru viata. Inainte de potop, pamantul era invelit intr-un strat de apa transparent, un fel de bula de apa care avea rolul de filtru. Razele solare, emit radiatii ultraviolete care sunt nesanatoase. Inainte de potop, totul era mai sanatos. Exista aceeasi temperatura constanta, aceeasi clima peste tot. Hrana era din belsug si peste tot. Existau copaci de 65 de metrii inaltime si 3,5 metrii grosime, dupa fosilele care au ramas, precum animale mari ca dinozaurii. Este clar ca a existat o alta lume.

Iar faptul ca a existat un potop extraordinar, este de asemenea clar, deoarece pe varful muntilor din Anzi si Himalaia, pe piscurile nevulcanice, s-au descoperit urme de melci maritimi. Cum ar fi putut sa ajunga viata maritima pe aceste piscuri inalte? Singura explicatie este un potop urias care, prin uriasele surse de apa ce au explodat din pamant, prin curentii sai extraordinari, a supt si a ridicat ca o tornada tot ce a fost usor de pe fundul oceanelor, ca de exemplu "covoare" sau colonii (populatii) intregi de melci si scoici. Cand urgia a incetat, acestea s-au depus pe varful muntilor, unde s-au pietrificat. Ala explicatie nu poate fi, prin urmare acei crestini care nu cred potopul in marea dimensiune a lui, asa cum il descrie Cuvantul divin, ci se incred in speculatiile lui Swedenborg, Werner Keller si alti "interpreti" ai Bibliei, iata ca primesc o palma simbolica din partea acestor sedimente.

Vin Aug 01, 2008 11:34 pm
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Există dovezi ştinţifice şi istorice că Pământul ar fi avut un inel în trecut asemănători cum au giganţii din sistemul solar dar nu am auzit să fi fost invelit complect, ai cumva vre-un link să citesc mai mult?

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Sâm Aug 02, 2008 8:52 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Am ajuns la aceasta concluzie analizand teoria cu inelele si descrierea din Geneza cap 1.
Conform cu Evrei 11:3 Universul a fost creat din lucrurile care nu se vad. Noi cunoastem doar foarte vag lumea atomilor, care sunt "caramizile" Universului, insa exista o alta lume si dincolo de atomi, lume pe care nu o cunoastem, dar despre care da marturie atat apostolul Pavel in Evrei 11:3, cat si uriasa energie ce se produce la diviziunea atomului.
Daca citim Geneza 1:1,2 reiese ca la "inceput", adica in prima zi de creatie, Creatorul a facut un spatiu celestial urias, Universul sau Cosmosul pe care Cuvantul divin l-a numit "cerurile" (la plural) . In acest spatiu celestial a facut planeta Terra (Pamantul).

Planeta Terra era acoperit peste tot cu un urias ocean planetar, adanc si intunecos, conform cu versetul 2.

Apoi a aparut lumina, tot in prima zi, care nu venea de la un soare, ci dintr-o alta sursa care nu se precizeaza.
In a doua zi uriasul ocean planetar este divizat in doua, fara a se arata inca uscatul, conform cu versetele 6 si 7, intre ele aparand un alt spatiu, numit "cer", insa mult mai mic ca "cerurile" insasi.

Eu am respins ideea ca pamantul ar fi avut mai multe inele de apa si gaze, in forma asemanatoare cu cele ale Saturnului, deoarece nu se spune acest lucru. Biblia vorbeste despre un firmament sau intindere compacta, si nu de inele. Razele radiante solare ar fi putut trece pe langa inele si viata nu ar fi fost asa de protejata, ca in cazul unui invelis compact de apa transparenta.

Abia in ziua a treia a aparut uscatul, adica continentele, conform cu versetele 9 si 10

Sâm Aug 02, 2008 10:53 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Decaderea omului, se poate vedea si cum trateaza pe D-zeu, semenii, valorile spirituale, mediul sau chiar si numai animalele
http://www.ecomagazin.ro/video-cruzimea ... arthlings/

Sâm Aug 02, 2008 11:43 pm
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Am citit ceva în Shen-Tob 24:40-41 despre "cărămizile" din care e făcut Universul (Lumea) şi zicea ceva de un eveniment dinate de venirea Domnului Isus când Îngerii vor separa pe cele rele de cele bune, oamenii devenind ori 100% buni ori 100% răi. Adică separarea se va face la nivel genetic, nu e de mirare că unii susţin că demonii sau extratereştii fac experimente genetice. Este foarte greu şi pentru mine să accept că îngerii/trimişii lui Dumnezeu fac asta dar să nu uităm că Domnul a trimis şi un demon ca să amăgească un rege în timpul Izabelei parcă. ;)

Revenind la decăderea omului există o carte care acum este considerată apocrifă dar este posibil să fi fost un fel de Biblie pentru puţinii credincioşi dinainte de potop, este vorba de Cartea lui Enoh şi conţine şi fragmente din Cartea lui Noe. :D Se pare că s-a ştiut cu două generaţii înainte că va veni un potop dar oamenii erau ca cei din zilele noastre iar trimişii (îngerii) din cer care au fost trimişi să convingă lumea au sucit Cuvântul lui Dumnezeu şi s-au împerechiat cu fetele oamenilor dând naştere la mutanţi ...

Refeirtor la cer dacă acum câteva sute de ani cineva auzea cuvântul acesta se uita în sus şi când ne uităm în sus vedem stele. :D

Dum Aug 03, 2008 7:10 pm
YIM WWW
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 6 mesaje ]