Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Fraţii şi surorile Domnului
Autor Mesaj
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976
Răspuns cu citat
Conform Sfintelor Scripturi după naşterea lui Iesus, Maria a avut cu Iosif fii şi fiice. Numele fiicelor nu sunt amintite ci doar al fiilor deoarece unii din ei au devenit mai târziu ucenicii şi au intrat în slujba Domnului. Ei sunt: Iacov, Iosif, Simon şi Iuda. Desigur în slujba lui au mai intrat şi verişorii săi: Ioan fiul lui Zaharia şi al Elisabetei, Iacov şi Ioan fii lui Zebedei şi Salome din Galilea (Matei 4:21;17:1;27:56; Marcu 3:17;compară: Fapte 12:2 cu Fapte 15:13;21:18 şi Galateni 1:19).
În Matei 12: 46-50 scrie: Pe când vorbea încă Iesus mulţimilor, iată că mama şi fraţii Lui stăteau afară şi căutau să vorbească cu El. Atunci cineva I-a zis: „Iată, mama Ta şi fraţii Tăi stau afară, şi caută să vorbească cu Tine.” Dar Iesus a răspuns celui ce-I adusese ştirea aceasta: „Cine este mama Mea, şi care sunt fraţii Mei?” Apoi Şi-a întins mâna spre ucenicii Săi şi a zis: „Iată mama Mea şi fraţii Mei! Căci oricine face voia Tatălui Meu care este în ceruri, acela Îmi este frate, soră şi mamă.”
În Matei 13:55: „Oare nu este El fiul tâmplarului? Nu este Maria mama Lui? Şi Iacov, Iosif, Simon şi Iuda, nu Sunt ei fraţii Lui?”
În Marcu 6:3 scrie: „Nu este acesta tâmplarul, feciorul Mariei, fratele lui Iacov, al lui Iose, al lui Iuda şi al lui Simon? Şi nu Sunt surorile Lui aici între noi?” Şi găseau o pricină de poticnire în El.
În Fapte 12:1,2 se arată că Iacov fratele lui Ioan este ucis de Irod astfel după acest eveniment în scripturi se va vorbii de Iacov fratele Domnului şi al lui Iuda. „Cam pe aceeaşi vreme, împăratul Irod a pus mâinile pe unii din Biserică, ca să-i chinuiască; şi a ucis cu sabia pe Iacov, fratele lui Ioan.” Galateni 1:19: „Dar n-am văzut pe nici unul altul dintre apostoli, decât pe Iacov, fratele Domnului.” Iacov 1:1: „Iacov, rob al lui Dumnezeu şi al Domnului Isus Christos, către cele douăsprezece seminţii care Sunt împrăştiate: sănătate!” Iuda 1:1: „Iuda, rob al lui Isus Christos, şi fratele lui Iacov, către cei chemaţi, care Sunt iubiţi în Dumnezeu Tatăl, şi păstraţi pentru Isus Christos”

-------------------------
din "Despre Mariologie" de Bodin Florin Ciprian

Ultima oară modificat de OryNider pe Lun Mai 08, 2006 7:11 pm, modificat 1 dată în total.

Lun Mai 08, 2006 6:38 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Anul naşterii: 11 Noi 1969
Răspuns cu citat
Conform Sfintelor Scripturi după naşterea lui Iesus, Maria a avut cu Iosif fii şi fiice.

Asa este. Copiii sunt o binecuvantare. Si ei au fost binecuvantati in mod deosebit. Conceptul ca Maria a ramas fecioara si la nastere vine din gnosticism (care sustinea docetismul). Marcionismul a fost o ramura gnostico-doceta si a fost o miscare zeloasa care a impus aceasta conceptie nebiblica in crestinismul de atunci, iar mai apoi prin unirea tuturor fractiunilor facute de Constatin Cel Mare, conceptia s-a perpetuat pana in zilele noastre.

Dum Mai 26, 2013 1:03 pm
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976
Răspuns cu citat
Cuvântul "fecioară" în ebraică însemnă şi "tânără". Dar era important pentru bărbaţi ca femeia cu care se căsătoresc să fie pe lângă aşteptările familiei, în primul rând "fecioară", chiar în generaţiile de pe urmă, pentru ca primul copil care dacă este băiat devine moştenitor să nu aibă gene de la alţi bărbaţi anteriori ai femeii, teoriee care este cunoscută azi ca "poligonie".
Din acest punct de vedere "Maria" era era "fecioară" până la naşterea lui Mesia:

Peşitta NT, tr-trn: "Şi fără să fi cunoscut-o pe ea [El, Iosif], [Maria, Ea] a născut pe Cel Întâi-Născut Fiul [al] ei, şi [la] chemat [pe] nume: Ieşue (Iisus)".
Peşitta NT, tr-lit:"Şi fără să fi cunoscut-o, ea a născut pe Cel Întâi-Născut al ei băiat, şi ia dat nume: Ieşua".

Biblia Lamsa: And he did not know her until she gave birth to her first-born son; and she called his name Jesus.
NT Etheridge: and knew her not until she had given birth to her son, the firstborn; and she called his name Jeshu.

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Lun Aug 12, 2013 5:48 am
YIM WWW
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 3 mesaje ]