Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Atacuri la persoană
Autor Mesaj
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Dragi Forumişti...........este trist că un forum de discuţii se transformă în forum de ceartă şi de acuze...chiar jigniri............ :cry:

Cu toate avantajele forumului.........mi se confirmă concluzia la care am ajuns că prin forumuri se ajunge la:

1Timotei 6:3  Dacă învaţă cineva pe oameni învăţătură deosebită şi nu se ţine de cuvintele sănătoase ale Domnului nostru Isus Hristos şi de învăţătura care duce la evlavie,
4  este plin de mândrie şi nu ştie nimic: ba încă are boala cercetărilor fără rost şi a certurilor de cuvinte, din care se naşte pizma, certurile, clevetirile, bănuielile rele,
5  zadarnicele ciocniri de vorbe ale oamenilor stricaţi la minte, lipsiţi de adevăr şi care cred că evlavia este un izvor de câştig. Fereşte-te de astfel de oameni.

Aş dori ca atunci când observăm că nu există urechi de auzit sau ochi de văzut.....să nu insistăm sau să forţăm să convingem...........căci ajungem inevitabil la certuri de cuvinte...........şi chiar la "pizma, certurile, clevetirile, bănuielile rele".......

Dragă Lordsion şi Storm............dacă sunteţi pietre tari.......e ok.......dar trebuie să încercaţi să postaţi ceea ce credeţi despre subiect (nu despre cealaltă persoană) şi să vă păstraţi opinea despre cealaltă persoană pt. dvs........

Regulamentul forumului interzice jugnirile.............puteţi lovi în idei dar nu în persoane......aşa spune regulamentul cu care aţi fost de acord când v-aţi înscris: "este complet interzis şi inacceptabil orice atac la persoana; discutaţi ideea şi nu persoana."
...dovediţi-vă înţelepciunea prin purtarea blândă a înţelepciunii de sus..........

Iacov 3:13  Cine dintre voi este înţelept şi priceput? Să-şi arate, prin purtarea lui bună, faptele făcute cu blândeţea înţelepciunii!
14  Dar dacă aveţi în inima voastră pizmă amară şi un duh de ceartă, să nu vă lăudaţi şi să nu minţiţi împotriva adevărului.
15  Înţelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, firească (Greceşte: sufletească), drăcească.
16  Căci acolo unde este pizmă şi duh de ceartă, este tulburare şi tot felul de fapte rele.
17  Înţelepciunea care vine de sus, este, întâi, curată, apoi paşnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică.
18  Şi roada neprihănirii este semănată în pace pentru cei ce fac pace.

P.S dacă veţi continua aşa veţi primi ban îmi pare rău.........
Dumnezeu să vă lumineze............

Mar Apr 01, 2008 9:55 pm
YIM WWW

Răspuns cu citat
Regulamentul forumului interzice jugnirile.............puteţi lovi în idei dar nu în persoane......aşa spune regulamentul cu care aţi fost de acord când v-aţi înscris: "este complet interzis şi inacceptabil orice atac la persoana; discutaţi ideea şi nu persoana."
...dovediţi-vă înţelepciunea prin purtarea blândă a înţelepciunii de sus..........

Iacov 3:13  Cine dintre voi este înţelept şi priceput? Să-şi arate, prin purtarea lui bună, faptele făcute cu blândeţea înţelepciunii!
14  Dar dacă aveţi în inima voastră pizmă amară şi un duh de ceartă, să nu vă lăudaţi şi să nu minţiţi împotriva adevărului.
15  Înţelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, firească (Greceşte: sufletească), drăcească.
16  Căci acolo unde este pizmă şi duh de ceartă, este tulburare şi tot felul de fapte rele.
17  Înţelepciunea care vine de sus, este, întâi, curată, apoi paşnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică.
18  Şi roada neprihănirii este semănată în pace pentru cei ce fac pace.

P.S dacă veţi continua aşa veţi primi ban îmi pare rău.........
Dumnezeu să vă lumineze............

Draga Alin,

Cred ca ai pus totul intr-o oala fara sa observi diferentele atat intre cele spuse de mine si lordsion,cat si cele raportate la textele Bibliei....Ar trebui sa fii mai cu bagare de seama.Inteleg ca vrei sa fii impaciuitor ca si moderator,dar dreptatea nu se face prin a acuza pe toti doar fiindca s-a ajuns la acele contradictii iar mai apoi "certuri" cum le numesti tu.Corect ar fi sa vezi CAUZELE si CINE le-a declansat.Asa se judeca,daca tot judeci lucrurile si tragi concluzii.Nu e normal sa vezi doar efectele si prin ele sa ii plasezi pe toti cei in cauza sub incidenta unor versete care si asa n-au legatura cu contextul de pe forum.Daca esti drept,precum iti cere Biblia,ai puterea sa judeci corect si sa vezi cine e cel razvratiti de la dialog.Eu am incercat sa discutam pe subiect,dar daca provocarile si mai apoi jignirile celuilalt si-au facut aparitia,era normal sa-i raspund,fiindca asta o cere si Biblia.A face confuzie cu versetele sub care ma plasezi si pe mine e o mare greseala,fiindca la fel de bine iti pot aduce si eu suficiente versete care iti pot arata ca am procedat corect si sper ca le cunosti,nefiind nevoie sa le mai postez.
Si daca tot dai unele versete ar fi bine sa te uiti mai atent,fiindca la Iacov 3;13-18 e ceva foarte important ce ti-a scapat : la versetul 18 scrie clar
: "pentru cei ce fac pace", nu pentru cei care sunt obraznici... Deci trebuie si celalalt sa fie cu "pacea" in el daca vrea sa aibe parte de un comportament descris acolo.Altfel "nuiaua" si mustrarile sunt cele care se indica a fi practicate de crestin in astfel de situatii si vad ca nu se cunoaste nici aceste aspecte elementare ale atitudinii crestinesti,ci din pacate se incurajeaza indirect atitudinile demonice prin a apela la versete ale "blandetii" care in astfel de situatii NU AU CE CAUTA.Ar fi bine sa vezi cu atentie contextele in care blandetea si alte atribute la care faci apel pot fi luate in discutie.
Eu zic ca acel "ban" trebuia sa-l dai imediat celui ce ataca persoana si daca te uiti in urma la postari,nu cred ca eu eram acela.Am vrut si vreau sa discutam pe subiectul topicului,dar daca tu ingadui sa fiu atacat la persoana,asa ceva nu se poate si n-ar trebui sa mire pe nimeni de ce se bate pe urma apa in piua si nu se poate duce un subiect la capat...
In ceea ce priveste 1 Timotei 6;3 sa inteleg ca faci aluzie la mine ?! Daca da atunci respponsabil esti tu,fiindca n-ai intervenit ca si moderator sa opresti acele cuvinte jignitoare si provocari la persoana mea atunci cand ele au inceput.Cine putea sa-l opreasca pe acel.....ca sa nu mai jigneasca in afara de tine ?! Eu n-aveam posibilitatea decat sa raspund pentru a-i arata ca greseste ca si atitudine.Si pana la urma acele versete fac referire la un comportament in concretul vietii si nu in astfel de situatii,iar daca ti se pare ca se vine cu "cercetari fara rost",inseamna ca le stii deja pe toate si forumul nu-si mai gaseste rostul,caci toate sunt lamurite....!!!!! Mai ales ca sunt "batute in cuie" conceptii care nu lasa loc de dezbateri....Sau poate ca ceva ce depaseste puterea mintii umane deranjeaza ?! Eu zic sa ai rabdare si asa cum tragi concluzii imediate pe anumite versete,te rog sa explici si cum vezi Ierusalimul ceresc in contextul in care scrie ca "el este mama noastra"....Cred ca asta nu e o cercetare fara rost.Daca tot vorbim despre ceva,atunci acel "ceva" trebuie cunoscut.Altfel ce rost are sa mai discutam ?

Sâm Apr 05, 2008 10:51 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Dragă Storm..........poate că nu sunt prea bun ca admin sau ca moderator..........dar oricum am luat decizia şi îmi dau demisia ca admin , moderator............voi posta ca simplu user..........eventual......... :D

Sâm Apr 05, 2008 12:18 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976
Răspuns cu citat
Ceea ce ai făcut tu nu este normal. Deocamdată legile UE permite ca cineva să poată încerca să convingă pe alţii că el are dreptate şi atâta timp cât parlamentarii europeni nu decid altceva nici noi nu putem îngrădi acest drept. Totuşi a descuraja un moderator să mai activeze mi se pare total deplasat. Tu practic ai ţinut un "discurs de descurajare" şi nu se face aşa. Dacă aveai nemulţumire faţă de un alt membru al forumului trebuia să te adresezi unui moderator printrun mesaj personal (MP) iar dacă nu erai mulţumit de un moderator trebuia să te adresezi unui administrator tot printr-un MP. Este total deplasat ce ai făcut tu doar pentru că nu ţi-a convenit ce a scris la un topic care fiind foarte stufos era inposibil pentru un moderator să urmărească toate mesajele şi în plus nu erai obligat să continui a răspunde la topicul respectiv dacă deja nu ţi-a mai convenit ce se răspunde. Puteai pur şi simplu să începi un topic nou şi/sau să soliciţi unui moderator sau admin să închindă topicul respectiv.

Nu cred că mai are rost să continuăm cu topicul acesta şi din acest motiv se închide. Rog pe cine a făcut mesaje draft să le finalizeze ca paginaţia să lucreze corect.

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Dum Apr 06, 2008 4:31 am
YIM WWW

Răspuns cu citat
Ceea ce ai făcut tu nu este normal. Deocamdată legile UE permite ca cineva să poată încerca să convingă pe alţii că el are dreptate şi atâta timp cât parlamentarii europeni nu decid altceva nici noi nu putem îngrădi acest drept. Totuşi a descuraja un moderator să mai activeze mi se pare total deplasat. Tu practic ai ţinut un "discurs de descurajare" şi nu se face aşa. Dacă aveai nemulţumire faţă de un alt membru al forumului trebuia să te adresezi unui moderator printrun mesaj personal (MP) iar dacă nu erai mulţumit de un moderator trebuia să te adresezi unui administrator tot printr-un MP. Este total deplasat ce ai făcut tu doar pentru că nu ţi-a convenit ce a scris la un topic care fiind foarte stufos era inposibil pentru un moderator să urmărească toate mesajele şi în plus nu erai obligat să continui a răspunde la topicul respectiv dacă deja nu ţi-a mai convenit ce se răspunde. Puteai pur şi simplu să începi un topic nou şi/sau să soliciţi unui moderator sau admin să închindă topicul respectiv.

Nu cred că mai are rost să continuăm cu topicul acesta şi din acest motiv se închide. Rog pe cine a făcut mesaje draft să le finalizeze ca paginaţia să lucreze corect.

Ceea ce spui tu NU ESTE CORECT ! Ochiul tau vede rau.Am impresia ca ai ceva cu mine,altfel nu inteleg de ce speculezi cuvintele mele si vezi in rau tot ce scriu ?! Cred totusi ca glumesti.Cum adica l-am "descurajat" eu pe Alin !!! Eu te-as ruga sa recitesti ce am scris,caci n-am facut decat sa raspund la cele ce mi se imputau pe nedrept.E vorba de principii.Aici nu era vorba de o discutie personala cu un moderator.De unde ai scos acele explicatii ilogice in cazul de fata ?! Aveam dreptul sa raspund pe forum,fiindca tot pe forum Alin mi s-a adresat.Daca mi se adresa in privat si eu ii replicam in privat.E simplu si logic.Esti nedrept si nu vezi ca asa cum faci tu apel la chestiuni de drept UE ,asa pot spune si eu ca aveam acest drept sa raspund.Dar mai mult eu am facut cateva precizari si biblice.
Cum adica nu eram obligat ?! Dar nici tu nu esti obligat sa ma acuzi pe nedrept sau sa intervii.Nu i-a cerut nimeni lui Alin sa nu mai fie moderator si nu inteleg de ce ii iei "apararea" fiindca e o simpla discutie,nu acuze,iar dreptul la replica eu stiu ca orice om il are.Doar nu vrei tocmai tu sa-l anulezi,mai ales ca faci apel la niste reguli parlamentare.
Ii faci un deserviciu de fapt.Cred ca putea sa scrie el in dreptul lui fiindca e barbat si daca mai si vorbim de crestin,atunci cu atat mai putin se justifica interventia ta sau atitudinea ta acuzatoare pe te miri ce.
N-am facut decat sa ma apar si sa arat cateva aspecte principiale.De aici pana la "descurajarea" lui e o cale extrem de lunga si e pacatul tau daca ai impresia ca am incercat sa-l descurajez.Mi se pare cel putin absurd cum pui problema si daca continui asa sa-mi interpretezi mesajele inseamna ca nu e posibil sa vezi ceva bun in ce scriu si vei face si tu parte din "inchizitia" moderna virtuala.
Cat priveste topicul vreau sa putem duce la sfarsit tema nu sa-l inchidem.De aceea am incercat sa si dialogam pe tema,nu sa fac eu monolog si am ridicat cateva intrebari secundare la care cred ca era mai util sa contribui si tu pentru binele tuturor,in loc sa cauti sa ma faci pe mine raspunzator pentru deciziile lui Alin.
Si daca tot vrei parerea mea,afla ca Alin totusi a tinut pasul in dialog si n-am nici un motiv sa fiu nemultumit de el,chiar daca la inceput a avut o atitudine nelalocul ei si chiar daca are alte parei decat mine.Corecturile sunt necesare si in crestinism ele se fac si nu trebuie sa raneasca mandria nimanui daca cu adevarat cineva greseste,ci sa-si insuseasca greseala.Nu e o rusine sa recunosti cand gresesti.Mai rusine este cand cineva se crede crestin si nu poate sa-si recunoasca greseala sau cand incearca sa-si acopere slabiciunea cu mandria caracteristica celor lumesti.

Dum Apr 06, 2008 7:12 pm
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976
Răspuns cu citat
Bine văd că doar noi greşim şi tu eşti perfect...

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Lun Apr 07, 2008 2:52 am
YIM WWW
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 6 mesaje ]