![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 27 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Bronz ![]() ![]() Membru din: Sâm Mai 20, 2006 6:56 pm Mesaje: 72 Localitate: Petrosani ![]() |
Care credeti ca sunt criteriile biblice care ar trebui sa le indeplineasca o Adunare de crestini, pentru a indeplini cerintele minime ale Cuvantului lui Dumnezeu in asa fel incat TOATA adunarea sa tinda sa ajunga la sfintenie ? De fapt care este temelia acestei adunari si pe ce trebuie sa se bazeze din toate punctele de vedere ?
Am observat ca la majoritatea cultelor din ziua de astazi se pune foarte mult accentul pe latura de CUNOASTERE a bibliei. Acest lucru l-am observat si pe toate forumurile care exista pe internet. Nu neg faptul ca Cuvantul trebuie cunoscut, insa eu cred ca aici este marele pericol al caderii din credinta si anume fuga dupa cunoastere. In acest fel se scoate din evidenta cealalta parte ( latura ) a scripturii faradecare cu siguranta nu se poate ajunge la mantuire. Aceasta "cealalta jumatate" care inseamna latura PRACTICA a bibliei prea putin o cunosc, iar chiar daca aceasta este cunoscuta in parte ea nu este pusa in practica in viata de zi cu zi a crestinului, trecindu-se foarte usor peste ea in autosugestionarea, autocomplacerea si amagirea caci partea de cunoastere este suficienta pentru a ajunge la mantuire. Insa sa nu uitam anumite aspecte ale bibliei care ne avertizeaza ca "...Cui i se da mult i se cere mult..." sau "...Cunostinta ingamfa pe cand Dragostea zideste..." sau "...Credinta fara fapte este moarta..." sau "...Cercetati-va pe voi insasi daca sunteti in credinta..." Credeti ca este de ajuns doar sa CUNOSTI, iar daca nu cum vedeti latura practica a Cuvantului cel Bun si in ce consta aceasta practica strict in viata de zi cu zi, pentru ca intreaga Adunare sa fie fara pata ? _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Sâm Aug 11, 2007 3:55 pm |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
netrăirea Cuvântului face ca teologia să fie doar ceva abstract şi fără putere.............o ştiinţă a cercetării.............
![]() |
Sâm Aug 11, 2007 5:45 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Sâm Apr 15, 2006 1:51 pm Mesaje: 170 ![]() |
Cunostinta cu practica merg mana in mana. Sunt la fel de importante.
Daca nu ai cunostinta despre cum sa traiesti nu poti pune in practica. Eventual Dumnezeu poate sa apreceze sinceritatea ta chiar daca umbli pe carari strambe dar nu cred ca te lasa asa ci iti indreapta pasii. In schimb, daca ne referim la cunostinta pur teoretica care nu influenteaza viata practica atunci practica este mai importanta. |
Sâm Aug 11, 2007 9:12 pm |
|
![]() |
|
Membru Bronz ![]() ![]() Membru din: Sâm Mai 20, 2006 6:56 pm Mesaje: 72 Localitate: Petrosani ![]() |
Daniel scrie: Cunostinta cu practica merg mana in mana. Sunt la fel de importante. Si in ce consta mai exact practica despre care vorbesti ??? Roadele ne arata mai exact aceasta practica. "...Ii veti recunoaste dupa roadele lor..." Vorbaria goala nu duce la nimic. Degeaba cunosti daca nu pui in practica in aceeasi masura ceea ce cunosti. Daniel scrie: Daca nu ai cunostinta despre cum sa traiesti nu poti pune in practica. Bun si daca cunosti cum pui in practica ? CONCRET. Fiindca biblia spune "...sa fim exemple pentru ceilalti..." Daniel scrie: Eventual Dumnezeu poate sa apreceze sinceritatea ta chiar daca umbli pe carari strambe dar nu cred ca te lasa asa ci iti indreapta pasii. Intr-o prima faza ai dreptate insa pe masura aparitiei cunostintei, trebuie sa creasca si practica asa cum ai afirmat si tu. Da iti indreapta pasii insa dupa ce t-i i-a indreptat nu mai ai voie sa calci stramb din nou. Si sti de ce ? E simplu. Fiindca ai cunoastere. Pe de alta parte e fals cum gandesti, deoarece nu vei fi mantuit doar dupa sinceritate. Pentru a ajunge sa fi mantuit, trebuie sa indeplinesti si alte conditii descrise in biblie. Nu spune nici unde in biblie ca doar sinceritatea duce la mantuire. Nu este de ajuns acest lucru. Daca umbli pe carari strambe inseamna ca inca nu esti pe calea lui Dumnezeu. Daniel scrie: In schimb, daca ne referim la cunostinta pur teoretica care nu influenteaza viata practica atunci practica este mai importanta. Chiar tu ai afirmat caci una fara alta nu are sens asa ca una este influentata de cealalta deci doar in cazul in care cunostinta nu este buna atunci reiese ce ai spus tu.Daca cunostinta este buna si curata atunci obligatoriu ea trebuie sa iti influenteze viata in BINE si nu in rau. _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Sâm Aug 11, 2007 11:17 pm |
|
![]() |
|
calea scrie: netrăirea Cuvântului face ca teologia să fie doar ceva abstract şi fără putere.............o ştiinţă a cercetării............. ![]() Si in ce consta mai exact aceasta traire despre care vorbesti ? _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Sâm Aug 11, 2007 11:32 pm |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
dragă Daniel ai dreptate cunoştiinţa influenţează practica dar doar cu o condiţie, să fie o cunoştinţă a adevărului.............de exemplu degeaba cunoşti istoria biblică, dacă nu ştii principiile vieţii practice, sau porunciile Noului legământ, ..........sau poţi să ştii poruncile dar să crezi că sunt depăşite............
În primul rând să cunoşti persoana lui Dumnezeu, să ai o relaţie vie cu El, să cunoşti legile Lui, şi să le aplici..............problema este că mulţi oameni nu-l au în mod real ca cap pe Cristos, ei singuri i-au decizii..........se gândesc şi spun: "cred că aş ar vrea Cristos să fac"..........însă nu-l întreabă pe El..............ca să se asigure că aşa vrea Cristos să faci! |
Dum Aug 12, 2007 11:22 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Dragă Adycel..............este o cunoştinţă sau o trăire fără Dumnezeu..........şti ce înseamnă asta:
Biblia devine un manual pe care încerc să-l înţeleg şi să-l aplic pe cont propriu.........şi nu împreună cu Dumnezeu...........aceasta este o teologie rece.............care diseacă analizează, dar un cadavru, o literă moartă...........ei nu experimentează, nu gustă, nu Îl simt niciodată pe Dumnezeul Cel viu. Exemplu: Tu poţi învăţa multe despre Mihai Viteazu...........însă nu poţi avea părtăşie cu el, nu poţi să ai o relaţie cu el că e mort........... Din păcate mulţi creştini la fel se raportează la Cristos ca la un personaj istoric şi nu ca la un Cristos viu, real, şi actual. |
Dum Aug 12, 2007 11:27 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
calea scrie: Dragă Adycel..............este o cunoştinţă sau o trăire fără Dumnezeu..........şti ce înseamnă asta: Biblia devine un manual pe care încerc să-l înţeleg şi să-l aplic pe cont propriu.........şi nu împreună cu Dumnezeu...........aceasta este o teologie rece.............care diseacă analizează, dar un cadavru, o literă moartă...........ei nu experimentează, nu gustă, nu Îl simt niciodată pe Dumnezeul Cel viu. Alin, raspunsul este cam irelevant si subtire, ( asa cum am ridicat eu problema la inceputul topicului, sa nu ne departam de subiect si sa ne invartim in cerc) daca poti explica mai pe larg. Este si normal ca biblia nu se poate intelege pe cont propriu, altfel care ar mai fi rolul Adunarii ? Tocmai in aceasta idee am incercat sa aduc in discutie aceasta practica a Cuvantului, care conform etalonul lasat de biblie, trebuie sa incadreze toti crestinii din Adunare. In ce consta aceasta practica a bibliei, concret, strict, chiar cu exemple din viata de zi cu zi ? Acest lucru incerc sa il scot la iveala, fiindca acest lucru nu l-am prea intalnit inca pe la nici un cult religios. Da e usor sa spunem "...EI..." dar cand spunem "...NOI..." cum putem fi diferiti de ceilalti, prin ce se poate deosebi o adunare adevarata de una falsa ? Pe ce criterii ne putem da seama in afara cunoasterii ( dogmelor ), fiindca fiecare incearca sa demonstreze ca invatatura lui este cea buna. Si atunci, prin ce altceva se poate face o diferenta REALA, la nivel de Adunare, daca aceasta este cea buna sau nu. ? calea scrie: Exemplu: Tu poţi învăţa multe despre Mihai Viteazu...........însă nu poţi avea părtăşie cu el, nu poţi să ai o relaţie cu el că e mort........... Din păcate mulţi creştini la fel se raportează la Cristos ca la un personaj istoric şi nu ca la un Cristos viu, real, şi actual. Ai perfecta dreptate in aceasta privinta, partasia cu Cristos trebuie sa fie una VIE, insa aceasta partasie cum trebuie pusa in practica la nivel de Adunare, intre crestini, pentru ca tot trupul sa fie curat, al carui cap este Cristos, pentru ca intreaga Adunare sa se incadreze in cele spuse de biblie : "Vă îndemn, fraţilor, pentru Numele Domnului nostru Isus Cristos, să aveţi toţi acelaşi fel de vorbire, să n-aveţi dezbinări între voi, ci să fiţi uniţi în chip desăvârşit într-un gând şi o simţire." 1 Corinteni 1:10 _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Dum Aug 12, 2007 5:36 pm |
|
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
adycel scrie: Ai perfecta dreptate in aceasta privinta, partasia cu Cristos trebuie sa fie una VIE, insa aceasta partasie cum trebuie pusa in practica la nivel de Adunare, intre crestini, pentru ca tot trupul sa fie curat, al carui cap este Cristos, pentru ca intreaga Adunare sa se incadreze in cele spuse de biblie : "Vă îndemn, fraţilor, pentru Numele Domnului nostru Isus Cristos, să aveţi toţi acelaşi fel de vorbire, să n-aveţi dezbinări între voi, ci să fiţi uniţi în chip desăvârşit într-un gând şi o simţire." 1 Corinteni 1:10 Ca să nu fie probleme nu dai drepturi la cei nebotezaţi şi la musafiri să participe la slujirea individuală în timpul serviciului divin, sau la cină, şi nu primeşti ca membrii doar pe cei care eşti sigur ce fel de vorbire au, că sunt de acord cu viziunea adunării etc. Cei care sunt maturi şi de bază în adunare pot votărî când cineva poate participa la slujire şi părtăşie, şi se pot face excepţii prima dată pentru o peroadă de probă. Cei care nu se încadrează pot participa cel mult la cântările în comun/cor şi rugăciunile în comun cu aceleaşi cuvinte sau care conducătorul dictează şi adunarea repetă în cor, unde conducătorul nu poate fi unul din ei. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Lun Aug 13, 2007 4:34 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Se pare ca practica adevarata incepe dupa ce l-ai cunoscut pe Dumnezeu. Dar putem vorbi si despre o perioada de tranzitie, pana sa-l cunosti pe Dumnezeu personal. Incerci sa-i faci pe plac asa cum pricepi cuvantul Sau.
In ce priveste adunarea...trebuie multa rabdare la cei care se aduna, sa accepte incredintarile diferite. Poate cu timpul credinta va fi aceeasi...Nu stiu..nici Dumnezeu n-a lasat o carte perfecta (nu vreau sa-l fac vinovat de ceva; poate stie El de ce a lasat lucrurile asa) |
Lun Aug 13, 2007 8:05 pm |
|
![]() |
|
Daniel scrie: Se pare ca practica adevarata incepe dupa ce l-ai cunoscut pe Dumnezeu. Dar putem vorbi si despre o perioada de tranzitie, pana sa-l cunosti pe Dumnezeu personal. Incerci sa-i faci pe plac asa cum pricepi cuvantul Sau. In ce priveste adunarea...trebuie multa rabdare la cei care se aduna, sa accepte incredintarile diferite. Poate cu timpul credinta va fi aceeasi...Nu stiu..nici Dumnezeu n-a lasat o carte perfecta (nu vreau sa-l fac vinovat de ceva; poate stie El de ce a lasat lucrurile asa) Fals Daniel. Asta este o gandire pur lumeasca si cu astfel de conceptie nu vei ajunge niciodata sa fi mantuit. Daca te complaci in ideea ca poti ramane inradacinat in acea perioada de tranzitie despre care vorbesti nu vei ajunge sa cresti niciodata spre mantuire. Acea perioada de tranzitie trebuie sa existe intradevar in viata de crestin, insa cum pui tu problema "Incerci sa-i faci pe plac asa cum pricepi cuvantul Sau.", anuleaza din start ideea de Adunare. Unde este rolul Adunarii, in ceea ce spui tu ? E pe locul 2 ? Cum te dedici tu Adunarii daca tu pricepi singur Cuvantul ? Prin ce anume iti dai seama daca asa cum il pricepi tu e bine sau rau ? Depinde la ce te referi sau ce vrei sa spui prin "...incredintarile diferite..." Poate cu timpul credinta va fi aceeasi..." - din nou fals, asta este o gandire cu radacini si sechele adunate de prin alte parti. Cu acest fel de gandire vei zace intr-un haos total si vei fi ca o frunza batuta de vant fiindca asa ceva nu se poate, asta nu este o invatatura biblica. Este ceva de genul conceptului Unitate in Diversitate. Daca tu afirmi ca Dumnezeu nu a lasat o carte perfecta si inca ai dubii in aceasta privinta inseamna ca ai probleme grave cu credinta. Daca pleci din start pe aceasta idee atunci te inteleg... Nu il faci vinovat pe Dumnezeu prin ce ai spus ci il faci NEDREPT. _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Lun Aug 13, 2007 9:24 pm |
|
![]() |
|
Dragăa Adycel...........nu fă pe Dumnezeul.............Daniel are dreptate............ când spune: Dar putem vorbi si despre o perioada de tranzitie, pana sa-l cunosti pe Dumnezeu personal.
Maş întreba câte suflete ai întors la Dumnezeu de faci atât pe atotştiutorul......... |
Lun Aug 13, 2007 9:31 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
adycel, afirmatiile ""Incerci sa-i faci pe plac asa cum pricepi cuvantul Sau." si "...incredintarile diferite..." se refera si la viata aparte de adunare dar si la cea din interiorul adunarii.
Iar perioada de tranzitie mi se pare un nivel normal prin care trece omul. Sigur ca nu trebuie sa ramana acolo ci sa creasca la "statura plinatatii lui Hristos" "Poate cu timpul credinta va fi aceeasi...".Da, ezit. Nu este biblica afirmatia; este parerea mea. Fortat sa spun asta din cauza Bibliei (carte imperfecta) si a realitatii care ne-nconjoara. (atatea culte cu tot atatea incredintari sau pareri). Si sunt adeptul Unitatii in diversitate. Decat dezbinati mai bine asa. Nu inteleg cum, prin afirmatia mea, as sugera ca Dumnezeu este nedrept. Am spus ca poate stie El de ce a lasat lucrurile asa. |
Mar Aug 14, 2007 12:44 am |
|
![]() |
|
calea scrie: Dragăa Adycel...........nu fă pe Dumnezeul.............Daniel are dreptate............ când spune: Dar putem vorbi si despre o perioada de tranzitie, pana sa-l cunosti pe Dumnezeu personal. Maş întreba câte suflete ai întors la Dumnezeu de faci atât pe atotştiutorul......... Mai intai fiecare sa se uite in dreptul sau. Daca poti incearca sa te axezi pe tema subiectului in discutie.........Nu fa tu pe aparatorul lui Daniel..........., daca ai ceva de comentat pe marginea subiectului zi de la tine. A-mi spune o parere e una si a face pe Dumnezeu nu stiu ce inseamna poate sti tu mai bine din imaginatia ta bogata. Iti repet nu am facut pe atotstiutorul nu arunca chestii care nu isi au rostul, numai complexul te poate impinge sa faci o astfel de remarca. Hai sa discutam totusi daca poti subiectul ce l-am adus in discutie ( caci oricum la inceput am pus cateva intrebari la cere ai dat un raspuns evaziv) si sa lasam atacul la persoana, caci daca vrei sa mergem pe filiera aceasta in continuare atunci voi raporta si eu ca atare. _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Mie Aug 15, 2007 10:43 pm |
|
![]() |
|
Daniel scrie: adycel, afirmatiile ""Incerci sa-i faci pe plac asa cum pricepi cuvantul Sau." si "...incredintarile diferite..." se refera si la viata aparte de adunare dar si la cea din interiorul adunarii. ...insa viata din afara Adunarii trebiue sa depinda in totalitate de interiorul Ei. Daniel scrie: "Poate cu timpul credinta va fi aceeasi...".Da, ezit. Nu este biblica afirmatia; este parerea mea. Fortat sa spun asta din cauza Bibliei (carte imperfecta) si a realitatii care ne-nconjoara. (atatea culte cu tot atatea incredintari sau pareri). Si sunt adeptul Unitatii in diversitate. Decat dezbinati mai bine asa. Nu inteleg cum, prin afirmatia mea, as sugera ca Dumnezeu este nedrept. Am spus ca poate stie El de ce a lasat lucrurile asa. Pai te intreb, Dumnezeu este drept sau nedrept ? Si daca este drept atunci logic nu putea sa lase scris ceva nedrept oamenilor, asta daca pleci cu o gandire de sus in jos si nu invers. Daca s-au inventat atatea culte si secte nu este din vina Cuvantului sau a lui Dumnezeu. Nu incerca sa ii insusesti lui vina fiindca El inseamna Perfectiune, Dreptate...Oamenii s-au ingramadit sa se scalde in marea de religii si asta din cauza satisfacerii poftelor firii, intereselor materiale si al placerilor ci nicidecum pe baza credintei. Vina apartine oamenilor si implicit raului. Unitate in diversitate = BABILON P.S. Bine ca mai exista forumuri, altfel mai aflam si noi ca oamenii au ajuns cu bine acasa . _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Mie Aug 15, 2007 11:27 pm |
|
![]() |
|
adycel scrie: ...insa viata din afara Adunarii trebiue sa depinda in totalitate de interiorul Ei. Adica !? Citat: Pai te intreb, Dumnezeu este drept sau nedrept ? Si daca este drept atunci logic nu putea sa lase scris ceva nedrept oamenilor, asta daca pleci cu o gandire de sus in jos si nu invers. Daca s-au inventat atatea culte si secte nu este din vina Cuvantului sau a lui Dumnezeu. Nu incerca sa ii insusesti lui vina fiindca El inseamna Perfectiune, Dreptate...Oamenii s-au ingramadit sa se scalde in marea de religii si asta din cauza satisfacerii poftelor firii, intereselor materiale si al placerilor ci nicidecum pe baza credintei. Vina apartine oamenilor si implicit raului. Esti de acord ca biblia este imperfecta ? (cel putin, dupa normele omenesti) Citat: Unitate in diversitate = BABILON De ce ? Ce inseamna Babilonul acesta din crestinism ? Citat: P.S. Bine ca mai exista forumuri, altfel mai aflam si noi ca oamenii au ajuns cu bine acasa . Nu ma cunosti indeajuns, adycel. Sa nu te superi sau sa te simti jignit. Asta sunt eu. Numai pe forumul acesta sunt 6 persoane cu care am procedat la fel sau asemanator cu ce-mi "reprosezi" ! |
Joi Aug 16, 2007 10:19 am |
|
![]() |
|
trebuie să înţelegem ce este adunarea
_________________ iubesc adevarul |
Lun Mar 10, 2008 9:32 pm |
|
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
batranu scrie: trebuie să înţelegem ce este adunarea "Deasemenea eu îţi spun că tu eşti o rocă, şi peste această rocă eu îmi voi contrui biserica şi uşile Şeolului nu se vor închide peste ea." _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mar Mar 11, 2008 3:40 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 27 mesaje ] |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |