Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ] 
Evrei 6:1,2
Autor Mesaj
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Evrei 6:1 De aceea, să lăsăm adevărurile începătoare ale lui Hristos şi să mergem spre cele desăvârşite, fără să mai punem din nou temelia pocăinţei de faptele moarte şi a credinţei în Dumnezeu,
2 învăţătura despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea morţilor şi despre judecata veşnică.

Ce se intelege din aceste versete ?

Vin Mai 19, 2006 12:12 am
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
oricum, biserica primului secol era deţinătoarea Adevărului absolut deoarece avusese parte de revelaţiile apostolilor date prin Duhul Sfânt şi nu numai, deoarece fiecare creştin avea ungerea din partea Duhului Sfânt şi parafrazând Biblia, avea să ştie toate ...noi astăzi trebuie să descoperim acele adevăruri de început şi nu cred că o putem face doar citind Biblia, avem nevoie şi de călăuzirea dată de Duhul Sfânt.

1 Ioan 2:20  Dar voi aţi primit ungerea din partea Celui Sfânt şi ştiţi orice lucru.
1 Ioan 2:27  cât despre voi, ungerea pe care aţi primit-o de la El, rămâne în voi şi n-aveţi trebuinţă să vă înveţe cineva; ci, după cum ungerea Lui vă învaţă despre toate lucrurile şi este adevărată şi nu este o minciună, rămâneţi în El, după cum v-a învăţat ea.

Vin Mai 19, 2006 7:46 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
marinaru scrie:
Evrei 6:1 De aceea, să lăsăm adevărurile începătoare ale lui Hristos şi să mergem spre cele desăvârşite, fără să mai punem din nou temelia pocăinţei de faptele moarte şi a credinţei în Dumnezeu,
2 învăţătura despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea morţilor şi despre judecata veşnică.

Ce se intelege din aceste versete ?

Când s'a fäcut catehizarea, au fost vestite toate acele doctrine "începätoare", bazice. La fel pt catehumeni, înainte de botez. Cei botezati aveau nevoie sä avanseze...

YHWH Dumnezei a zis: "Iata ca omul s`a facut ca unul dintre NOI." (Facerea 3:22).

Vin Mai 19, 2006 9:46 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Asadar botezul, punerea mainilor, invierea si judecat vesnica trebuiesc lasate deoparte ?!?!?!?

Sâm Mai 20, 2006 12:09 am
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Asadar botezul, punerea mainilor, invierea si judecat vesnica trebuiesc lasate deoparte ?!?!?!?

As räspunde cu cuvintele unui prieten. "Ortodocsii si catolicii fac de toate; numai kerigma nu. Neoprotestantii au succes, pt cä s'au întors la kerigmä; dar din päcate cei mai multi se opresc la kerigmä, si nu merg mai departe. Pt ca noii pägâni sä se converteascä, avem nevoie de kerigmä, apoi de restul."

Notä: kerigma = vestirea mortii & învierii Domnului.

Nu läsate deoparte, ci, o datä "coapte", trebuie a trece mai departe.

YHWH Dumnezei a zis: "Iata ca omul s`a facut ca unul dintre NOI." (Facerea 3:22).

Sâm Mai 20, 2006 2:53 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Waelsch...daca citim cap. 5 vedem ca Pavel numeste aceste invataturi "lapte" Noi dupa ce primim aceste invataturi trebuie sa mergem mai departe ca la scoala...

Sâm Mai 20, 2006 4:21 pm
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Waelsch...daca citim cap. 5 vedem ca Pavel numeste aceste invataturi "lapte" Noi dupa ce primim aceste invataturi trebuie sa mergem mai departe ca la scoala...

Exact. Asta voiam si eu sä spun.

Dum Mai 21, 2006 12:34 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Waelsch ma bucur ca mai avem si subiecte la care cadem de acord :)

Dum Mai 21, 2006 6:20 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
aceste învăţături, considerate "lapte" de Pavel, încă au au fost asimilate aşa cum trebuie de către mulţi creştini. De exemplu "punerea mâinilor". Eu încă nu am experimentat asta...

Lun Mai 22, 2006 3:35 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Credeti ca un viitor crestin poate trece peste aceste invataturi ? Adica o persoana care abia il cunoaste pe Cristos are nevoie si de acest "lapte" ? Sau in ziua de azi nu mai este nevoie de aceste invataturi...

Lun Mai 22, 2006 3:36 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Credeti ca un viitor crestin poate trece peste aceste invataturi ? Adica o persoana care abia il cunoaste pe Cristos are nevoie si de acest "lapte" ? Sau in ziua de azi nu mai este nevoie de aceste invataturi...

Isus Cristos este Acelaşi, şi ieri şi azi şi în veci - Evrei 13: 8

Lun Mai 22, 2006 3:43 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
aceste învăţături, considerate "lapte" de Pavel, încă au au fost asimilate aşa cum trebuie de către mulţi creştini. De exemplu "punerea mâinilor". Eu încă nu am experimentat asta...

De bunä seamä. Hirotonia (gr "kheirotoneia" = "punerea mâinilor") o pot experimenta doar cei ce sunt hirotoniti întru episcop, preot sau diacon.

Pavel îi spune lui Timoteiu sä nu-si punä grabnic mâinile peste vreunul, înainte de a-l încerca.

Deci "învätätura despre punerea mâinilor" e aceea: hirotoneste doar acela care a fost hirotonit, si tot asa pânä la apostoli.

Lun Mai 22, 2006 5:05 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
radu scrie:

De bunä seamä. Hirotonia (gr "kheirotoneia" = "punerea mâinilor") o pot experimenta doar cei ce sunt hirotoniti întru episcop, preot sau diacon.

Pavel îi spune lui Timoteiu sä nu-si punä grabnic mâinile peste vreunul, înainte de a-l încerca.

Deci "învätätura despre punerea mâinilor" e aceea: hirotoneste doar acela care a fost hirotonit, si tot asa pânä la apostoli.

din câte ştiu eu, prin această practică, punerea mâinilor, persoana era botezată cu Duhul Sfânt sau primea o ungere specială pentru o anumită lucrare (cum ar fi de păstorire etc.). Ideea era că se transmitea Duhul Sfânt, dar astăzi este un simplu gest ritualic...

Mar Mai 23, 2006 7:51 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
Ideea era că se transmitea Duhul Sfânt, dar astăzi este un simplu gest ritualic...
unde este doar un gest ritualic?
in BC, exista acest gest facut de preoti/episcopi/papa la hirotinea diaconilor/preotilor/episcopilor/cardinalilor, dar si facut de laici, la rugaciunea pentru unul dintre ei care se afla in fata unei alegeri importante sau la ananghie... - in toate cazurile, Duhul Sfant coboara asupra celui vizat!

Mar Mai 23, 2006 9:10 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
radu scrie:
Ideea era că se transmitea Duhul Sfânt, dar astăzi este un simplu gest ritualic...
unde este doar un gest ritualic?
in BC, exista acest gest facut de preoti/episcopi/papa la hirotinea diaconilor/preotilor/episcopilor/cardinalilor, dar si facut de laici, la rugaciunea pentru unul dintre ei care se afla in fata unei alegeri importante sau la ananghie... - in toate cazurile, Duhul Sfant coboara asupra celui vizat!

păi este un gest ritualic fără substanţă, pentru că proorocia lui Ioel 2:28-32 nu se mai împlineşte...

Mar Mai 23, 2006 9:16 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
păi este un gest ritualic fără substanţă, pentru că proorocia lui Ioel 2:28-32 nu se mai împlineşte...
parerea ta!

Ioel vorbeste despre Duhul pe care Dumnezeu insusi il toarna peste oameni, iar acestia proorocesc - nu vorbeste despre impunerea mainilor!

Mar Mai 23, 2006 9:19 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
radu scrie:
parerea ta!

Ioel vorbeste despre Duhul pe care Dumnezeu insusi il toarna peste oameni, iar acestia proorocesc - nu vorbeste despre impunerea mainilor!

punerea mainilor ...nu impunerea... :wink:

citeşte te rog şi Fapte 2:16- 21 ...

Mar Mai 23, 2006 9:26 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
punerea mainilor ...nu impunerea... :wink:

citeşte te rog şi Fapte 2:16- 21 ...
in ce traducere?

Mar Mai 23, 2006 10:18 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
în toate traducerile ...MariaB ce înţelegi prin a impune mâinile ? are vreun sens fraza asta ?

Mar Mai 23, 2006 10:28 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
în toate traducerile ...MariaB ce înţelegi prin a impune mâinile ? are vreun sens fraza asta ?
are exact sensul "punerii mainilor", daca asta este expresia pe care o intelegi tu
dar, pe romaneste, "a pune mana" mai inseamna si "a fura", in timp ce "impunerea manilor" s-a specializat pe gestul despre care vorbeam

Mar Mai 23, 2006 10:39 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
MariaB, ţi-am pus aici ce am găsit în Biblia Ortodoxă, cu referire la subiectul mai-sus menţionat:

Faptele Apostolilor 8:18  Şi Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani,
1 Timotei 4:14  Nu fi nepăsător faţă de harul care este întru tine, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoţilor.
2 Timotei 1:6  Din această pricină, îţi amintesc să aprinzi şi mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele.

niciunde nu am găsit "impunerea mâinilor" ....

Mar Mai 23, 2006 10:44 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
am găsit în Biblia Ortodoxă...
niciunde nu am găsit "impunerea mâinilor" ....
pentru ca traducerea apartine unui anumit timp

dupa cum spuneam: pe romaneste, "a pune mana" mai inseamna si "a fura"...
limba este vie!!!

Mar Mai 23, 2006 10:54 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
"a impune mâinile", nu înseamnă nimic... :roll:

Mar Mai 23, 2006 11:06 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
in limbajul tau

Mar Mai 23, 2006 11:57 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
radu scrie:
in limbajul tau

S-ar putea, limbajul meu nu e atât de elevat ca al tău, ...totuşi, ar fi bine să consultăm DEX-ul:

1. IMPUNE, impun, vb. III. 1. Tranz. A face ca o idee, o măsură, o directivă etc. să fie acceptate si urmate; a face necesară îndeplinirea unei acţiuni; a constrânge pe cineva să accepte, să facă ceva; a obliga. 2. Intranz. A insufla cuiva respect, stimă. ♦ Tranz. A face ca cineva să devină respectat, stimat sau temut. ♦ Refl. A căpăta prestigiu, a se afirma; a învinge, a birui. 3. Tranz. A supune pe cineva unui impozit.

2. IMPUNE vb. 1. (înv. si reg.) a supune. (Îl la un impozit de ...) 2. v. impulsiona. 3. v. trebui. 4. v. ne-cesita. 5. v. afirma. 6. a dicta. (El a condiţiile.)

3. impune vb., ind. prez. 1 sg. si 3 pl. impun; conj. prez. 3 sg. si pl. impună; ger. impunând
4. A IMPUNE impun 1. tranz. 1) (idei, măsuri, sarcini, obligaţii etc.) A prezenta (în mod autoritar) spre acceptare obligatorie si necondiţionată. 2) (persoane) A pune cu forţa (să facă ceva); a sili; a obliga; a constrânge; a forţa. 3) (persoane) A supune unei obligaţii de plată. 4) (persoane) A face să se impună. 2. intranz. A inspira stimă datorită calităţilor inerente. /<fr. imposer

eu nu găsesc nimic .... :?:

Mar Mai 23, 2006 12:00 pm
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 25 mesaje ]