Windows Xp Sp3
Moderator: Admin
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 6 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Deja din Decembrie Microsoft a tot lansat versiuni Release Canditate pentru Windows Xp Service Pack 3.
Odată cu apariţia acestor RC-uri au venit prin automatic Updates şi patchuri care să facă compatilele DLL-urile (Librăiile Dinamice) de la SP2 cu SP3 iar trecerea să nu fie observată de userii care au calculatoare decente. Din păcate în România mai există calculatoare cu memorie mai mică de 500 MB cât e cerinţa minimă pentru SP3. Astfel au apărut 3 patchuri pentru user32.dll care adaugă segmente de cod goale sau pagini albe acolo unde la fişierul din SP3 sunt segmente noi. Aceste patchuri au fost realizate cu un program automat din câte se pare pentru versiunile Windows-ului specific fiecărie tări pentru care s-a lansat o versiune de Xp. Soluţia pentru cei care au doar 500 MB RAM sau mai puţin e să înlocuiască acest user32.dll cu unul original de la SP3 (RC sau GOLD), asta după ce toate librpriile sunt la nivelul lui SP3, sau dezactivarea security updates după installarea SP2 şi instalarea automată a pachetului SP3 care se poate descărca de pe microsoft.com ![]() Din păcate deoarece user32.dll modificat de security updates este mai nou decât cel de la SP3, instalarea pachetului SP3 de pe site nu o să aibe nici un efect pe sistemele care au instalat toate update-urile de securitate, şi încă acestă problemă nu e rezolvată. Deoarece SP3 folseşte 500 MB RAM trebuie ca cei care au mai puţin să mărească memoria calculatorului. Apoi trebuie şters Windows-ul vechi cu toate patchurile aiurea şi cei care au SP2 Genuine pot instala SP2 însă trebuie să dezactiveze security updates şi să instalaze SP3 Gold când va fi disponibil pe microsoft.com. Când va apărea SP3 în magazine deasemenea va trebui şters directorul Windows vechi cu ajutorul CD-ului bootabil de SP3, şi instalat un Windows fresh care trebuie activat online şi validat la instalare sau imediat după. Cei care au un calcualtor decent cu SP2 Genuine şi au instalat SP3 RC2 peste o instalare fresh deja au un Windows care merge rapid şi stabil, iar când trebuie să lucreze pe un sistem cu SP2 aparent e ca şi cum ar lucra pe un 4x86. Ştiu asta de la mai mulţi pe care i-am ajutat să actualizeze Windows-ul. ![]() _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mie Feb 27, 2008 5:58 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
îţi mulţumim pt. precizări........
![]() |
Mie Feb 27, 2008 10:18 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Si de unde iei sp3 ?
![]() |
Joi Feb 28, 2008 12:34 am |
![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() ![]() Membru din: Mar Ian 09, 2007 11:00 pm Mesaje: 149 Localitate: România ![]() |
|
Joi Mar 06, 2008 1:27 pm |
|
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Da merge şi SP2 cu condiţia să nu instalezi security updates automat ci să iei de pe site doar ceea ce ai nevoie şi ştii sigur ce face.
Dacă ai deja windows xp indiferent ce versiune poţi lua ultima versiune de SP3 într-un singur pacher de aproximativ 350 MB de pe microsoft.com, acesta va instala toate security updates care sunt disponibile până în prezent şi care nu sunt maleicioase cu excempţia lui Internet Explorer 7 care trebuie luat separat. Dar deocamdată acest pachet pe site e în faza RC2 din câte ştiu şi doar la sfârşitul lui Martie va fi Gold adică final. Când va fi gold va începea să apară şi la magazine CD-uri cu SP3 urmând ca cele cu SP2 să fie retrase de pe piaţă. ![]() Ubuntu e cel mai bun Linux pentru utilizatori normali (nu pentru servere) dar tot mai bun e Windows ca să nu ajungi să foloseşti versiuni mai vechi ale unor softuri, căci ultimele versiuni nu merg în emulator. Mă refer la Phoposhop, Bible Works etc. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Vin Mar 07, 2008 12:54 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() ![]() Membru din: Mar Ian 09, 2007 11:00 pm Mesaje: 149 Localitate: România ![]() |
//Ubuntu e cel mai bun Linux pentru utilizatori normali (nu pentru servere)
Au si o versiune pentru servere Florine ! http://www.ubuntu.com/products/WhatIsUb ... veredition |
Vin Mar 07, 2008 3:14 pm |
|
![]() |
|
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 6 mesaje ] |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |