Răspunde la subiect  [ 31 mesaje ] 
teoria evoluţionistă a lui Darwin
Autor Mesaj
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
în anul 1996, papa Ioan Paul al II-lea a emis o bulă prin care consfinţea teoria evoluţiei din maimuţă ca fiind corectă şi în armonie cu credinţa creştină. Cum vă explicaţi aşa ceva ?

Ultima oară modificat de radu pe Lun Mai 15, 2006 10:01 am, modificat 1 dată în total.

Vin Mai 12, 2006 10:43 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Vin Mai 12, 2006 1:27 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

puteţi găsi referiri la acestă chestiune în dicuţie în cartea preotului ortodox Calciu-Dumitreasa, Lumină şi credinţă mistică, în care autorul dedică un capitol întreg acestei erezii papale. Eu acolo am citit despre acesta.

Lun Mai 15, 2006 7:46 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
radu scrie:
în anul 1996, papa Ioan Paul al II-lea a emis o bulă prin care consfinţea teoria evoluţiei din maimuţă ca fiind corectă şi în armonie cu credinţa creştină. Cum vă explicaţi aşa ceva ?

Nu cred. Bule nu se mai emit, ci enciclice.

Din câte-i poate fäta mintea lui IP II, l-as crede în stare de aproape orice. Totusi, teoria evolutionistä e anatematizatä de enciclica din 1950 "Humani generis" a lui Piu XII. Si în mod normal un papä nu poate contrazice pe vreun precedent. Asta în teorie, cä în practicä e diferit, în special când e vorba de papi îndepärtati în timp. Or 1950 e relativ proaspät. Mä îndoiesc deci cä IP II sä se fi ars pe degete...

Cred cä pe omul ästa prea putin îl interesa adevärul. Lui îi pläcea sä se punä bine cu toatä lumea. Ca o târfä...

Lun Mai 15, 2006 11:04 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
îmi place dragă Waelsch că spui lucrurilor pe nume, fără menajamente. O să încerc să găsesc ceva pe net despre subiectul în discuţie.

http://www.credo.ro/catolicism.php

http://www.odaia.go.ro/catolici.html

citat:

În vremurile de azi, atitudinile ierarhilor şi teologilor romano-catolici devin din ce în ce mai scandaloase. Astfel, într-un articol apărut în "The Washington Post", vineri, 25 Octombrie, 1996, pag.A1-A14, Academia Ştiinţifică Pontificală dădea publicităţii un document oficial privind tema principală a acelei întâlniri: originile şi evoluţia vieţii pe pământ! Menţionăm că raportul anual al acestei Academii reuneşte savanţi renumiţi din întreaga lume, catolici sau nu, mulţi dintre ei laureaţi ai Premiilor Nobel. Iată declaraţia papei Ioan Paul al II-lea, declaraţie publicată în numărul mai sus amintit din "The Washington Post":

"Astăzi, mai mult decât acum 50 de ani, cunoştinţele ştiinţei moderne ne fac să concluzionăm că teoria evoluţionistă este mai mult decât o ipoteză… Rezultatele cercetărilor ştiinţifice, nu raţionate sau induse, ci întreprinse separat de savanţi, constituie ele însele un argument major în favoarea acestei teorii." David Beyers, directorul executiv al Comitetului pentru Ştiinţă şi Valori Umane din cadrul Conferinţei Episcopilor Catolici, a spus cu această ocazie: "Acesta este un pas important: Biserica şi-a schimbat opiniile. Ieri, Biserica spunea că eşti liber să accepţi evoluţia sau orice formă de creaţionism. Astăzi Biserica declară că vom accepta evoluţia care oricum există de facto. Cine se mai îndoieşte astăzi în Biserica Romano-Catolică asupra evoluţiei? Eu cred că nimeni."

Iată aşadar cum declaraţiile papei şi ale oficialilor catolici neagă întreaga relatare din Cartea Facerii. Ca şi pentru toate ereziile promovate de romano-catolici, aceasta ne face să ne întrebăm cum este posibil să considerăm biserica romano-catolică drept biserică "soră" şi să ne numim cu mândrie "fraţi în credinţă" cu partizanii lui Darwin? Şi ceea ce este cu mult mai scandalos, este că declaraţia papei reprezintă un răspuns la faimoasa "Humani Generis" - enciclica dată de papa Pius XII în 1950. (2) În acea enciclică, papa Pius concluziona că teoria evoluţionistă reprezintă o serioasă ipoteză. Iată aşadar cum gradul de apostazie al romano-catolicilor creşte generaţie cu generaţie.

Lun Mai 15, 2006 11:48 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
puteţi găsi referiri la acestă chestiune în dicuţie în cartea preotului ortodox Calciu-Dumitreasa, Lumină şi credinţă mistică, în care autorul dedică un capitol întreg acestei erezii papale. Eu acolo am citit despre acesta.
acolo ai citit parerea preotului respectiv...
citeste textul papal si te vei lamuri!

Lun Mai 15, 2006 1:40 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
mă gândesc că stimabilul Calciu-Dumitreasa este mai expert decât mine în domeniu....aşa că părerea lui o iau în calcul.

Lun Mai 15, 2006 1:52 pm
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
mă gândesc că stimabilul Calciu-Dumitreasa este mai expert decât mine în domeniu....aşa că părerea lui o iau în calcul.
e bine, dar...
ca orice om, si el poate gresi!
(mai ales cand este antrenat in dispute...)

Lun Mai 15, 2006 1:58 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

hmmm....nu orice om poate greşi...papa e infailibil !! :D
cu toate că doar ex-caetedra.

Lun Mai 15, 2006 2:01 pm
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
MariaB scrie:

hmmm....nu orice om poate greşi...papa e infailibil !! :D
cu toate că doar ex-caetedra.

"Papa e infailibil" nu este deloc echivalent cu "Papa nu poate gresi" - aceasta impresie o propaga cei care vor sa denigreze Catolicismul
Papa poate gresi, si poate fi "revocat din functie" pentru asta - in timp ce Patriarhul Ortodox nu poate fi revocat din functie, orice greseala ar face

Lun Mai 15, 2006 2:05 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
da, e adevărat că Preafericitul are locul asigurat...

Lun Mai 15, 2006 2:07 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Da, stiu, am avut si eu un räsboiu acum 4 ani cu un mare popä romano-cat, cu doctorate în biologie, si care mai pe urmä s'a popit. Humani generis e într'adevär împotriva evolutionismului.

Si popa ästa de care vorbesc mi-a scos acelasi citat, "mai mult decât o ipotezä", frazä pe carea o grämadä de episcopi romano-cat liberali o folosesc în mod frecvent. Asa se ascund sub umbrelä, ca sä nu-i plouä cu anateme de la Roma; dar lasä de înteles cele ce doresc, ucenicilor lor.

Unul din cele mai bune site-uri:
www.creationnisme.ca

Lun Mai 15, 2006 2:15 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
după părerea ta, deoarece eşti avizat, lucrând în domeniu, papa Ioan Paul al II-lea declară sau nu teoria evoluţiei omului din maimuţă, sub o formă sau alta, ca fiind valabilă ?

Lun Mai 15, 2006 2:27 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
după părerea ta, deoarece eşti avizat, lucrând în domeniu, papa Ioan Paul al II-lea declară sau nu teoria evoluţiei omului din maimuţă, sub o formă sau alta, ca fiind valabilă ?

Pe scurt. În mod personal, o crede. Ca slujitorul cel mai înalt al Bis Cat, nu are puterea de a o afirma.

Lun Mai 15, 2006 4:07 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Aceasta teorie este depasita de mult dar oamenii prefera sa creada in basme decat sa creada cuvantul. Oricum are si o farama de adevar si anume ca oamenii evolueaza :) In sensul ca devenim mai inteligenti de la generatie la generatie nu in sens de mutatii :)

Lun Mai 15, 2006 5:06 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
cu toate că este depăşită, această teorie încă se mai predă în şcoală ...

Mar Mai 16, 2006 7:39 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
radu scrie:

Pe scurt. În mod personal, o crede. Ca slujitorul cel mai înalt al Bis Cat, nu are puterea de a o afirma.
pe scurt, in mod personal, de fapt, NU O INFIRMA, neavand dovezile stiintifice care sa permita luarea unei atitudini

Mar Mai 16, 2006 9:04 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Mar Mai 16, 2006 9:08 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
papa face jocurile Masoneriei
si cine nu face jocurile Masoneriei?!?

Mar Mai 16, 2006 9:45 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

masoneria = ocultism = închinare la Satan

Mar Mai 16, 2006 9:46 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
eu nu :)

nici eu
dar, cand spuneai ca Papa face niste jocuri, te refereai la el ca persoana particulara sau ca institutie?!?

Mar Mai 16, 2006 10:13 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
mă refeream ca persoană particulară, adică Masoneria şi-a infiltrat omul ei. Acest fenomen are loc nu numai în cadrul bisericilor dar şi în mediul politic (mai ales).

Mar Mai 16, 2006 10:16 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
mă refeream ca persoană particulară, adică Masoneria şi-a infiltrat omul ei. Acest fenomen are loc nu numai în cadrul bisericilor dar şi în mediul politic (mai ales).
ceea ce face Papa ca persoana particulara nu imi influenteaza credinta, catolica fiind
pe tine te influenteaza?!?

Mar Mai 16, 2006 10:43 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Mar Mai 16, 2006 10:45 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
sub nici o formă...
si atunci...?

Mar Mai 16, 2006 10:46 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
pe tine ar trebui să te intereseze mai îndeaproape ce face papa, deoarece preceptele lui îţi vor influenţa credinţa şi modul cum te raportezi la Dumnezeu.

Mar Mai 16, 2006 10:50 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Se preda pentru ca nu se accepta ideea de creatie. Prefera sa fie in ceata si sa speculeze decat sa accepte adevarul. Sau daca nu vor sa accepte creatia macar sa spuna nu suntem siguri dar credem...la scoala se face un alt tip de brain wash :)

Mar Mai 16, 2006 11:20 am
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Se preda pentru ca nu se accepta ideea de creatie. Prefera sa fie in ceata si sa speculeze decat sa accepte adevarul. Sau daca nu vor sa accepte creatia macar sa spuna nu suntem siguri dar credem...la scoala se face un alt tip de brain wash :)

Multe späläturi de creieri se fac în scoli. Mai ales în Franta, ca sä nu vorbim, decât de cei mai apropiati...

Cel putin în Benelux si în Germania ai scoli catolice si protestante, si scoli libere. Si atunci hotärästi unde-ti trimeti pruncul. La scolile crestine au mai multe sanse de a nu fi oträviti.

Joi Mai 18, 2006 3:43 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
cel mai bine ar fi să ne educăm noi copiii aşa cum credem, din punct de vedere religios.

Joi Mai 18, 2006 12:19 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
cel mai bine ar fi să ne educăm noi copiii aşa cum credem, din punct de vedere religios.

Hai sä vä povestesc o treabä. În parohia unde eram înainte, aveam Liturghia în fiecare sâmbätä seara, iar slujba Cuvîntului în fiecare marti seara. Copiii veneau si ei, iar dupä vestirea Evangheliei, preotul le punea întrebäri, adultii fiind de fatzä. La început, copiii spuneau multe prostii, auzite de la colegii de scoalä. Mai pe urmä, copiii spuneau lucruri bune, dar se plângeau de colegii lor, si de profi.

Doi au venit cu vînätäi, cäci îi bätuserä colegii de clasä, pt cä spuseserä cä Christos a înviat. Profesoara i-a pedepsit pe fäptasi foarte lesne, cäci, dupä spusele ei, cei doi copii crestini ar fi turburat linistea, prin afirmatii nedovedite stiintific.

Pânä la urmä, unul din cei doi copii crestini si-a atras ura profilor, si a fost läsat repetent.

Altii trei copii din parohie se plângeau tot timpul: "Pourquoi le samedi soir?" Sâmbätä seara toti prietenii lor mergeau la disco, la chefuri, etc. Ei trebuia sä vinä la bisericä, din dorinta pärintilor. Pânä la urmä s'a iscat o urä între copii si pärinti. Acuma pärintii se roagä se fiecare datä la Liturghie, cu voce tare: "Doamne, întoarce-l pe bäiatul meu...". Dar copiii îi väd pe pärintii lor ca pe niste cäpcäuni, cari distrug tineretea.

Tot mä întreb în sinea mea: oare ce plägi îmi va da Dumnezeu, când voiu avea copii? Prietenii mei îmi spun: tu ai putea accepta totul, dar s'ar putea ca Dumnezeu sä permitä inacceptabilul si inimaginabilul: copiii täi sä ajungä satanisti sau vräjitori. Si oarecum tare mä tem. Îi educi prea moale: se stricä cu lumea. Îi educi prea tare: zic cä esti cäpcäun.

YHWH Dumnezei a zis: "Iata ca omul s`a facut ca unul dintre NOI." (Facerea 3:22).

Joi Mai 18, 2006 5:05 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
dragă Waelsch, roagă-te ca Domnul să îţi dea copiii buni, că nu văd nici eu vreo ieşire din această situaţie...cum zicea Creangă, pielea rea şi răpănoasă, ori o bate ori o lasă...

Vin Mai 19, 2006 7:41 am
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 31 mesaje ]