Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ] 
despre Kharisme
Autor Mesaj
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
un link despre daruri:
http://www.calea.uv.ro/brosuri/cand_daruri.htm
răspunde la întrebarea:
Au încetat darurile Spiritului Sfânt?

Joi Apr 13, 2006 10:00 pm
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Darurile Duhului Sfint nu au incetat,fiinca daca incetau atunci nu ar mai fi Roadele Duhului sfint!
Acum depinde la ce daruri te referi!Fiinca ap.Pavel prin cuvintele din 1 corinteni 12cu 1la 31 ce scrie?Si ce deducem noi din cele scrise?
SINT FELURITEE DARURI,DAR ESTE ACELAS DUH!Si atunci daca noi tindem spre aceste daruri care ne sint roadele ce ne insotesc?Fiinca ap.Pavel prin cuvintele din galateni 5 cu 25 la 26 ce scrie?

Vin Apr 14, 2006 8:09 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Daca darurile Duhului Sfint ar fi incetata sau nu ar mai fi,atunci cum se mai poate spera si tinde la Imparatia lui Isus Hristos si indeplini Dragostea lui Dumnezeu Tatal?Asta a fost primul lucru pe care ucenicii l-au primit prin intermediul lui Isus din partea Tatalui pentru sustinerea celor descrise in SFINTELE SCRIPTURI SI DUCE LA INDEPLINIRE PORUNCA DATA DE ISUS.
Sau acum voi ce ziceti la cunostinta si formarea noii personalitati spirituale ce se gaseste la baza?Vreo explicatie scripturala deosebita pentru noi si zilele noastre prezente?

Joi Apr 20, 2006 9:30 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Intrebarea a fost pusa;Au incetat DARURILE DUHULUI SFINT?
Raspunsul poate sa vina foarte direct si sigur din partea celor ce sustin caci au fost botezati cu DUHUL SFINT!
EI AU EXPERIENTA nu prin explicare ci prin puterea pe care o sustin caci o detin, si simt!

Mar Apr 25, 2006 6:39 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
aşa este..........împărăţia lui Dumnezeu nu stă în vorbe ci în putere.........noi trbuie însă să credem pe baza Bibliei în daruri şi să le exercităm în dragoste.......însă dacă nu credem Cuvântul nu vom crede nici când darurile se vor manifesta în przenţa noastră.......dacă eu de exemplu profeţesc sau vorbesc în limbi......unul care crede că darurile nu sunt mai valabile va spune că profeţesc de la Satan..........pentru el e important în primul rând să studieze şi să vadă ce spune Cuvântul despre aceste daruri..........apoi să cerceteze manifestările spirituale dar cu credinţa biblică..............că acestea mai există şi azi............

Mar Apr 25, 2006 7:36 pm
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Biblia explica despre daruri si felul cum se manifesta si ce rol joaca in viata omului !Insa aceste daruri noi ori le primim pe parcursul vietii sau ne nastem cu ele si noi prin viata zilnica trebuie doar sa le dezvoltam si sa le mentinem fiinca ele daca nu sint folosite se pierd.Insa fiinca stim caci corpul firesc este in fata la doua puteri noi trebuie sa ne lasam <<cirmuiti>>

Deci este foarte clar ; de ce putere dorim sa ne lasam condusi si ce roade dorim sa manifestam !

Fiinca firea are faptele firii pamintesti ca cele enumerate in galateni 5 cu 19 al 21

Iar ROADA DUHULUI CONSTA DIN CELE DESCRISE IN VERSETELE 22 LA23

Si daca si noi dorim sa fim ai lui HRISTOS TREBUIE SA NE RESTEGNIM FIREA PAMINTEASCA IMPREUNA CU PATIMILE SI POFTELE EI SI DACA TRAIM PRIN DUHUL SA SI UMBLAM PRIN DUHUL..>>

Deci explicatia e simpla doar trbuie aplicata si traita!

Mie Apr 26, 2006 11:33 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
oare darul minunilor, care din câte am înţeles eu, este oarecum diferit de darul vindecărilor, cum se mai manifestă astăzi ? Poate aduce cineva exemple ilustrative ?

Joi Mai 04, 2006 4:01 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
cine are darul minunilor poate face şi vindecări însă şi alte minuni.....poate învia morţi şi altele, etc............

Lun Mai 08, 2006 7:01 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
chiar şi atunci când unii creştini, fiind otrăviţi, otrava nu are efect asupra lor, cred că se manifestă darul minunilor, aşa cum citim la MARCU 16:17 " Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;
18  vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi şi bolnavii se vor însănătoşi.&#8221;

Mar Mai 09, 2006 9:28 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
chiar şi atunci când unii creştini, fiind otrăviţi, otrava nu are efect asupra lor, cred că se manifestă darul minunilor, aşa cum citim la MARCU 16:17 " Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;
18 vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi şi bolnavii se vor însănătoşi.”

Marcu 13:13 (14) e unul din versetele mele preferate, chiar dacä episodul e contestat de o grämadä de exegeti.

Vreau sä vä împärtäsesc o experientä. Dacä n'ar fi venit vorba, nu v'as fi vorbit. Într'o anumitä perioadä îl ocäram pe frate-meu, zicând cä e lânced în credintä, si cä le-a läsat mai moale... Eu mergeam la bisericä în fiecare zi, mä rugam mult, etc. El doar o datä pe säptämânä, etc.

Dar într'o zi am väzut cum Dumnezeu a fäcut o minune prin mâinile lui. Cum cä nouä ne place mult a predica, a bate doba, dar nu avem poate smerenia necesarä ca Domnul sä se foloseascä de noi.

Mar Mai 09, 2006 11:43 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
spune-ne şi nouă. te rugăm, acea minune la care ai fost martor ...

Mar Mai 09, 2006 1:36 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
am auzit şi am citit despre cazuri în care, diferite persoane, s-au rugat în limbi, noaptea, în timp ce dormeau, fără a fi conştienţi...credeţi că este posibil sau că Duhul Sfânt a fost cel care s-a rugat ?
Eu cred că da, pentru că aceste fenomene au avut loc după ce în prealabil, persoane în cauză fuseseră la adunare.

Lun Mai 15, 2006 7:53 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
In aceste daruri trebuie sa credem si trebuie sa -i apreciem pe cei ce le detin!De ce?in primul rind fiinca se fac ,vindecari,minuni(Omul se insanatoseaza si ce ii mai minunat cind cineva devine sanatos,ori cind cineva inviaza,sau cind cineva vede sau cind cineva poate sa umble).Dar sa fim foarte atenti la ce spune ap.pavel prin cuvintele din 1 corinteni 13 cu 1 la3!Daca ne lipseste DRAGOSTEA IN TOATE ACESTEA LA CE FOLOS NE SINT SAU LA CE NE AJUTA?
SAU DACA ACESTEA SE FAC PENTRU A NE LAUDA,SAU MINDRI,SAU A NE FACE UN TRAI MAI USHOR IN VIATA CE SE INTIMPLA?
Aici multi nu inteleg si ajung in problema pe care ap.Pavel o explica in 1 corinteni 13 cu 1 la3.

Lun Mai 15, 2006 8:17 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Ce părere aveţi de fenomenul slain-in-the-spirit care are loc în bisericile carismatice, în cadrul căruia participanţii primesc Spiritul, căzând în necunoştinţă ? acest slain-in-the-spirit are loc prin punerea mâinilor.
De menţionat că în bisericile penticostale botezul cu Duhul Sfânt nu se manifestă aşa, persoana botezată cu Duhul Sfânt este conştientă.
Să fie alte spirite care acţionează în aceste biserici carismatice, având în vedere faptul că în general carismaticii au devenit lumeşti, purtând podoabe, cântând în biserici uneori un gen muzical apropiat de rock şi chiar heavy-metal (eu am văzut personal o formaţie heavy-metal creştin, nu mi-a venit să cred...). De asemenea, îmbrăcămintea femeilor se înscrie destul de bine în trendul modei, şi nu numai atât, dar femeile pot fi învăţători în adunare, ţinând predici, lucru nebiblic - 1 Tim 2:12 .

Lun Mai 15, 2006 10:39 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Eu cred că la Karismatici lucrează şi Duhul Sfânt şi duhuri înşelătoare.........însă întrebarea cheie e: Cât la sută din doctrine trebuie să fie corecte ca să lucreze Duhul Sfânt? 80% 90% ???
Şi cât la sută din viaţa unui om trebuie să fie sfinţită ca să lucreze Duhul Sfânt? 80% 90 % ???????

Vin Iun 16, 2006 9:36 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
calea foarte bune intrebari...mai mult sunt lucruri care sunt necesare pentru mantuire si pentru a fi aprobat...de exemplu sa crezi ca Iesus este Mesia si Fiul lui Dumnezeu...

Vin Iun 16, 2006 10:02 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
să ne gândim la apostoli..după ce au primit Spiritul Sfânt la Penticosta.....câte idei şi concepţii greşite au mai avut (vezi ca exemplu Fapte 10). Petru - animalele necurate).
De ce au rămas cu sechele?
Influenţa iudaismului a fost puternică.
Tot aşa la kharismatici......ei pot avea Spiritul...dar dacă au influenţe puternice din partea unor lideri, din partea lunii, sau a unor curente libertine.........nu trebuie să ne mirăm de nimica..............
Să ne bucurăm că nouă Dumnezeu ne-a vorbit prin Cuvântul Său şi ne-a făcut descoperiri despre modul cum trebuie să ne purtăm....

Vin Iun 30, 2006 8:15 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
calea Iesus spune ca Spiritul Sfant o sa ne conduca in tot adevarul...

Vin Iun 30, 2006 9:23 pm
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Apropo de duhuri inselatoare ...sau inselatorii facute de oameni .Dati click pentru a urmari un filmulet. Scuze pentru cei care nu inteleg deloc limba engleza.

http://video.google.com/videoplay?docid=-4547780116538223459

Sâm Iul 01, 2006 10:52 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
aşa e Marinarule...numai că adevărul vine progresiv..........

Sâm Iul 01, 2006 10:50 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
aşa e Marinarule...numai că adevărul vine progresiv..........

Draga Daniel e trist şi scandalos ce se întâmplă în unele ramuri ale mişcări karismatice..........Dumnezeu să ne păzească.....

Sâm Iul 01, 2006 10:51 pm
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Alin , sa nu te mire reactia multor oameni in legatura cu vorbirea in limbi , prorociile , vindecarile miraculoase si alte manifestari din unele biserici. Scepticism .

Si normal ca sunt sceptici cand in loc de a vedea fapte se lovesc de asemenea demonstratii de minuni . Unele lucruri pur si simplu nu se potrivesc : adica Duhul vorbeste in limbi si vindeca prin mine dar la fapte marunte nu lucreaza cum ar trebui !? De gandit .

Si sa nu uitam ceea ce i-a spus Domnul Isus lui Toma :

Ioan 20:29 ,,Tomo`` i-a zis Isus, ,,pentrucă M'ai văzut, ai crezut. Ferice de ceice n'au văzut, şi au crezut.``

Dum Iul 02, 2006 2:42 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Problema este daniele este alta............noi nu trebuie să ne bizuim credinţa pe experienţele altora ci pe Cuvânt............eu am ajuns să cred şi ulterior să experimentez: vorbire în limbi, profeţii, să fiu vindecat de Domnul, şi chiar să fac exorcizări...........nu pentru că am crezut ceea ce au făcut alţii...ci pentru că am crezut CUVÂNTUL...........am citit.........am văzut că darurile trebuie să existe până va veni ceea ce este desăvârşit, am crezut, şi ele în cet, încet, au început să se arate în viaţa mea..........la început, îmi vorbea Dumnezeu prin Biblie, prin versete, la nivelul gândurilor, apoi am început să primesc şi mici viziuni (vedeni) în timp ce mă rugam....am început să aud vocea lui Dumnezeu, la început doar 2 sau 3 cuvinte apoi mai mult şi mai mult, etc...........

IMPORTANT să CREDEM ceea ce declară CUVÂNTUL şi să nu încercăm noi să controlăm totul.............pentru persoanele raţionale e foarte greu lucrul acesta............dar există o soluţie: Omorârea eului.......Dumnezeu ne zdrobeşte firea noastră încăpţânată, independentă, şi de a controla totul prin raţiune................
Să-l lăsăm pe Dumnezeu fraţilor să ne zdrobească şi să ne ducă unde vrea El..................Nouă nu ne place să ne ducă undeva unde să nu mai simţim teren sub picioare (raţiune - puterea de a controla), dar el acolo vrea să ne ducă..........la totală dependeţă de El şi de harul Lui..........şi la încredere deplină în El.........fără să mai putem controla noi nimic..........

Dum Iul 02, 2006 9:37 am
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
calea vine progresiv daca il lasam sa vina...dar ce facem cu cei indoctrinati de o grupare religioasa sau alta ? Ei mai greu accepta altceva...

Dum Iul 02, 2006 10:48 am
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Alin , eu nu contest experienta ta . Dar nu-mi place ideea ca noi trebuie sa umblam dupa daruri .Eu sunt multumit deocamdata cu ceea ce ne este dat prin Cuvant ( invatatura ) si cu credinta care ne este data. Eu am nevoie prima data sa implinesc cuvantul si ascultarea de Dumnezeu si apoi cand Dumnezeu considera ca sunt pregatit pentru ceva mai maret ( ex: darurile de vorbire in limbi , prorocii sau viziuni ) imi va darui acel dar. Deci deocamdata eu vreau sa mi se dea cunostiinta pentru adevar pentru a intelege biblia si statornicie in umblarea cu Dumnezeu.Si nu in ultimul rand CREDINTA si DRAGOSTEA.

Mai cred ca in ziua de azi DRAGOSTEA pote aduce mai multe roade decat altele .

Dum Iul 02, 2006 12:08 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Draga Daniel..........depinde ce motivaţie ai când cauţi darurile...........

Biblia încurajeză să slujim.dar nu vom sluji eficient fără daruri.........de aceea tot biblia spune:
1 Corinteni 14:1  Urmăriţi dragostea. Umblaţi şi după darurile duhovniceşti, dar mai ales să prorociţi.

5  Aş dori ca toţi să vorbiţi în alte limbi, dar mai ales să prorociţi. Cine proroceşte, este mai mare decât cine vorbeşte în alte limbi; afară numai dacă tălmăceşte aceste limbi, ca să capete Biserica zidire sufletească.

Eşti şi tu la unison cu dorinţa lui Pavel inspirată de Spiritul Sânt?
Aş dori ca toţi să vorbiţi în alte limbi, dar mai ales să prorociţi???

Da drgostea este cea mai importantă.....însă roadele Spiritului nu exclud darurile..........Isus a avut şi roade şi daruri.......noi trebuie sa fim ca El.......
Da, e greu sa cedăm controlul asupra limbii noastre asupra fiinţei noastre, de ce sa cedăm.........când putem controla noi lucrarea lui Dumnezeu?!
Însă Dumnezeu vrea o predare totală.......să ia în stăpânire limba noastră, trupul nostru, mintea nostră, duhul şi sufletul nostru.....dar cum să-l i-a dacă noi nu-l dăm?????????
Când il vom da cu adevărat...........doar atunci Dumnezeu se va manifesta cu putere prin noi..............

Dum Iul 02, 2006 9:47 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Pe Isus trebuie să-l căutăm cu ardoare şi atunci când va veni, va veni încărcat cu daruri, cum vine un tată la copiii lui.

Lun Iul 03, 2006 7:58 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Draga Daniel..........depinde ce motivaţie ai când cauţi darurile...........

Deocamdata nu am nici o motivatie . Pot spune ca daca-l am pe Isus care poate lucra prin credinta si datorita rugaciunilor mele - am TOTUL .

Filipeni 4:13 Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.

Citat:
Eşti şi tu la unison cu dorinţa lui Pavel inspirată de Spiritul Sânt?
Aş dori ca toţi să vorbiţi în alte limbi, dar mai ales să prorociţi???

Departe de a intelege ca trebuie sa fim toti proroci si sa vorbim toti in limbi.Un trup are mai multe madulare de mai multe feluri.

1 Corinteni 12

14 Astfel, trupul nu este un singur mădular, ci mai multe.
15 Dacă piciorul ar zice: ,,Fiindcă nu sînt mînă, nu sînt din trup``, -nu este pentru aceasta din trup?
16 Şi dacă urechea ar zice: ,,Fiindcă nu sînt ochi, nu sînt din trup`` -nu este pentru aceasta din trup?
17 Dacă tot trupul ar fi ochi, unde ar fi auzul? Dacă totul ar fi auz, unde ar fi mirosul?
18 Acum dar Dumnezeu a pus mădularele în trup, pe fiecare aşa cum a voit El.
19 Dacă toate ar fi un singur mădular, unde ar fi trupul?
20 Fapt este că sînt mai multe mădulare, dar un singur trup.
21 Ochiul nu poate zice mînii: ,,N'am trebuinţă de tine``; nici capul nu poate zice picioarelor: ,,N'am trebuinţă de voi.``
22 Ba mai mult, mădularele trupului, cari par mai slabe, sînt de neapărată trebuinţă.

Lun Iul 03, 2006 5:18 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Pe Isus trebuie să-l căutăm cu ardoare şi atunci când va veni, va veni încărcat cu daruri, cum vine un tată la copiii lui.

Luca 11
9 Deaceea şi Eu vă spun: Cereţi, şi vi se va da: căutaţi, şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide.
10 Fiindcă oricine cere, capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate, i se deschide.
11 Cine este tatăl acela dintre voi, care, dacă-i cere fiul său pîne, să-i dea o piatră? Ori, dacă cere un peşte, să-i dea un şarpe în loc de peşte?
12 Sau, dacă cere un ou, să-i dea o scorpie?
13 Deci, dacă voi, cari sînteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cît mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfînt celor ce I-L cer!``

Lun Iul 03, 2006 5:25 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Draga Daniel..........noi nu putem despărţii darurile de Dătător..........noi nu putem avea pe Isus şi să nu avem darurile Lui...........dacă avem pe Isus avem şi darurile lui.....dacă nu avem darurile Lui care indică przenţa lui şi lucrarea lui nu-l avem pe El...............(Efeseni 4:7; 1Corinteni 12:7-28)......

Textul din 1 Corinteni 12:28-30 este înţeles greşit de mulţi.........unii îl interepretează că eu nu am nevoie de darul profeţiei de pildă......pentru că am alt dar, însă Pavel nu vrea să spună asta....căci atunci sar contrazice singur..............El spune să urmărim "mai ales să profeţim" ..........Şi el nu ne îndeamnă la ceva greşit............

Textul din 1Corinteni 12:28-30 se interpretează corect în lumina tuturor afirmaţiilor despăre daruri...........
Astfel fiecare are daruri, dar acestea se manifestă pe rând în credincios......azi profeţesc mâine vorbesc în limbi, etc.
E adevărat că fiecare credincios are un dar proieminent cu care lucrează cel mai mult şi se manifestă cel mai mult în el............însă acesta nu creează o imposibilitate să se manifeste şi alte daruri..........
Dacă eu am de pildă, darul învăţării, nu însemnă că nu pot primi darul profeţiei......chiar dacă ulterior acesta nu se va manifesta aşa de mult în viaţa mea ca darul principal care este învăţarea.

Dacă nu ar fi aşa cuvintele lui Pavel care a experimentat din plin darurile ar fi fără sens, mă refer la textele:

1Corinteni 14:12: „Tot aşa şi voi, fiindcă râvniţi după daruri duhovniceşti, să căutaţi să le aveţi din belşug, în vederea zidirii sufleteşti a Bisericii.”

„Urmăriţi dragostea. Umblaţi şi după darurile duhovniceşti, dar mai ales să prorociţi.”- 1Corinteni 14:1

1 Corinteni 14:5  Aş dori ca toţi să vorbiţi în alte limbi, dar mai ales să prorociţi. (Cum ar putea toţi să vorbească în limbi când după interpretarea ta Daniele.....nu toţi pot avea acest dar???????)

1 Corinteni 14:31  Fiindcă puteţi să prorociţi toţi, dar unul după altul, pentru ca toţi să capete învăţătură şi toţi să fie îmbărbătaţi.

Lun Iul 03, 2006 8:22 pm
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

17 Eu dar mă pot lăuda în Isus Hristos, în slujirea lui Dumnezeu.
18 Căci n'aş îndrăzni să pomenesc nici un lucru, pe care să nu-l fi făcut Hristos prin mine, ca să aducă Neamurile la ascultarea de El: fie prin cuvîntul meu, fie prin faptele mele,
19 fie prin puterea semnelor şi a minunilor, fie prin puterea Duhului Sfînt. Aşa că, de la Ierusalim şi ţările de primprejur, pînă la Iliric, am răspîndit cu prisosinţă Evanghelia lui Hristos.

Domnul Isus Hristos poate lucra in viata noastra si fara ca noi sa primim un anumit dar.

Ioan 16
24 Pînă acum n'aţi cerut nimic în Numele Meu: cereţi, şi veţi căpăta, pentruca bucuria voastră să fie deplină.

Mar Iul 04, 2006 4:46 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

1 Corinteni 12:4  Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh;
5  Sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn;
6  Sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi.
7  Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.

Darurile sunt arătarea sau manifestarea Duhului......... darurile sunt lucrarea Duhului Sfânt prin credincios pentru a sluji pe alţii, tu vrei să spui că Pavel a lucrat fără Lucrarea sau manifestarea Duhului Sfânt în serviciul său de apostol?

Mar Iul 04, 2006 9:41 pm
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Alin , exista darurile dar mai exista si roadele Duhului Sfant :

Galateni 5
16 Zic dar: umblaţi cîrmuiţi de Duhul, şi nu împliniţi poftele firii pămînteşti.
17 Căci firea pămîntească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pămînteşti: sînt lucruri protivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi.
18 Dacă sînteţi călăuziţi de Duhul, nu sînteţi supt Lege.
19 Şi faptele firii pămînteşti sînt cunoscute, şi sînt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrînarea,
20 închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mîniile, neînţelegerile, desbinările, certurile de partide,
21 pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările, şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moşteni 'mpărăţia lui Dumnezeu.
22 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,
23 blîndeţa, înfrînarea poftelor. 'mpotriva acestor lucruri nu este lege
.
24 Cei ce sînt ai lui Hristos Isus, şi-au răstignit firea pămîntească împreună cu patimile şi poftele ei.

Romani 8
5 'n adevăr, ceice trăiesc după îndemnurile firii pămînteşti, umblă după lucrurile firii pămînteşti; pe cînd cei ce trăiesc după îndemnurile Duhului, umblă după lucrurile Duhului.

9 Voi însă nu mai sînteţi pămînteşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n'are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.

Sa nu-mi spui ca cine implineste acestea nu are Duhul lui Hristos !

Mar Iul 04, 2006 11:33 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
nu am spus asta.............însă ceea ce spui tu nu elimină darurile..........ci arată o altă lucrare tot a Duhului...........să luăm doar ce ne convine din lucrarea Duhului..........???????????????

Mie Iul 05, 2006 11:29 pm
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
dacă nu avem darurile Lui care indică przenţa lui şi lucrarea lui nu-l avem pe El.

Eu asa am inteles de-aici si cu asta nu pot fi de acord . Poate te-ai exprimat gresit .

Joi Iul 06, 2006 1:04 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
nu m-am exprimat greşit......fiecare creştin trebuie să aibă cel puţin un dar de la Spiritul Sfânt aşa învaţă Scriptura:

1 Corinteni 12:7  Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
8  De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înţelepciune; altuia, să vorbească despre cunoştinţă, datorită aceluiaşi Duh;
9  altuia credinţa, prin acelaşi Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin acelaşi Duh;
10  altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tălmăcirea limbilor.
11  Dar toate aceste lucruri le face unul şi acelaşi Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voieşte.

1 Petru 4:10  Ca nişte buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit.

Atât Pavel cât şi Petru inspiraţi spune că 'fiecare' a primit un dar cu care trebuie să slujească.............

Joi Iul 06, 2006 7:26 am
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.

De acord Alin , daca este asa atunci Domnul imi va da la un moment dat un anumit dar pentru folosul altora .Sau imi va pune pe inima sa cer eu acel dar.

Citat:
altuia credinţa, prin acelaşi Duh

Interesant caci credinta este tot dar .Atunci ne intrebam ce credincios nu are credinta ?! Inseamna ca totusi toti au un dar.

Si atunci adaug :

1 Corinteni 13
13 Acum dar rămîn aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

sau :

1 Corinteni 14
1 Urmăriţi dragostea. Umblaţi şi după darurile duhovniceşti, dar mai ales să proorociţi.

si :

1 Corinteni 12 si 13
31 Umblaţi dar după darurile cele mai bune. Şi vă voi arăta o cale nespus mai bună.
1 Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n'aş avea dragoste, sînt o aramă sunătoare sau un chimval zîngănitor.
2 Şi chiar dacă aş avea darul proorociei, şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa aşa încît să mut şi munţii, şi n'aş avea dragoste, nu sînt nimic.
3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n'aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

Deci Alin Eu recunosc ca sunt in stadiul in care am nevoie de : DRAGOSTE

Mai departe : ce va voi Domnul .

Joi Iul 06, 2006 4:04 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Apreciez sinceritatea şi umilinţa ta.........Dumnezeu să te ajute să ai dragoste.........
În ce priveşte darul credinţei, credinţa e de mai multe feluri: e credinţa ce vine din inimă, e darul credinţei, o roadă a Duhului: credincioşia, etc.

Cum am mai spus, o mai spun încă o dată, şi o repet:
DARURILE NU ELIMINĂ ROADA DUHULUI, şi NICI ROADA = DARURILE, ele nu se elimină ci se presupun reciproc.......Cristos a avut şi darurile şi roada...........asta trebuie să avem şi noi......... :lol:

Joi Iul 06, 2006 9:15 pm
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
.........Dumnezeu să te ajute să ai dragoste.........

Multumesc , si pe tine sa te ajute sa ai ce doresti de la Domnul din lucrurile necesare in lucrarea Sa.

Vin Iul 07, 2006 12:10 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
şi pe lângă dragoste.......Dumnezeu să-ţi dea şi darurile sale.......împărţite potrivit cu voia Sa...........

Vin Iul 14, 2006 6:58 am
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Sa ne implineasca Dumnezeu cererile dupa planul Sau cu noi . Sa ne rugam .

Vin Iul 14, 2006 2:01 pm
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 41 mesaje ]