![]() |
Pagina 1 din 2 |
[ 62 mesaje ] | Du-te la pagina 1, 2 Următorul |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Argint ![]() Membru din: Vin Apr 14, 2006 7:00 am Mesaje: 114 ![]() |
De fapt ce este ea?Si din cine este formata?Cind sa format prima data?Si cine a primit numele de ;crestini?
_________________ <<Cinstiti>>1 petru 2cu 17 |
Vin Apr 14, 2006 7:17 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Crestini vine de la Cristos care inseamna UNS. Deci si crestinii sunt unsi
![]() |
Sâm Apr 15, 2006 12:01 am |
![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
toţi creştinii adevăraţi sunt unşi............aşa este............însă revenind la subiectul cu adunarea mă întreb:
care trebuie să fie gradul de colaborare între adunări...........cât trebuie să depindă unele de altele şi cât trebuie să se autoguverneze..........? |
Dum Apr 16, 2006 8:40 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Buna intrebare si mai ales care ar trebui sa fie regulamentul unei adunari. Ce trebuie sa includa un program...Trebuie sa aibe femeile batic ?
![]() ![]() ![]() |
Dum Apr 16, 2006 11:09 am |
![]() |
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Baticul nu are legătură cu adunarea ci cu rugăciunea deci dacă nu participă la rugăciuni nu trebuie să poarte nimik. La fel şi acasă. Că nu le este îngăduit să vorbească neîntrebate are legătură cu prezenţa bărbaţilor botezaţi în timpul programului adunării.
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Dum Apr 16, 2006 11:33 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Ok deci daca adunarea tine 2 ore o femeie nu are voie sa spuna nimic corect ? Nu credeti ca e cam plictisitor pentru ele sa stea 2 ore sa nu spuna nimic ?
|
Dum Apr 16, 2006 11:37 am |
![]() |
![]() |
|
Membru 32-bit ![]() Membru din: Vin Apr 14, 2006 6:31 am Mesaje: 30 Localitate: Bucuresti ![]() |
marinaru scrie: Ok deci daca adunarea tine 2 ore o femeie nu are voie sa spuna nimic corect ? Nu credeti ca e cam plictisitor pentru ele sa stea 2 ore sa nu spuna nimic ? Revenim iar la spusele lui Pavel:1 Tim 2:11-14 11. Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea. 12. Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai pe sus de bărbat, ci să stea în tăcere. 13. Căci întâi a fost întocmit Adam, şi apoi Eva. 14. Şi nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii. Daca asa-i porunca asa trebuie sa faca A dat odata invatatura si toata lumea a cazut in pacat ,cred ca asta vrea sa spuna Pavel. |
Dum Apr 16, 2006 11:55 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
A fost o dată o Eva care la învăţat pe bărbat şi am ajuns cu toţii în păcat................
Femeia însă poate să se roage în adunare, să cânte...........dar nu poate să înveţe pentru simplu motiv că acest rol este rezervat bărbatului........... Asta e Marinarule............ ![]() |
Dum Apr 16, 2006 12:07 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Lucian inteleg asadar cu privire la rugaciune cum trebuie sa facem ?
Cum spune Isus ? Matei 6:5 Când vă rugaţi, să nu fiţi ca făţarnicii, cărora le place să se roage stând în picioare în sinagogi şi la colţurile uliţelor, ca să fie văzuţi de oameni. Adevărat vă spun, că şi-au luat răsplata. 6 Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti. Sau cum spune Pavel ? 1 Timotei 2:8 Vreau, deci, ca bărbaţii să se roage în orice loc şi să ridice spre cer mâini curate, fără mânie şi fără îndoieli. |
Dum Apr 16, 2006 12:19 pm |
![]() |
![]() |
|
Să înţelegem că nu ne putem ruga în public ca adunare?
|
Dum Apr 16, 2006 6:14 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru 32-bit ![]() Membru din: Vin Apr 14, 2006 6:31 am Mesaje: 30 Localitate: Bucuresti ![]() |
marinaru scrie: Lucian inteleg asadar cu privire la rugaciune cum trebuie sa facem ? Cum spune Isus ? Matei 6:5 Când vă rugaţi, să nu fiţi ca făţarnicii, cărora le place să se roage stând în picioare în sinagogi şi la colţurile uliţelor, ca să fie văzuţi de oameni. Adevărat vă spun, că şi-au luat răsplata. 6 Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti. Sau cum spune Pavel ? 1 Timotei 2:8 Vreau, deci, ca bărbaţii să se roage în orice loc şi să ridice spre cer mâini curate, fără mânie şi fără îndoieli. Marian in primul rand aceste doua exemple pe care mi le-ai dat tu nu este ceva plauzibil,nu este vorba de unul si acelas lucru ,fiecare se refera la un lucru diferit,au inteles diferit. Matei face aluzie la fariseii care nu se rugau sincer,care se rugau fatarnic de ochii lumii [vezi Mat.23:5a "Toate faptele lor le fac pentru ca sa fie vazuti de oameni"] acesta era scopul rugaciunii lor,chiar partea a doua din vers.6 care mi l-ai dat tu spune asta [şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti] un alt exemplu il poti lua din Luca 18 "Pilda vamesului si a fariseului" Definitia fariseului -lipsa de profunzime,de flexibilitate,de deschidere la nou,ignoranta,dogmatism ,fanatism,ghidare dupa aparente superficiale,gandire ingusta,prejudecati,iluzii. Iar Pavel cind a dat aceasta invatatura din 1 Tim.2:8 nu a avut in vedere pe farisei ci barbatii sinceri din biserica. Sa sti un lucru scuza in biblie ne putem gasi aproape pentru orice chiar pentru curvie ,betie ,fumat .s.m.d Pentru orice lucru de care nu esti sigur ,asa cum a spus si Alin cere ajutorul Domnului pe genuchi si sunt sigur ca nu te va lasa nelamurit |
Dum Apr 16, 2006 6:20 pm |
|
![]() |
|
Lucian scuza-ma dar asta a spus Isus si a facut o comparatie cu fariseii pentru ca noi nu trebuie sa facem ca ei. Pavel a spus cam altceva...
|
Dum Apr 16, 2006 7:36 pm |
![]() |
![]() |
|
Nu confunda rugăciunea particulară cu rugăciunea publică sau în adunare.........citeste Fapte 4:24; sau 20:36.............
|
Dum Apr 16, 2006 9:58 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
calea eu nu confund nimic am spus doar ce a spus Isus.
|
Dum Apr 16, 2006 10:24 pm |
![]() |
![]() |
|
marinaru scrie: Lucian scuza-ma dar asta a spus Isus si a facut o comparatie cu fariseii pentru ca noi nu trebuie sa facem ca ei. Pavel a spus cam altceva... Pai asta am incercat si eu sa -ti explic dar acum am inteles la ce te referi.....tu nu esti de acord cu rugaciunea in comun in adunare....si pentru asta rog participantii sa vina si ei cu argumente pro sau contra sa vedem cum stau lucrurile cu rugaciunea in comun in adunare cu care tu nu esti de acord Exemplele si comparatile pe care pe care mi le-ai dat tu nu au nimic in comun unul cu altul .Tu vrei sa arati ca Isus ne invata sa nu rugam de unul singur Exact asa cum a spus si calea nu confunda rugaciunea din adunare cu cea de acasa particulara. |
Lun Apr 17, 2006 6:13 am |
|
![]() |
|
Ce arată Noul Testament despre rugăciunea ca adunare:
Scurt Istoric: în general evreii se rugau în comun, sau câteodată conducătorul reprezenta adunarea sau regele poporul: (vezi 1Împăraţi 8:22-54; 1Cronici 29:20; Neemia 5:13; 9:3-5; Ezra 3:10-13; Luca 18:10-14; Fapte 3:1). Cum se rugau cei din adunarea creştină: Faptele Apostolilor 1:24 Apoi au făcut (împreună) următoarea rugăciune: „Doamne, Tu, care cunoşti inimile tuturor oamenilor, arată-ne pe care din aceşti doi l-ai ales, Faptele Apostolilor 4:24 Când au auzit ei aceste lucruri, şi-au ridicat glasul toţi împreună către Dumnezeu şi au zis: „Stăpâne, Doamne, care ai făcut cerul, pământul, marea şi tot ce este în ele! Faptele Apostolilor 20:36 După ce a vorbit astfel, a îngenuncheat şi s-a rugat împreună cu ei toţi. Faptele Apostolilor 21:5 Dar când s-au împlinit zilele, am plecat şi ne-am văzut de drum; şi ne-au petrecut toţi, cu nevestele şi copiii, până afară din cetate. Am îngenuncheat pe mal şi ne-am rugat. Rugăciunea şi închinarea în cer este tot în comun: Apocalipsa 5:8 Când a luat cartea, cele patru făpturi vii şi cei douăzeci şi patru de bătrâni s-au aruncat la pământ înaintea Mielului, având fiecare câte o alăută şi potire din aur, pline cu tămâie, care sunt rugăciunile sfinţilor. 9 Şi cântau o cântare nouă şi ziceau: „Vrednic eşti tu să iei cartea şi să-i rupi peceţile: căci ai fost junghiat şi ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminţie, de orice limbă, din orice norod şi de orice neam. 10 Ai făcut din ei o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeul nostru şi ei vor împărăţi pe pământ!” 11 M-am uitat şi împrejurul scaunului de domnie, în jurul făpturilor vii şi în jurul bătrânilor am auzit glasul multor îngeri. Numărul lor era de zece mii de ori zece mii şi mii de mii. 12 Ei ziceau cu glas tare: „Vrednic este Mielul, care a fost junghiat, să primească puterea, bogăţia, înţelepciunea, tăria, cinstea, slava şi lauda!” 13 Şi pe toate făpturile, care sunt în cer, pe pământ, sub pământ, pe mare şi tot ce se află în aceste locuri, le-am auzit zicând: „A Celui ce şade pe scaunul de domnie şi a Mielului să fie lauda, cinstea, slava şi stăpânirea în vecii vecilor!” 14 Şi cele patru făpturi vii ziceau: „Amin!” Şi cei douăzeci şi patru de bătrâni s-au aruncat la pământ şi s-au închinat Celui ce este viu în vecii vecilor! Apocalipsa 7:9 După aceea m-am uitat şi iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâni; 10 şi strigau cu glas tare şi ziceau: „Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care şade pe scaunul de domnie şi a Mielului!” Apocalipsa 19:6 Şi am auzit, ca un glas de gloată multă, ca vuietul unor ape multe, ca bubuitul unor tunete puternice, care zicea: „Aliluia! Domnul, Dumnezeul nostru Cel Atotputernic, a început să împărăţească. Nu totdeuna ceea ce ni se pare logic.........este şi Biblic...........însă trbuie să ne umilim şi să reunuţăm la logica noastră.......în schimbul raţiunii divine exprimate în Biblie............ |
Lun Apr 17, 2006 9:21 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
În exemplele care le-ai dat rugăciunea e întradevăr în comun dar se spune exact ce cuvinte au folosit şi deci e diferit de cea ce se face azi când fiecare zice alceva. E ca şi cum noi ne-am ruga în comun Tatăl Nostru, cea ce e foarte corect, dar nu e corect să strige fiecare alceva cum se practică azi şi e la fel ca şi cum ar vorbii toţi în limbi cea ce condamnă Pavel.
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Lun Apr 17, 2006 9:35 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Nu neaparat în toate cazurile.............da uneori sau rugat cu aceleaşi cuvinte dar nu totdeauna:
Faptele Apostolilor 20:36 După ce a vorbit astfel, a îngenuncheat şi s-a rugat împreună cu ei toţi. Faptele Apostolilor 21:5 Dar când s-au împlinit zilele, am plecat şi ne-am văzut de drum; şi ne-au petrecut toţi, cu nevestele şi copiii, până afară din cetate. Am îngenuncheat pe mal şi ne-am rugat. În aceste texte nu se precizează ca sau rugat aceleaşi cuvinte |
Lun Apr 17, 2006 9:52 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
De unde ai scos teoria:
dar nu e corect să strige fiecare alceva cum se practică azi şi e la fel ca şi cum ar vorbii toţi în limbi cea ce condamnă Pavel. ??????????????? |
Lun Apr 17, 2006 9:53 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Ei se rugau asa pentru ca asa erau obisnuiti din generatie in generatie pentru asta a spus Isus sa faca altfel. Era tot un obicei. Isus a vb. la plural a spus "cand va rugati" sa nu va rugati pe STRAZI sau in SINAGOGI ca sa fie vazuti de oameni ci sa o face-ti in CAMERA VOASTRA. Pavel a spus cu totul altceva. Nu cred ca e loc prea mult de interpretare ca e tot clar.
calea evenimentele de la Apocalips sunt majore iar cei care se arunca la pamant au pe cel caruia i se inchina in fata este o mare diferenta...Fapte 20 si 21 nu spune ca ei sau rugat cu voce TARE spune ca sau rugat cu aceleasi cuvinte. Eu cred ca ei au spus Tatal Nostru asa cum i-a invatat Isus. |
Lun Apr 17, 2006 10:21 am |
![]() |
![]() |
|
deci tu Marinarule propui ca noi să nu mai facem rugăciuni în adunare?
|
Lun Apr 17, 2006 1:03 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
calea sincer nu stiu ce sa spun dar asta a spus Isus...Sunt si dovezi ca ei se rugau in grup sa spun dar Isus nu s-a rugat asa niciodata. Poate ei asa erau invatati gandeste-te ca toti "mai marii" de pe vremea aceea asa faceau.
|
Lun Apr 17, 2006 1:20 pm |
![]() |
![]() |
|
Rugaciunea nu trebuie sa fie un obicei religios.Normal ea ce reprezinta si prin ea ce se comunica?Deci dupa cum in viata zilnica cind gresim ajungem sa ne cerem iertare fata de persoana gresita cu atit mai mult fata de DUMNEZEU SI FIUL SAU ISUS HRISTOS!ADUNARILE DE FAPT CU CE SCOP SE FAC?Si cine se implica in cordonarea lor ,ce persoane trebuie sa fie si cum trebuie sa fie in viata zilnica?Si de fapt Isus in ce masura sa implicat in formarea lor?A dorit de fapt Isus sa formeze astfel de adunari cum se formeaza azi?Sau care a fost mesajul si activitatea lui?Dar ucenicii lui?
Lun Apr 17, 2006 5:13 pm |
|
![]() |
|
Draga Marinaru
Ceea ce învaţă Isus în matei 6 nu se contrazice cu rugăciunea în adunare şi ce au făcut primii creştinii sub conducerea apostolilor............ sau să înţeleg că tu înţelegi şi interpretezi mai bine cuvintele Domnului decât apostolii care le-au auzit persoanal, despre care Dumnezeu a dat mărturie, cei prin care Dumnezeu a lucrat cu putere, au fost inspiraţi să scrie cărţi la Biblie,...............etc. Dacă tu crezi asta, fie ei au greşit şi atunci a trbuie să te considerăm pe tine nu APOSTOL, ci SUPER APSOTOL !!!!!!!!!???????? Superior Lor şi cărţilor Noului Testament..........însemnă că tu ai o inspiraţie mai bună....... ![]() |
Lun Apr 17, 2006 5:18 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
calea noi nu am fost prezenti ca sa stim exact ce sa intamplat. Vezi si tu si in ziua de azi biblia se interpreteaza in sute de feluri si multe sunt extrem de gresite... Poate ca atunci cand ei se rugau toti era un eveniment foarte important...pentru ca ce spune Isus este destul de clar. Tu crezi ca se refera la altceva ? Mai mult de atata Isus s-a rugat mereu SINGUR. Sau ma insel ?
|
Lun Apr 17, 2006 7:32 pm |
![]() |
![]() |
|
Isus ia îndemnat pe discipoli în grădina Gheţimanii să se roage, El a spus:
Matei 26:41...."un ceas nu aţi putut să vegheaţi împreună cu mine?Vegheaţi şi rugaţi-vă..." Iar Isus sa rugat în public, sa rugat de faţă cu ucenicii..........după teoria ta El a încalcat Matei 6.......... Luca 10:21 În ceasul acela, Isus s-a bucurat în Duhul Sfânt şi a zis: „Tată, Doamne al cerului şi al pământului; Te laud pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei înţelepţi şi pricepuţi şi le-ai descoperit pruncilor. Da, Tată, fiindcă aşa ai găsit cu cale Tu.” Matei 11:24 De aceea, vă spun, că în ziua judecăţii, va fi mai uşor pentru ţinutul Sodomei decât pentru tine.” 25 În vremea aceea, Isus a luat cuvântul şi a zis: „Te laud, Tată, Doamne al cerului şi al pământului, pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei înţelepţi şi pricepuţi şi le-ai descoperit pruncilor. 26 Da, Tată, Te laud, pentru că aşa ai găsit Tu cu cale!” 27 Toate lucrurile Mi-au fost date în mâini de Tatăl Meu; şi nimeni nu cunoaşte deplin pe Fiul, în afară de Tatăl; tot astfel nimeni nu cunoaşte deplin pe Tatăl, în afară de Fiul şi acela căruia vrea Fiul să i-L descopere. Ioan 16:33 V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” Ioan 17:1 După ce a vorbit astfel, Isus a ridicat ochii spre cer şi a zis: „Tată, a sosit ceasul! Proslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul Tău să Te proslăvească pe Tine, 2 după cum I-ai dat putere peste orice făptură, ca să dea viaţa veşnică tuturor acelora pe care I i-ai dat Tu. |
Lun Apr 17, 2006 7:41 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
calea Isus mai mult vb cu Dumnezeu decat se ruga
![]() Din ce scrie la Matei 26 reiese ca Isus s-a departat si sa rugat singur. Matei 26:39 Apoi a mers puţin mai înainte, a căzut cu faţa la pământ şi s-a rugat, zicând: „Tată, dacă este cu putinţă, depărtează de la Mine paharul acesta! Totuşi nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu.” Matei 26:42 S-a depărtat a doua oară şi s-a rugat, zicând: „Tată, dacă nu se poate să se îndepărteze de Mine paharul acesta, fără să-l beau, facă-se voia Ta!” Matei 26:44 I-a lăsat din nou, s-a depărtat şi s-a rugat a treia oară, zicând aceleaşi cuvinte. La Matei 11:25 Isus a luat cuvantul...adica tu crezi ca asta inseamna ca s-a rugat sau a spus ceva cu voce tare ca ceilalti sa auda.... |
Lun Apr 17, 2006 7:51 pm |
![]() |
![]() |
|
păi ce este rugăciunea ? Nu este comunicare cu Dumnezeu?...........sau rugăciunea nu însemnă să vorbeşti cu Dumnezeu.............înseamnă să faci tumbe în cameră................
![]() |
Lun Apr 17, 2006 7:58 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
calea acum inseamna ca orice lauda la adresa lui Dumnezeu este o rugaciune ?
![]() |
Lun Apr 17, 2006 8:06 pm |
![]() |
![]() |
|
DA....................
|
Lun Apr 17, 2006 8:12 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
In privinta rugaciunii noi fiinca stim caci e o comunicare directa cu Dumnezeu si Isus hristos ,trebuie sa fim foarte atenti si sa ne cercetam ca sa nu fim ca fatarnicii ,carora le place sa se roage stind in picioare in sinagogi si la colturile ulitilor,pentruca sa fie vazuti de oameni.Adevarat va spun ca si au luat rasplata!
Ma intreb ;De ce oare Isus spune aceste lucruri?Pentru ca ureste rugaciune?Sau pentru ce?De ce rugaciunile multora azi nu sint ascultate?De ce azi citeva ore oamenii pling si striga si pe urma uita ce au cerut?Uita sa traiasca conform sfinteniei cerute in rugaciuni? Omul cind cere ceva ;Cere de ce are nevoie si stie ce este si contine acel lucru cerut!dar pe urma vedem ca il respinge prin propriile sle fapte zilnice!Si atunci ce se intimpla?Nu e fatarnicie tocmai cum Isus a explicat si pentru acest lucru lumea zace in cel rau si este egoista?Isus a simtit cu TATAL SI CU UCENICII ,DAR NOI CU CINE SIMTIM?Cu cel ce ii facem zilnic voia!si el ne raspunde rugaciunii! _________________ <<Cinstiti>>1 petru 2cu 17 |
Mar Apr 25, 2006 6:57 pm |
|
![]() |
|
Membru Argint ![]() ![]() Membru din: Joi Apr 27, 2006 11:31 pm Mesaje: 194 Localitate: Europa centrala ![]() |
calea scrie: care trebuie să fie gradul de colaborare între adunări...........cât trebuie să depindă unele de altele şi cât trebuie să se autoguverneze..........? În epistolele pastorale afläm cä Bisericile locale aveau trei feluri de slujitori: episcop, preot ("presbyteros"), diacon. Din Romani vedem si o diaconitzä. «Ubi Petrus, ibi ecclesia.» (Sf Ciprian de Cartagena). Unde se aflä Petru, adicä episcopul läsat de apostoli, acolo se aflä Biserica. Acelasi criteriu si în scrisorile sf Ignatiu de Antiohia (sec II), pe cari le scrisese mergând spre martiriu. Biserica nu e o ceatä de mântuiti räzleti, cari se adunä si pun pe picioare o Bisericä localä (cât cä prin suburbii se mai vede si asta; iar Jesus Freaks e un exemplu concret). Totul se transmite, din vremurile apostolice, pânä astäzi. "Autocefalie" si "autoguvernare" sunt principii eretice. Unul e capul: Christos. O bisericä ce se autoguverneazä, sau care-si e cap ea însäsi, e o bisericä divortatä de Christos. |
Vin Apr 28, 2006 4:17 am |
![]() |
![]() |
|
Autoguvernarea nu însemnă despărţirea de Cristos, Cristos e capul oricărei adunări locale..........problema nu e la raportul faţă de Cristos ci la raportul faţă de celelalte adunări locale.........
Waelsch a spus: În epistolele pastorale afläm cä Bisericile locale aveau trei feluri de slujitori: episcop, preot ("presbyteros"), diacon. În Biblie nu găsec decât două feluri de slujitori: Filipeni 1:1 Pavel şi Timotei, robi ai lui Isus Hristos, către toţi sfinţii în Hristos Isus, care sunt în Filipi, împreună cu episcopii (Sau: supraveghetori) şi diaconii: Preoţi snt toţi credincioşii (1Petru 2:9)...........numai că la voi nu mai există preoţia universală a credincioşilor..........şi vă făliţi cu minciuna de succesiune apostolică..........uitaţi că Dumnezeu din pietrele acestea poate să ridice episcopi si diakoni..........aprobaţi de el.......... Duhul este cel care dă viaţă carnea nu foloseşte la nimic............. |
Vin Apr 28, 2006 7:56 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() ![]() Membru din: Joi Apr 27, 2006 11:31 pm Mesaje: 194 Localitate: Europa centrala ![]() |
calea scrie: Autoguvernarea nu însemnă despărţirea de Cristos, Cristos e capul oricărei adunări locale..........problema nu e la raportul faţă de Cristos ci la raportul faţă de celelalte adunări locale......... Waelsch a spus: În epistolele pastorale afläm cä Bisericile locale aveau trei feluri de slujitori: episcop, preot ("presbyteros"), diacon. În Biblie nu găsec decât două feluri de slujitori: Filipeni 1:1 Pavel şi Timotei, robi ai lui Isus Hristos, către toţi sfinţii în Hristos Isus, care sunt în Filipi, împreună cu episcopii (Sau: supraveghetori) şi diaconii: Preoţi snt toţi credincioşii (1Petru 2:9)...........numai că la voi nu mai există preoţia universală a credincioşilor..........şi vă făliţi cu minciuna de succesiune apostolică..........uitaţi că Dumnezeu din pietrele acestea poate să ridice episcopi si diakoni..........aprobaţi de el.......... Duhul este cel care dă viaţă carnea nu foloseşte la nimic............. |
Sâm Apr 29, 2006 11:55 am |
![]() |
![]() |
|
calea scrie: Nu neaparat în toate cazurile.............da uneori sau rugat cu aceleaşi cuvinte dar nu totdeauna: Faptele Apostolilor 20:36 După ce a vorbit astfel, a îngenuncheat şi s-a rugat împreună cu ei toţi. Faptele Apostolilor 21:5 Dar când s-au împlinit zilele, am plecat şi ne-am văzut de drum; şi ne-au petrecut toţi, cu nevestele şi copiii, până afară din cetate. Am îngenuncheat pe mal şi ne-am rugat. În aceste texte nu se precizează ca sau rugat aceleaşi cuvinte Dar nu se precizează nici că sar fi rugat diferit. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Sâm Apr 29, 2006 12:01 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Dragii mei ,Adunarea Crestina este formata din oameni SFINTI si daca acesti oameni sfinti nu sint fatarnici ca cei de pe timpul lui Isus care l -au restignit si renegat ,atunci vedem caci rugaciunile si cererile lor sint ascultate fiinca Isus ce spune in ioan 14 cu 12 la 14?deci noi credem caci Isus nu, spune adevarul?Sau caci oamenii nu primesc raspuns la rugaciunile lor datorita faptului ca sint fatarnici si ipocriti?
Dum Mai 14, 2006 8:17 am |
|
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 12:51 am Mesaje: 154 ![]() |
Mie mi se pare ciudat ca femeia este privita un fel de bun second-hand,eu daca sint femeie,sint ce,o masina de spalat si atit?
Sau sint inferioara? De ce? Sau ar trebui sa reformulez:eu,dac-as fi barbat as fi superioara mie insami? Cam aiurea,ma gindesc ,cei care au fete le-nvata ca sint inferioare?Pai le-au ratat startul in viata din start. Toata lumea o da cu pacatul adamic.Eu citesc in biblie si ma minunez: Adam si Eva au mincat un fruct din copacul cunoasterii,cunoscind astfel binele si raul.Elohim a zis sa-i izgonim ,caci au devenit asemenea noua si nu cumva sa manince si din copacul vietii,sa devina si vesnici.I-au imbracat in haine de piele(caci nici intrupati,nu erau) si valea. In schimb,Elohim zic catre Adam,iata din cauza ta pamintul este acum blestemat . Sa revin,sarpele i-a dat lui Eva fructul si ea lui Adam.Cred ca atunci s-a inventat cratita,o fi zis Adam,ba Evo,uite ce patiram daca nu gatisi nimic azi. Eu vad situatia cam asa:de ce Adam a mincat fructul,el n-a vazut ce maninca? Daca atunci cineva a pacatuit ,Isus cind a ridicat pacatele lumii de ce n-a mentionat : cu exceptia pacatelor femeilor? Si pina la urma ce e simbolic si ce e real in povestea asta? _________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? " |
Mar Mai 30, 2006 2:54 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie ![]() |
conform modului de viaţă creştin, soţii sunt obligaţi să-şi iubească soţiile ca pe propriile lor trupuri, şi ca pe un "vas mai slab" , deci, într-o societate care respectă acest principiu, nu cred că femeile s-ar simţi inferioare, dimpotrivă.
Ele oricum sunt inferioare la anumite aspecte, cum ar fi forţa fizică, deoarece aşa au fost concepute...dar la alte capitole sunt egale bărbaţilor. |
Mar Mai 30, 2006 8:34 am |
|
![]() |
|
Membru 64-bit ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 8:31 am Mesaje: 329 Localitate: Bucuresti ![]() |
sofia scrie: Mie mi se pare ciudat ca femeia este privita un fel de bun second-hand,eu daca sint femeie,sint ce,o masina de spalat si atit? Sau sint inferioara? De ce? sofia scrie: Eu vad situatia cam asa:de ce Adam a mincat fructul,el n-a vazut ce maninca? Si pina la urma ce e simbolic si ce e real in povestea asta? limita omului a fost aleasa ca fiind ajungerea la pomul cunoasterii (era evident si ca omul este limitat si in ceea ce priveste cunoasterea) - asa si-au explicat ei (primele 12 capitole din Geneza sunt proto-istorie) _________________ catolica |
Mar Mai 30, 2006 9:41 am |
|
![]() |
|
Femeia a fost ca un sclav de-a lungul timpului. Pe vremea aceea femeia nici macar nu intra la templu ci statea afara. La crestini ele erau acceptate in biserica...ceea ce era un pas foarte mare in cultura lor. Eu cred ca traim in alte vremuri si ar trebui sa acordam femeilor un merit mai mare ca in trecut...
|
Mar Mai 30, 2006 10:42 am |
![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie ![]() |
femeile nu aveau voie în temple pt că le venea menstruaţia şi murdăreau covoarele
![]() |
Mar Mai 30, 2006 1:09 pm |
|
![]() |
|
Membru 64-bit ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 8:31 am Mesaje: 329 Localitate: Bucuresti ![]() |
radu scrie: femeile nu aveau voie în temple pt că le venea menstruaţia şi murdăreau covoarele ![]() tot datorita sangelui, care ocupa un loc central in cultul de la Templu _________________ catolica |
Mie Mai 31, 2006 8:57 am |
|
![]() |
|
e o chestie retrogradă, pentru că demult s-au inventat vata şi tampoanele
![]() Ultima oară modificat de radu pe Mie Mai 31, 2006 10:36 am, modificat 1 dată în total. |
Mie Mai 31, 2006 9:39 am |
|
![]() |
|
Da si eu cred ca tine de perioada respectiva...mai ales in faptul ca crestinii deja au facut un pas foarte mare...daca cineva le spunea ca femeile sunt aproape egale cu barbatii se poticneau foarte multi...nu erau pregatiti pentru asta...
|
Mie Mai 31, 2006 10:10 am |
![]() |
![]() |
|
1 Corinteni 14:34 Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice şi Legea.
Pavel spune ca femeile să tacă în adunări, nu să nu participe... ![]() |
Mie Mai 31, 2006 10:43 am |
|
![]() |
|
radu asa scrie...dar gandeste-te ca femeile nici nu intrau in templu pana la crestini si nici nu participau la adunari...deci ei au facut un pas mare in acest sens...
|
Mie Mai 31, 2006 11:01 am |
![]() |
![]() |
|
da, numai că bisericile tradiţionale într-o anumită perioadă, cred din Evul Mediu, au revenit la acele obiceiuri şi nu dădeau voie femeilor în incintele bisericilor.
|
Mie Mai 31, 2006 11:08 am |
|
![]() |
|
radu femeile au fost privite ca sclave de multe popoare...Ei cred ca au facut primul pas spre "emanciparea femeii"
![]() |
Mie Mai 31, 2006 4:10 pm |
![]() |
![]() |
|
marinaru scrie: gandeste-te ca femeile nici nu intrau in templu pana la crestini si nici nu participau la adunari...deci ei au facut un pas mare in acest sens... este adevarat ca femeile nu prea intrau in Templu, dar la sinagoga... comunitatile de evrei din vremea lui Isus erau deja grupate pe langa sinagogi (vezi ruinele de la Beth Shearim, Monteverde, Villa Torlonia...), unde "asezarea" era in felul urmator: in centru spate rabinul apoi, in semicerc, barbatii, pe urma femeile cu copii si pe urma tematorii de Dumnezeu - acest model l-au continuat crestinii in adunarile lor _________________ catolica |
Joi Iun 01, 2006 12:42 pm |
|
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 12:51 am Mesaje: 154 ![]() |
sters
_________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? " Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 1:48 am, modificat 1 dată în total. |
Joi Iun 01, 2006 12:57 pm |
|
![]() |
|
![]() |
Pagina 1 din 2 |
[ 62 mesaje ] | Du-te la pagina 1, 2 Următorul |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |