Răspunde la subiect  [ 33 mesaje ] 
[Criză] Foametea Mondială
Autor Mesaj
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Biocombustibilii s-au impus tot mai mult ca o alternativa la petrol, din cauza ca pretul acestuia din urma e tot mai mare si ca securitatea energetica e pusa in pericol de faptul ca tarile exportatoare de petrol sunt in general nesigure din punct de vedere politic.

Mesaj original:

Creşterea preţurilor la cereale, modificările climatice şi cursa pentru biocombustibili au adus criza alimentară mondială la cota de urgenţă. Foametea generează deja reacţii violente şi instabilitate în ţările sărace.

Preţurile în continuă creştere la alimente au transformat orezul şi porumbul în produse de lux pentru mulţi oameni, iar comunitatea internaţională începe să devină tot mai conştientă de gravitatea consecinţelor acestei situaţii. Din cauza înfometării, oamenii din ţările sărace încep să reacţioneze violent, relevă „Der Spiegel“.

Criza alimentară chinuie sute de milioane de săraci din Africa, Asia de Sud şi Orientul Mijlociu, iar dimensiunile ei încep să aducă tot mai mult cu o urgie biblică.

În Haiti, de pildă, pentru mulţi, singurul aliment care poate aduce speranţa zilei de mâine este un „biscuit“ făcut din noroi. Oamenii sunt atât de săraci, încât adună argilă galbenă din munţi pe care o combină cu sare şi grăsimi vegetale, frământând-o apoi şi uscând-o la soare pentru a o mânca. „Sper ca într-o zi să am suficientă mâncare să mă hrănesc, ca să nu mai mănânc aşa ceva“, spune cu amărăciune Marie Noël, care supravieţuieşte de pe o zi pe alta, împreună cu cei şapte copii ai săi, cu turte de noroi.

Dacă în urmă cu un an, argila necesară pentru prepararea a 100 de biscuiţi costa 5 dolari, acum preţul este mai mare cu 40%.

Sute de milioane de oameni, în pericol

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a făcut apel, luni, la comunitatea internaţională să ia măsuri urgente şi pe termen lung împotriva crizei alimentare, avertizând că aceasta riscă să aibă consecinţe grave atât politice, cât şi în materie de securitate. „Criza alimentară care se agravează în lume a atins un prag de urgenţă“, a declarat Ban Ki-moon. „Banca Mondială a estimat că dublarea preţurilor la alimente în ultimii trei ani ar putea arunca 100 de milioane de oameni din ţările subdezvoltate într-o sărăcie şi mai mare“, a adăugat secretarul general al ONU, citat de AFP.

Un răspuns prompt a venit din partea Statelor Unite ale Americii. Preşedintele George W. Bush a ordonat, luni, deblocarea a circa 200 de milioane de dolari ca ajutor destinat unor ţări afectate de criza alimentelor.

Ban Ki-moon a explicat că, pe lângă măsurile de urgenţă care trebuie luate pe termen scurt pentru evitarea foametei în numeroase regiuni ale lumii, trebuie adoptate strategii pe termen lung pentru creşterea substanţială a productivităţ ii la cereale.

Şapte ani irosiţi

La rândul său, preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, a atras atenţia că această criză ar putea avea drept consecinţă „şapte ani pierduţi“ în eradicarea foametei.

Zoellick a avertizat că explozia preţurilor la alimente ameninţă să conducă la instabilitate în cel puţin 33 de ţări, inclusiv în state care sunt puteri regionale, cum ar fi Egipt, Indonezia şi Pakistan.

În ultimele săptămâni, situaţia a devenit din ce în ce mai îngrijoră toare în Mauritania, Mozambic, Senegal, Coasta de Fildeş şi Camerun, unde violenţele cauzate de foamete au lăsat deja în urmă circa 100 de morţi.

FACTORI DE PERICOL

Cauze ale crizei alimentare

> populaţia lumii creşte în mod constant, în timp ce suprafaţa de teren arabil scade

> schimbarea climei determină pierderea unor suprafeţe agricole din cauza secetei şi inundaţiilor

> din cauza schimbării obiceiurilor alimentare, din ce în ce mai multe terenuri arabile şi păduri sunt transformate în păşuni

> Banca Mondială vrea ca ţările în curs de dezvoltare să renunţe la tarifele protecţioniste, ceea ce afectează serios agricultura locală

> speculanţii cresc preţurile materiilor prime. Preţul crescut al petrolului care rezultă astfel determină instituirea „culturilor pentru biocombustibili“ în loc de culturi agricole

> milioane de oameni dezrădăcinaţi de războaiele civile nu mai sunt capabili să contribuie la producerea hranei

Sursa: evz.ro

SUA: Restricţii la orez

In Statele Unite, mai multe lanţuri de magazine au început să raţionalizeze vânzarea orezului. Măsura a fost luată din cauza creşterii cu peste 70 la sută a preţului acestui produs pe plan mondial.

Raţionalizarea este valabilă deocamdată pentru sacii de orez de zece kg. sau mai mult. Măsura nu afectează înca familia americană medie ci numai consumatorii mai mari, restaurante şi cantine.

Anunţurile privind raţionalizarea orezului au indus oamenilor o stare de nelinişte.

In mai multe ţări din Asia, Africa si America Latina au izbucnit revolte spontane din cauza preţului ridicat la alimente de bază. Programul Mondial pentru Alimentaţie a anunţat că instituţia se confruntă cu un deficit de peste 750 de milioane de dolari şi nu poate interveni

Sursa: tvr.ro
Sursa: tvr.ro

Biocombustibilii pot duce la foamete mondiala
Biocombustibilii s-au impus tot mai mult ca o alternativa la petrol, din cauza ca pretul acestuia din urma e tot mai mare si ca securitatea energetica e pusa in pericol de faptul ca tarile exportatoare de petrol sunt in general nesigure din punct de vedere politic.
Cu toate ca e atragator sa ai combustibil usor accesibil, exista si reversul medaliei. Unii giganti din domeniul alimentar au acuzat acum doua zile faptul ca biocombustibilii ameninta grav rezervele alimentare ale Terrei, deoarece cultivarea intensiva a acestora duce la cresterea pretului alimentelor. Astfel, atrasi de profiturile pe care le pot obtine, multi agricultori au renuntat la a mai cultiva unele produse si au inceput sa cultive plante din care se obtine combustibil sau, mai grav, vand plante alimentare precum porumbul sau soia nu pentru consum alimentar, ci pentru producerea acestor combustibili. Conform legilor cererii si ofertei, aceste produse s-au scumpit automat, ceea ce a pus in discutie rentabilitatea acestor combustibili. Daca totusi companiile alimentare pot fi intelese ca isi urmaresc propriul interes, e de mentionat ca rapoarte ale UE si ONU avertizeaza asupra aceleiasi probleme. Biocombustibilii trebuie sa produca 10% din combustibilul folosit in transporturi pana in 2020, conform strategiei energetice a UE, dar nu se stie daca acest lucru se poate realiza, din cauza acestei probleme.

Sursa: 9am.ro

Editat de Admin (iunie 2009)

Vin Apr 25, 2008 6:49 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Dragi forumişi poate nu vă vine să credeţi dar am avut ieri o viziune cu un cal negru ca cel din Apocalipsa 6...........acest topic îmi confirmă viziunea ca fiind adevărată (eu la început nu am luat-o în seamă crezând că este o profeţie -viziune mea- doar cu privire la un viitor îndepărtat).........

Dum Apr 27, 2008 9:49 am
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976
Răspuns cu citat
Nu trebuia să fie zidit templul înainte de faza cu peceţile? Sau trebuie să vină mai întâi problemele ca să se poată arăta omul cu "rezolvarea" problemelor? Faptul că încă se mai botează oameni nu arată că încă zilele de necaz nu au început?

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Dum Apr 27, 2008 2:19 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Calul negru din Apocalipsa 6 este pentru viitor, dar cel ce l-am văzut eu este pt. prezent.........(viziunea mea se aseamănă cu a lui Ioan, nu am spus că se referă la acelaşi timp.........epocă)

Ap.cap. 6 va fi în primii trei ani jumate, urmaţi de trei ani jumate conduşi de Anticrist.......

Dum Apr 27, 2008 5:00 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Este adevărat că în primii 3 ani jumate va fi mai activ prorocul mincinos dar Anticristul va face legământ cu statul Israel pentru 7 ani nu pentru 3 ani jumate...

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Dum Apr 27, 2008 9:09 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
va fi 7 ani, dar doar 3 ani jumate va fi guvernarea mondială cu cifra 666, doar 42 de luni va primi autoritate de la balaur, citeşte Ap. 13..........

7 ani:

primii 3 1/2 va fi: războaie, foamete, epidemii, cutremure, etc.

El le va pune capăt implementând sistemul global de 666

şi va urma 3 1/2 ani de pace, prosperitate, şi control prin semnul 666 (cipul) Fiarei........

Lun Apr 28, 2008 11:00 am
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Atunci în primii 3 ani jumate va uimi lumea cu prosperitatea ce o va aduce în Israel în comparaţie cu majoritatea ţărilor care vor fi lovite de urgii şi vor înclina majoritatea oamenilor după această perioadă să creadă că mai degrabă el else Cristosul despre care s-a prorocit în Biblia Ebraică, iar papalitatea îl va susţine?

Mar Apr 29, 2008 5:37 am
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Mar Apr 29, 2008 10:48 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Mie Apr 30, 2008 12:03 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Vin Mai 02, 2008 9:09 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
ne aşteaptă epoca lui Antcrist......... :-o

Sâm Mai 03, 2008 10:29 am
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Un protest în USA împotriva verichip deoarece s-a descoperit că provoacă cancer (nu din motive religioase): http://www.antichips.com/slideshow-may12/index.html

Dum Mai 04, 2008 3:14 am
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
http://www.designscomputed.com/coins/amero.html

Dum Mai 04, 2008 9:43 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
EndGame BluePrint For Global Enslavement

http://www.endgamethemovie.com/

Mie Mai 07, 2008 6:34 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
am auzit că un frate din SUA venit în România a profeţit că va fi foamete în 2008, cât şi cernere în poporul lui Dumnezeu. Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne ţină sub protecţia Lui..........

Dum Mai 11, 2008 6:06 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat

Lun Iun 09, 2008 1:36 pm
YIM WWW

Răspuns cu citat
Dragi forumişi poate nu vă vine să credeţi dar am avut ieri o viziune cu un cal negru ca cel din Apocalipsa 6...........acest topic îmi confirmă viziunea ca fiind adevărată (eu la început nu am luat-o în seamă crezând că este o profeţie -viziune mea- doar cu privire la un viitor îndepărtat).........

si eu daca citesc apocalipsa acum o sa am o gramada de viziuni, defapt vise, am in fiecare zi si mi le amintesc cu precizie mare

si daca tot vorbeam de viziuni, am avut si eu o viziune cu un,,, cal, sau nush ce era, dar era cam cocosat

Imagine

Mie Iun 11, 2008 11:08 pm
YIM
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-48 ... -scada.htm

Vin Oct 17, 2008 6:46 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Conflictul georgian a fost orchestrat de Statele Unite
Premierul rus Vladimir Putin a declarat joi ca Statele Unite au incurajat conflictul din Georgia pentru a distrage atentia alegatorilor de la razboaiele din Irak si Afganistan si pentru a ajuta astfel candidatul republican in cursa pentru Casa Alba. Putin a facut aceste acuzatii intr-un interviu in exclusivitate acordat postului american de televiziune CNN, citat de NewsIn.

"Daca am inteles bine ..., cineva din Statele Unite a creat acest conflict special pentru ca situatia sa se inrautateasca si pentru a crea un avantaj in favoarea unuia dintre candidatii in cursa stransa pentru functia de presedinte", a declarat Putin.

Spunand ca are aceste informatii de la oficiali rusi din Ministerul Apararii, Putin a declarat ca Statele Unite au incurajat Georgia sa atace regiunea separatista Osetia de Sud, atac caruia Rusia i-a raspuns cu o contraofensiva de amploare, bombardarea si ocuparea unei parti din teritoriul georgian.

Premierul rus a afirmat de asemenea ca in Georgia, pe teren, ordinele erau date de americani.

"Partea americana nu numai ca nu a putut opri conducerea georgiana de la acest act criminal. In realitate, partea americana a inarmat si format armata georgiana. "De ce sa cauti o solutie dificila de compromis in procesul de pace? Este mai usor sa inarmezi una dintre parti si sa o provoci sa ucida partea cealalta", a spus el.

Casa Alba a respins afirmatiile lui Putin, calificandu-le drept "irationale".

Republicanul McCain s-a pozitionat clar in favoarea Georgiei inca de la inceputul conflictului, facand declaratii extrem de ferme la adresa Rusiei, spre deosebire de Obama, care era in vacanta la momentul declansarii crizei si a cerut in prima faza ambelor tabere sa inceteze ostilitatile.

Pentru Obama, Rusia "nu este nici inamic, nici un aliat apropiat", dar este o tara asupra careia trebuie sa continue presiunile pentru mai multa democratie.

In schimb, McCain vrea ca Rusia sa fie exclusa din G8. Foarte critic la adresa fostului presedinte Vladimir Putin pe care il considera "un om periculos", el acuza Kremlinul ca vrea sa refaca "imperiul rus".

de Dumitrina Galantonu HotNews.ro

Vin Oct 24, 2008 7:16 am
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Păcăleli pentru a obliga oamenii să se vacineze şi ameminţări false cu teroarea înaintea alegerilor în SUA.

Vin Oct 24, 2008 5:31 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Poziţia lui Obama faţă de război:

Ah, Şi Speech-ul:

Joi Noi 06, 2008 5:32 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
"Treaba mea a fost de a conecta circuitele în dispozitivul separator, care a fost trasă în camera secretă. Spliter-ul (Separatorul) copia înregistrările de telefon a întregii lumi, e-mail-urile a toată lumea. Separatorul copia intregul flux de date din aceste cabluri de internet. Toate e-mail-urile si traficul web din ţară. Fără nici un mandat de arestare, fără nici un mecanism pentru separarea de a celor domestice de cele de peste ocean, fără separarea suspectului de la cetăţeanul de rând ..."

Joi Noi 06, 2008 6:31 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/ ... l=10589306
http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/ ... 6&src=news

Dum Noi 09, 2008 10:59 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Din comentariile care se scriu despre noul preşedinte se întrebă americanii dacă nu cumva o să îl pună în faţa tribunalului pe Bush din cauza războiului care la făcut fără a avea dovezi că Sadam sau Irakul ar fi gătduit pe Alkaida sau ar fi deţinut bombe chinice sau nucleare, şi că a provocat criza internaţională în care ţările arabe şi Rusia sunt împotriva ţărilor NATO.

Link 1

Link 2.

Mar Noi 11, 2008 7:30 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Poziţia Statelor Unite faţă de Pakistan: Link.

Mie Noi 12, 2008 3:49 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Oraşele Americane în criză economică cer împrumuturi de la stat: Link, Reportaj întreg.

Firmele exportatoare din industria uşoară nu au probleme neapărat legate de criza financiară externă, ci mai degrabă din cauza creşterii costurilor din România. Unele companii chiar nu mai au comenzi la exterior şi îşi redimensionează activitatea. Însă, mai multe firme de confecţii care lucrează sau au lucrat în lohn pentru italieni îşi închid activitatea din România din cauza creşterii costurilor. Partenerii de afaceri din Italia nu mai pot suporta costurile mari cu angajaţii şi cu utilităţile, astfel că îşi mută fabricile în ţări unde forţa de muncă este mai ieftină: în Macedonia, în Siria sau chiar în Tunisia.

Sursa: http://www.ziare.ro/1226439096-Confecti ... a_din_tara

Nu neapărat, dar se face referire la criza finaciară externă :|

Eu am auzit că firmele din Arad, de confecţii şi pielărie, pleacă în Republica Moldova şi Ucraina sau alte tări din fostul bloc sovietic.

E de ruşine că s-a ajuns aici, dacă toate pământurile arabile din ţara noastră ar fi cultivate cu grâu, România ar putea hrăni toată Uniunea Europeană, dar din cauza grupurilor de intereselor se preferă importarea alimentelor din uniune.

Am văzut alimente din fructe de pădure din Munţii Carpaţi care au fost culese şi exportate la preţ mic şi care au fost importante la preţuri de zeci de ori mai mare ca compot şi dulceţuri. Şi este ok aşa, findcă aşa sunt românii, le place ambalajele şi coloranţii stăini, iar alţii nu pot trece de birocraţie şi proceduri, pentru a deschide o afacere care să producă alimente, de zeci de ori mai complicate ca în uniune. Dar când am călătorit cu trenul am văzut între Arad şi Oradea pământuri perfecte care au fost cultivate parţial, o singură parcelă cultivată la câţiva kilometri în rest creşte iarba şi se bucură căprioarele ...

Mar Noi 18, 2008 3:12 am
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Să revenim la textele biblice...

Isaia 9:21 Manase mănâncă pe Efraim, Efraim pe Manase şi amândoi împreună pe Iuda. Cu toate acestea, mânia Lui nu se potoleşte şi mâna Lui este tot întinsă

În secolul trecut s-au întors rămăşiţele triburilor Manase şi Efraim în Israel unde de peste 2500 de ani nu au mai pus piciorul doar rămăşiţele triburilor Beniamin şi Iuda.

Sfârşitul capitolulului 9 din Isaia arată că Efraim, Manase şi Iuda se vor mânca unii pe alţii adică că vor trece toţi la religia iudaică mozaică modernă.

Isaia 10:16-25
16 De aceea Domnul, Dumnezeul Oştirilor (Iahve Sabaot), va trimite ofilirea prin războinicii lui cei voinici; şi între aleşii lui va izbucni un pârjol, ca pârjolul unui foc.
17 Lumina lui Israel se va preface în foc şi Sfântul lui într-o flacără, care va mistui şi va arde spinii şi mărăcinii lui, într-o zi.
18 Va arde, trup şi suflet, strălucirea pădurii şi câmpiilor lui, de va fi ca un bolnav, care cade în leşin.
19 Ceilalţi copaci din pădurea lui vor putea fi număraţi şi un copil le-ar putea scrie numărul.
20 În ziua aceea, rămăşiţa lui Israel şi cei scăpaţi din casa lui Iacov, nu se vor mai sprijini pe cel ce îi lovea; ci se vor sprijini cu încredere pe Domnul (Iahve), Sfântul lui Israel.
21 O rămăşiţă, rămăşiţa lui Iacov, se va întoarce la Dumnezeul cel puternic.
22 Chiar dacă poporul tău, Israele, ar fi ca nisipul mării, totuşi numai o rămăşiţă se va întoarce, căci nimicirea este hotărâtă, făcând să se reverse dreptatea.
23 Şi nimicirea aceasta, care a fost hotărâtă, Domnul , Dumnezeul oştirilor (Iahve Sabaout), o va aduce la îndeplinire în toată ţara.
24 Totuşi, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul oştirilor: „Poporul Meu, care locuieşte în Sion, nu te teme de Asirian; da, el te loveşte cu nuiaua şi îşi ridică toiagul asupra ta, cum făceau Egiptenii.
25 Dar, peste puţină vreme, pedeapsa va înceta şi mânia Mea se va întoarce împotriva lui, ca să-l nimicească.”

Apoi în capitolul 10 se vorbeşte pârjol care poate corespunde cu grindina amestecată cu foc din Apocalipsa 8:7 respectiv Apocalipsa 16:21, deoarece evenimentele în Apocalipsa nu sunt în ordine cronologică ci sunt relatate cel puţin de două ori din puncte de vedere diferite.

La versetul 20 se arată că rămăşiţa lui Israel şi cei scăpaţi din seminţiile lui Iacov (probabil se referă la triburile care încă nu s-au întors cum sunt cei din Afganistan) nu se vor mai spijini pe Asirieni, adică în locurile respective acuma stăiesc islamiştii extremişti şi probabil se referă la ei ca urmaşi ai Asirienilor, triburile care se consideră poporul lui Moise şi urmaşii lui Solomon spijinându-se pe ei în prezent. Apoi se zice că vor avea încredere în Sfântul lui Israel (Mântuitorul) şi în versetul 21 că o rămăşită din ei se vor întoarce la Dumnezeu.

În prima parte din Isaia capitolul 11 se vorbeşte despre Evanghelie, despre naşterea Domnului Isus, şi apoi arată Împărăţia din Mileniu, de după Aramaghedon.

Isaia 11:10 În ziua aceea, Vlăstarul lui Isai va fi ca un steag pentru popoare; neamurile se vor întoarce la El şi slava va fi locuinţa Lui.

În versetul 11 profetul se întoarce la ordinea cronologică şi descrie perioada de har, numită în Biblie şi "Ziua Mântuirii", când neamurile se întorc la Dumnezeu şi dau slavă Domnului Isus care este în locuinţa Lui din cer.

Isaia 11:11 În acelaşi timp, Domnul Îşi va întinde mâna a doua oară, ca să răscumpere rămăşiţa poporului Său, risipit în Asiria şi în Egipt, în Patros şi în Etiopia, la Elam, la Şinear şi la Hamat şi în ostroavele mării.

Mai departe se vorbeşte din nou despre răscumpărarea israeliţilor risipiţi în tările Pământului şi dincolo de ocean.

Apoi în Isaia capitolul 12 se vorbeşte iar despre Ziua Mântuirii:

Isaia 12:1-6
Şi, în ziua aceea, vei zice: Îţi voi mulţumi, Doamne (Iahve)! Pentru că, deşi Te-ai mâniat pe mine, mânia Ta a trecut şi m-ai mângâiat.
Iată, Dumnezeu este salvarea mea; voi avea încredere şi nu mă voi teme, pentru că Domnul Dumnezeu (Iah Iahve) este tăria mea şi cântarea mea şi El a devenitc salvarea (eliberarea) mea.
De aceea veţi scoate cu veselie apă din izvoarele mântuirii.
Şi, în ziua aceea, veţi zice: Mulţumiţi Domnului (lui Iahve), chemaţi Numele Lui, faceţi cunoscut printre popoare faptele Lui, daţi de ştire că Numele Său este înălţat.
Cântaţi psalmi Domnului (lui Iahve), pentru că a făcut lucrări măreţe. Să ştie aceasta tot Pământul!
Strigă şi chiuie, locuitoare a Sionului, pentru că mare este în mijlocul tău Sfântul lui Israel.

La versetul 4 şi în tot capitolul se vorbeşte despre o cântare nouă care poate corepunde cu Apocalipsa 14:3. :)

În Apocalipsa după grindina amestecată cu foc urmeză prorocie împotriva Babilonului Modern (Babilonia) iar apoi se arată Căderea Babilonului. La fel şi în Isaia capitolul 13.

Asemănarea cu Apocalipsa 8:11-12; Apocalipsa 18:21-23; Matei 24:29; Marcu 13:24; Luca 21:25-26; este mai mare începând cu versetul 9:

Isaia 13:9-14
9 Iată, vine ziua Domnului, zi fără milă, zi de mânie şi urgie aprinsă, care va preface tot pământul în pustiu şi va nimici pe toţi păcătoşii de pe el.
10 Căci stelele cerurilor şi Orionul nu vor mai străluci; soarele se va întuneca la răsăritul lui şi luna nu va mai lumina.
11 Voi pedepsi, zice Domnul, lumea pentru răutatea ei şi pe cei răi pentru nelegiuirile lor; voi face să înceteze mândria celor trufaşi şi voi doborî semeţia celor asupritori.
12 Voi face pe oameni mai rari decât aurul curat şi mai scumpi decât aurul din Ofir.
13 Pentru aceasta voi clătina cerurile (văzduhurile) şi pământul se va zgudui din temelia lui, de mânia Domnului oştirilor, în ziua mâniei Lui aprinse.
14 Atunci, ca o căprioară speriată, ca o turmă fără păstor, fiecare se va întoarce la poporul său, fiecare va fugi în ţara lui.

Este interesant versetul 14, dacă până acum Isaia a profeţit despre rămăşiţa de Israeliţi, aici vorbeşte despre cei dintre neamuri. Când l-am citit m-am gândit la românii care sunt plecaţi în Statele Unite şi în ţările Vestice la muncă, mai ales la pocăiţii care au plecat în America, oare vor apuca ei să fugă fiecare în ţara lui ? :|

Mar Noi 18, 2008 4:59 am
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Este posibil ca Prorocul Mincinos să fie ca Moise la masa când a scos apă din stâncă prin proriile lui posibilităţi şi metode, şi nu la aşteptat pe D-zeu?

Sâm Ian 10, 2009 9:05 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat

BREAKING NEWS! WE ARE SOOO IN TROUBLE!! Birds falling from the sky in NJ; they say it was a planned poisoning through seeding??!!!! Come on! How dumb do they think we are! Wild, unconstraine...

?tiri Bomba! Suntem curând în mari necazuri!! Păsarile căzând din cer în New Yourk; "Ei" spun ca fost otrăvire panificată prin înseminare??!!!! Mai hai! Cât de handi cred "ei" că suntem! înapoiaţi, în constrângere ...

Sâm Ian 31, 2009 3:51 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat

România a făcut concurenţă tărilor vestice din cauza investitorilor care profitau de mâna ieftină de muncă. Ei preferă statele Estice ca consumator şi nu producător pentru ai putea hrăni cu ce vor ei. Parlamentarii pe de altă parte preferă ca să atragă la bugetul de stat cât mai multe resurse pentru sistemul bugeta r...

Acum ţările vestice se tem de Moldova că ar putea face aceaşi lucru din cauza economiei care face rezistenţă comunităţii iar presiunile sunt de pe o parte din Ucraina / Russia, iar pe de alta din România / Comunitatea Europeană.

Mie Apr 08, 2009 12:18 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat

Americanii sunt "supăraţi" pe Obama mai mult pentru că războaiele finanţate de contribuabili vor gerera o criză mondială din ce în ce mai mare. :-o

Joi Apr 09, 2009 9:36 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Montaje despre criza finaciară aşa cum a fost numită de presă şi încercări de a salva sau de a amâna foametea.

• Readings/Articles/FrontLine News Crisis