Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ] 
sclavul fidel şi prevăzător
Autor Mesaj
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Am avut recent o descoperire în ce priveşte "sclavul fidel şi prevăzător" din Matei 25:45..........în Biblia Cornilescu "rob credincios şi înţelept"

Ştiaţi că nu numai în Matei 24:45-51 şi în Luca 12:42-46 este relatarea despre acest sclav, ci şi în Marcu 13:34-37.........aici sclavul este numit 'portar'..............

Eu cred că 'sclavul' sau 'administratorul' sau 'portarul' , poate fi 'îngerul bisericii' (Ap. 2:1) adică conducătorul bisericii locale.........iar peste întreg poporul lui Dumnezeu a fost în primul secol apostolii în frunte cu Petru..........în zilele noastre nu ştiu deocamdată cum se aplică......voi ce ziceţi?

Sâm Iul 01, 2006 11:36 pm
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Alin , in primul rand eu nu inteleg de ce in Apoc cap 2 si 3 Isus Hristos se adreseaza ingerilor ca si cum acestia ar fi oameni pentru ca vedem ca mustrarile sunt in legatura cu fapte ale oamenilor.

Sau cuvantul " inger " are si alt sens decat cel clasic de creatura cereasca care slujeste lui Dumnezeu ??

Dum Iul 02, 2006 2:29 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
cuvântul înger de aici are sensul de mesager.......astfel cred că expresia 'îngerul biserici' se referă la conducătorul uman....la păstorul bisericii..........
Spre sfârşitul sec. I. e.n. adunările cu toate că aveau un corp de bătrâni (supraveghetori - păstori), totuşi a început să funcţioneze primatul unui dintre păstori, adică unul din ei să fie conducătorul principal (vezi 3 Ioan )

Şi astfel la acesta Isus îi adresează mesajul, numindu-l 'îngerul bisericii'

Dum Iul 02, 2006 9:41 am
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Eu cred ca " sclavul fidel si prevazator " este totusi o clasa de oameni .

Dum Iul 02, 2006 12:36 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Dum Iul 02, 2006 1:01 pm
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Luca 12

36 Şi să fiţi ca nişte oameni, cari aşteaptă pe stăpînul lor să se întoarcă dela nuntă, ca să-i deschidă îndată, cînd va veni şi va bate la uşă.
37 Ferice de robii aceia, pe cari stăpînul îi va găsi veghind la venirea lui! Adevărat vă spun, că el se va încinge, îi va pune să şadă la masă, şi se va apropia să le slujească.
38 Fie că vine la a doua strajă din noapte, fie că vine la a treia strajă, ferice de robii aceia, dacă-i va găsi veghind!
39 Să ştiţi bine că, dacă ar şti stăpînul casei la ce ceas va veni hoţul, ar veghea, şi n'ar lăsa să-i spargă casa.
40 Şi voi dar fiţi gata, căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gîndiţi.`

Dum Iul 02, 2006 5:54 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Daniel v.40 poate sa fie ca o comparatie...Si Iesus este numit "rob".

Dum Iul 02, 2006 6:19 pm
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Si implinirea pildei va fi in viitor sau a avut loc ?

Lun Iul 03, 2006 4:43 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Marinarule..........isus nu poate fi 'sclavul fidel', căci acest sclav poate deveni rău...........ori isus nu poate deveni rău............

Stăpânul este Domnul Isus (compară: Marcu 13:34 cu Matei 25:14-19).

vezi şi Matei 24:43-46; cine este Fiul Omului care vine?

Lun Iul 03, 2006 8:03 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Am scris un material despre 'sclavul fidel'
îl puteţi downloda de la linkul:
http://www.exm.lx.ro/celelalte/sclav_fidel.doc

sau îl puteţi vizualiza la linkul:
http://www.exm.lx.ro/documente/sclav.html

Aştept păreri.......... :lol:

Mar Iul 04, 2006 9:29 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
calea si ce Iesus nu putea sa devina rau ? Ce sens aveau ispitele lui Satan daca se stia ca or sa esueze ? Crezi ca Iesus nu a avut posibilitatea de a alege intre bine si rau asa cum au avut toti ingerii si toti oamenii ?

Vin Iul 14, 2006 11:01 am
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Isus a deschis o cale.Referitor la aceasta cale,el face o prorocire ptr viitor.
Deoarece le-a spus ce trebuie sa stie si sa faca,pilda suna cam asa:acum stiti adevarul-momentul incredintarii talantilor.
Cind ma voi intorce,voi cerceta ce-ati facut cu talantii ce v-am dat-adevarul ce vi l-am revelat.
Cel cu cinci talanti (atentie,caci pe toti ii considera putin credinciosi) reprezinta omul mai cu multa autoritate,iubire,putere ,iar talantii reprezinta iubirea,credinta,mila etc pe care acesta este capabil sa le simta si sa le si puna-n practica ptr Tatal,respectiv semenii sai in acord cu iubirea de aproape.El a primit darul adevarului si il inmulteste in inima sa si in jurul sau.
Al doilea,cu doi talanti,dupa putere-poate fi cineva mai tinar,ideea e ca mai sus.
Ultimul,are cunoasterea caii si adevarului,dar zice ca este destul si nu face nimic.Lui i se ia darul ,caci simpla cunoastere nu da roade.El este static,ori pe acest pamint rodeste doar miscarea.El este cel care se-mpietreste si ajunge in final unde este plinsul si scrisnirea dintilor.
Iar ideea celui ce are ii voi da si celui ce n-are ii voi lua si ce are,se refera
la suflet in primul rind ,cine are iubire si credinta si lupta ptr adevar,ii voi da putere,iubire,il voi ajuta pe drumul lui,iar cine nu-l iubeste pe Tatal si pe aproapele sau si nu face ce-a spus Isus,i se ia si viata in final.
Este o prorocie despre calea spre mintuire.
Iata ,Isus le explica aici-plecind de la ideea ca ei au fost putin credinciosi pina la El,insemnind ca s-au indepartat de D-zeu prin necunoastere,rautate si minciuna-le explica ca El deschizind o noua cale,ce-a fost nu mai conteaza,ca daca-si schimba gindirea,mentalitatea ,inima si faptele,ei sint salvati prin El.Adica mintuiti.Iar aceasta pilda se refera la metanoeo-a-ti schimba mentalitatea,in romaneste a te pocai ,dar cu sensul original al cuvintului.

Sâm Iul 15, 2006 10:31 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 1:58 am, modificat 1 dată în total.

Sâm Iul 15, 2006 10:39 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Draga Sofia nu vorbim despre aceiaşi pildă.......noi vorbim de ilustrarea cu 'robul credicncios şi înţelept'............

Draga Marinaru...
Tu spui:
"calea si ce Iesus nu putea sa devina rau ? Ce sens aveau ispitele lui Satan daca se stia ca or sa esueze ? Crezi ca Iesus nu a avut posibilitatea de a alege intre bine si rau asa cum au avut toti ingerii si toti oamenii ?"

Ceea ce spui tu nu se poate aplica la ilustrare, căci e vorba de un sclav ce dă hrană până va veni Stăpânul, ori stăpânul încă nu a venit, Ziua lui Iehova nu a venit încă............
iar Pavel spune despre Isus că El nu mai moare (Romani 6:9).........astfel după înviere isus nu poate mai cădea în ispită, nu mai poate muri ca sclavul rău la venire stăpânului..........astfel ideea că 'sclavul fidel' este Isus este greşită.........

Dum Iul 16, 2006 8:10 am
YIM WWW
Răspuns cu citat
Pentru comparatie am citit traducerea in maghiara (atat versiunea Karoli cat si traducerea din greaca de Gellert). In ambele versiuni apare "robul credincios si *intelept*", deci nu prevazator.
Scuze ptr. offtopic, dar o astfel de diferenta se observa si la 1 Petru 4:12-13 intre Biblia Ortodoxa si traducerea Cornilescu, traducerile in maghiara fiind mult mai aproape de versiunea Cornilescu.
Numai bine!

Dum Iul 16, 2006 9:43 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
calea totusi este o pilda. O pilda poate sa fie si o comparatie. Nu inseamna ca pilda este o profetie...

Dum Iul 16, 2006 12:28 pm
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Calea ,in primul rind Isus expune aceasta pilda ucenicilor!Si doreste sa i faca sa inteleaga caci El este Robul credincios si intelept despre care se profeteste in Isaia 42 cu 1 ,isaia 53cu 11 si multe altele care sint expuse in scripturi!
Cit despre acest Rob credincios si intelept se spune caci este pus de catre <<Stapin>> peste ceata slugilor sale ca sa le dea hrana la vremea hotarita!
Calea sa intelegi mai bine aceste lucruri incearca sa analizezi ce este scris in evanghelia lui Ioan unde Isus ce spune?

Ioan 6 cu 37 la 40,Ioan 7cu 28la 29 ce explica?
Noi trebuie sa realizam caci Isus este fiul lui Dumnezeu si apare ca un <<Rob>> dupa cum il explica profetul Isaia si chiar Isus ce spune prin cuvintele din Ioan 14 cu 6?
Iar slugile acestui <<Rob> cine sint?Stiti ce spune Isus?Cititi ioan 15 cu 1la 10 si meditati!
Iar ap.Pavel prin cuvintele din 1 corinteni ce ne face decunoscut?1 Corinteni 4 cu 1 la 2.
Deci facindu-l pe Isus stapin il eliminam pe Dumnezeu Tatal !Si Isus cu privire la Tatal Sau ce explica?Deci ce trebuie sa intelegem si cum sa privim lucrurile?

Lun Dec 18, 2006 9:08 am
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 17 mesaje ]