![]() |
Pagina 2 din 2 |
[ 87 mesaje ] | Du-te la pagina Anterior 1, 2 |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Bronz ![]() ![]() Membru din: Sâm Mai 20, 2006 6:56 pm Mesaje: 72 Localitate: Petrosani ![]() |
Daniel scrie: adycel , ce inseamna a te hrani cu " hrana tare " ? Daniel, pentru a intelege biblia in totalitatea ei, orice analiza trebuie facuta prin prisma a doua dimensiuni care sunt total diferite si anume dimensiunea duhovniceasca si dimensiunea umana. Dimensiunea duhovniceasca este superioara dimensiunii umane fiindca prima este de natura divina care este infinita iar cea de a doua este de natura umana care este limitata si redusa la capacitatea omului. Omul duhovnicesc va putea depasi bariera intelesul uman, lumesc al lucrurilor (care in scriptura este reprezentat de "laptele duhovnicesc"), prin "hrana tare". Cele doua stari sunt descrise in Evrei 5;11-14, iar cele doua dimensiuni in 1 Corinteni cap.2 A te hrani cu "hrana tare", inseamna a te "hrani" cu Cuvantul lui Dumnezeu, insa nu doar la un nivel teoretic (ce reprezinta "laptele")ci si unul PRACTIC. Hrana dupa cum se observa nu reprezinta o "mancare" ci o traire a Cuvantului lui Dumnezeu, acesta tinand-ui locul de hrana."Drept răspuns, Isus i-a zis: "Este scris: "Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu." Pentru a ajunge intr-o stare de Hrana Tare, adevaratul crestin trebuie sa parcurga mai multe etape pe calea credintei, pentru a avea capacitatea de a deosebi binele de rau. Aceasta intelepciune ii va fi data de catre Duhul Sfant. Cand sti ca ceva reprezinta un rau la nivel teoretic iar in practica lasi ca acel rau sa se desfasoare in continuare te afli intr-o stare de lapte. Cand poti trece in practica peste orice luptand cu tine insuti si chiar cu lumea, indiferent de conjunctura pentru a inlatura raul respectiv inseamna ca te afli in Hrana Tare. Mai exact aceasta hrana reprezinta punerea in practica a Cuvantului lui Dumnezeu, fiindca credinta fara fapte este moarta. Trairea prin hrana tare reprezinta lupta impotriva raului de orice natura, chiar prin sacrificii deoarece trebuie sa simti ca traiesti pentru Dumnezeu si nu pentru tine insuti. _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Mar Iul 04, 2006 10:00 pm |
|
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Sâm Apr 15, 2006 1:51 pm Mesaje: 170 ![]() |
Citat: Mai exact aceasta hrana reprezinta punerea in practica a Cuvantului lui Dumnezeu, fiindca credinta fara fapte este moarta. Trairea prin hrana tare reprezinta lupta impotriva raului de orice natura, chiar prin sacrificii deoarece trebuie sa simti ca traiesti pentru Dumnezeu si nu pentru tine insuti. adycel eu inteleg caci Cuvantul lui Dumnezeu contine toata hrana , indiferent ca este moale sau tare .Iar tu spui ca punerea in practica a Cuvantului lui Dumnezeu este hrana tare . Sa inteleg ca te referi la unele invataturi sau fapte in defavoarea altora !? |
Mar Iul 04, 2006 11:19 pm |
|
![]() |
|
Membru Bronz ![]() ![]() Membru din: Sâm Mai 20, 2006 6:56 pm Mesaje: 72 Localitate: Petrosani ![]() |
Daniel, "hrana moale" nu este mentionata in Scriptura. Pentru a ajunge la mantuire un crestin trebuie sa treaca prin mai multe etape in credinta incepand de la o stare de pacat pana la o stare de sfintenie. Un crestin nu trebuie niciodata sa mearga inapoi si nici sa ramana pe loc, el trebuie sa creasca pe calea lui Dumnezeu. Biblia ne da acest indemn. O prima etapa este cea lumeasca adica in pacat (mai mult sau mai putin in functie de persoana), in care se afla omul inainte de a ajunge pe calea lui Dumnezeu. Apoi urmeaza starea de pocainta (metanoia - schimbare de gand), asta insemnand ca acea persoana care a trait pana la un moment dat intr-o stare de pacat si-a indreptat gandul catre D-zeu, afland ca mai exista si altceva in afara de ceea ce a trait el pana in acel moment. Acest lucru se intampla cand acel om intra in conctact cu Cuvantul lui Dumnezeu. Dupa aceia urmeaza cainta persoanei respective, adica o parere de rau pentru ceea ce a facut in trecut, deoarece cuvantul lui D-zeu intra treptat in viata lui, acesta deschizandu-i mintea si facandu-l sa inteleaga acest lucru. Din aceasta etapa a credintei se poate spune ca incepe suferinta crestinului, fiindca el constientizeaza ca drumul pe care va merge nu va fi unul usor din punct de vedere uman (nu ma refer la o suferinta fizica neaparat ci la una interioara la nivel de transformare a firii). Urmatoarea etapa este "laptele duhovnicesc" acest lucru insemnand invataturile incepatoare pe calea credintei. Aici are loc si lupta cu pacatul. In acest caz crestinul primeste mai mult Cuvantul, insa aici exista si riscul de a cadea din credinta, deoarece aceasta este o stare de ucenic. Aceste invataturi incepatoare nu sunt indeajuns pentru a ajunge la mantuire, pentru ca prin aceste invataturi se pune accentul pe o credinta in lucrurile care se vad si care sunt de natura umana : semne, minuni, ritualuri, etc.
In momentul in care adevaratul crestin va reusi sa treaca peste aceste invataturi, care nu duc la mantuire (exemplu : poporul evreu) si sa poata trai prin "hrana tare", acesta va pune pret pe o credinta in lucrurile care nu se vad el fiind calauzit de catre Duhul Sfant (Evrei 11:1). Aceasta etapa reprezinta lupta binelui impotriva raului de orice natura, o lupta fara prejudecati, crestinul avand obligatii din acest moment indiferent de conjunctura, sa inlature raul din toate punctele de vedere. De asemenea, aceasta etapa se mai identifica cu suferinta, sacrificiile, inlaturarea sinelui in favoarea aproapelui, despartirea totala de lume, toate acestea devenind un mod de viata pentru adevaratul crestin. Cel mai important este ca acestea sa fie transpuse in practica in viata de zi cu zi, nu doar la nivel teoretic. _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Joi Iul 06, 2006 10:29 am |
|
![]() |
|
adycel scrie: Aceste invataturi incepatoare nu sunt indeajuns pentru a ajunge la mantuire, pentru ca prin aceste invataturi se pune accentul pe o credinta in lucrurile care se vad si care sunt de natura umana : semne, minuni, ritualuri, etc. In momentul in care adevaratul crestin va reusi sa treaca peste aceste invataturi, care nu duc la mantuire (exemplu : poporul evreu) si sa poata trai prin "hrana tare", acesta va pune pret pe o credinta in lucrurile care nu se vad el fiind calauzit de catre Duhul Sfant (Evrei 11:1). Aceasta etapa reprezinta lupta binelui impotriva raului de orice natura, o lupta fara prejudecati, crestinul avand obligatii din acest moment indiferent de conjunctura, sa inlature raul din toate punctele de vedere. De asemenea, aceasta etapa se mai identifica cu suferinta, sacrificiile, inlaturarea sinelui in favoarea aproapelui, despartirea totala de lume, toate acestea devenind un mod de viata pentru adevaratul crestin. Cel mai important este ca acestea sa fie transpuse in practica in viata de zi cu zi, nu doar la nivel teoretic. adycel , ti-am inteles punctul de vedere si sunt de acord cu tine .Dar am si o nelamurire : Care sunt ritualurile , minunile si semnele care nu ar trebui sa ii insoteasca pe crestinii maturi din cele care le practica lumea crestina ( nematura ) ? |
Joi Iul 06, 2006 2:29 pm |
|
![]() |
|
Daniel, poporul evreu era un popor foarte slab din punct de vedere al credintei. Dumnezeu a lucrat in moduri diferite in legatura cu omul pe pamant pentru a-l rascumpara de sub puterea pacatului. Intr-o prima faza Dumnezeu a lucrat in mod direct si vazut cu omul prin intermediul legii lui Moise si doar cu poporul evreu. Dumnezeu a instituit semne, minuni, ritualuri de ordin material si vazut prin intermediul legii poporului evreu pentru a crede in Dumnezeu. Nici un evreu nu putea ajunge sa fie mantuit prin intermediul legii. Din aceasta cauza Dumnezeu se coboara la nivelul omului prin Cristos, deoarece El a dorit sa se raporteze in acest fel omului pentru a-l intelege mai bine, deoarece trebuia sa vada ca sa creada (ex. Toma). Scopul lucrarii lui Isus pe pamant a fost de a scoate poporul evreu de sub puterea legii, venind cu o lege noua, o lege a dragostei, care treptat o va da tuturor neamurilor. El a fost Mijlocitorul. El inca trebuia sa respecte ritualurile legii pentru a se face evreu cu evreii, pentru a nu ii poticni si a nu-si pierde credinta in El, insa treptat chiar El incalca legea in multe cazuri (ex. sabatul). El vine cu doua porunci noi care nu mai tin de un mod vazut exterior omului ci de unul nevazut interior omului. Dupa moartea si inaltarea Lui la cer, va incepe lucrarea Mangaietorului, a Duhului Sfant, care va fi data tuturor neamurilor, insa aceasta credinta nu va mai tine de ceva vazut, toate lucrurile inteleganduse intr-un mod nevazut, duhovnicesc prin intermediul Dragostei (1 Corinteni 13).
Ca sa concluzionez : Toate ritualurile, semnele si minunile ce tineau de lege si care erau practicate intrun mod vazut prin intermediul lucrurilor materiale, se vor transfigura intr-un mod nevazut, imaterial, prin puterea Duhului Sfant. In Evrei 6:1,2 se arata clar cum se anuleaza aceste invataturi ce tin de "lapte" ele pierzandu-se treptat pe parcursul vietii crestinului. "De aceea, lăsând cuvântul de început despre Hristos, să ne ridicăm spre ceea ce este desăvârşit, fără să mai punem din nou temelia învăţăturii despre pocăinţa de faptele moarte şi despre credinţa în Dumnezeu,a învăţăturii despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea morţilor şi despre judecata veşnică." _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Joi Iul 06, 2006 11:24 pm |
|
![]() |
|
Evrei 6
1 De aceea, să lăsăm adevărurile începătoare ale lui Hristos, şi să mergem spre cele desăvîrşite, fără să mai punem din nou temelia pocăinţei de faptele moarte, şi a credinţei în Dumnezeu, 2 învăţătura despre botezuri, despre punerea mînilor, despre învierea morţilor şi despre judecata vecinică. adycel , nu stiu ce a vrut autorul sa transmita prin pasajul acesta pentru ca totusi sunt invataturi de baza ca si : pocainta , credinta , invierea sau judecata. |
Joi Iul 06, 2006 11:52 pm |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Eu consider ca a vrut sa nu ne limitam doar la acestea ci sa mergem mai departe si sa adoptam si alte invataturi bune...dar o persoana care abia incepe drumul nu poate trece peste ele...
|
Lun Iul 10, 2006 9:23 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
aşa e......ai dreptatea Marinarule............aceste învăţături începătoare sunt fundamentele unui om în doctrina creştină.......dar el nu trebuie să se oprească aici....ci să progreseze....
|
Mar Iul 11, 2006 8:54 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Marinare si calea nu exista logica in ceea ce spuneti. Cum sa mergeti mai departe daca voi va intoarceti in urma la ele si le practicati din nou. A LASA ceva in urma nu inseamna a te intoarce din nou la acel lucru. Cum sa progresezi calea daca spui ca un crestin nu trebuie sa se opreasca la aceste invataturi? Acesta este un sistem de gandire umana. Un crestin nu trebuie sa se mai uite in urma ci doar inainte. Pe calea credintei nu se poate merge cu jumatati de masura sau cu "este si nu este". Fiindca daca te intorci din nou la cele vechi inseamna ca este ca si in cazul proverbului :
"...scroafa s-a intors la ce a varsat..." _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Mar Iul 11, 2006 3:35 pm |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
nu draga adycel tu nu ai logica pentru ca in logica ta noi ar trebui sa abandonam la un moment dat toate invataturile pentru a merge mai departe...unde ne oprim ?
|
Mar Iul 11, 2006 7:11 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru 64-bit ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 8:31 am Mesaje: 329 Localitate: Bucuresti ![]() |
adycel scrie: Un crestin nu trebuie sa se mai uite in urma ci doar inainte. _________________ catolica |
Mie Iul 12, 2006 8:43 am |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Cand a spus Domnul Isus sa ne ducem crucea in fiecare zi (Matei 16:24, Matei 10:38, Marcu 8:34, Luca 9:23 etc.), sigur nu S-a referit sa ne atarnam de gat o cruce. Crucea pe care o avem de dus este prigoana pe care o avem de indurat din partea celor din lume.
Ce nu vine din incredintare e pacat. Daca tu ai incredintarea ca e bine sa porti o cruce la gat ca sa iti amintesti de Dumnezeu nu gresesti cu nimic. Crucea poate deveni un idol numai atunci cand te rogi unei cruci. Orice obiect sau chiar persoana devine un idol daca ajungi sa te inchini inaintea lui/ei. Eu cred ca idol mai poate fi considerat si orice lucru caruia ii acorzi mai multa atentie decat lui Dumnezeu. ex: televizorul. Poate deveni un idol pentru tine daca ii acorzi mai mult timp decat Domnului. Acordand mai multa atentie altui lucru sau persoane decat Domnului denota ca il desconsideri pe Dumnezeu, il pui pe locul doi in viata ta. Si noi stim ca Dumnezeu ne vrea cu gelozie pentru El, deci trebuie sa fie pe primul plan in vietile noastre. |
Vin Iul 14, 2006 1:58 am |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Daniel scrie: Evrei 6 1 De aceea, să lăsăm adevărurile începătoare ale lui Hristos, şi să mergem spre cele desăvîrşite, fără să mai punem din nou temelia pocăinţei de faptele moarte, şi a credinţei în Dumnezeu, 2 învăţătura despre botezuri, despre punerea mînilor, despre învierea morţilor şi despre judecata vecinică. adycel , nu stiu ce a vrut autorul sa transmita prin pasajul acesta pentru ca totusi sunt invataturi de baza ca si : pocainta , credinta , invierea sau judecata. Daca ai sa citesti in Evrei 5:12, ai sa vezi ca Pavel se adreseaza unor crestini care in mod normal ar fi trebuit sa fie invatatori, deci sa fie maturi in Hristos, sa treaca la hrana tare care este pentru oamenii duhovnicesti. Aceste invataturi despre botez, darurile Duhului Sfant, invierea mortilor, judecata vesnica, sunt invataturi pentru cei intorsi de curand la Hristos. Este hrana pentru prunci in Hristos. Daca ai depasit stadiul de prunc in Hristos nu mai ai nevoie sa ti se vorbeasca despre botez, punerea mainilor, etc., pentru ca deja cunosti aceste invataturi si Duhul Sfant care este in tine te-a luminat cu privire la aceste lucruri. |
Vin Iul 14, 2006 2:08 am |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Daniel scrie: adycel scrie: Aceste invataturi incepatoare nu sunt indeajuns pentru a ajunge la mantuire, pentru ca prin aceste invataturi se pune accentul pe o credinta in lucrurile care se vad si care sunt de natura umana : semne, minuni, ritualuri, etc. In momentul in care adevaratul crestin va reusi sa treaca peste aceste invataturi, care nu duc la mantuire (exemplu : poporul evreu) si sa poata trai prin "hrana tare", acesta va pune pret pe o credinta in lucrurile care nu se vad el fiind calauzit de catre Duhul Sfant (Evrei 11:1). Aceasta etapa reprezinta lupta binelui impotriva raului de orice natura, o lupta fara prejudecati, crestinul avand obligatii din acest moment indiferent de conjunctura, sa inlature raul din toate punctele de vedere. De asemenea, aceasta etapa se mai identifica cu suferinta, sacrificiile, inlaturarea sinelui in favoarea aproapelui, despartirea totala de lume, toate acestea devenind un mod de viata pentru adevaratul crestin. Cel mai important este ca acestea sa fie transpuse in practica in viata de zi cu zi, nu doar la nivel teoretic. adycel , ti-am inteles punctul de vedere si sunt de acord cu tine .Dar am si o nelamurire : Care sunt ritualurile , minunile si semnele care nu ar trebui sa ii insoteasca pe crestinii maturi din cele care le practica lumea crestina ( nematura ) ? "Iată semnele cari vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; vor lua în mînă şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mînile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşa." Marcu 16:17,18 |
Vin Iul 14, 2006 2:14 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie ![]() |
amin ! aleluia, Domnul fie slăvit !
|
Vin Iul 14, 2006 8:08 am |
|
![]() |
|
aleluia ? radu draga din cate imi amintesc tu nu considerai necesar pronuntia numele divin
![]() |
Vin Iul 14, 2006 10:57 am |
![]() |
![]() |
|
ovifan scrie: Daniel scrie: adycel scrie: Aceste invataturi incepatoare nu sunt indeajuns pentru a ajunge la mantuire, pentru ca prin aceste invataturi se pune accentul pe o credinta in lucrurile care se vad si care sunt de natura umana : semne, minuni, ritualuri, etc. In momentul in care adevaratul crestin va reusi sa treaca peste aceste invataturi, care nu duc la mantuire (exemplu : poporul evreu) si sa poata trai prin "hrana tare", acesta va pune pret pe o credinta in lucrurile care nu se vad el fiind calauzit de catre Duhul Sfant (Evrei 11:1). Aceasta etapa reprezinta lupta binelui impotriva raului de orice natura, o lupta fara prejudecati, crestinul avand obligatii din acest moment indiferent de conjunctura, sa inlature raul din toate punctele de vedere. De asemenea, aceasta etapa se mai identifica cu suferinta, sacrificiile, inlaturarea sinelui in favoarea aproapelui, despartirea totala de lume, toate acestea devenind un mod de viata pentru adevaratul crestin. Cel mai important este ca acestea sa fie transpuse in practica in viata de zi cu zi, nu doar la nivel teoretic. adycel , ti-am inteles punctul de vedere si sunt de acord cu tine .Dar am si o nelamurire : Care sunt ritualurile , minunile si semnele care nu ar trebui sa ii insoteasca pe crestinii maturi din cele care le practica lumea crestina ( nematura ) ? "Iată semnele cari vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; vor lua în mînă şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mînile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşa." Marcu 16:17,18 ovifan , drept sa-ti spun daca era chiar asa trebuia sa ma impiedic pana acum de cate semne si minuni vedeam in jurul meu . Scuze de ironie - nu este rea intentie ci reflecta realitatea. Sau sa spun : vai de noi ca nu suntem nici macar bebelusi in credinta ! |
Vin Iul 14, 2006 2:30 pm |
|
![]() |
|
marinaru scrie: nu draga adycel tu nu ai logica pentru ca in logica ta noi ar trebui sa abandonam la un moment dat toate invataturile pentru a merge mai departe...unde ne oprim ? Pai tu nu sti pe ce cale mergi ? Sa inteleg ca tu esti ca o frunza batuta de vant incoace si incolo ? Care este scopul vietii tale pe acest pamant ? Care este logica ta, doar faptul ca tu ramai pe loc fara sa avansezi ? Si Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau ca sa faca o lucrare noua, nu i-a lasat pe oameni in starea in care se aflau pana la venirea Lui pe pamant. S-ar putea ca problema de intelegere sa fie la tine nu crezi ? _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Vin Iul 14, 2006 11:09 pm |
|
![]() |
|
MariaB scrie: adycel scrie: Un crestin nu trebuie sa se mai uite in urma ci doar inainte. MariaB, a avea ceva din urma nu este tot una cu a ramane in ceea ce a fost in urma _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Vin Iul 14, 2006 11:12 pm |
|
![]() |
|
ovifan scrie: Daniel scrie: adycel scrie: Aceste invataturi incepatoare nu sunt indeajuns pentru a ajunge la mantuire, pentru ca prin aceste invataturi se pune accentul pe o credinta in lucrurile care se vad si care sunt de natura umana : semne, minuni, ritualuri, etc. In momentul in care adevaratul crestin va reusi sa treaca peste aceste invataturi, care nu duc la mantuire (exemplu : poporul evreu) si sa poata trai prin "hrana tare", acesta va pune pret pe o credinta in lucrurile care nu se vad el fiind calauzit de catre Duhul Sfant (Evrei 11:1). Aceasta etapa reprezinta lupta binelui impotriva raului de orice natura, o lupta fara prejudecati, crestinul avand obligatii din acest moment indiferent de conjunctura, sa inlature raul din toate punctele de vedere. De asemenea, aceasta etapa se mai identifica cu suferinta, sacrificiile, inlaturarea sinelui in favoarea aproapelui, despartirea totala de lume, toate acestea devenind un mod de viata pentru adevaratul crestin. Cel mai important este ca acestea sa fie transpuse in practica in viata de zi cu zi, nu doar la nivel teoretic. adycel , ti-am inteles punctul de vedere si sunt de acord cu tine .Dar am si o nelamurire : Care sunt ritualurile , minunile si semnele care nu ar trebui sa ii insoteasca pe crestinii maturi din cele care le practica lumea crestina ( nematura ) ? "Iată semnele cari vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; vor lua în mînă şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mînile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşa." Marcu 16:17,18 ovifan toate aceste semne nu se mai pot intelege in mod vazut. Daca tu imi dai un exemplu ca un crestin din ziua de astazi a tinut un sarpe in mana pentru a face o minune atunci iti dau dreptate. Aceste minuni si-au avut valabilitatea la timpul lor. Toate aceste minuni in ziua de astazi se pot intelege doar intr-un mod transfigurat, nevazut, ele petrecanduse la nivel de duh, fiindca scriptura ne spune ca noi nu ne luptam impotriva carnii ci impotriva duhurilor rautatii care se afla in vazduh. _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Vin Iul 14, 2006 11:26 pm |
|
![]() |
|
ovifan scrie: Daniel scrie: Evrei 6 1 De aceea, să lăsăm adevărurile începătoare ale lui Hristos, şi să mergem spre cele desăvîrşite, fără să mai punem din nou temelia pocăinţei de faptele moarte, şi a credinţei în Dumnezeu, 2 învăţătura despre botezuri, despre punerea mînilor, despre învierea morţilor şi despre judecata vecinică. adycel , nu stiu ce a vrut autorul sa transmita prin pasajul acesta pentru ca totusi sunt invataturi de baza ca si : pocainta , credinta , invierea sau judecata. Daca ai sa citesti in Evrei 5:12, ai sa vezi ca Pavel se adreseaza unor crestini care in mod normal ar fi trebuit sa fie invatatori, deci sa fie maturi in Hristos, sa treaca la hrana tare care este pentru oamenii duhovnicesti. Aceste invataturi despre botez, darurile Duhului Sfant, invierea mortilor, judecata vesnica, sunt invataturi pentru cei intorsi de curand la Hristos. Este hrana pentru prunci in Hristos. Daca ai depasit stadiul de prunc in Hristos nu mai ai nevoie sa ti se vorbeasca despre botez, punerea mainilor, etc., pentru ca deja cunosti aceste invataturi si Duhul Sfant care este in tine te-a luminat cu privire la aceste lucruri. Perfecta dreptate ovifan, insa aceste ritualuri nu mai trebuiesc practicate de catre adevaratul crestin pentru a ajunge in hrana tare de aceea in Evrei 6:1,2 se spune ca sa LASAM aceste invataturi nu sa ne intoarcem la ele asa cum majoritatea asa zisilor crestini care se afla in lapte, o fac. _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Vin Iul 14, 2006 11:34 pm |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Isus Hristos este acelasi ieri si azi si in veci.
Eu cred ca El lucreaza si astazi ca si acum doua mii de ani cu semne si minuni, si asta numai daca are prin cine. Majoritatea crestinilor de astazi sunt mai rai ca Toma. Nu cred nici daca vad. Ce facem cu versetul care spune: Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. Nu ai sa gasesti nici in vechime oameni care sa fi luat serpi in mana ca sa faca minuni. Pavel nu l-a luat intentionat. A fost muscat de satpe intamplator, cand strangea vreascuri pentru foc. Minunea s-a vazut prin faptul ca nu a patit nimic dupa ce a fost muscat. De fapt asta vrea sa spuna si versetul, ca nimic nu va putea leza pe copiii Domnului. Daca vei lua intentionat un sarpe in mana ca sa vezi daca patesti ceva, iti garantez ca daca e veninos vei muri, pentru ca L-ai ispitit pe Dumnezeu si El nu te va ajuta. Dar daca intamplator te musca un sarpe si tu esti intradevar un copil al Domnului nu vei pati nimic. Mai stim ca prin har suntem mantuiti, prin credinta, nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni. Daca stim acest lucru, de ce cand suntem bolnavi apelam mai intai la medicamente si doctori, si doar in ultima instanta (cand omul nu ne mai poate face nimic), apelam la Domnul? Unde este credinta noastra? Ilie era un om supus greselii ca si noi, si s-a rugat sa nu ploaie, si nu a plouat trei ani. In toata Romania, nu s-a gasit nici un crestin care sa se roage pentru popor sa-l pazeasca Dumnezeu de aceste calamitati? |
Sâm Iul 15, 2006 2:32 am |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Nu cred ca am inteles bine.
La ce ritualuri te referi ca nu mai trebuie facute in ziua de azi? Multumesc |
Sâm Iul 15, 2006 2:36 am |
|
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 12:51 am Mesaje: 154 ![]() |
sters
Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 1:57 am, modificat 1 dată în total. |
Sâm Iul 15, 2006 11:02 am |
|
![]() |
|
adycel o persoana care nu este crestina si doreste sa devina crestina cam ce trebuie ? Adica cum face cu invataturile ? Care le primeste, peste care trece ? Cele care le-a primit initial le abandoneaza apoi ? Ce se abandoneaza si ce nu ? De ce le mai primeste daca urmeaza sa le abandoneze ?
|
Sâm Iul 15, 2006 10:26 pm |
![]() |
![]() |
|
ovifan scrie: Nu cred ca am inteles bine. La ce ritualuri te referi ca nu mai trebuie facute in ziua de azi? Multumesc Toate ritualurile, semnele, minunile..., care erau practicate de catre poporul evreu si care apartineau legii. Toate aceste ritualuri nu duceau la mantuire. Ele reprezentau un SEMN pentru ca poporul evreu sa VADA ca sa creada. Dupa moartea si invierea lui Cristos, nu se mai pune accentul pe o credinta in lucrurile care se vad ci in cele ce nu se vad. Daca vezi ceva si iti pui credinta in acel lucru care apartine materiei, slabiciunii si pacatului aceea nu mai este credinta. Odata cu disparitia acelui lucru va disparea si credinta. Dumnezeu nu se vede, nu este materie, iar noi trebuie sa vedem toate lucrurile prin prisma aceasta si nu invers. Aceste ritualuri s-au pastrat doar pana in perioada Apostolica, mai departe in Epistole nemaivorbindu-se de ele ba mai mult treptat ele sunt anulate nu in sensul de a nu mai exista ci in sensul de a nu le mai PRACTICA intr-un mod vazut, toate acestea transfigurandu-se intrun mod nevazut. Fiecare element va capata o alta insemnatate, facandu-se trecerea de la cele vazute la cele nevazute, lucrurile nepierzandu-si valoarea duhovniceasca ci doar cea umana. Sa iti dau si exemple : Apa materiala = Apa Vietii (Duhul Sfant) - Ioan 7:37-39. Painea = Cuvantul lui Dumnezeu - Matei 4:4 Sabia = Cuvantul lui Dumnezeu - Efeseni 6:17, Evrei 4:12. Crucea = Suferinta - Luca 14:27. Templu (cladire) = Trupul lui Cristos (Adunarea) - 1 Corinteni 3:16 _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Dum Iul 16, 2006 10:09 am |
|
![]() |
|
marinaru scrie: adycel o persoana care nu este crestina si doreste sa devina crestina cam ce trebuie ? Adica cum face cu invataturile ? Care le primeste, peste care trece ? Cele care le-a primit initial le abandoneaza apoi ? Ce se abandoneaza si ce nu ? De ce le mai primeste daca urmeaza sa le abandoneze ? In Evrei 6:1,2 si 5:11-14 vei gasi raspunsul _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Dum Iul 16, 2006 10:19 am |
|
![]() |
|
adycel nu se gaseste nici un raspuns la intrebarile mele in acele versete. Nu are sens logica ta ti-am mai spus. Ce sens are sa inveti ceva ca apoi sa renunti la acea invatatura ? Sigur daca inveti ceva gresit e foarte bine sa renunti la invatatura gresita dar ce este gresit in a invata despre
2 învãtãtura despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea mortilor si despre judecata vesnicã. Mai reflecteaza...aceste versete nu spun sa abandonam aceste invataturi ci sa invatam si altele si sa facem ce invatam... |
Dum Iul 16, 2006 12:25 pm |
![]() |
![]() |
|
marinaru scrie: adycel nu se gaseste nici un raspuns la intrebarile mele in acele versete. Nu are sens logica ta ti-am mai spus. Ce sens are sa inveti ceva ca apoi sa renunti la acea invatatura ? Sigur daca inveti ceva gresit e foarte bine sa renunti la invatatura gresita dar ce este gresit in a invata despre 2 învãtãtura despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea mortilor si despre judecata vesnicã. Mai reflecteaza...aceste versete nu spun sa abandonam aceste invataturi ci sa invatam si altele si sa facem ce invatam... Pai asta este marea problema ca tu ai primit deja aceste invataturi si este si normal ca acum tu nu poti sa renunti la ele, fiindca iti este frica sa primesti altceva in afara de tiparul in care ai fost crescut. In cazul acesta iti dau perfecta dreptate. Insa acea amprenta este prea puternica ca sa poti scapa de ea. Aceasta este o invatatura de lapte in care se scalda toata lumea si toate cultele din ziua de astazi. Raspunsul este cat se poate de simplu. Fiindca asa este mai usor, pentru ca ai la indemana ceva care se vede ca sa crezi mai exact un semn. Aceasta credinta nu duce la mantuire, fiindca chiar si ucenicii care le practicau in acea perioada, nu erau mantuiti prin intermediul lor. Adevarata credinta este in lucrurile care nu se vad. In ce a constat credinta lui Avraam, atunci cand trebuia sa isi sacrifice singurul sau fiu ? Ce semne, ritualuri si minuni a avut el la baza ca sa creada ? _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Dum Iul 16, 2006 2:55 pm |
|
![]() |
|
1 Peter 2:2 şi, ca nişte prunci născuţi de curînd, să doriţi laptele duhovnicesc şi curat, pentruca prin el să creşteţi spre mîntuire,
adycel , daca esti matur si nu mai te hranesti cu lapte multumeste-i Domnului dar la lapte nu trebuie renuntat niciodata pentru ca tot timpul se nasc copii ai lui Dumnezeu care au nevoie la randul lor de lapte pentru a creste spre maturitate. |
Dum Iul 16, 2006 3:10 pm |
|
![]() |
|
adycel in ce sens sa renunt la invatatura despre judecata ? Adica sa nu mai cred ca o sa fim judecati ? Sa cred ca de fapt este o invatatura proasta si sa o lepad ? Cam asta spui tu...Noi nu trebuie sa renuntam la ele ci sa invatam si altele peste ele...poti sa faci aceasta diferenta ?
Ai uitat ca lui Avraam i s-au aratat ingerii ? |
Dum Iul 16, 2006 3:58 pm |
![]() |
![]() |
|
Daniel sau am putea intreba ce copil nu a crescut cu lapte ?
|
Dum Iul 16, 2006 3:59 pm |
![]() |
![]() |
|
Exact . Toti copilasii au nevoie de lapte pana la o vreme si sa le mai creasca si dintisorii
![]() ![]() |
Dum Iul 16, 2006 8:57 pm |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Bine punctat Daniel. Dumnezeu sa te binecuvinteze!
Cred ca 1 Petru 2:2 e un verset cat se poate de clar si care nu poate fi rastalmacit. |
Lun Iul 17, 2006 7:20 am |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Cu cat ai mai multa intelepciune pamanteasca si cu cat te adancesti in stiinta lumeasca, cu atat iti este mai greu sa crezi in lucrarea Duhului Sfant, in darurile si implicit in minunile care se fac prin aceste daruri.
Aceste semne nu au fost lasate numai pentru ucenici si apostoli. Ele trebuie sa se manifeste si in crestinii de astazi. Mangaietorul, adica Duhul Sfant, a fost trimis pe pamant si este cu noi pana va veni din nou Domnul Isus pe norii cerului. Astfel el, Duhul Sfant, nu-si inceteaza lucrarea pana atunci. Aceste semne insotesc pe cei ce cred. Trebuie mai intai sa crezi si apoi Domnul va lucra prin tine cu semne si minuni. Marcu 16:17,18. |
Lun Iul 17, 2006 7:32 am |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
sofia scrie: Ovifan,dar Toma nu era rau.Daca vorbim de Toma geamanul. Cit despre calamitatile de la noi-care sint peste tot,caci unde nu-i inundatie,e seceta sau razboi s-ar putea ca D-zeu sa fi cercetat nitel inima oamenilor. Caci daca privim gindul si fapta omenirii,succesul este asigurat spre autodistrugere-bombe,arme biologice,petrol scurs pe ape,animale si paduri decimate.lupta ptr putere,ura,coruptie si hotie.Nicicind n-a fost munca omului mai dispretuita ,si omul odata cu ea. Imi pare rau,dar nu sintem mintuiti prin credinta si har,ci tocmai prin fapte,caci Isus a spus:da-i cui iti cere,ca mie-mi dai. Iubirea si credinta sint fapte.(daca sint) Daca nu,sint doar vorbe.(goale) Cit despre Romania,parca s-a tot rugat Teoctist. M-am referit la faptul ca in ziua de azi crestinii merg mai mult prin vedere decat prin credinta, exact ca Toma. Duhul Sfant nu poate locui in noi si nu poate lucra prin noi daca nu avem credinta. Si unde nu este descoperire, poporul este fara frau. Intradevar, credinta fara fapte este moarta, dar poti avea doar faptele si atunci nu vei fi mantuit. Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. |
Lun Iul 17, 2006 7:39 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie ![]() |
Da, şi lucrarea proorocilor în biserică este indispensabilă - prin Duhul Sfânt, Dumnezeu descoperă proorocilor dacă unii membrii ai bisericii au comis păcate şi chiar în ce constau acele păcate - astfel trupul Domnului poate fi curăţit cu uşurinţă. În absenţa descoperirii păcatelor, aşa cum a parafrazat fratele ovifan, poporul devine fără frâu şi păcatul pătrunde uşor ca o cangrenă.
|
Lun Iul 17, 2006 7:51 am |
|
![]() |
|
![]() |
Pagina 2 din 2 |
[ 87 mesaje ] | Du-te la pagina Anterior 1, 2 |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |