![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 47 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Eu nu am gasit nici un verset in scriptura care sa spuna ca sufletul se desparte de corp in momentul mortii. Deci pot sa afirm ca invatura cu desprinderea sufletului de corp este falsa. Astept opinii...
![]() |
Mar Iul 25, 2006 3:56 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Sâm Apr 15, 2006 1:51 pm Mesaje: 170 ![]() |
Eu cred ca cuvantul < suflet > se aplica la orice fiinta care are suflare de viata sau pur si simplu orice are viata. Nu poti sa separi omul de sufletul lui ci omul este un suflet atata timp cat este in viata.Deja dupa moarte se poate vorbi despre om neinsufletit deoarece numai are viata in el.Deci parerea mea este ca cei care afirma ca dupa moarte sufletul se desparte de trup si merge intr-un loc x se bazeaza pe deductii din unele texte. Nu exista text care sa-i sprijine in mod direct in afirmatia lor.
|
Mar Iul 25, 2006 4:32 pm |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Daniel si animalele sunt numite suflete. Sufletul este muritor. Doar Dumnezeu este nemuritor. Da asa cred si eu. Dar sa vedem ce argumente exista pentru o alta opinie.
|
Mar Iul 25, 2006 4:56 pm |
![]() |
![]() |
|
Vizitator ![]() ![]() Membru din: Vin Apr 07, 2006 11:08 pm Mesaje: 13 Localitate: oradea ![]() |
mai marinarule, din cate vad si la cate forumuri ai postat iar eu am citit, vad ca tu cauti nod in papura cu motive care sunt in cercetare si nu stiu daca se vor dovedi vreodata. te ascunzi dupa aceste motive ca sa nu ii slujesti lui Dumnezeu, dar de El nu te poti ascunde.
![]() _________________ <b>Nu sunt nimic prin ceea ce sunt sau am facut. Tot ce am si ce sunt, este prin Isus care mi-a dat valoare la Calvar. Smereste-mi Doamne inima.. caci Tu esti bland si credincios. - theexodusmission@thinkpost.net</b> |
Lun Dec 11, 2006 1:28 am |
|
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Hai să nu ne abatem de la subiect. Deci aţi uitat un amănunt şi anume că spre deosebire de animale, Elohim la făcut pe om după chipul şi asemănarea Sa iar dacă asculta de Dumnezeu trupul lui era nemuritor. Apoi omul este un suflet viu format din trup, duh şi conştiinţă, eu văd că se face confuzie între duh şi suflet. Trupul omului până la răpire sau înviere sau după judecată, când va fi trasformat nu este nemuritor. Duhul omului nu este nemuritor deorece după judecată cei răi, hadesul şi spiritele rele în frunte cu Diavolul vor fi distruse în iazul de foc cu o judecată veşnică în mod asemănător cu Sodoma şi Gomora. Cuvântul lui Dumnezeu spune clar că nimic rău nu va supravieţui judecăţii de apoi.
Cei care vor fi trasformaţi, în mod asemănător cum a fost trasformat Domnul după înviere, vor avea atât trupul cât şi duhul nemuritoare adică ei vor fi suflete care vor trăi până în veşnicii cum spune Biblia când Dumnezeu va fi totul în toţi. Dumnezeu să ne ajute şi pe noi! _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Lun Dec 11, 2006 5:40 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
total4him...noi trebuie sa cercetam tot si sa pastram ce este bun...forumul inseamna o adunatura de persoane cu diferite credinte...daca nu "cauti nod in papura" la subiecte ce rost are sa mai pierzi timp pe forum ? Cum vrei sa progresezi fara cercetare ?
|
Lun Dec 11, 2006 12:51 pm |
![]() |
![]() |
|
Vizitator ![]() ![]() Membru din: Vin Apr 07, 2006 11:08 pm Mesaje: 13 Localitate: oradea ![]() |
nah bine marinaru..nu mai zic nimik. tu stii mai bine, nu?
![]() _________________ <b>Nu sunt nimic prin ceea ce sunt sau am facut. Tot ce am si ce sunt, este prin Isus care mi-a dat valoare la Calvar. Smereste-mi Doamne inima.. caci Tu esti bland si credincios. - theexodusmission@thinkpost.net</b> |
Mar Dec 12, 2006 1:07 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
Măi marinarule îţi dau eu două texte:
Apocalipsa 6:9 Când a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră junghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina mărturisirii pe care o ţinuseră. 10 Ei strigau cu glas tare şi ziceau: „Până când, Stăpâne, Tu, care eşti Sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?” 11 Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi al fraţilor lor, care aveau să fie omorâţi ca şi ei. Apocalipsa 20:4 Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celor ce au şezut pe ele, li s-a dat judecata. Şi am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani. |
Mar Dec 12, 2006 9:46 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Eu cred că starea celor care vor muri în Necazul cel Mare din pricina mărturiei lor aşa cum scrie despre cei doi martori, este specială, ei vor fi răpiţi la cer nu doar ca duhuri cu conştiinţă sau semiconştiinţă care sunt în aşteptarea învierii într-un loc la raiul, ci trupurile lor moarte vor fi inviate şi vor fi răpiţi la cer ca suflete complecte care vor avea acces chiar şi la tronul Tatălui. E un privilegiu special având în vedere că în vechime doar marele preot avea acces în Sfânta Sfintelor şi doar odată pe an, iar la Sfânta din cer nu vor avea acces toţi cu speranţă cerească de aceia Isus a zis: "În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc."
Pentru a demostra starea suletului sunt totuşi bune versetele din Apocalipsa dar privilegiile din aceste versete le vor primi doar un grup de oameni care trăiesc şi mor pentru Domnul Isus într-o periadă de timp unică când persecuţiile vor fi cele mai mari. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mie Dec 13, 2006 10:46 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
calea ce este cu ele ?
sufletele celor ce fusesera junghiati adica cei care au fost junghiati... sufletele celor ce li se taiase capul adica cei carora li s-a taiat capul... Sufletele oamenilor sunt oamenii...dar din moment ce ei se afla acolo probabil ca au fost deja inviati pentru ca nu puteau sa fie "trup de carne". Ce spui draga calea este posibil ? ![]() |
Joi Dec 14, 2006 12:45 am |
![]() |
![]() |
|
Citat: Isus a răspuns: „Adevărat îţi spun că astăzi vei fi cu Mine în rai." Isus a vrut să îi zică tâlharului care ia luat apărarea că astăzi vor muri, iar sufletele lor fără trup vor merge într-un loc minunat unde îşi vor găsi odihna până la învierea trupului fiecăruia. Acest rai este un paradis temporal în care confor Bibliei nu e sigur că se poate merge cu trupul ci mai degrabă doar cu duhul, spre deosebire de paradisul care va fi pe pământ după judecată când oamenii vor în el ca suflete întregi cu tot cu trup, şi spre deosebire de cerul propiuzis unde este cetatea şi tronul lui Dumnezeu în prezent şi unde Isus s-a urcat într-un trup trasformat. Locul opus raiului e iadul care este tot un loc temporal din Hades-ul spiritual (sau ceresc, spre deosebire de mormintele comemorative) dar unde oamenii nu-şi vor găsi pacea până la înviere. Citat: „Fiule" i-a răspuns Avraam „adu-ţi aminte că, în viaţa ta, tu ţi-ai luat lucrurile bune şi Lazăr şi-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu eşti chinuit. Isaia compară Sionul cu raiul când spune: Citat: Bucuria şi veselia vor fi mijlocul lui, mulţumiri şi cântări de laudă. Deci cei ce aşteaptă răsplata în rai, aduc mulţumiri şi cântări de laudă, Biblia spune despre ei că nu vor mai fi judecaţi ci vor fi mântuiţi prin har iar trupurile lor înviate şi/sau trasformare vor fi răpite la nivelul cerului. Dar în final cetatea lui Dumnezeu din cer se va coborî pe Pământ atunci Hadesul cu iadul şi raiul nu vor mai exista pentru că nu vor mai exista nici oameni morţi (după judecată tot ce e rău va fi aruncat în iauzul de foc), raiul va fi pe noul Pământ iar Dumnezeu îşi va face cortul cu oamenii. Citat: Acum paisprezece ani am fost răpit la cer. Să nu mă întrebaţi dacă am fost acolo cu trupul sau numai cu duhul, căci nu ştiu; numai Dumnezeu poate da răspunsul aici. Dar, oricum, am fost în paradis şi am auzit lucruri atât de extraordinare încât nu se pot exprima în cuvinte omeneşti (şi în orice caz nu am voie să le povestesc altora.) Asta da, e o experienţă cu care poţi să te lauzi şi totuşi eu n-am s-o fac. Vedem că Pavel spunde despre duhul lui (sau în unele traduceri e la pesoana a doua) a fost răpit în acest paradis şi a auzit probabil mulţumirile şi cântările de laudă ale celor care aşteaptă învierea pentru viaţă şi nu pentru judecată, şi care se aduc laudă împreună cu îngerii în acest loc minunat pregătit special pentru ei. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Vin Dec 15, 2006 4:43 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru 32-bit ![]() Membru din: Sâm Dec 16, 2006 6:38 am Mesaje: 31 Localitate: USA ![]() |
Suflet nemuritor?
Expresia de mai sus nu se gaseste in Scriptura. Prima referire la nemurire in conditiile de pacat poate fi intalnita in gradina Edenului cand Sarpele (cel vechi) a sustinut contrar ceeace Dumnezeu spusese primilor nostri parinti, "Nu veti muri...ci veti fi ca Dumnezeu." Gen 3:4 Doua minciuni perpetuate de-a lungul veacurilor care isi gasesc si azi sustinatori. Majoritatea crestinilor care cred in supravietuirea sufletului dupa decesul persoanei - nemurirea sufletului - si "contopirea cu Spiritul Universal" - "veti fi ca Dumnezeu" - filozofie propovaduita de miscarea New Age. Nemurire? Da! Cand Isus va veni a doua oara, "Trîmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii, şi noi vom fi schimbaţi." 1 Cor 15:52 Astazi notiunea de rai si iad nu este decat teoretica, deoarece practic nici una nu exista. Biblia ne spune ca doar Ilie, Moise, Enoh si un numar neprecizat de persoane au inviat odata cu Isus si s-au inaltat la cer. Unde sunt ceilalti morti, buni sau rai? La odihna in mormant pana la ziua judecatii. Si ziua aceea nu e departe. Numai de bine. mike |
Sâm Dec 16, 2006 8:04 am |
![]() |
![]() |
|
Ilie, şi Enoh au fost răpiţi la cer spre deosebire de Isus care s-a urcat singur şi probabil şi Moise a fost răpit doar că el a gustat şi moartea înainte.
Locul despre care a vorbit Isus că va fi împreună cu tâlharul care ia luat apărarea nu este la Tatăl în cer căci acolo doar cei vii pot fi răpiţi, locul la care s-a referit Isus e un loc spiritual unde duhurile aşteaptă învierea şi doar după înviere se vor urca la Tatăl, iar duhurile celor răi aşteaptă învierea pentru judecată. Acest loc este numit în Biblie Hades sau Locuinţa Morţilor şi se pare că are două locaşuri unu pentru duhurile celor care au murit împăcaţi cu Dumnezeu numit şi rai şi altu pentru cei care au murit despărţiţi de Dumnezeu numit iad. Acest lucru poate fi văzut şi în parabola cu Lazăr şi bogatul. Pe cine îl deranjează prezenţa lui Dumnezeu, îngerii nu poate să-i ducă duhul în rai fiincă l-ar chinui şi mai mult, pentru astfel de om e iad oriunde după moarte. Sufletul nu e nemuritor fiindcă dacă ar fi judecata ar fi în zadar şi se ştie de cei care au murit la potop şi de cei din Sodoma şi Gomora că judecata asupra lor a fost veşnică, şi nu mai pot fi înviaţi, pntru ei judecata a fost atunci. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Sâm Dec 16, 2006 5:46 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
ory draga tu nu crezi cand biblia spune ca sufletul este muritor ?
|
Dum Dec 17, 2006 1:10 am |
![]() |
![]() |
|
Păi dacă cei care au murit la potop sau în Sodoma şi Gomora au murit cu judecată veşnică, adică fără posibilitatea să mai poată fi înviaţi. Cum crezi tu Marinarure să spui că eu nu cred ce spune Biblia. Normal că Sufletul este muritor că altfel Dumnezeu nu i-ar fi putut distruge pentru vecie. Dacă Sufletul ar fi nemuritor nici judecata lui Dumnezeu nu ar fi putut să distrugă nici pe aceştea şi nici pe nimeni şi ar fi o utopie. Nu amesteca pe cei care mor din cauze naturale sau medicale cu cei care au murit sau vor muri din cauza judecăţii divine.
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Dum Dec 17, 2006 9:20 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Joi Apr 13, 2006 10:09 pm Mesaje: 503 Anul naşterii: 11 Noi 1969 ![]() |
Doctrina sufletului nemuritor si arderea mortilor
Satan a mintit prima pereche de oameni, cu afirmatia bombastica: "Hotarat ca nu veti muri!". Insa ei au murit, si au pierit in marele potop si urmasii lor care au trait in nelegiuire umpland lumea de atunci cu violenta. Insa Satan Diavolul a ramas acelasi, dupa cum spune si proverbul intelept: Lupul isi schimba parul dar naravul ba! Satan si-a schimbat doar parul, adica a schimbat doar exteriorul acelei minciuni spuse atunci, spunand acelasi lucru in continuare sub o alta forma: nemurirea sufletului. El nu mai putea insela lumea atat de fatis, fiindca toti stiau ca mor, de aceea ii trebuia un alibi, un pretext mai bun. Astfel a luat fiinta invatatura ca omul moare doar cu corpul, insa sufletul lui este nemuritor si prin acest suflet omul mort traieste de fapt in continuare. El a inspirat pe pagani sa arda mortii, ca sufletul lor sa poata fi eliberat cat mai repede din trupul carnal. Aceasta practica s-a raspandit mai ales la popoarele indo-ariano-europene care isi ardeau mortii. Ritualurile ce insoteau arderea mortilor erau variate, complexe, costisitoare si insotite de magie, precum chemarea duhurilor celor morti. In epopeea Iliada scrisa de Homer, este prezentat ceremonialul arderii lui Patroclu, prietenul lui Ahile. Camarazii lui in care de lupta dau de trei ori ocolul cadavrului, iar Ahile punandu-si mainile pe pieptul mortului striga: "Si in al mortii lacas mi te bucura, scumpe Patroclu, iata, aduc la implinire ce jurasem sa fac. Hector zace ucis si-l dau prada cainilor, iar pe mormantul tau vor cadea, taiate de mine, capetele a doisprezece tineri ilieni de vita." Apoi Achile isi scoate armele si gateste praznicul de doliu. Sant jerfite o multime de animale, de diferite soiuri, sangele curgand in paraie in jurul mortului, ca ofranda de jerfa ptr. lumea de dincolo. In cealalta zi, camarazii mortului presara pe el smocuri din parul lor, Achile isi taie pletele si le pune in mana lui Patroclu. Este ridicat rugul, se jertfesc din nou animale, cadavrul este infasurat in grasimea lor, imprejur sunt puse carnuri, si ulcioare cu miere si ulei. In cele din urma sunt injunghiati patru cai, doi caini ai stapanului decedat si cei doisprezece tineri, apoi totul este mistuit de foc. Ahile toata noaptea toarna vin negru pe pamant si cheama sufletul mortului. In zori focul este stins si ramasitele nemistuite ale mortului sunt puse intr-o ulcica de aur, intre doua straturi de grasime si peste ele se face un tumul de pamant, in forma de movila. Cata bataie de cap, magii si ceremonii costisitoare a dat Satan paganilor... Sa-i multumim lui D-zeu, ca prin prorocii sai sfinti si prin Fiul Sau ceresc, a adus lumina sfinteniei Sale in aceasta chestiune. Daca oamenii morti, prin sufletele lor asazise nemuritoare ar fi in lumea cereasca, cea spirituala, Vechiul Testament n-ar spune contrariul, ca cei morti nu stiu nimic si Fiul ceresc al lui D-zeu nu ar fi spus asa: "Nu va mirati de lucrul acesta, pentru ca vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui si vor iesi din ele" (Ioan 5:28,29), ci ar fi spus altfel: "Nu va mirati de lucrul acesta, pentru ca vine ceasul cand toti cei din cer, fie paradis fie iad vor auzi glasul Lui si vor cobori jos". |
Mie Iul 30, 2008 8:06 pm |
![]() |
![]() |
|
calea scrie: Eccleziastul 12:7 până nu se întoarce ţărâna în pământ, cum a fost şi până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat. Duhul omului are valoare relativă, noi am primit de multe ori un duh nou de la Dumnezeu, de câte ori ne-am pocăit. Când Duhul e reînnoit toate cunoştiinţele din memoria noastră sunt duse sus la Dumnzeu cu duhul vechi. Sufletul omului nu este afectat prin reînnoirea duhului dar prin moartea trupului, sufletul este mort şi el. La înviere omul primeşte un duh nou din nou, vezi învierea descrisă în Ezechiel. Deci duhul care se întoarce la Dumnezeu nu centreză nimic cu nici un fel de nemurire absolută a omului. La învierea de la Judecata de Apoi toţi oamenii care nu au avut parte în Împărăţia lui Christos cu Sfinţii vor învia şi vor avea toată conştiinţa lor, care conţine toate aminirile din viaţa lor, ei nu vor primii duhul care l-au avut înainte pentru că ar avea din nou toate problemele din timpul vieţii sau de la moartea lor. Domnul Isus ca Mare Preot trebuie să facă curăţire la toate duhurile care ne sunt reînnoite nouă, şi astfel se umple paharul mâniei lui Dumnezeu din cauza necurăţiei oamenilor din veacul nostru. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Dum Dec 28, 2008 1:06 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 47 mesaje ] |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |