Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Sunteti in stare sa va daruiti pentru aproapele vostru ?
Autor Mesaj

Răspuns cu citat
Aproapele vostru sa fie nu cel din familie sau cel pe care il cunosti,ci cel pe care odata in viata il intalnesti .
Am auzit declaratii de iubire care mai de care frumoase ,dar cand sa ajuns la fapta toti au inceput sa-si caute alte procupari.Nu este vorba de a ajuta financiar pe cineva ,ci chiar cu o vorba buna pusa in fata unor vorbe aruncate asupra unui om.
Daca cineva il acuza pe altul si acela tace,impresia imediata este de vina,dar poate tacerea reprezinta altceva .
Cand cineva il acuza pe altul,toti incep ca vulturii sa-l atace pe cel deja atacat.
Ajungem sa fim buni imitatori ,dar din pacate imitam raul si nu iubirea.
Nu sunt generalizari,dar este o realitate in care traim si care ne duce spre pieire.
Nu suntem mai presus de nici un necrestin daca nu suntem in stare sa ne daruim pentru aproapele nostru care nu trebuie sa fie neaparat crestin.
Am auzit pe forum cum ca evreii au fost pedepsiti pentru ca ei l-au rastignit pe Isus.
Dar spun eu,oare noi nu il rastignim zilnic pe Isus prin pacatele noastre.
Mare grija in vorbele noastre,la ce spunem,sa ne gandim de mai multe ori inainte de a vorbi.
Sa fiti iubiti si sa iubiti cu aceeasi iubire cu care am fost si suntem iubiti de Dumnezeu.

Mar Mai 23, 2006 9:43 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Eusebio, ai reliefat în câteva fraze chintesenţa mesajului creştin ...

Mie Mai 24, 2006 7:54 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de sofia pe Joi Iul 06, 2006 5:16 pm, modificat 1 dată în total.

Dum Mai 28, 2006 11:06 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
concluzia mea este că, de multe ori, trebuie să ne impunem să iubim pe aproapele nostru, care, aproape de fiecare dată, se dovedeşte a fi un fiu al lui Belial, ca să folosesc o terminologie biblică.

Lun Mai 29, 2006 10:00 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Draga Radu,iubirea aceasta de aproape-sensul ei ne da tuturor bataie de cap.Intr-adevar,la inceput trebuie sa-ti impui sa-ti iubesti aproapele.Cum sa-l iubesti cind el face rau/cind iti face rau tie?Dar nu este si el un copil al Tatalui?IIsus a spus :Tatal ingaduie si binele si raul.Mde!
Aici intervine iertarea si iubirea de vrajmasi.Cine intra pe frecvente joase ale urii,vine ura dupa el,caci fiece pasare pe limba ei piere.Lasa-l ,este alegerea aceluia ce face.Tu nu raspunzi de faptele lui,caci daca Tatal te-ar intreba "l-ai iubit pe X ca pe aproapele tau? " ,ai putea spune,"dar X mi-a facut numa'rau"
,iar Tatal ar zice : "eu nu te-am intrebat ce-a facut X,ci ce-ai facut tu" .
Poti iubi pe oricine,daca nu-l judeci,separa omul de faptele lui.Tatal a creat oamenii,dar faptele lor sint ale lor.Numai,atentie,cu cit inaintezi in acestea si-ti iubesti aproapele,cu atit nu vei mai putea sa te-ntorci inapoi sa-l urasti.
Iar intr-o buna zi te vei gasi foarte schimbat.

Cit despre Belial,acest personaj este derutant si nebagat in seama.
Belial vine de foarte departe,sa zicem de la ce consideram pagini ,el apare in Manuscrisele de la Qumran,daca ai auzit despre "Razboiul fiilor luminii contra fiilor intunericului" .Isus mereu spune : "voi sinteti lumina lumii" ,deci nu fiti ai lui Belial,ai intunericului.
IIsus spune: Eu sint inceputul si sfirsitul,el este de la inceput in toate.Aceasta fraza ,insa nu se vrea nicicum la valoarea ei,este corecta,este istorica si este negata in numele ei insisi.
IIsus este fiul luminii,in contradictie cu Belial,fiul intunericului,dar unde apare Belial real in NT? Nicaieri.El nu este Satana,dar este o cunostinta mai veche a lui Isus,caci Isus este aici de la inceput,cum singur a spus.
Belial reprezinta o parte a scindarii ,cind fiii luminii s-au luptat cu cei ai intunericului,cum se lupta si azi,caci nimic nou sub soare.
Dar de-aici deja intram in altele.

Lun Mai 29, 2006 10:02 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
da, sunt de acord în totalitate cu tine, Sofia, însă eu aşa ştiam: aproapelui nostru îi suntem datori cu dragostea principială "agape" dar nu cu dragostea "de prieten", adică "filia" ...

Mar Mai 30, 2006 8:23 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Dragii mei ap.Pavel aceste lucruri le explica foarte detailat si frumos in 1 corinteni 13 cu 1 la13!ceea ce noi trebuie sa facem e doar sa le citim si iar recitim ,sa le meditam si sa le aplicam fiinca atunci o sa intelegem despre ce se explica in parte si ce inseamna daca este facut fara DRAGOSTE!fIINCA PRIN VERSETELE DE LA 1 LA 3 CE SE SPUNE?SI CITE LUCRURI SE EXPLICA?
Iar ca toate acestea sa detina valoare trebuie acompaniate de calitatea DRAGOSTEI!
De ce?
Fiinca ap.Pavel ce spune prin versetele 4 la 7?
Deci de ce merita sa invatam si sa aplicam aceste invataturi scripturale?Si ce ne ajuta sa dezvoltam in vietile noastre daca sintem sinceri si le indeplinim indeaproape?
-CREDINTA,NADEJDEA SI DRAGOSTEA!
DECI CE RAMINE DE FACUT?AP.PAVEL PRIN CUVINTELE DIN ROMANI 12 CU 1 LA 16 CE SPUNE?

Mar Mai 30, 2006 9:06 pm
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 7 mesaje ]