Răspunde la subiect  [ 20 mesaje ] 
Sarbatori
Autor Mesaj
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Răspuns cu citat
Este bine ca un crestin sa sarbatoreasca pastele ?

Zile de nastere ?

Sâm Apr 15, 2006 8:25 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Pastele reprezinta vechiul legamant. Noi avem un nou legamant. Deci eu cred ca nu...

Sâm Apr 15, 2006 10:17 am
YIM
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976
Răspuns cu citat
Pavel zice să nu ne judece nimeni cu privire la sărbători; Aşa e paştele cu miel reprezintă vechiul legământ dar Cina Domnului trebuie să o ţinem în adunare iar ca persoană individuală sau ca familie dacă vrea cineva este liber să ţină şi Învierea Domnului din moment ce Pavel zice aşa.

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Sâm Apr 15, 2006 1:33 pm
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Mesaj sters . Imi pare rau pentru inconvenient.

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:27 am, modificat 1 dată în total.

Sâm Apr 15, 2006 4:07 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
OryNider Invierea Domnului nu apare sarbatorita nicaieri in biblie decat cand s-a intamplat :). Acum noi putem sa ne bucuram de Invierea Domnului oricand nu doar o data pe an.

Sâm Apr 15, 2006 6:50 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Noi ca creştini răscumpăraţi din Egiptul lumii ţinem paştele dar nu în felul vechi ca evreii, nici în felul lumii cu ouă şi iepuri şi miei, ci felul Noului Legământ.şi anume: Mielul este Cristos care s-a dat pentru noi, şi noi îl ţinem ori de câte ori ne amintim de moartea Lui, şi vestim moartea Lui.......Maranata - Domnul vine............

Pavel spune că noi când ţinem Cina Domnului.........noi sărbătorim pe Cristos Paştele nostru.............a se vedea 1Corinteni 5:7,8..........
Dar noi să luăm parte la sărbătoarea acesta, nu cu azimi de viclenie şi răutate, ci cu azimile curăţiei şi adevărului...........să lăsăm tot ce este lumesc şi vechi.............şi să fim o făptură nouă în Cristos..............
Domnul să ne ajute la asta.............

Dum Apr 16, 2006 8:25 am
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Interesant este caci Isus a participat la sarbatorile iudeilor si a stat si la mese cu vamesii si fariseii ,la discutie cu samariteanca si noi azi de fpat cum catlogam si percepem aceste lucruri?Daca sintem invitati sau intilnim o biserica de alta natura in care participam ce zicem sau ce se face sa se inteleaga?Sau chiar daca ni se inmineaza o broshura ,o carte,cum reactionam si ce explicam?

Mar Apr 18, 2006 6:42 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Mesaj sters . Imi pare rau pentru inconvenient.

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:28 am, modificat 1 dată în total.

Mie Apr 19, 2006 6:49 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Aşa este: Spiritul trebuie să ne călăuzească în tot adevărul..........
Trebuie să permitem lui Cristos să fie învăţătorul nostru personal.........

Joi Apr 20, 2006 8:26 am
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Intrebarea este ;Cum permitem in viata noastra ca Isus sa fie invatatorul nostru personal?El prin participarea sa la sarbatorile Iudeilor ce a explicat si cum sa comportat?Ucenicii sai pe cei ce i intilneau prin calatoriile lor si prin Bisericile si sinagogile pe care le vizitau de fapt ce mesaj tranzmiteau si ce se intimpla azi si ce mesaj se tranzmite?Care este diferenta de atunci si ce se intimpla de fapt azi?Invataturile care sau dat atunci stiti in ce au constat?Ap.Pavel prin cuvintele din 1 tesaloniceni 4 cu 1 la 9 ce explica?merita ca sa meditam si sa le insushim?

Joi Apr 20, 2006 8:49 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Fapte 18:21 ci şi-a luat rămas bun de la ei şi a zis: „Trebuie numaidecât ca sărbătoarea care vine, s-o fac în Ierusalim. Dacă va voi Dumnezeu, mă voi întoarce iarăşi la voi.” Şi a plecat din Efes.

Vin Apr 21, 2006 11:19 am
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
textul cu sărbătoarea apare doar în manuscrisele târzii.........însă e posibil să fie vorba de sărbători evreieşti.....biserica compusă din evrei mai ţinea unele sărbători evreieşti.............
Faptele Apostolilor 20:6  Iar noi, după zilele praznicului Azimilor, am plecat cu corabia din Filipi, şi, în cinci zile, am ajuns la ei în Troa, unde am stat şapte zile.

Vin Apr 21, 2006 6:10 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Faptele Apostolilor 20:16  Pavel se hotărâse să treacă pe lângă Efes, fără să se oprească aici, ca să nu piardă vremea în Asia; căci se grăbea ca, dacă-i va fi cu putinţă, să fie în Ierusalim de ziua Cincizecimii.
Faptele Apostolilor 27:9  Trecuse destul de multă vreme şi călătoria pe mare se făcea primejdioasă, pentru că trecuse chiar şi vremea „postului”. De aceea Pavel a înştiinţat pe ceilalţi,
1 Corinteni 16:8  Voi mai rămânea totuşi în Efes până la Cincizecime,

Vin Apr 21, 2006 6:12 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Este duminica "ziua Domnului" aşa cum este considerată de majoritatea cultelor creştine ?
Deşi nu apare în Biblie nici o referire clară legată de sărbătorirea acestei zile, totuşi majoritatea creştinilor sărbătoresc duminica.
Dacă alegem să serbăm duminica, ce ar trebui să facem, sau mai exact, să nu facem ?
Trebuie să ne odihnim complet, ca evreii în sabat ?
Sau trebuie să avem, pe lângă activităţile cotidiene, un moment de închinare semnificativ al săptămânii ?
Dacă considerăm duminica la fel ca celelalte zile ale săptămânii, este un păcat ?
Are vreo importanţă că Isus a înviat duminica ? trebuie celebrată fiecare duminică datorită acestui lucru ?

Lun Mai 08, 2006 2:18 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Si eu m-am intrebat de multe ori cum e cu duminica,m-am tot intrebat vreo 10 ani.
Din cite stiu,Constantin a sfintit duminica ptr ca dorea sa fie in contradictie cu
evreii si sa faca pe plac si celor care sarbatoreau ziua soarelui,adica exact duminica.Bibila spune ca singura zi pe care D-zeu a sfintit-o este sabatul,a 7-a zi a saptaminii,insemnind de vineri de la apus,pina simbata la apus.
Apoi IIsus vine si spune ca sabatul este facut ptr om si nu omul ptr sabat.
In schimb Isus nu sfinteste duminica,nu pomeneste nimic de asta(cum nu pomeneste multe,alminteri)
Pina la urma,cred ca ideea este sa ai o zi in care sa te odihnesti si sa faci ce-ti place,nu vad de ce trebuie sa stam in pat sau in genunchi toata ziua,ar fi un cosmar.Sau sa nu raspunzi la telefon,ca-i pacat.

Mar Mai 30, 2006 12:13 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Pentru un crestin sabat trebuie sa fie in fiecare zi...nu se refera la interdictia de a munci ci se refera la un sabat in ascultare...Sa citim cuvantul, sa ne gandim la Dumnezeu...lucruri spirituale...

Mar Mai 30, 2006 12:16 am
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
marinarule,asa e,eu m-am referit la un sabat practic,cam la ce spunea radu.
Asa este cum spui tu,viata noastra sa fie un sabat,ideea de munca este doar o dogma.
felicitari.

Mar Mai 30, 2006 12:23 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
ca să aduc o completare la ce a scris Sofia, m-aş referi la aspectul următor: creştinii sunt sub o lege a libertăţii în Isus, deci conştiinţa fiecăruia decide...

Romani 14

5  Unul socoteşte o zi mai pe sus decât alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui.
6  Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face. Cine mănâncă, pentru Domnul mănâncă; pentru că aduce mulţumiri lui Dumnezeu. Cine nu mănâncă, pentru Domnul nu mănâncă; şi aduce şi el mulţumiri lui Dumnezeu.
7  În adevăr, nici unul din noi nu trăieşte pentru sine şi nici unul din noi nu moare pentru sine.
8  Căci dacă trăim, pentru Domnul trăim; şi dacă murim, pentru Domnul murim. Deci, fie că trăim, fie că murim, noi suntem ai Domnului.

Mar Mai 30, 2006 8:19 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
Din cite stiu,Constantin a sfintit duminica ptr ca dorea sa fie in contradictie cu evreii si sa faca pe plac si celor care sarbatoreau ziua soarelui,adica exact duminica
hotararea s-a luat in vremea lui Constantin si putea fi revizuita hotararea dupa Constantin...
dar crestinii au preferat Duminca din doua motive:
1. in ziua de dupa sabatul evreiesc a inviat Isus Cristos - crestinii au numit aceasta zi Ziua Domnului, adica Duminica
2. in ziua de dupa sabatul evreiesc, lumea greco-romana celebra un cult al Soarelui, asa incat, cei care alegeau sa fie crestini, aveau de ales intre cele doua adunari, dovedindu-si astfel public apartenenta religiosa

sofia scrie:
Bibila spune ca singura zi pe care D-zeu a sfintit-o este sabatul,a 7-a zi a saptaminii
DA
sofia scrie:
insemnind de vineri de la apus,pina simbata la apus.
acest "insemnand" nu este specificat in Biblie, ci este o alegere omeneasca

sofia scrie:
Apoi IIsus vine si spune ca sabatul este facut ptr om si nu omul ptr sabat.
In schimb Isus nu sfinteste duminica,nu pomeneste nimic de asta(cum nu pomeneste multe,alminteri)
Isus nu avea cum sa recomande oamenilor traditii care vor tine de moartea lui
daca aceste traditii nu sunt specificate in Biblie este pentru ca textul neotestamentar s-a incheiat in 2 sute de ani, in timp ce textul veterotestamentar s-a alcatuit in 2 mii de ani
indicatia lui Isus despre facerea sabatului pentru om si nu invers, ar trebui sa fie sufiecienta pentru toti crestinii, dar unii se tin mai aproape de litera Scripturii decat de cuvintele lui Isus Cristos

sofia scrie:
Pina la urma,cred ca ideea este sa ai o zi in care sa te odihnesti si sa faci ce-ti place,nu vad de ce trebuie sa stam in pat sau in genunchi toata ziua,ar fi un cosmar.Sau sa nu raspunzi la telefon,ca-i pacat.
sabatul cerut de Dumenzeu, consemnat biblic, este o zi (din 7 oin 7 zile) pe cafre omul sa o dedice lui Dumnezeu - ideea nu este sa nu faci nimic, ci sa faci ce poti, dar sa-ti si aduci aminte de Dumnezeu in ziua aceea, cum stii tu mai bine

Mar Mai 30, 2006 9:30 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
text "veterotestamentar" ? - poate "vechitestamentar"

Mar Mai 30, 2006 10:14 am
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 20 mesaje ]