![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 27 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
Ce părere aveţi, pot folosi creştinii: contracepţionale?
|
Vin Ian 25, 2008 8:01 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Este chiar indicat.
![]() |
Vin Ian 25, 2008 11:03 am |
![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
Să înţeleg, că în opinia ta contracepţionalele sunt chiar indicate, nu numai permise?
|
Vin Ian 25, 2008 3:19 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Ce sens are sa ai 20 de copii...in saracie...?
|
Vin Ian 25, 2008 6:11 pm |
![]() |
![]() |
|
păi ce au făcut primii creştinii? Atunci nu existau contraceptive?
|
Vin Ian 25, 2008 7:54 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
calea scrie: păi ce au făcut primii creştinii? Atunci nu existau contraceptive? ![]() Nu prea conteaza asta...traim alte vremuri. |
Vin Ian 25, 2008 10:58 pm |
![]() |
![]() |
|
Dragă Marinarule, pe ce bază Biblică afirmi că sunt permise, chiar recomandata?
|
Sâm Ian 26, 2008 9:32 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Pentru ce am nevoie de o baza biblica pentru asta ?
![]() |
Dum Ian 27, 2008 4:12 pm |
![]() |
![]() |
|
Deci să înţeleg că concluzia ta este pur raţională?
Însă nu crezi că un creştin ar trebui să-l întrebe pe Dumnezeu atunci când i-a o decezie în viaţa lui..........şi să aştepte răspunsul divin........indiferent prin ce metodă vina acesta? Ori gândirea noastră este capul nostru, ori Cristos este capul nostru..........şi atunci îl întrebăm pe El............. |
Dum Ian 27, 2008 7:45 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Si mai exact pe ce baza alegi cand sa il intrebi pe Dumnezeu ce sa faci ? Crezi ca trebuie sa il intrebi daca iti iei caciula in cap azi ca este frig ?
![]() Cred ca aceste lucruri trebuie sa le decidem noi pentru noi...nu te poti folosi de informatii legate de medicina de acum 2000 de ani cand azi ai unele mai eficiente. |
Dum Ian 27, 2008 8:00 pm |
![]() |
![]() |
|
Dragă marinarule..........una e să-ţi pui căcila şi alta este ca gravitate contracepţia........
dar ce părere ai de avort? |
Lun Ian 28, 2008 7:44 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Ce parere pot sa am ? Eu nu pot sa fac avort.
![]() Cat priveste contraceptia...religia nu are nici o legatura cu asta si nici nu ar trebui sa se bage in viata privata a oamenilor. |
Lun Ian 28, 2008 6:20 pm |
![]() |
![]() |
|
marinaru scrie: Ce parere pot sa am ? Eu nu pot sa fac avort. ![]() Cat priveste contraceptia...religia nu are nici o legatura cu asta si nici nu ar trebui sa se bage in viata privata a oamenilor. Deci îsemnă că religia este doar pt. unele domenii ale vieţii................. ![]() nu aş vrea să am o religie selectivă..........doresc să am o unire cu un Dumnezeu viu........care să mă călăuzească în toate............. ![]() |
Lun Ian 28, 2008 6:38 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
calea...dorintele tale nu sunt si dorintele tuturor. Sa nu avem un comportament fariseic care aveau tot felul de porunci. Sa lasam oamenii sa gandeasca pentru ei ca doar suntem "liberi in Cristos".
![]() Sigur...mereu poti sa spui..."parerea mea cu privire la acest subiect netratat biblic este ca...". |
Lun Ian 28, 2008 8:32 pm |
![]() |
![]() |
|
Unele metode sunt avortine nu anticoncepţionale:
Unii creştini care socotesc că avortul e un păcat, deoarece se ucide o viaţă, totuşi folosesc din păcate, unele metode contraceptive gândind că contracepţia nu e păcat. Însă de fapt unele din aceste metode anticoncepţionale, sunt un avort mascat şi nu o contracepţie. Astfel un aspect grav, şi despre el nu se vorbeşte deloc şi anume, pilula nu este numai contraceptivă dar în acelaşi timp este şi abortivă interceptivă ca şi steriletul. Întrucât modifică endometrul uterin, ea împiedică nidarea în cazurile, destul de numeroase, în care fecundarea totuşi a avut loc. Nu e vorba, deci, numai de o inhibare a ovulaţiei, ci în acelaşi timp de o inhibare, de o împiedicare, a implantării ovulului fecundat în uter. Citez din câţiva specialişti actuali care au studiat problema şi au ajuns la această concluzie. Mutschler: „Contraceptivele orale împiedică implantarea oului, atunci când ovulaţia a avut loc". Finjentscher (Münster) arată că 7% din cazurile în care are loc fecundarea ovulului la persoanele care iau pilule, contracepţia (mai exact avortul) e datorată împiedicării nidării. Beller (Münster) vorbeşte despre efectul avortiv al pilulei care ar trebui numită „avortiv precoce". Taubert şi Khul vorbesc în cartea lor „Kontrazeption mit Hormonen" (1980) despre „efectul de împiedicare a nidării la aproape toate tipurile de pilule". În 1985 la Congresul "National Abortion Federation" din Boston s-a făcut această declaraţie: „Nu vă înşelaţi. Pilula şi steriletul sunt avortive". Ca o concluzie la cele de mai sus citez dintr-un raport al Consiliului Pontifical pentru Pastorala Familiei din 1997 în care se tratează exhaustiv, cu tot aparatul ştiinţific, problema contracepţiei şi a urmărilor acesteia. Referitor la pilula hormonală se spune: „Nu a existat niciodată în trecut un drog atât de puternic, posedând atâtea proprietăţi necunoscute, care să fi fost administrat unor persoane atât de sănătoase, fără motive medicale (cum este pilula). Niciodată în trecut, odată descoperite un număr atât de mare de efecte secundare şi în acelaşi timp atât de serioase, un drog nu a fost pus astfel în vânzare cum sunt puse contraceptivele orale. Niciodată în trecut n-a adus vreun drog atâţia bani industriei farmaceutice" Astfel prin administrare de ‘depoprovera’, de implanturi, prin folosirea diferitelor metode postcoitale, etc., fertilizarea totuşi se produce, aceste metode ucigând copiii în mod automat, şi călcând în picioare sfinţenia vieţii. Viaţa umană începe din momentul conceperii. Aceşti copiii micuţi, abia concepuţi, sunt cei mai mici fraţi şi surori ai noştri, ceea ce facem cu aceste suflete nevinovate reflectă respectul cel avem pentru viaţă şi Dumnezeu. |
Mar Ian 29, 2008 4:32 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
P.S.
Puteţi cere gratuit un CD sau DVD cu documente şi filme în problematica avortului şi a contracepţiei de la: http://www.provitacraiova.ro/cd-gratuit.php |
Mar Ian 29, 2008 4:33 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Pareri...Nu poti sa consideri avort doua celule care mor. Daca ar fi asa inseamna ca foarte multe femei ar fi facut avort...pentru ca avortul spontan este foarte intalnit.
|
Mar Ian 29, 2008 5:29 pm |
![]() |
![]() |
|
Dar după tine la câte zile e avort...sau câte celule dacă sunt omorâte?
|
Mar Ian 29, 2008 6:44 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Pentru asta am spus ca totul ramane la decizia fiecaruia. Nu poti sa stabilesti exact cum stau lucrurile. Cel mai bine este sa informezi pe cat posibil cu privire la acest subiect si fiecare sa decida in cunostiinta de cauza. Atunci cand religia intervine prea mult in viata privata a oamenilor totul se duce de rapa. Oamenii mereu au incercat sa ii controleze pe altii cu diverse "porunci".
|
Mar Ian 29, 2008 7:25 pm |
![]() |
![]() |
|
Biblia încurajează la naşterea de copii nu la oprirea procreierii!
Observaţi ce se spune în 1Timotei 2:15 NTTF - 2007 despre femeie: „Dar va fi salvată prin naşterea de copii, dacă au să rămână în credinţă şi în dragoste şi în sfinţenie, cu cumpătare.” Tot în 1 Timotei, Pavel arată că o însuşire a unei văduve este creşterea de copii, ceea ce implică şi naşterea lor şi nu contrariul, şi anume contracepţia. Observaţi ce spune el inspirat de Spiritul Sfânt: „O văduvă, ca să fie înscrisă în lista văduvelor, trebuie să n-aibă mai puţin de şaizeci de ani, să nu fi avut decât un singur bărbat; să fie cunoscută pentru faptele ei bune; să fi crescut copii…” (1 Timotei 5:9,10). Oare văduvele creştine din prezent care au folosit toată viaţa contracepţionale, se pot încadra în lista adevăratelor văduve, şi prin extensie a femeilor care se tem cu adevărat de Dumnezeu? Tot aici se încurajează nu la anticoncepţionale, ca în unele broşuri creştine, din păcate, ci la a avea copii. Observaţi îndemnul lui pentru văduvele tinere: „Vreau, deci, ca văduvele tinere să se mărite şi să aibă copii, să fie gospodine la casa lor, ca să nu dea potrivnicului nici un prilej de ocară” Învăţătură diferită de aşa zisa îngăduinţă creştină pentru contracepţie, care lasă la conştiinţa cuplului dacă să folosească sau nu anticoncepţionale, argumentând, că deoarece Biblia nu discută direct şi clar problema trebuie să o lăsăm la latitudinea conştiinţei. Dar ce dorim mai clar decât afirmaţia pentru femeile văduve: „Vreau, deci, ca văduvele tinere să se mărite şi să aibă copii” cât şi pentru celelalte femei măritate: „va fi mântuită prin naşterea de fii” mai putem să ne permitem să lăsăm la conştiinţa cuiva, când în joc este salvarea (mântuire)? Nu e vorba de o decizie oarecare, ci e vorba de ‘joaca de-a Dumnezeu’. Dumnezeu a spus ca femeia să nască fii, iar noi spunem altceva, Biblia spune că prin naşterea de fii ea este salvată, noi spunem: ‘faceţi ce doriţi !? |
Mie Ian 30, 2008 2:31 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Sigur...deci dupa parerea ta oamenii ar trebui sa faca toti cate 20 de copii sau chiar mai multi daca se poate, nu ? Femeile ar trebui sa fie gravide o viata intreaga...
![]() |
Joi Ian 31, 2008 12:07 am |
![]() |
![]() |
|
Dragă marinarule..........nu eu spun:
„Vreau, deci, ca văduvele tinere să se mărite şi să aibă copii, să fie gospodine la casa lor, ca să nu dea potrivnicului nici un prilej de ocară” |
Joi Ian 31, 2008 5:16 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Draga calea ce este cu asta ? Chiar daca scriptura spune ca oamenii trebuie sa faca cate 20 de copii nu inseamna ca noi chiar trebuie sa facem asta. Fanatismul nu este o solutie. Omul are libertate in aceasta privinta iar scriptura, o carte scrisa acum mii de ani, nu poate fi un model in toate cazurile pentru a trai in ziua de azi. Multe lucruri s-au schimbat si multe lucruri se schimba. Daca nu acceptam schimbarile am putea sa traim foarte bine ca in evul mediu...
![]() Parerea mea este ca orice secta sau grup religios care intervine cu altceva in afara de sfaturi in viata privata a oamenilor este de condamnat. Fanatismul a dus la multe razboaie si duce si in ziua de azi. |
Joi Ian 31, 2008 4:16 pm |
![]() |
![]() |
|
uite un articol Marinarule în acest sens:
http://calea.uv.ro/documente/contra_a.html Citeste-l cu atentie........... ![]() |
Mie Dec 24, 2008 9:44 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
ANTICONCEPTIONALE...hmmm dupa Biblie din cate se intelege cu samanta aruncata pe pamant..nu ar fi pe placul Lui Dumnezeu..oricum..sa va povestesc un caz:
Sotia mea Monica face parte dintr-o famile numeroasa..13 copii..erau 14 dar unu a murit in mai 2007.. -Ganditi-va la saraca femeie...grijuri,mancare,bani,haine,sotul plecat mereu pana acum 5 ani prin strainatate..venea acasa doar de saratori si pac se mai nastea unul...si iar pleca..vreau sa zic caci e foarte greu. -in acest caz...eu as zice ca ar fi cazul sa foloseasca anticonceptionale...doarece putem privi si la fapul aci parintii sunt inca tineri 45 46 ani..si s-ar mai putea ivi nasteri -oricum prin toate acestea..as fi impotriva..God Bless You ! |
Joi Dec 25, 2008 2:52 am |
|
![]() |
|
Draga Zack nu ai citit articolul..........punctul tău de vedere este pământesc nu divin...........Dumnezeu să te lumineze...........
Cred că soluţia la mulţi copii este relaţi sexuale sub călăuzire divină.........nu oprirea procreerii......... |
Joi Dec 25, 2008 10:34 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Dacă ar fi toţi ca Avraam nu ar fi nici o problemă, dar din cauza "bombelor" din minţile multora din veacul nostru este imposibil pentru mulţi ...
![]() _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Sâm Dec 27, 2008 2:34 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 27 mesaje ] |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |