![]() |
Pagina 2 din 2 |
[ 62 mesaje ] | Du-te la pagina Anterior 1, 2 |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Special ![]() Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie ![]() |
nu trebuie să ne mirăm de nimic: 1 Ioan 5:19 Ştim că suntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău.
|
Joi Iun 01, 2006 1:11 pm |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Galateni 3:28 Nu mai este nici Iudeu, nici Grec; nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus.
|
Joi Iun 01, 2006 1:13 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
Este adevărat că toţi suntem una în Hristos...............însă traducerea corectă este UNUL...............
![]() Însă faptul că suntem UNUL în Hristos nu însemnă că adevărurile exprimate cu privire la ordinea divină, nu mai sunt valabile.......mă refer la faptul că bărbatul este capul femeii....... |
Sâm Iul 01, 2006 11:03 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Sâm Apr 15, 2006 1:51 pm Mesaje: 170 ![]() |
calea scrie: Este adevărat că toţi suntem una în Hristos...............însă traducerea corectă este UNUL... Te referi doar la textul de mai sus ?! Caci sunt texte in Evanghelia dupa Ioan in care mai apare cuvantul " UNA " Ioan 10:30 Eu şi Tatăl una sîntem.` ` Ioan 17:11 Eu nu mai sînt în lume, dar ei sînt în lume, şi Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe cari Mi i-ai dat, pentruca ei să fie una, cum sîntem şi noi. Ioan 17:21 Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine, şi Eu în Tine; ca, şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M'ai trimes. Ioan 17:22 Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat-o Tu, pentruca ei să fie una, cum şi noi sîntem una, - Ioan 17:23 Eu în ei, şi Tu în Mine; -pentruca ei să fie în chip desăvîrşit una, ca să cunoască lumea că Tu M'ai trimes, şi că i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine. Eu cred ca oricum s-ar traduce ( UNA sau UNUL ) sensul este acelasi . |
Dum Iul 02, 2006 1:59 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
mă refeream strict la textul din Galateni 3:28
|
Dum Iul 02, 2006 9:44 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
marinaru scrie: Galateni 3:28 Nu mai este nici Iudeu, nici Grec; nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus. Eu im inteles din acest verset ca Domnul lucreaza cu toti la fel fie Iudeu, fie Grec, fie barbat, fie femeie. In Vechiul Testament, femeia era desconsiderata. Nici macar nu era numarata cand se facea recensamantul sau numaratoarea poporului. In Noul Testament femeia are acelasi statut ca si barbatul in ce priveste lucrarea de slujire. Adica Duhul Sfant este si peste femeie si imparte implicit daruri si femeilor. Asa ca putem vorbi si de femei care proorocesc, au vedenii, vise; femei prin care Domnul scoate Duhuri necurate etc. In Vechiul Testament nu auzeai de proorocite ca in Noul Testament Luca 2:36,Fapte 21:9 Acest lucru a fost vestit inca din vechime prin profetul Ioel. Ioel 2:28 |
Vin Iul 14, 2006 2:39 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie ![]() |
au fost şi în VT proorocite de ex.:
Exodul 15:20 Maria, prorociţa, sora lui Aaron, a luat în mână un timpan şi toate femeile au venit după ea cu timpane şi jucând. Judecători 4:4 Pe vremea aceea judecător în Israel era Debora, prorociţa, nevasta lui Lapidot. 2 Împăraţi 22:14 Preotul Hilchia, Ahicam, Acbor, Şafan şi Asaia, s-au dus la prorociţa Hulda, nevasta lui Şalum, fiul lui Ticva, fiul lui Harhas, păzitorul veşmintelor. Ea locuia la Ierusalim, în cealaltă mahala a cetăţii. După ce i-au vorbit |
Vin Iul 14, 2006 8:35 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
primii crestini au facut progrese remarcabile in emanciparea femeii
![]() ![]() ![]() |
Vin Iul 14, 2006 10:55 am |
![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 12:51 am Mesaje: 154 ![]() |
sters
Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 1:48 am, modificat 1 dată în total. |
Sâm Iul 15, 2006 11:20 am |
|
![]() |
|
sofia normal ca si femeia are cap
![]() Efeseni 5:23 căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este capul Bisericii, El, mântuitorul trupului. |
Sâm Iul 15, 2006 10:23 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 12:51 am Mesaje: 154 ![]() |
sters
|
Lun Iul 17, 2006 12:09 am |
|
![]() |
|
Trebuie cautata biserica adevarata.