Răspunde la subiect  [ 40 mesaje ] 
influenţe păgâne în catolicism
Autor Mesaj
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Nocivitatea fuziunii în anumite domenii între credinţa apostolică pură şi practicile păgâne ale noilor convertiţi, poate fi pusă în evidenţă cel mai bine la popoarele care au avut o moştenire religioasă păgână complet satanică precum wodoo sau santeria şi care s-au creştinat sub influenţa conquistadorilor europeni, în speţă spanioli şi portughezi, sau diferitele triburi ale negrilor africani care l-au primit pe Cristos auzind predicile diferiţilor misionari creştini dar care nu au renunţat complet la practicile anterioare.
Problema e că în multe ţări, mai ales din Africa şi America de S, întâlnim numeroşi catolici practicanţi care se închină de-a dreptul la zéi păgâni, reprezentaţi prin statuete, cărora le jertfesc ţigări, alcool, îi tămâiază etc., cu toate că susţin că nu fac altceva decât să venereze sfinţi creştini.
Putem manipula învăţăturile Domnului Isus după bunul nostru plac ?
Romani 10:2,3 ; 2 Corinteni 6:16,17 .

Vin Mai 12, 2006 10:32 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
viziunile primite de cei 3 copii în localitatea de la Fatima, Portugalia, de la Fecioara Maria, care se compun din 3 profetii, credeti că sunt autentice ?

Lun Mai 15, 2006 2:06 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
viziunile primite de cei 3 copii în localitatea de la Fatima, Portugalia, de la Fecioara Maria, care se compun din 3 profetii, credeti că sunt autentice ?

Si diavolul prezice viitorul, dar de fapt ghiceste, cä el nu cunoaste. Diavolul e unul din cei mai mari matematicieni, si astfel presupune ce s'ar putea întîmpla.

Lun Mai 15, 2006 2:24 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
de asemenea, Diavolul spune ce are de gând să facă, planurile lui, (permise de Dumnezeu), sunt făcute publice de către demoni, în aşa fel încât să pară că vin din partea lui Dumnezeu.

Lun Mai 15, 2006 2:30 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
influente pagane sunt in multe locuri nu numai in religie. Si cei care poarta cravata o fac datorita unui obicei pagan :D Acum important este sa discernem ce este rau si ce este bun...nimic nu este bun de la pagani cand este vb. despre inchinarea la Dumnezeu.

Lun Mai 15, 2006 2:32 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
dragă marinarule, ai scos esenţa la iveală - contează influenţele păgâne în ceea ce prieşte închinarea, nu în viaţa cotidiană.

Lun Mai 15, 2006 2:34 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
dragă marinarule, ai scos esenţa la iveală - contează influenţele păgâne în ceea ce prieşte închinarea, nu în viaţa cotidiană.

Cu totul de acord. Cred cä folclorul e bun, dar trebuie epurat de pägânätäti, de cultul demonilor.

Lun Mai 15, 2006 3:39 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
credinţa în strigoi/ moroi/ ţine de tradiţii păgâne sau mai degrabă corespunde unei realităţi (adică dacă diavolul intră în omul viu, de ce nu ar poseda unul mort ?)
tehnicile de luptă contra acestor strigoi sunt rudimentare şi ţin mai mult de superstiţie, totuşi nu putem ignora un fapt care la sate este considerat adevăr incontestabil .

Mar Mai 16, 2006 7:48 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Mie imi plac multe traditii dar doar daca nu intra in contradictie cu scriptura :) Nu am superstitii, nu ma intereseaza ghicitul, vrajitoriile etc...

Mar Mai 16, 2006 11:32 am
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Mie imi plac multe traditii dar doar daca nu intra in contradictie cu scriptura :) Nu am superstitii, nu ma intereseaza ghicitul, vrajitoriile etc...

păi şi tradiţiile cu strigoii îţi plac ? :D, că nu văd să intre în contradicţie cu învăţăturile Bibliei.
Sau dacă contrazic Biblia, în ce constă contradicţia ?

Mar Mai 16, 2006 11:58 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Sa nu exageram nu ma refeream la asta :) Pai sunt multe traditii legate de botez, casatorie, inchinare care intra in contradictie cu scriptura. Cel putin la mine care sunt ortodox.

Mar Mai 16, 2006 12:48 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

totuşi, ce este cu strigoii ăştia ? :twisted:

Mar Mai 16, 2006 12:55 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Este ca oamenii traiesc dupa moarte pe undeva cumva si unii care au fost rai sau au lasat ceva in urma sau eu stiu ce alte kestii...devin strigoi, vampiri, varcolaci sau eu mai stiu ce :) A mai este si kestia de ceva blestem pe acolo pe undeva...Oricum da bine la Hollywood :D

Mar Mai 16, 2006 1:23 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
dacă ai vedea un strigoi ce ai face ? :shock:

Mar Mai 16, 2006 1:30 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Ceva apa sfintita vreo 3 cruci si ceva rozalii un usturoi de gat si gata :D Tu ?

Mar Mai 16, 2006 1:38 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
eu aş chema în rugăciune numele Domnului Isus

Mar Mai 16, 2006 1:42 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Mar Mai 16, 2006 8:40 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Există, cred, şi o încărcătură destul de semnificativă de folclor în toate aceste poveşti cu strigoi şi moroi, dar eu cred totuşi că nu ar trebui să ignorăm total unele lucruri care constituie adevăr incontestabil cu toate că mai mult în mediul rural.
Să fie oare predecesorii nostri care au locuit la sate înguşti la minte şi predispuşi către fabulaţie în aşa măsură încât să debiteze tot felul de prostii ? :roll:

Mie Mai 17, 2006 7:54 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
dacă un creştin practică yoga, mai este el considerat creştin de către preoţi ? Nu, deoarece yoga constituie un aspect al închinării hinduse.
Dar ce ziceţi de papă care se lasă binecuvântat de un preot hindus al zeului Shiva ?

Ia uitaţi poza:

Imagine :roll:
Să medităm la versetul Efeseni 5:11 .

Vin Mai 19, 2006 12:37 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
dacă un creştin practică yoga, mai este el considerat creştin de către preoţi ? Nu, deoarece yoga constituie un aspect al închinării hinduse.
Dar ce ziceţi de papă care se lasă binecuvântat de un preot hindus al zeului Shiva ?

În urmä cu peste 20 de ani, un ieromonah romano-catolic elvetian, Jean-Marie Déchanet, scrie o carte, "Yoga crestinä în 10 lectii", care se tipäreste în tiraje repetite. Ca räspuns, pastorul reformat elvetian Maurice Ray scrie "Nu Yoga" (disponibil si pe româneste).

Catehismul catolic rämâne atât de ambigu pe subiectul ästa, cä atât yoghinii "crestini", cât si anti-yoghinii crestini aflä argumente unii împotriva altora.

Din nefericire, sunt si câteva mänästiri catolice unde cälugärii fac yoga. Destul sä-l citim pe Anselm Grün.

Totusi, existä multi predicatori catolici cari fac tot posibilul ca sä împiedice doctrina falsä al yoghei asa-zis crestine.

Déchanet, în argumentarea lui, se bazeazä pe asceza greco-orientalä, îndeobste pe cea de la Mt Athos. Athonitii sunt împotriva yoghei, dar pe bunä dreptate, isihasmul are multe în comun cu zenul si yoga. Oare sä fie coincidentzä? Nu cred. Cred cä acelasi duh räu, "sarpele cel vechiu", amägeste pe cei ce n'au o legäturä de la om la om cu Chrisos.

Când cineva îsi zice crestin, dar nu-l primeste pe Christos asa cum ne învatä descoperirea dumnezeiascä, acela e ca un calculator portabil deconectat de la internet. Cäci zice: "Merg toate programele: pot scrie, pot citi, pot asculta muzicä", dar are lipsä, cä nu poate citi nici mäcar un e-mail. Si ce face? Îsi scrie singur e-mailuri, dupä care zice: "Am primit un e-mail".

Asa si aceia, sunt goi, chiar dacä au numele lui Iisus pe buze.

YHWH Dumnezei a zis: "Iata ca omul s`a facut ca unul dintre NOI." (Facerea 3:22).

Vin Mai 19, 2006 1:17 pm
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
depinde de practica

radu scrie:
zic ca nu Papa a binecuvantat in Numele zeului Shiva... deci, cu ce a gresit?

Waelsch scrie:
În urmä cu peste 20 de ani, un ieromonah romano-catolic elvetian, Jean-Marie Déchanet, scrie o carte, "Yoga crestinä în 10 lectii", care se tipäreste în tiraje repetite. Ca räspuns, pastorul reformat elvetian Maurice Ray scrie "Nu Yoga" (disponibil si pe româneste).
Din nefericire, sunt si câteva mänästiri catolice unde cälugärii fac yoga. Destul sä-l citim pe Anselm Grün.
dar Rugaciunea ortodoxa "a inimii" este tot o practica de tip yoga, cu radacini in acest tip de inchinari orientale...
si rugaciunea "Tatal nostru...", cam la fel!!!

Lun Mai 22, 2006 9:02 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
păi dacă papa binecuvânta în numele zeului Shiva, ar fi fost chiar culmea !! :shock:

Lun Mai 22, 2006 9:05 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Nu va suparati,toata lumea da in yoga din necunoastere.Yoga nu este o religie ,este un mod de viata.Eu am tradus o carte de yoga in 1986 ,ca sa specific era hatha-yoga combinata cu asana-yoga si era de un bun simt uimitor.Iar sfaturile privind curatenia mintii,postul,bunul simt si comportamentul cam lasa in urma asa zisii civilizati.
Nu faceti confuzie cu tantra-yoga sau yoga prin s*x,numita si calea miinii stingi.
Nu uitati ca dispretuitii hindusi se spalau pe vremea cind Europa crestea paduchi sub peruci.
Un yoghin adevarat respecta orice religie si o onoreaza ,nu-si permite sa-si bata joc de ea.
In schimb n-am auzit nimic despre acupunctura,despre artele martiale.
Radu se-ntreaba daca un crestin practica yoga mai este el considerat crestin de catre preoti ?
Preotii sint cei care trebuie sa ne considere crestini,oare?
Eu mai sint crestina daca fac karate?Sau daca ma rad in cap?

Dum Mai 28, 2006 5:53 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Nu va suparati,toata lumea da in yoga din necunoastere.Yoga nu este o religie ,este un mod de viata.Eu am tradus o carte de yoga in 1986 ,ca sa specific era hatha-yoga combinata cu asana-yoga si era de un bun simt uimitor.Iar sfaturile privind curatenia mintii,postul,bunul simt si comportamentul cam lasa in urma asa zisii civilizati.
Nu faceti confuzie cu tantra-yoga sau yoga prin s*x,numita si calea miinii stingi.
Nu uitati ca dispretuitii hindusi se spalau pe vremea cind Europa crestea paduchi sub peruci.
Un yoghin adevarat respecta orice religie si o onoreaza ,nu-si permite sa-si bata joc de ea.
In schimb n-am auzit nimic despre acupunctura,despre artele martiale.
Radu se-ntreaba daca un crestin practica yoga mai este el considerat crestin de catre preoti ?
Preotii sint cei care trebuie sa ne considere crestini,oare?
Eu mai sint crestina daca fac karate?Sau daca ma rad in cap?

cineva care face karate nu mai este creştin pt. că promoveaza violenţa şi mai sunt unele aspecte precum forţa Kundalini dezvoltată în trup, care, de fapt, este un demon.

Lun Mai 29, 2006 9:32 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Draga Radu,la intrebarile mele retorice,tu mi-ai raspuns cu o dogma.
Cine face karate nu promoveaza violenta,invata cum sa-si educe mintea,sa-si stapineasca frica,sa se apere.Forta interioara a omului ii apartine,ea trebuie educata prin minte si inima sa nu se teama,sa se apere de vibratii joase etc.Karatistii nu se bat,ci puncteaza (la meciuri )In schimb educatia mentala este cea mai importanta.Sint mai multe accidente la ski,decit la meciuri de karate.Aici eu vorbesc despre o arta martiala si nu cei care duc aceasta la extrem.
In schimb Kundalini nu are legatura cu karate,este altceva,cine ti-a spus ca este demon,ori nu stie nimic ,ori condamna totul pur si simpl.u.
Nu tre sa vezi demoni peste tot,kundalini nu este un demon dezvoltat in trup,este o energie care se declanseaza ca un arc in timpul orgasmului,de ex.
Nici inima n-o vedem,dar ea este acolo,asa si cu aceasta energie,si ea este lasata de la D-zeu,impreuna cu trupul uman.
Sau aura,daca n-o vezi,nu inseamna ca nu exista,de aceea icoanele au un cerc luminos in jurul capului,aceea este aura,care exista.

Lun Mai 29, 2006 10:45 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
foţa Kundalini ştiam că este un efect de natură interioară, declanşat în cadrul unor practici orientale cum ar fi yoga mai ales (dar care se regăseşte şi la unele stiluri de karate) . Eu ziceam că acest sport, karate, este mai mult o filozofie constituită din principii de viaţă care se regăsesc şi în yoga. Ele sunt, totuşi, principii păgâne. Forţa Kundalini este, de fapt, un demon care intră în practicant. Serios, am văzut filme pe această temă.
Cei care practică karate sau yoga ajung să aibă puteri supranaturale, şi noi, oamenii obişnuiţi, nu ne explicăm acest lucru: de ex., prin forţa privirii pot aprinde o hârtie . Eu zic că sunt spirite demonice.

Mar Mai 30, 2006 10:29 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
Forţa Kundalini este, de fapt, un demon care intră în practicant.
asa s-a spus si cand a aparut cinematograful, sau megafonul, sau...

sa nu judecam dupa limitele generatiei noastre!

Mar Mai 30, 2006 10:39 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
MariaB, ţi-aş recomanda să studiezi mai îndeaproape subiectul "forţa Kundalini" deoarece ultima ta postare denotă necunoaşterea acestui fenomen...n-are chiar nici o legătură Kundalini cu megafonul sau casetofonul sau cu orice altceva creat de ştiinţa omenească.

Îţi recomand un film realizat de ALFAOMEGA Timişoara, a rulat pe postul defunct Tele7abc, despre grupările conduse de diverşi "guru", care ofereau cursuri prin care se dezvolta această "capacitate" . Nu este o capacitate specific umană, ci un demon intră în trupul persoanei, prin tehnici de meditaţie, rostirea de mantre etc. Documentarul acela este unul exceptional şi convingător. De asemenea, am citit pe Sfaturi Ortodoxe o mărturie a unui tânăr care a practicat yoga şi care ajunsese la nişte "capacităţi" excepţionale însă...dar mai bine citeşte mărturia.

Mar Mai 30, 2006 1:12 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
In schimb Kundalini nu are legatura cu karate,este altceva,cine ti-a spus ca este demon,ori nu stie nimic ,ori condamna totul pur si simpl.u.
Nu tre sa vezi demoni peste tot,kundalini nu este un demon dezvoltat in trup,este o energie care se declanseaza ca un arc in timpul orgasmului,de ex.

Sofia, cu tot respectul, legat de Kundalini (reprezentat pictorial printr-un şarpe), îţi pot aduce ca argument versetul:

Romani 7:18  Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac.

În om nu există energii neexploatate care să permită obţinerea unor efecte supranaturale precum levitaţia, de ex.
Toate aceste chestii paranormale sunt lucrarea demonilor.
Te-aş ruga să-ţi pui următoarea întrebare: prin post şi rugăciune + fapte bune, se obţin astfel de efecte ? Nu, dar cum ?
Prin tehnici specifice religiilor păgâne precum hinduismul. Deci, e clar, e lucrarea demonilor.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Mar Mai 30, 2006 1:38 pm
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
"forţa Kundalini" ...
Nu este o capacitate specific umană
ba da
doar ca stiinta nu a ajuns sa isi explica inca ...

radu scrie:
am citit pe Sfaturi Ortodoxe o mărturie a unui tânăr care a practicat yoga şi care ajunsese la nişte "capacităţi" excepţionale însă...
pentru mine, marturia mea este suficienta (am practicat Yoga pana cand mi-am dat dseama ca nu imi ofera nimic in plus fata de practicarea credintei crestine)
nimic din ce iti spun altii nu poate inlocui propria traire

cei care vor sa gaseasca demoni la tot pasul, ii vor gasi!

Mie Mai 31, 2006 9:03 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
eu nu voi practica niciodată nici Kundalini, nici Channeling, nimic ce are legătură cu ocultismul, care a îmbrăcat în anii noştri haina numită "New Age" .

Mie Mai 31, 2006 10:57 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
radu eu aveam prieteni ortodoxi care practicau yoga aveau zeci de carti legate de ocultism si tot ce tine de acest subiect dar erau destul zelosi pentru religia ortodoxa :) Asta pare un paradox dar nimeni la ortodoxi nu te intreaba de ce faci ceva care nu este demn de a fi crestin. Ei nu prea isi fac griji pentru enoriasi...zilnic se nasc altii :)

Mie Mai 31, 2006 11:06 am
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
da, într-adevăr, yoga este compatibilă 0% cu creştinismul. Cât priveşte catolicii şi ortodocşii, aici ai mare dreptate - pot face ce vor, nu interesează pe nimeni, pot să se bălăcească în păcat cât vor, nimeni nu se sesizează...n-ai văzut la căsătorii,miresele îmbrăcate în alb deşi nici ele nu mai ştiu prin câte paturi au fost, biserici pline de tineri de Înviere dar care dup-aia pleacă la disco etc. Iar la slujbele de înmormântare, despre toţi se spune că sunt în Cer.

Mie Mai 31, 2006 11:14 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Dragilor,kundalini este o energie sub forma unui arc care se declanseaza cum v-am, mai spus.Yoga este un mod de viata cum ar fi vegetarianismul la noi.Yoga nu e o religie,ci mentinerea sanatatii corpului prin respiratie si pozitii fizice..Yoga are atitea variante cite are si crestinismul,nu-nseamna ca toate sint corecte sau folosite in scop nobil.
Nu stiu ce intelegeti voi prin yoga,o religie?

Am citit si eu povestea cu tinarul ,Radule,dar este vizibil fabricata in baie.
Cit despre citatul din romani,eu nu ma identific cu el,pe mine ma intereseaza ce a spus Isus,restul,pareri de acum 2000 de ani,probabil ca ei spuneau adevarul,dar n-are legatura cu mine.(si nici cu tine)
Cit despre practica Kundalini,cum e asta ? Kundalini este o energie latenta in om,ti-am spus,cind ai orgasm simti fiorul acela pe sira spinarii,de aceea ea apare ca un sarpe incolacit,ea este ca un arc care se declanseaza in jurul sirei spinarii si revine la loc in coccis.
Cine se joaca cu energia asta altfel,o face pe pielea lui.In fond se poate sari din avion si fara parasuta.
In om exista multe chestii neexploatate,nu uita ca adn-ul chipurile a fost descoperit de curind,dar el era emblema zeului Enki (sumerian) care,spune legenda,a creat primul model de om :Adapa.

Cit despre filmul creat la Timisoara,eu nu l-am vazut,dar nu dau doi bani pe el si nici pe guru aia,sigur e o teapa pe banii fraierilor.In general cursurile astea ce ajung pe la noi sint tepe si denaturari,caci,cum am spus,sint multi rataciti.
Tehnicile de meditatie si mantrele inseamna pe romaneste concentrare si rugaciune, problema e ce spui cind te rogi,nu termenul in sine.
Eu nu tin sa contrazic pe nimeni cu orice pret,dar nu tot ce se spune este si adevarat.
Draga Radu,daca karate si yoga ne-ar ajuta sa levitam,toti am face asta,macar sa economisim benzina,nu alta.Fii serios.
In toate astea,problema este de etica si nonetica.Unde nonetica este interpretarea si ducerea la extrem a ceva,fie ca se cheama yoga,traditie,medicina etc.

Joi Iun 01, 2006 11:59 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
discutabil - o să mă mai gândesc la nişte argumente, sper să aduc ceva afirmaţii convingătoare... :D - ai văzut episoadele cu magiile făcute de David Blake ? A fost un filmuleţ pe AXN.

Joi Iun 01, 2006 12:04 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

http://www.religiatainica.go.ro

Vin Iul 07, 2006 1:16 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Radu,cred ca este tare site-ul.Il citesc si vorbim (pareri)
N-am uitat ce m-ai intrebat,sa stii.
Nu stiu daca stii,dar in crestinismul timpuriu,Sf Duh era feminin,era porumbita nu porumbel. Primii crestini,continuatori ai iudaismului din Vt ,o numeau Mama.Trinitatea era Tatal,Mama si Fiul,D-zeu,Sf Duh si Fiul.
Fara Trinitate creatoare nu exista nimic-de aceea s-a spus precum in cer ,asa si pe pamint,ideea mai veche era cum e deasupra,asa dedesubt.
Mama,sau Sf Duh avea numele divin de Sofia.(mi-a placut si l-am ales de pseudonim)
Eu m-am intrebat de ce toate numele astea?Ptr ca la-nceput,cind puterea Cuvintului era mare, numele de divinitate pronuntat era asa puternic incit divinitatea venea .De aceea s-a spus sa nu iei numele Domnului in desert,si au gasit inlocuitori ptr numele divine.Mi-a fost greu pina am inteles ce legatura spirituala strinsa exista atunci.Nu ca acum.

Vin Iul 07, 2006 1:51 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Am reusit si am citit. Cred ca este cea mai documentata analiza facuta catolicismului vreodata,dar n-am citit ceva mai trist.In afara de partea cu istoria papilor ,restul le cam stiam,dar istoria papilor n-am gasit-o nicaieri structurata asa.
In schimb la chestia cu a pune calului friu,apropo de Constantin,simbolul calu;lui la iudei era pentru intelepciune,deci a pune friu mintii si a scoate la iveala inima ar fi o interpretare corecta.
Cit despre simbolul fecioarei,exista la iudei,dar romanii fiind iconoclasti prin excelenta aveau nevoie de o fiinta umana intii ptr a-i face statuie si templu,de aceea au ales pe Maria ca simbol si nu Duhul.
A fost scris in texte ca Silo(Mesia) se va naste din doua fecioare: una umana si alta Duhul -mama din cer.Din cite stiu,cam pe la anul 200 s-a dres din condei porumbita si s-a facut porumbel

Vin Iul 07, 2006 5:55 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
dragă Sofia, pentru tine care cunoşti limba engleză la perfecţie, îţi recomand

http://www.cuttingedge.org

Lun Iul 10, 2006 9:44 am
Membru Special
Membru Special

Anul naşterii: 11 Noi 1969
Răspuns cu citat
radu scrie:
Nocivitatea fuziunii în anumite domenii între credinţa apostolică pură şi practicile păgâne ale noilor convertiţi, poate fi pusă în evidenţă cel mai bine la popoarele care au avut o moştenire religioasă păgână complet satanică precum wodoo sau santeria şi care s-au creştinat sub influenţa conquistadorilor europeni, în speţă spanioli şi portughezi, sau diferitele triburi ale negrilor africani care l-au primit pe Cristos auzind predicile diferiţilor misionari creştini dar care nu au renunţat complet la practicile anterioare.
Problema e că în multe ţări, mai ales din Africa şi America de S, întâlnim numeroşi catolici practicanţi care se închină de-a dreptul la zéi păgâni, reprezentaţi prin statuete, cărora le jertfesc ţigări, alcool, îi tămâiază etc., cu toate că susţin că nu fac altceva decât să venereze sfinţi creştini.
Putem manipula învăţăturile Domnului Isus după bunul nostru plac ?
Romani 10:2,3 ; 2 Corinteni 6:16,17 .

Exact asa s-au intamplat lucrurile cand crestinii au fost fuzionati cu forta cu paganii, de catre imparatii care s-au crestinat. De exemplu "Craciun" a fost un zéu al slavilor antici. Muti zéi au fost imbracati in "sfinti patroni crestini", schimbandu-se doar numele, asa si multe sarbatori pagane au fost imbracate in denumiri crestine, dar au fost unele, ca exemplu "craciunul" care au scapat cu numele pagan.

Dum Mai 26, 2013 1:33 pm
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 40 mesaje ]