Răspunde la subiect  [ 63 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Alcool
Autor Mesaj
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Avem voie sa consumam alcool ? Ce parere aveti despre asta ?

Mie Apr 26, 2006 6:26 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

http://www.calea.uv.ro/tracte/alcool.htm

Mie Apr 26, 2006 8:27 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Bine tu ai scris partea negativa mai mult si anume alcoolismul :) Este distanta mare de la cineva care bea un pahar de vin dupa masa la cineva care bea 3 sticle dupa masa sau la cineva care este alcoolic...Oricum spune pe scurt parerea ta aici :) Eu sunt de parere ca avem voie sa consumam moderat. Este si sanatos :)

Mie Apr 26, 2006 9:15 pm
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Sfintele Scripturi ce spun despre alcol?Si care persoane intradevar nu au baut alcol?Cit despre alcol daca ar fi un pacat sa-l bei atunci Isus la nunta din Canna nu ar fi facut minunea cu facerea vinului?Si nici in vechime nu era intrebuintat si era consemnat prin legile primite.Intradevar dupa cum s-a explicat ,nu trebuie folosit peste masura ci in mod moderat ca orice mincare!Noi stim caci Imparatia lui Dumnezeu nu sta nici in mincare si nici in bautura,si toate acestea sint folosite doar pentru intretinerea vietii umane,dar nu trebuie sa ne imbuibam de absolut nimic fiinca orice pune stapinire pe corpurile noastre devine un pacat!Si ca persoane crestine noi trebuie sa cautam sfintenia care stim in ce consta!

Mie Apr 26, 2006 11:44 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
alcoolul în sine nu este ceva necurat în faţa lui Dumnezeu, căci El a creat viţa de vie, cerealele şi pomii fructiferi din care se extrage şi se fac diferitele băuturi alcoolice, chiar Biblia spune că vinul este un dar de la Dumnezeu (Psalmul 104:14,15). De asemenea, Biblia nu condamnă consumul moderat al acestora (Deuteronom 14:26; Ecleziast 9:7; Matei 11:19; Ioan 2:1-10; 1Timotei 3:3,8; 5:23).
Ci Cuvântul lui Dumnezeu condamnă beţia, căci beţivii nu vor moştenii împărăţia lui Dumnezeu (Proverbe 20:1; 1Corinteni 6:9; Efeseni 5:18).

Joi Apr 27, 2006 9:48 am
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
da...dar noi nu avem vigoarea generatiilor din trecut, un pahar de vin si e suficient sa ne ameteasca chiar daca intr-o masura mai mica. Ca sa nu mai vorbim de bauturi tari. Avand in vedere ca suntem un popor ales, curatat pentru lucrari bune, un popor peste care Domnul a decis sa isi toarne Duhul Sfant incepand cu primul secol, ca urmare a implinirii proorociei lui Ioel, suntem biserica Sa, pe care Domnul a castigat-o cu propriul Sau sange, o mireasa sfanta, s-ar putea ca un consum chiar moderat de alcool, daca este frecvent, sa ne impiedice sa primim acest botez cu Duhul Sfant. Sa ne aducem aminte de cei dedicati in vechime lui Dumnezeu, nazareii, care nu aveau voie sa manance nici macar pielita de pe strugure. Si nici marele preot cand intra in Sfanta Sfintelor.
Unele lucruri au fost ingaduite in Vechiul Testament, datorita impietririi inimii evreilor, cum ar fi despartirea de sotie pentru alte motive in afara de adulter, sau posibilitatea de a avea un numar mai mare de sotii decat una etc. Noi, cei care formam Trupul lui Cristos, spre deosebire de evreii Vechiului Testament, avem niste obligatii mai stricte, deoarece beneficiem de binecuvantari mai mari, avand acces la Duhul Sfant intr-un mod mult sporit - "voi turna Duhul Meu peste orice făptură" .
Daca obisnuim sa ne ametim putin in fiecare zi cu bauturi alcoolice, nu mai putem fi vase curate in care Domnul sa isi puna Spiritul.

Joi Apr 27, 2006 3:28 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
radu se pare ca si in NT pentru ca insusi Isus a baut. Insusi Isus a facut vin din apa. Insusi Pavel a dat sfat la consumul de vin pentru sanatate.

Oamenii exagereaza cautand ceva ce nu exista. Nu exista interzicere in a bea vin. Sa bei un pahar de vin dupa masa este indicat si din punct de vedere medical. Ajuta la digestie si la alte functii in organism. Se dau porunci in acest sens si se pierde din vedere ce este cu adevarat important...

Joi Apr 27, 2006 3:45 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
E adevărat Marinarule că isus a băut vin............însă trbuie să avem grijă....căci N.T, ne îndemnă:
"Nu vă îmbătaţi cu vin, fiţi plini de Duh"

Uneori păcat nu este doar să te îmbeţi, uneoriDuhul Sfânt îţi poate cere zile de post si de abţinere de la anumite lucruri ce par normale............iar dacă nu asculţi păcăuieşti.......

Joi Apr 27, 2006 6:55 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
calea problema nu este daca poti sau nu sa te abti, daca trebuie sau nu sa te abti este daca ai voie sau nu sa bei :) Este foarte indicat sa tinem post de multe lucruri in ziua de azi dar nu post ortodox..sa nu mananci carne...:) care nu prea pare un post autentic.

Joi Apr 27, 2006 7:05 pm
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
am scris un doc în privinţa aceasta:

http://www.calea.uv.ro/tracte/alcool.htm

E usor a scrie despre päcatele altora...

Vin Apr 28, 2006 12:06 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
calea problema nu este daca poti sau nu sa te abti, daca trebuie sau nu sa te abti este daca ai voie sau nu sa bei :) Este foarte indicat sa tinem post de multe lucruri in ziua de azi dar nu post ortodox..sa nu mananci carne...:) care nu prea pare un post autentic.

Postul e de mai multe feluri. Când au venit primii baptisti în Ardeal, au bätut toba împotriva postului monahal (abtinere de mâncäruri animale), si predicau ajunul. Dar cei ce fäceau gura mare cu teoria lor tineau o singurä zi de ajun pe an.

Fätärnicie!!!

Postul, de orice fel ar fi, e bun, câtä vreme nu e fäcut din mândrie. Când cineva primeste cä Iisus a murit, plätind pentru päcatele sale, atunci nu e prea ispitit a face post din mândrie; însä "acest fel de draci nu iese, decât cu post si rugäciune".

Nu sunt de acord sä fie impus postul cuiva. Dar nici sä fie läsat la o parte, pe motiv cä fiecare face ce vrea, câtä vreme Christos nu dä o poruncä. Nu cât si ce facem din poruncä tine, ci ceea ce facem din dragoste.

Vin Apr 28, 2006 12:12 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Şi eu cred că poţi să ţii post prin abţinerea de la carne.........eu aşa ţin post de o vreme că nu pot ţine post total fără mâncare şi apă..........eu un post bun pt. cei cu probleme de sănătate care nu pot ţine post total......şi Daniel se pare că a ţinut un astfel de post.......importantă e motivaţia.......
Daniel 10:2  „În vremea aceea, eu, Daniel, trei săptămâni am fost în jale.
3  N-am mâncat deloc bucate alese, nu mi-a intrat în gură nici carne, nici vin şi nici nu m-am uns deloc, până s-au împlinit cele trei săptămâni.

Vin Apr 28, 2006 7:41 am
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
întotdeauna m-am întrebat de ce bisericile neo-protestante, în marea lor majoritate, penticostali, baptişti, adventişti, creştini după evanghelie, au luat decizia pentru membrii lor de a se abţine în mod total de la consumul de băuturi alcoolice.
probabil datorită excesului care întotdeauna se întâmplă atunci când nu există o regulă precisă şi delimitativă, cum era acel banc: "un alcoolic este o persoană care bea mai mult decât medicul ei." :lol:

Vin Apr 28, 2006 8:17 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Mesaj sters . Imi pare rau pentru inconvenient.

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:32 am, modificat 1 dată în total.

Vin Apr 28, 2006 2:11 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Daniel ce motivatie crezi ca avea Isus cand bea vin ? :)

Vin Apr 28, 2006 2:12 pm
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:33 am, modificat 1 dată în total.

Vin Apr 28, 2006 2:22 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Daniel nu dar eu cred ca important este sa nu devenim alcoolici nimic mai mult :) Alcolismul este o problema si nu numai de natura religioasa. In general viciile sunt problema...

Vin Apr 28, 2006 2:25 pm
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:33 am, modificat 1 dată în total.

Vin Apr 28, 2006 2:33 pm
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Răspuns cu citat
Inainte de a se discuta despre subiecte ca acesta de exemplu ,si nu numai.trebuie sa cercetam mai cu deamanuntul versetul de la radacina lui,adica sa cunoastem cotextul istorico-cultural,pentru ca astfel riscam sa ne ratacim[nu fac aluzie la nimeni este doar un indemn]
EXISTA DOUA FELURI DE VINURI RECUNOSCUTE IN BIBLIE: unul care era Dulce, Nefermentat si Nealcoolic si altul Fermentat si Alcoolic. Acelasi termen este folosit adesea pentru cele doua feluri de vin. Atunci, daca gasim in Biblie intr-un loc vorbindu-se despre vin, laudandu-l si in alt loc condamnandu-l cu vehementa, nu ar fi oare rezonabil sa presupunem ca in acele cazuri in care vinul este laudat, referirea se face la vinul nefermentat? Si in celelalte cazuri cand vinul este condamnat, in realitate se intelege vinul care a trecut la fermentatie? Oricine care are incredere in inspiratia Sfintelor Scripturi nu va ezita sa raspunda afirmativ.

sa spunem totus ca bem numai un paharel de "vin"cum se inspira multi din cateva pasaje din biblie dar oare cu timpul ne putem limita noi numai la acesta ?
am cunoscut persoane bineinteles nu crestini ,care de la un pahar de vin a ajuns cu timpul sa fie niste betivi notorii
am cunoscut persoane care de la o tigare cu marihuana trasa intr-un anturaj,cu timpul a ajuns sa-si faca in vena
de la o tigara fumata de curiozitate cu timpul ajungi sa fumezi un pachet pe zi sau doua
De orice lucru de care nu te poti lasa ,esti dependent fie el in cantitati mici sau mari.

Fii lui Aaron au fost nimiciti din pricina asta,au adus foc strain inaintea Domnului,nu au stiut sa mai deosebeasca lucrarea Domnului pentru ca au baut.
Lev.10: 8 Domnul a vorbit lui Aaron, şi a zis:
9. ;Tu şi fiii tăi împreună cu tine, să nu beţi vin, nici băutură ameţitoare, când veţi intra în cortul întâlnirii, ca să nu muriţi: aceasta va fi o lege veşnică printre urmaşii voştri,
10. ca să puteţi deosebi ce este sfânt de ce nu este sfânt, ce este necurat de ce nu este curat

Vin Apr 28, 2006 4:51 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Daniel ar trebui sa intri pe un forum ortodox ai sa vezi acolo rautate :)

Lucian sunt doua cuvinte diferite pentru vin si pentru must sau vin nou. In Cana Isus a facut din apa vin nu must. Acorzi prea mare atentie fermentatiei :)

Eu cunosc multe persoane care consuma alcool si nu sunt alcoolici. Adica beau cand au ocazia sa bea ceva bun si nimic mai mult.

Vin Apr 28, 2006 6:35 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Draga Daniel........eşti un scump........nu e nici o răutate în postarea ta...eu sunt de acord cu tine, sunt momente în viaţă când nu numai a bea puţin este păcat, ci şi când mănânci, şi nu mă refer la îmbuibare...sunt momente de amărăciune ca să dau un exemplu, mai repede fugim la un pahar, decât să ne punem pe genunchi şi să ne smerim, să-i cerem dragostea lui Dumnezeu să ne indunde şi să ne vindece de teamă, amărăciune, frustrare...etc..............e mult mai uşor să alergăm la pahar, la ciocolată, la prăjitură, la televizor, etc...........
Să facem din ele falşi mângâietori..................
Uneori însă nu cred că este greşit să consumăm alcool, dar trbuie să ţinem cont de:
starea sănătăţii noastre
de cadru ca să nu poticnim
de limitele fiinţei noastre ca să nu ne ameţim........oricum noi nu vrem să bem ca să vedem cât rezistăm până unde putem merge şi să nu ne îmbătăm.............:)
Nu, noi bem cumpătat...........uneori cu fraţii, sau la o masă...........însă cei care nu au Spiritul Sfânt nu pot să discearnă că sunt momente când Dumnezeu ne chemnă la abstinenţă, la post, la luptă spirituală, la lucrarea sa,...........sunt momente de gen Nunta din Cana...........în viaţa de creştin.........sunt de acord............de fapt nu regulile ar trebui să ne indice nouă cât să bem sau când să bem ci Duhul Sfânt.
pe unii creştinii Dumnezeu îi cheamă la o sfinţenie mai mare, poate că în viaţă au avut probleme cu alcoolul, sau tatăl lor a avut probleme cu alcoolul, atunci Dumnezeu poate să ne îndemne personal (nu la toţi valabil) să renunţăm complet la alcool.
Şi bine este ca omul să mănânce carne să nu bea vin sau să facă ceva ca poticnire.(Romani 14:21).
În ce priveşte cuvântul din greacă pentru vin şi must, eu ştiu că sunt două cuvinte diferite.................

Vin Apr 28, 2006 8:23 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Lucian a spus ca poate sa faca rost de vinuri vechi :) Asadar daca veniti in Bucuresti va invit la un pahar de vin :) :) :) Bine daca ma ajuta Lucian cu ceva special :) Mie unul imi place vinul de tara familia mea mai facea si stiam ca este 100% strugure si nu are altceva...:)

Vin Apr 28, 2006 9:12 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
calea da oinos si gleukos. Unii traduc must sau vin nou primul termen al doilea direct vin.

Vin Apr 28, 2006 9:24 pm
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:34 am, modificat 1 dată în total.

Vin Apr 28, 2006 9:25 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
AMIN...................Aşa să fie.................

Vin Apr 28, 2006 9:36 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
P.S. Însă dacă vreţi să ajungeţi supraveghetori va trebui să nu mai beţi decât la Cina Domnului.........
În 1 Timotei 3:3 traducerea literală din greacă este:
"nu băutor de vin".

Vin Apr 28, 2006 9:39 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
calea un alt verset...care nu imi place :) Daca un supraveghetor se duce acasa la 12 noaptea si bea un pahar de vin crezi ca e o problema ? Adica bea un pahar de vin si trece la somn :) Ce se poate intampla ?

Vin Apr 28, 2006 11:48 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Marinarule ţie multe nu-ţi place.............dar trbuie să înveţi smerenia........că noi nu facem ce ne place nouă, ci ce îi place lui Dumnezeu..........chiar dacă ceea ce ne cere El este iraţional...........dar noi nu facem chiar cerinţele iraţionale atunci ne credem mai deştepţi ca El, şi asta e mândrie.......şi Dumnezeu stă împotriva celor mândri dar le dă har celor smeriţi..................

Sâm Apr 29, 2006 7:18 am
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
calea ai dreptate dar nu pot sa mint sa spun ca imi place ceva daca nu imi place. Trebuie sa acceptam tot. Eu cred ca nimeni nu poate sa spuna ca ii place tot. Cel putin daca mai eram sub vechea lege iti dai seama cate nu imi placeau ? :) Sper ca prin smerenie nu vrei sa spui ca trebuie sa invat sa mint si sa spun ca ceva imi place chiar daca nu imi place...

Sâm Apr 29, 2006 10:24 am
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
"Doamne nu îmi place...........ba chiar mi se pare iraţional ceea ce îmi ceri.......dar facă se voia Ta..........."

Sâm Apr 29, 2006 10:14 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Corect :) Cat priveste alcoolul nu cred ca mai este ceva de mentionat :) Poate altcineva cu ceva doctrina noua ;)

Dum Apr 30, 2006 11:01 am
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
ce putem spune despre tării: palincă, rom, wiskey, etc ?
poate un creştin să consume astfel de "spirtoase" ?

Lun Mai 08, 2006 1:43 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Lun Mai 08, 2006 2:30 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
oare în acest verset este vorba de băuturi puternic alcoolizate :

"Deuteronomul 14:26  Acolo, să cumperi cu argintul acela tot ce vei dori: boi, oi, vin şi băuturi tari, tot ce-ţi va place, să le mănânci înaintea Domnului, Dumnezeului tău şi să te bucuri tu şi familia ta."

Mar Mai 09, 2006 9:21 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
eu cred că da e vorba de băuturi tari.............vezi şi Proverbe 31:4..........însă aici se spune: "nu se cade împăraţilor...să umble după băuturi tari".............cu toate că pentru creştini nu sunt interzise băuturile tari......ei trebuie să aibă grijă mare ca regi împreună cu Cristos...........
iar supraveghetorii nu trbuie să bea de loc..................
În 1 Timotei 3:3 traducerea literală din greacă este:
"nu băutor de vin".

Mar Mai 09, 2006 9:35 am
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
dar versetul acela: daţi băuturi tari celui care piere ?
este corect să administrăm o formă de anestezic celor care sunt muribunzi ?

Mar Mai 09, 2006 11:30 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
radu in ziua de azi sunt alte medicamente mai indicate pentru cei care au dureri si sunt pe moarte...

Mar Mai 09, 2006 1:49 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
nu contest asta. Însă principiul acesta poate fi aplicat şi în cazul unor substanţe care, sunt de fapt droguri care cauzează dependenţă - morfina, de exemplu ?

Mar Mai 09, 2006 2:55 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
să nu deviem de la topic...............eu cred că sunt situaţii şi situaţii nu putem generaliza..........însă nu cred că este bine ca creştinul să se obişnuiască tot cu calmante, ar trbui mai degrabă să ceară vindecare prin credinţă.........nu să alerge repede la calmante sau chiar droguri.......sub formă de medicamente..........Biblia spune:
"suferiţi pedeapsa".......nu spune 'scăpaţi de pedeapsă'..........dar bineânţeles există cazuri şi cazuri..........

Mar Mai 09, 2006 6:00 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
o soluţie ar fi, dacă ne plac băuturile alcoolice, vara, în loc să bem bere obişnuită, am putea bea bere fără alcool. Ce ziceţi de această idee ? :idea:

Lun Mai 15, 2006 7:49 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Sa spus caci daca cineva doreste sa fie supraveghetor sa nu bea!Ap.Pavel prin cuvintele din Tit 1 cu 5 la 9 Ii explica lui TIT cum sa -i aleaga si ce calitati trebuie sa detina!
Dar nu se refera numai la bautura ci si la ce?Si cum sa fie?
Deci analizarea si alegerea consta din cite calitati?Si ce este cel mai important?
SA SE TINA DE CUVINTUL ADEVARAT CARE ESTE POTRIVIT CU INVATATURA,PENTRUCA SA FIE IN STARE SA SFATUIASCA IN INVATATURA SANATOASA SI SA INFRUNTE PE POTRIVNICI!
Poate sint gresit in cele scrise insa eu nu cred caci ap.Pavel a gresit in ce ia explicat lui TIT si un pic de corectare si meditare nu ne strica si noua ca sa putem sa detinem o invatatura sanatoasa cu privire la ADEVAR!

De fapt cine nu a consumat alcol si e mentionat in Biblie?

Lun Mai 15, 2006 8:05 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Lun Mai 15, 2006 10:27 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Eu am 2 litri de palinca de zalau :) Beau la ea de vrun an :)

Lun Mai 15, 2006 9:39 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
mie când îmi pică în mână astfel de palincă, mă distrez uneori dând foc unei linguriţe în care am turnat astfel de palincă. Flambează.
Vă daţi seama cei care consumă frecvent astfel de băuturi, cât rău îşi fac la stomac şi mai ales la ficat.

Mar Mai 16, 2006 8:03 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
radu sunt oameni care consuma si nu au absolut nimic traiesc mult si bine :) Eu sa fac o medie consum cam 50 ml. pe luna :) Vin cam 2 litri pe luna. Bere poate 1 bere pe luna. Sucuri cam 5-10 litri pe luna. Lapte cam 20 de litri pe luna :)

Mar Mai 16, 2006 11:30 am
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
eu beau suc zilnic....de preferinţă coca-cola !

Mar Mai 16, 2006 11:56 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Mar Mai 16, 2006 12:46 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
da, am observat că bei mai mult lapte ... :wink:

Mar Mai 16, 2006 12:59 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Da dimineata deobicei fulgi cu lapte :) Incerc sa mananc destul de sanatos...nu prea am vicii. Dulciurile sunt problema :)

Mar Mai 16, 2006 1:14 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
şi eu mănânc destule dulciuri, în special ciocolată .

Mar Mai 16, 2006 1:18 pm
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 63 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul