Pagina 1 din 1 |
[ 11 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Nou
Citat: 1) ARUNCAREA DIN PREZENŢA LUI DUMNEZEU şi din poziţia de Heruvim (ESTE ARUNCAT DIN CERUL AL TREILEA ÎN AL DOILEA ÎNSĂ EL ARE ACCES ÎN AL TREILEA CER (VEZI CAZUL IOV) ÎNSĂ nu mai avea acces la tron, dar numai avea poziţia de heruvim ocrotitor care avea în slujba sa instrumentele de laudă): Ezechiel 28:14 Daca scriitorii NT NU il descriu pe "Satan" cu acesti termeni, atunci este exagerat din punct de vedere exegetic sa spunem ca profetia lui Ezechiel se refera la altceva decat la dinastia din Tir, capitala Libanului antic. Regii respectivi s-au imbogatit datorita pozitiei favorabile la mare a cetatii. Apoi s-au semetit si au avut o atitudine gresita fata de Israel. Capitolul 27 este cheia intelegerii metaforelor din capitolului 28. |
Joi Iul 17, 2008 8:53 am |
|
Membru Special
Membru din: Joi Apr 13, 2006 10:09 pm Mesaje: 503 Anul naşterii: 11 Noi 1969 |
Sa nu uitam ca in antichitate Biblia nu a fost impartita pe capitole.
Versetele din Ezechiel 28:1-10 sunt aplicate unui om, printului din Tir, insa versetele din Ezechiel 28:11-20 se aplica la Imparatul invizibil din Tir, la Satan. De ce oare apar doua cuvinte distincte? Contextul elucideaza misterul |
Joi Iul 17, 2008 9:33 pm |
|
Membru Bronz
Membru din: Sâm Mai 20, 2006 6:56 pm Mesaje: 72 Localitate: Petrosani |
Are cineva idee de ce satan a fost acoperit de 10 pietre scanteietoare si ce reprezinta acestea ? De ce nu au fost 5 sau 20...? - sau e doar intamplator acest lucru ? Si de ce pietre ?
_________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Vin Iul 25, 2008 12:50 am |
|
Membru Special
Cred ca mai exact ar fi 9 pietre scanteietoare, deoarece aurul nu este o piatra scantaietoare, ci un metal pretios. Este o prezentare si in forma poetica a splendorii lui Lucifer heruvimul, pe care a avut-o inainte de cadere si care a fost scoasa in evidenta in termeni literali, la inceputul profetiei>
"Asa vorbeste Stapanul Yahve: Tu aveai pecetea perfectiunii, plin de intelepciune si perfect in frumusete" Heruvimii sunt ingeri cu mare autoritate, care stau in apropierea tronului divin. Contextul arata clar ca este vorba de o fiinta cereasca si nu pamanteasca, cum interpreteaza christadelfienii. Cat de credibili sunt liderii acestora in "exegeza" lor, cititi aici> www.trutheternal.org/documents/WTSWH.doc |
Vin Iul 25, 2008 6:56 pm |
|
Membru Bronz
Membru din: Sâm Mai 20, 2006 6:56 pm Mesaje: 72 Localitate: Petrosani |
innoire scrie: Cred ca mai exact ar fi 9 pietre scanteietoare, deoarece aurul nu este o piatra scantaietoare, ci un metal pretios. Este o prezentare si in forma poetica a splendorii lui Lucifer heruvimul, pe care a avut-o inainte de cadere si care a fost scoasa in evidenta in termeni literali, la inceputul profetiei> "Asa vorbeste Stapanul Yahve: Tu aveai pecetea perfectiunii, plin de intelepciune si perfect in frumusete" Heruvimii sunt ingeri cu mare autoritate, care stau in apropierea tronului divin. Contextul arata clar ca este vorba de o fiinta cereasca si nu pamanteasca, cum interpreteaza christadelfienii. Cat de credibili sunt liderii acestora in "exegeza" lor, cititi aici> www.trutheternal.org/documents/WTSWH.doc Totusi, poti raspunde la ce am intrebat eu ? Daca nu e ok poate va raspunde altcineva, iar daca doresti sa vi cu tot felul de teorii, fa-o dar nu legat de ce te-am intrebat eu. Mai reciteste Eziechel cap.28, unde spune clar ca satan era acoperit cu 10 "pietre" scumpe, ( nu am intrebat ce reprezentau ) intrebarea mea era de ce 10 ? mai numara...iar daca vrei sa faci teoria chibritului, afla ca in legatura cu ce este descris la Eziechel nu mere. ...sau mai este o chestie interesanta daca la cele dinainte nu poti raspunde : un heruvim care este de natura imateriala, nevazuta, nepalpabila, cum poate fi acoperit de pietre care sunt de natura materiala, vazuta ? Iar daca este posibil atunci explica-mi si mie fenomenul... Deci varianta aceasta eu zic ca pica de la bun inceput si atunci nu raman decat doua intelegeri ( altfel totul devine un paradox ). Ori una total ad-literam, asta insemnand o materializare a ingerului, ori una duhovniceasca acest lucru insemnand ca acele "pietre" au o conotatie, diferita de o intelegere materiala. Si atunci ce reprezinta acele "pietre" si binenteles de ce sunt enumerate 10 ? _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Vin Iul 25, 2008 11:04 pm |
|
Membru Special
M-am uitat.
Nu scrie de zece pietre. Scrie asa> "erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe" si le anumera. N-am gasit numai noua. 1.sardiu 2.topaz 3.diamant 4.crisolit 5.onix 6.iaspis 7.saffir 8.rubin 9.smarald Aurul, repet, nu este o piatra pretioasa, si nici pasajul nu spune asta, ci arata ca pe langa aceste pietre scumpe era acoperit si cu aur. Evident ca este vorba de un simbol, un simbol al maririi si splendorii. Nu m-am gandit nici o clipa sa iau acest citat literal, dat fiind ca Lucifer este un heruvim si traieste in lumea spirituala, nu cea fizica. Nu am disecat nimic, dar ma intreb daca nu cumva este un atac inconsecvent? |
Sâm Iul 26, 2008 7:10 pm |
|
Membru cu statut special
Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 |
Sunt de acord că aurul nu este o piatră scumpă ci un metal preţios cu multiple utilizări. În vechime era folosit în armura regilor şi coroane care erau decorate cu pietre scumpe ...
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Dum Iul 27, 2008 6:06 pm |
|
Pagina 1 din 1 |
[ 11 mesaje ] |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |