Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ] 
Calendarul iudaic-mesianic
Autor Mesaj
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976
Răspuns cu citat
Calendarul sărbătorilor religioase evreieşti pe 2007 este disponibil aici.

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Ultima oară modificat de OryNider pe Dum Mar 23, 2008 9:24 pm, modificat de 2 ori în total.

Lun Mai 01, 2006 6:07 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Mie Mai 03, 2006 3:48 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Calendarul sărbătorilor religioase evreieşti pe 2008 este disponibil aici.

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Vin Mar 21, 2008 11:39 am
YIM WWW
Vizitator
Vizitator

Răspuns cu citat
Ce credeti despre sarbatorile iudaice? Noi care suntem neamuri ar trebuii sa le praznuim?

Lun Apr 21, 2008 11:10 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Draga Raluca, sărbătorile au fost date lui Israel, şi ele aparţineau de vechiul legământ, noisuntem oameni dintre neamuri şi din noul legământ astfel nu trebuie să le ţinem, ba mai mult, ţinerea lor ar însemna că credemcă Isus nu a venit pe pământ să moară şi să desfiinţeze legea!

Mar Apr 22, 2008 5:49 am
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat

Domnul Isus nu a venit pe pământ să desfinţeze legea, dinpotrivă el a venit să întărească legea făcând un nou legământ fapt care nu a mai dat posibilitatea poporului Israel să invoce legământul mozaic în mod direct şi pentru a continua să fie aprobaţi de Dumnezeu trebuiau să invoce în mod direct noul legământ care este în Numele lui Jeşua, adică în loc de mielul care îl simboliza pe Mesiah trebuiau să mănânce trupul şi să bea sângele lui Jeşua s.a. Legămânele vechi rămân valabile dar pot fi priclamare doar prin prisma noului legământ. Dacă cineva nu intră sub incidenţa noului legământ nu poate invoca nici un legământ mai vechi.

Apoi pentru că era un legământ nou care includea pe lângă poporul Israel la care a fost trimis Mesiah şi dintre cei care erau până atunci considerate popoare păgâne şi barbare pentru care era valabil legământul încheiat cu Noe, adică neamurile care credeau vestea bună şi se botezau, la primul conciliu al Congregaţiei Creştine din secolul I s-a hotărât ce anume din lege mai era valabil pentru aceştia fără a se face vreo menţiune că s-ar fi aboragat ceva din lege pentru poporul Israel. Binenţeles că jertfele de animale care erau o soluţie temporară până trebuia să vină Mesiah nu mai aveau rost deoarece nu puteau avea valoare mai mare decât jerfa de pe Golgota. Celelate tipuri de jertfe cum ar fi cele spirituale şi zilele de jertfe care îi ajută pe credincioşi să aibă o poziţie mai bună în domeniul spiritual nu s-ar desfinţat.

Practic dacă tot poporul Israel ar devini iudei mesianici ar fi o discuţie întreagă ce anume din lege nu ar mai fi valabil pentru ei. Prima dată însă trebuie să îl accepte pe Jeşua iar apoi vor fi călăuziţi în acest sens.

Nici un legământ pe care la făcut Dumnezeu vreodată cu oamenii nu a fost desfinţat dar dacă a fost făcut doar cu o parte din oameni este valabil doar pentru descendenţii lor iar dacă se referă orice fiinţă vie cum e Noul Legământ (Marcu 16:15) atunci nu poate fi desfinţat de nimeni. În mod invers dacă Moise, Josuah şi Neemiah au făcut în numele poporului Isrel nişte angajamente suplimentare care care nu intră sub incidenţa legământului original pe care la făcut dumnezeu cu ei, de acestea se poate face dezlegare.

Mie Apr 23, 2008 1:07 am
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Dragă Florin, în noul legământ nu mai este iudeu şi greg, scit sau de altă naţiune, ci toţi sunt unu în Cristos, astfel nici evreii mesianici nu mai trebuie să ţină poruncile vechiului legământ.......

Biblia vorbeşte de un legământ veşnic, în contextul în care ambele părţi sunt credincioase legământului, în cazul în care oparte calcă legământul (contractul), acest legământ se desfiinţează.

Obsearvă ce spune Pavel:

Evrei 8:13  Prin faptul că zice: „Un nou legământ” a mărturisit că cel dintâi este vechi; iar ce este vechi, ce a îmbătrânit, este aproape de pieire.

Mie Apr 23, 2008 7:09 am
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Este uşor de tine să vorbeşti aşa pentru că nu eşti din sânge de evreu dar nu uita că perioada noului legământ este doar 2000 de ani începânt cu coborârea Spiritului Sfânt la Penticosta adică puţin după urcarea lui Christos la cer şi până la coborârea lui Christos în mod vizibil la Aramaghedon adică puţin după Necazul Cel Mare. Apoi pentru cei de pe Pământ va fi valabil din nou Legământul Mozaic şi vor fi învăţaţi de evrei care nu vor înceta nicodată să ţină legea chiar dacă în prezent doar câteva confesiuni iudaice ţin tradiţiile ...

Mie Apr 23, 2008 8:09 pm
YIM WWW
Vizitator
Vizitator

Răspuns cu citat
Dar în Daniel 7;25 nu este vb. despre schimbarea sărbătorilor?
despre adoptarea calendarului gregorian?

Joi Apr 24, 2008 9:59 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Daniel 7:25  El va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Prea Înalt, va asupri pe sfinţii Celui Prea Înalt şi se va încumeta să schimbe vremurile şi legea; şi sfinţii vor fi daţi în mâinile lui timp de o vreme, două vremuri şi o jumătate de vreme.

Sfinţii de aici sunt evreii, Anticristul în necazul cel mare, va încerca să schimbe vremea şi legea, acest eveniment are loc în viitor.........

Vin Apr 25, 2008 6:00 am
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Evenimentele ce vor avea loc în Necazul Cel Mare în Israel vor fi o repetare a evenimentelor din secolul I dar din unele puncte de vedere în ordine inversă, doar lucrarea de amăgire va corespunde ca ordine.

Descendenţilor evreilor care au respins pe Mesiah vor fi supuşi aceluaşi test la care au fost supuşi părinţii lor în trecut. Dumnezeu a văzut că ei au respins atunci din cauza unui gen de credinţă specific lor pe Christos şi va recreea situaţia de atunci prin zidirea Templului şi restabilirea jertfelor. Acum va dori să vadă dacă evreii conservatori mai au "credinţa" aceea "conservatoare" care ia determinat să îl respingă pe Christos, credinţă de care El vrea să se folosească ca poporul să respingă respingă pe Anticrist.
Doar cei care vor trece ascest test vor fi mântuiţi atunci când îl vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului cu putere şi slavă mare.

Un semn că aceste lucrui sunt foarte aprope este împlinirea primei părţi al altei profeţii fără de care poporul Israel nici nu ar fi în mod literar un popor, şi anume Ezechiel 37:21-22:

Citat:
Şi să le spui: „Aşa vorbeşte Iahve, Dumnezeu: „Iată, voi lua pe copiii lui Israel din mijlocul neamurilor la care s-au dus, îi voi strânge din toate părţile, şi-i voi aduce înapoi în ţara lor.
Voi face din ei un singur neam în ţară, pe munţii lui Israel; toţi vor avea un singur împărat şi nu vor mai fi două neamuri, nici nu vor mai fi împărţiţi în două împărăţii.

Această parte din profeţie se împlineşte sau se reîmplineşte la nivel mondial acum sub ochii noştri, pe vremea când s-a scris profeţia ne fiind încă decis să li se trimită o lucrare de rătăcire la care se face totuşi referire în sensul de curăţire, versetele ce urmează se referă la perioda ce urmează după Necazul Cel Mare şi corepuspund perfect cu Cartea Revelaţiei, pomenindu-se chiar şi de Cetatea Sfântă, Ezechiel 37:23-28:

Citat:
Nici nu se vor mai spurca, prin idolii lor, cu urâciunile lor şi cu toate fărădelegile lor. Îi voi scoate din toate abaterile cu care au păcătuit, şi-i voi curăţi; ei vor fi poporul Meu şi Eu voi fi Dumnezeul lor.
Robul Meu David va fi împărat peste ei şi toţi vor avea un singur păstor. Vor urma poruncile Mele, vor păzi legile mele şi le vor împlini.
Vor locui iarăşi în ţara pe care am dat-o robului Meu Iacov şi pe care au locuit-o şi părinţii voştri. Da, vor locui în ea, ei, copiii lor şi copiii copiilor lor, pe vecie şi Robul Meu David va fi voievodul lor în veci.
Voi încheia cu ei un legământ de pace, care va fi un legământ veşnic cu ei; îi voi sădi şi-i voi înmulţi şi voi pune locaşul Meu cel Sfânt în mijlocul lor pentru totdeauna.
Locuinţa Mea va fi între ei; Eu voi fi Dumnezeul lor şi ei vor fi poporul Meu.
Şi neamurile vor şti că Eu sunt Iahve, care sfinţeşte pe Israel, când Locaşul Meu cel Sfânt va fi pentru totdeauna în mijlocul lor.”

Vin Mai 09, 2008 10:22 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Calendarul sărbătorilor religioase mozaice pe 2009 este disponibil aici.

Calendarul sărbătorilor religioase mozaice pe 2010 este disponibil aici.

Calendarul sărbătorilor religioase mozaice pe 2011 este disponibil aici.

Mie Oct 29, 2008 8:54 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
[scribdcal]http://www.scribd.com/full/48864265?access_key=key-239k2449wbl3ih87y7sv[/scribdcal]

Mesianic-Calendar-2011-2012.doc

Mesianic-Calendar-2011-2012.pdf

Mar Apr 19, 2011 5:06 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
raluca_airam scrie:
Ce credeti despre sarbatorile iudaice? Noi care suntem neamuri ar trebuii sa le praznuim?

În primul rând termenul "sărbătoare iudaică" ar trebui schimbat cu u alt termen ca "sărbătoare biblică" ori "sărbătoare mesianică", ori "sărbătoare ebraică", "sărbătoare a lui Israel", ş.a.

Sărbătoarile biblice nu sunt neapărat legate de iudaismul modern, dar există unele sărbătoari specifice lsraelului, ocazii în care se face perelinaj la mormintele patriarhilor, la mormintele profeţilor, la mormântul lui Adam şi Eva, la mormântul lui Avraam, ş.a., ocazii pe care o parte din iudaicii le adaugă în calendar.

Am observat că din zilele lui Ioan Botezătorul semnificaţia sărbătorilor este schimbată pe perioada unui ciclu complet în care fiecare sărbătoare arată parcurgerea unei faze din venirea Fiului Omului şi instaurarea Împărăţiei lui Dumnezeu.

Ca de exemplu, Rusaliile este ultima sărbătoare biblică care este ţinută în creştinism, sărbătoare care arată a doua fază din secerişul care ţine până la ultima trompetă, cum spunea apostolul Pavel, adică până la Anul Nou pentru Holde, numit în ebraică: Roş Ha-Şana (Capul Anului), când ultima trompetă anunţă începerea unui nou an în care holdele pot fi cultivate (de exemplu cu grâu).

Joi Iul 07, 2011 11:25 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Un alt exemplu este "Anul de Bucurie" (ori Anul de Jubileu) care aşa cum scrie în cartea Leviticului trebuie ţinut acolo unde este pământul lui Dumnezeu pe care la dat în custodie poporului Israel, de la marginile Egiptului, din Gaza, reper unde este scris că se va vărsa în mare unul din braţele râului de apă care iese din Locaşul Sfânt, şi Tronul lui Dumnezeu, până la marginile Siriei, lângă Damasc, acolo unde este pământul fiilor lui Iosif, Manaşe şi Efraim.

Anul de jubileu care cade odată la 50 de ani (după un an de odihnă) are efecte asupra recoltelor din holdele pe care le cultivă omul şi din viile pe care le taie omul, care nu sunt lucrate din anul de ajun al jubileului pe pământul lui Dumenzeu, şi asupra animalelor care pot mânca accidental din anumite recolte pe care de obicei le cultivă omul pe câmp şi care deşi sunt permise să fie culese în anul de odihnă dacă cresc în mod natural, nu se permite să să fie culese în anul de bucurie.

Efectele anului variază în funcţie de magnetismul pământului care vine de la polii magnetici şi ploile care vin din ţările clade care sunt de o parte ori alta a ecuatorului. Este un an în care pământul se ohihneşte pentru ca Dumnezeu să poată regla factorii care influenţează recoltele pentru următorul ciclu de 7x7=49 ani.

Aceste efecte sunt mai mici pe cum ne îndepărtăm de Israel şi ţările calde, în ţinuturi unde nu există poruncă în Legea lui Dumenzeu, şi nici instrucţiuni în care să vedem ce anume putem face în fiecare jubileu. Este un alt exemplu de "sărbătoare" care este dată ca lege pentru "pământul lui Dumnezeu" şi care nu se poate aplica indetic la toate neamurile.

Nemurile probabil trebuie să se ferească doar de anumite recolte care pot proveni din ţările calde, la fel ca cei de la oraş care trebuie aşa cum este scris să caute grâu din anii cât mai departaţi de jebileu, şi unde nu scrie că pot cumpăra din ţările îndepărtate, aşa cum era şi în zilele lui Iosif când s-a adunat grâu pentru şapte ani doar din recolta din Egipt.

;-)

Joi Iul 07, 2011 11:27 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Convertor al datelor ebraice:
http://www.hebcal.com/converter/

Lun Iul 25, 2011 5:15 am
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Aici e calendarul cu sărbătorile mesianice pentru 2012-2013:

http://www.scribd.com/doc/80361495/Calendar-2012-2013

Mesianic-Calendar-2012-2013.pdf

http://www.scribd.com/doc/80361495/Cale ... 13-pt-Arad

http://www.scribd.com/doc/83238180/Mesi ... -Maramures

http://www.scribd.com/doc/83238770/Mesi ... -Bucuresti

Vin Feb 03, 2012 3:50 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Documente Word DOC:
http://caleacrestina.uv.ro/calendare/Me ... 3_Arad.doc
http://caleacrestina.uv.ro/calendare/Me ... uresti.doc
http://caleacrestina.uv.ro/calendare/Me ... _Maram.doc
http://caleacrestina.uv.ro/calendare/Me ... at_eng.doc

Lun Sep 03, 2012 4:49 am
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Calendar Mesianic 2013-2014

https://www.box.com/shared/c613rk66fbxhb45jchgx

Mar Mar 19, 2013 7:17 pm
YIM WWW
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 19 mesaje ]