|
Pagina 1 din 1
|
[ 3 mesaje ] |
|
Să strângem comori în cer!
Autor |
Mesaj |
OryNider
Membru cu statut special
Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania
Anul naşterii: 31 Aug 1976
|
Ideea că lucrătorii trebuie să ceară bani pentru serviciul lor este greşită ei putând să accepte răsplată doar dacă nu au cele de trebuinţă dar să aibă în vedere cuvintele Domnului din Matei 6:20. În mintea lor trebuie să fie tot timpul că lucrează pe gratis şi să nu ceară nici odată răsplată, şi nici măcar să nu conceapă că poate vor primi ceva, căci dacă pretind răsplată pe Pământ şi-au luat deja răsplata (Matei 6:2-16) şi nu o vor mai primi în cer dar dacă cineva se gândeşte că au nevoie de pâine şi insistă să îi răsplătească şi primesc vor primi răsplată mai mare de la Cel a cărui lucrare o fac căci "Vrednic este lucrătorul de plata lui". (Deuteronom 25:4;1 Corinteni 9:9;1 Timotei 5:18; Matei 10:10; Numeri 18:29-32; Luca 10:7)
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
|
Vin Apr 11, 2008 3:26 am |
|
 |
calea
Membru Special
|

lucrătorul nu trebuie să pretindă plată............dar el merită plată conform Scritpturii..........:
Matei 10:10 nici traistă pentru drum, nici două haine, nici încălţăminte, nici toiag, căci vrednic este lucrătorul de hrana lui.Luca 10:7 Să rămâneţi în casa aceea şi să mâncaţi şi să beţi ce vi se va da; căci vrednic este lucrătorul de plata sa. Să nu umblaţi din casă în casă.
1 Timotei 5:18 Căci Scriptura zice: „Să nu legi gura boului când treieră bucate”; şi: „Vrednic este lucrătorul de plata lui.”
1 Timotei 5:17 Presbiterii (Sau: bătrâni) care cârmuiesc bine, să fie învredniciţi de îndoită cinste, mai ales cei ce se ostenesc cu propovăduirea şi cu învăţătura pe care o dau altora.
18 Căci Scriptura zice: „Să nu legi gura boului când treieră bucate”; şi: „Vrednic este lucrătorul de plata lui.”
Galateni 6:6 Cine primeşte învăţătura în Cuvânt, să facă parte din toate bunurile lui şi celui ce-l învaţă.
1 Corinteni 9:7 Cine merge la război pe cheltuiala sa? Cine sădeşte o vie şi nu mănâncă din rodul ei? Cine paşte o turmă şi nu mănâncă din laptele turmei?8 Lucrurile acestea le spun după felul oamenilor? Nu le spune şi Legea?
9 În adevăr, în legea lui Moise este scris: „Să nu legi gura boului care treieră grâul!” Pe boi îi are în vedere Dumnezeu aici?
10 Sau vorbeşte El înadins pentru noi? Da, pentru noi a fost scris astfel; căci cine ară, trebuie să are cu nădejde şi cine treieră grâul, trebuie să-l treiere cu nădejdea că va avea parte de el.
11 Dacă am semănat printre voi bunurile duhovniceşti, mare lucru este dacă vom secera bunurile voastre vremelnice?
12 Dacă se bucură alţii de acest drept asupra voastră, nu ni se cade cu mult mai mult nouă? Dar noi nu ne-am folosit de dreptul acesta; ci răbdăm totul, ca să nu punem vreo piedică Evangheliei lui Hristos.
13 Nu ştiţi că cei ce îndeplinesc slujbele sfinte, sunt hrăniţi din lucrurile de la Templu şi că cei ce slujesc altarului, au parte de la altar?14 Tot aşa, Domnul a rânduit ca cei ce propovăduiesc Evanghelia, să trăiască din Evanghelie.
În cazul în care bisericile nu susţin lucrători fie că sunt sărace, fie că sunt zgârcite, atunci ei fie vor fi sprijiniţi de Dumnezeu prin alţi oameni (Filipeni 4.15,16), fie vor munci laic........(2Tesaloniceni 3:8). Fie lucrătorul nu acceptă să fie ajutat (1Corinteni 9:15-18).
|
Vin Apr 11, 2008 6:18 pm |
|
 |
innoire
Membru Special
Anul naşterii: 11 Noi 1969
|
"În cazul în care bisericile nu susţin lucrători fie că sunt sărace, fie că sunt zgârcite, atunci ei fie vor fi sprijiniţi de Dumnezeu prin alţi oameni (Filipeni 4.15,16), fie vor munci laic........(2Tesaloniceni 3:8). Fie lucrătorul nu acceptă să fie ajutat (1Corinteni 9:15-18)."
Asa este.
_________________ Dumnezeu este iubire.
|
Dum Mai 26, 2013 1:20 pm |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 3 mesaje ] |
|