Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Sateliţii militari
Autor Mesaj
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976
Răspuns cu citat
Cu ocazia atacurilor de la 11 Septembrie şi instaurarea stării de război SUA a fost acuzată că a profitat de ocazie ca să lanseze sateliţi militari cu combustibil nuclear pe orbită. Informaţia nu a fost nici confirmată dar nici infirmată de oficialităţi.

În 25 Februarie NASA a încercat să distrugă un satelit spion conform sursei dar despre care se pare că NASA ştia destul de multe:

Pentagonul a anuntat, luni, ca "are foarte mare incredere" ca racheta, pe care a lansat-o pentru distrugerea rezervorului de combustibil a satelitului sau aflat in deriva, si-a atins tinta, relateaza Associated Press.

Potrivit unor anunturi anterioare, analizele realizate asupra resturilor din satelit aratau ca racheta ar fi distrus rezervorul de combustibil, "reducand, daca nu eliminand, riscul ca substante chimice periculoase sa afecteze oamenii".

Rezervorul continea o cantitate mare dintr-o substanta despre care oficiali guvernamentali americani cred ca ar fi reprezentat un risc pentru oameni, daca satelitul s-ar fi prabusit necontrolat pe Pamant.

Un centru de operatiuni de la Baza Vandenberg a Fortelor Aeriene din California urmareste aproximativ 3.000 de resturi din satelit, toate mai mici decat o minge de fotbal.

Sursa: http://www.ziare.com/Pentagonul_nu_stie ... 50876.html

Statele occidentale fac referire la focoase nucleare atunci când este vorba de programul de lansare al sateliţilor iranieni:

Iranul a lansat duminica (17.08.2008) un satelit de comunicatii cu ajutorul unei rachete purtatoare Safir (ambasador), iar oficialii iranieni sustin ca lansarea s-a desfasurat fara incidente.

Satelitul Omid a fost lansat la centrul de lansare spatiala al Iranului si are misiunea de a colecta informatii despre atmosfera, potrivit purtatorului de cuvant guvernamental Gholamhossein Elham, citat de AFP.

"Presedintele Mahmoud Ahmadinejad a asistat la lansarea satelitului de comunicatii Omid (speranta), iar acest satelit a fost emis din ordinele si purtand mesajul presedintelui" Iranului, a indicat Gholamhossein Elham.

Dezvoltarea programului spatial iranian starneste ingrijorare in statele occidentale, avand in vedere ca aceeasi tehnologie folosita la lansarea satelitilor de comunicatii poate si utilizata si la lansarea de focoase nucleare.

Sursa: http://www.ziare.com/Iranul_a_lansat_un ... 88098.html

Rusiei nu îi convine de măsurile de apărate NATO în cazul uni atac Iranian:

Statele Unite si Rusia au adus razboiul declaratiilor intr-un punct in care acestea se intersecteaza cu retorica “Razboiului Rece”, mai ales dupa ce un general rus a avertizat Polonia ca ar putea fi tinta atacurilor nucleare ale Moscovei. Adjunctul sefului de Stat Major rus, generalul Anatoli Nogovitin, a avertizat Polonia ca “se expune 100%” unei lovituri din partea Rusiei dupa ce a acceptat sa gazduiasca componente ale sistemului anti-racheta american. Generalul rus nu s-a sfiit sa precizeze ca orice instalatie americana din Europa poate fi tinta unui atac nuclear rus, prin urmare chiar si bazele SUA din Romania si Bulgaria.

“Fortele rusesti vor tinti aliatii tarilor care au arme nucleare pentru a le distruge, ca o prima prioritate”, a declarat generalul Nogovitin. Presedintele rus Dimitri Medvedev a declarat, la resedinta sa de vara din Soci, ca este “un basm” afirmatia ca sistemele de interceptare a rachetelor pe care SUA le vor instala in Polonia sunt destinate apararii impotriva Iranului. Medvedev a spus ca sistemul antiracheta este instalat impotriva Rusiei. Polonia, care va primi 10 baterii antiaeriene in schimbul sprijinului acordat SUA, l-a invitat pe Medvedev sa viziteze locul in care va fi amplasat scutul antiracheta.

Sursa: [url]http://www.oradea.net/razboiul-devine-«fierbinte»-rusia-ameninta-si-romania-cu-«ciuperca»-nucleara-r6102.html[/url]

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Vin Oct 24, 2008 6:40 am
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Vin Oct 24, 2008 8:34 am
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Preşedintele Bush ar încercat să câştige încrederea guvernului din Israel, prin oferirea de support în prevenirea unui atac nucler din Iran.

Sursa: Link

Dacă şţie cineva declaraţii ale preşedintelui Iranului cum că ar vrea să facă atacuri nuclere asupra altor state în cazul în care ar avea posibilitatea şi nu ar avea ameninţări, să posteze linkuri cu articole pls.

Mersi.

Lun Dec 08, 2008 12:29 am
YIM WWW
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 3 mesaje ]