Autor |
Mesaj |
Eusebio
Membru din: Mar Mai 23, 2006 10:56 am Mesaje: 3 Localitate: Romania-Iasi
|

Prima porunca"Eu sunt Domnul Dumnezeul tau,sa nu ai alti Dumnezei in afara de mine si sa nu-ti fac chip cioplit ca sa te inchini Lui "
Noi ne inchinam Lui Dumnezeu Tatal ceresc fara sa stim cum arata,fara sa-i facem icoane,fara statuete si alte lucruri.
Dumnezeu si-a aratat in toata istoria evreilor in Vechiul Testament si prin prezenta Fiului unic Isus Cristos in Noul Testament, extraordinara modestie si iubire fata de noi. Pentru a crede in El nu avem nevoie de o imagine.
Avem icoane cu Isus Cristos,dar mai stim ca Isus sa schimbat la fata cand a urcat cu apostolii si sa intalnit cu marii proroci.Cand a inviat Isus el nu a fost recunoscut de apostoli pentru ca era altfel.
Stiu si cred ca sfintii ne sunt mijlocitori catre Isus Cristos ,dar noi uitam ca doar Isus ne poate vindeca sufletul si trupul si noi totusi cerem sfintilor acest lucru ,direct lor.
Nu stiu ce sa sa spun si nu vreau sa supar pe nimeni,dar o statuie nu poate avea viata ,pentru ca Dumnezeu daruieste viata naturii si creatiei Lui.
Minunile care se intampla sunt de fapt rodul credintei acelui om care crede ca va fi vindecat,credinta lui la vindecat si nu acea imagine sau statuie.
Iar cultul osemintelor celor sfinti ,neputreziti ,duc uneori oamenii catre isterie si se inchina lor si mai mult neglijeaza pe Isus .
Cred in neputrezirea sfintilor ,dar ei trebuie lasati asa cum a spus Isus sa lasam mortii cu mortii si cei vii cu cei vii.
Dumnezeu este un Dumnezeu al celor vii nu a celor morti.
Lasati trupurile sa se odihneasca cum mai auzim cate odata.
Trupul ramane pe pamant si numai sufletul este vesnic.
Cand auzim de vreo icoana care face minuni ,sarim ca disperatii si fugim intracolo sa vedem si sa cerem ajutor.
Isus este atat de aproape de noi ,este pretutindeni si in mod special in Biserica ,in Euharestie,Lui sa va inchinati si numai Lui caci numai El va poate mijloci catre Tatal ceresc.
Sfintii va pot mijloci catre Isus si se pot ruga pentru voi,dar numai atat cereti de la ei.
Numai Isus ne poate conduce la Tatal ceresc,El este calea ,adevarul si viata ,Lui sa-i cereti ajutor si mantuire vesnica.
Puterea ,numai Dumnezeu o are si de la El vine.
Dumnezeu sa ne arate adevarul !
Doamne ajuta !
_________________ Doamne, Dumnezeul nostru ,cat de minunat este numele Tau in tot pamantul !
Binecuvanteaza,suflete al meu ,pe Domnul ,si toate cele dinlauntrul meu,numele cel sfant al Lui.
Binecuvanteaza,suflete al meu,pe Domnul,si nu uita rasplatirile Lui.
|
Lun Iun 12, 2006 1:04 am |
|
 |
radu
Membru Special
Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie
|
Eusebio, super, sunt total de acord cu ce ai scris !
p.s.: dar tu nu eşti profesor de religie romano-catolică ? Cum de susţii doctrine necatolice ...
|
Lun Iun 12, 2006 8:25 am |
|
 |
MariaB
Membru 64-bit
Membru din: Mie Mai 10, 2006 8:31 am Mesaje: 329 Localitate: Bucuresti
|
radu scrie: Cum de susţii doctrine necatolice ... ca de exemplu...?
sunt de acord cu ce scrie in mesajul de deschidere al topicului - seamana cu predicile preotilor catolici...
_________________ catolica
|
Lun Iun 12, 2006 9:27 am |
|
 |
radu
Membru Special
Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie
|
de exemplu: Eusebio scrie contra închinării la icoane, moaşte
|
Lun Iun 12, 2006 9:30 am |
|
 |
MariaB
Membru 64-bit
|
radu scrie: de exemplu: Eusebio scrie contra închinării la icoane, moaşte eu nu am citit asa
una e sa judeci pe cineva care se inchina la icoane spunandu-i ca e condamnat pentre asta, si cu totul altceva este sa il incurajezi sa priveasca dincolo de icoane: multi crestini se simt datori sa condamne practicile altora, dar incurajari de genul celor propuse de Eusebio am auzit la multe predici catolice
|
Lun Iun 12, 2006 9:45 am |
|
 |
radu
Membru Special
|
poate pentru că nu sunt inteligent şi nu am studii dar mărturisesc că ...nu te mai înţeleg deloc, MariaB...Eusebio scrie destul de clar nişte chestii, dar...în fine.
|
Lun Iun 12, 2006 10:40 am |
|
 |
marinaru
Membru Special
|
Sunt 2 sensuri la cele scrie voi a-ti vazut fiecare un sens
Intrebarea mea ar fi ca tot se scrie de icoane cu Iesus...de ce Iesus este pictat cu parul lung cand scriptura spune clar ca barbatii nu prea au voie sa aibe parul lung.
1 Corinteni 11:14 Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung,
|
Lun Iun 12, 2006 12:11 pm |
|
 |
radu
Membru Special
|
s-a ales imaginea lui Isus cu părul lung pentru că este mai romantic aşa...
|
Lun Iun 12, 2006 12:45 pm |
|
 |
marinaru
Membru Special
|
|
Lun Iun 12, 2006 1:09 pm |
|
 |
MariaB
Membru 64-bit
|
marinaru scrie: de ce Iesus este pictat cu parul lung cand scriptura spune clar ca barbatii nu prea au voie sa aibe parul lung.
1 Corinteni 11:14 Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung, dar nazireii nu aveau voie sa-si taie parul...
iar povestile cu Samson erau mult mai bine cunoscute decat textele lui Paul - cunoasterea era "orala", putini stiind sa citeasca textele...
|
Lun Iun 12, 2006 1:11 pm |
|
 |
sofia
Membru Argint
|
Exista la Vatican niste rapoarte cu privire la Isus care au rasuflat de la o vreme,ele dateaza de pe vremea lui Pilat cind existau reclamatii ca indeamna oamenii la razmerita,in aceste rapoarte este descris cu parul lung si cu ochi albastri.Daca vreti,caut si le postez.
Cit priveste moastele de sfinti,catolicii duc o goana dupa "incoruptibili" ,cum ii numesc ei ,adica morti neputreziti.(dar numai catolici)
Oricum,deja este hilar ,caci cea mai veche mumie este necatolica si are 13400 de ani,a fost gasita in Marele Canion si dupa reconstructia fetei seamana cu populatia Ainu,care nu traieste in America de Nord.
Dar despre morti,numai de bine. 
_________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? "
|
Mar Iun 13, 2006 8:46 am |
|
 |
marinaru
Membru Special
|
sofia eu nu prea as avea mare incredere in ce lasa cei de la Vatican "sa rasufle"...
|
Mar Iun 13, 2006 11:30 am |
|
 |
sofia
Membru Argint
|
Marinarule,dar la Vatican sint si ei oameni,daca D-zeu vrea,rasufla si Vaticanul,ce sa faca!La Tatal nu exista lacate omenesti.
_________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? "
|
Mar Iun 13, 2006 11:37 am |
|
 |
marinaru
Membru Special
|
sofia ma refer la faptul ca ar putea sa fie o inventie si de fapt sa fie lasat intentionat sa "rasufle".
|
Mar Iun 13, 2006 11:38 am |
|
 |
sofia
Membru Argint
|
Da,si eu m-am gindit.Dar ar putea fi o explicatie ptr picturile cu Isus (cu plete) daca documentele sint reale.Nu am cercetat f. bine sursa,deci nu bag mina-n foc ptr ea.
|
Mar Iun 13, 2006 1:22 pm |
|
 |
calea
Membru Special
|
Evreii de obicei îşi tăiau părul....doar Nazireii trebuiau să-şi lase părul să crească în voie (Numeri 6).
|
Dum Iun 18, 2006 8:32 pm |
|
 |
|