Victor Dobrescu. Scrisoare deschisa catre Administrator
Autor |
Mesaj |
OryNider
Membru cu statut special
Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania
Anul naşterii: 31 Aug 1976
|
Victor, evanghelistul Luca spune că Isus avea aproape treizeci de ani, când a început să înveţe pe norod, iar asta era imediat după botezul său adică cam după 40 de zile mai târziu când s-a întors din pustie.
Având în vedere că până în anul 377 Biserica Rasariteana sarbatorea Nasterea Domnului o data cu Botezul Domnului, pe 6 Ianuarie iar Biserica Apuseana (Roma si Occidentul) praznuia Nasterea Domnului pe 25 Decembrie, după obiceiul romanilor care aveau o sărbătoarea renaşterii soarelui în acea zi, iar Botezul pe 6 ianuarie, de unde ştii că data de 25 Decembrie nu e o eroare?
Vreau să zic că nu înţeleg unde sunt în calcul cele 40 de zile cât a stat în pustie...
edit: În fine nu ştiu dacă lucrurile sunt perfect cronologic prezentate acolo...
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
|
Vin Dec 28, 2007 4:46 am |
|
 |
calea
Membru Special
|
Draga Victor, tu spui: "Domnul Isus spune: "Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat...."Daca propozitia s-ar incheia aici, ati avea dreptate. Insa propozitia continua si Domnul adauga: "şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu."
Ori ca subiect multiplu Domnului Isus I se aplica in mod implicit si automat sintagma "singurul Dumnezeu adevărat". Tot in mod implicit si automat se aplica si Duhului Sfant care realizeaza cunoasterea Lui Dumnezeu!! "
când adauga şi pe Isus, Îl adaugă ca persoană separată şi trimisă de Singurul Dumnezeu.........ca şi cum spui, ca să te angajezi la această firmă, trebuie să-l cunoşti pe singurul director executiv, dar şi pe secretarul trimis de el cu formularele de angajare................. 
|
Vin Ian 11, 2008 8:36 pm |
|
 |
Constantin
|

Victore,
scuze, poate nu am reuşit să citesc tot ce s-a scris pe acest topik dar simt că este totuşi o nelămurire !
Specificaţi toţi, dacă nu aţi făcut-o, despre ce vorbiţi ?
DESPRE UNITATE ?
sau
DESPRE UNICITATE ?
Ceea ce contestă Martorii lui Iehova este UNICITATEA şi nu UNITATEA !!!
UNITATEA o acceptă absolut toţi cei ce se numesc creştini, (dacă sunt totuşi excepţii nu cunosc) !
Şi poate merită revăzută ideea cum că Isus a fost creat. Tot aşa de absurdă ar părea şi ideea că Isus a murit, după cum, la prima vedere pare şi ideea că a fost creat ! Tot aşa cum a murit, la fel de bine, nu este neapărat ridicolă ideea că a fost creat ! Ia-o măcar ca alternativă la studiu !
Oricum textul "La început a fost Cuvântul" s-ar putea chiar să n-aibă nici o legătură cu Christos ! De fapt, s-ar putea ca acolo să trebuiască să citim "La început a fost informaţia, (cuvântul scris, adică Vechiul Testament) despre sămânţa promisă, şi informaţia a devenit realitate prin faptul că ceea ce ni s-a promis a devenit viu, trup real, şi a trăit printre noi (Isus Hristos)" etc... Eu nu mă tem, şi n-am complexe, pentru că acea explicaţie de la Ioan 1:1 - 3 este de 1.000 sau 2.000 de ani ! Multă neghină a fost semănată de-a lungul nopţii despre care ne spune Isus, Petru şi Ioan : Ioan 9:4; Ioan 14:30; Fap. 20:29, 30; 1 Ioan 2:18, 19.
Ia şi pe asta ca pe o aternativă la multele variante care s-au emis şi cine ştie, poate odată, din mai multe variante vei putea decide, în cunoştinţă de cauză, care variantă este mai biblică ! Atunci când pleci în crecetare pe o singură cale, 99% sunt şanse să te înşeli !
|
Dum Oct 12, 2008 12:23 am |
|
 |
OryNider
Membru cu statut special
|

Constantin scrie: UNITATEA o acceptă absolut toţi cei ce se numesc creştini, (dacă sunt totuşi excepţii nu cunosc) !
Nu se leagă nimeni de grupările Martorilor lui Iehova pentru că se numesc creştini, orice om are dreptul să să considere creştin dacă îl acceptă pe Mântuitor. Problema cu ei era că la un moment dat se considerau poporul Israel Unic, şi pe Pământ există doar un singur popor Israel care acum sunt în împietrire până intră numărul neamurilor iar Iahve Adonai zice: "voi lua din trupul vostru inima cea de piatră şi vă voi da inimă de carne" şi face promisunea ţării Israel: "de acum încolo nu vei mai mânca oameni şi nu-ţi vei mai nimici neamul", unde "de acum încolo" are efect nedefinit cât ţine Pământul acesta. (Ezechiel 36) De aceea este greşit ca martorii sau creştinii să se creadă poporul Israel Unic, creştinii dintre neamuri sunt o viţă sălbatică care sunt altoiţi în Mântuitor de drept sar evreii care acceptă Mântuitorul fac parte din poporul Israel şi de drept şi de fapt aşa cum erau şi Sfiinţi Apostoli. (Ezechiel 38, Zaharia 14:14) Harul este dearece nu aşteaptă nimeni de la o viţă sălbatică să facă ce face o viţă bună, indifent cât de purnic este Butucul în care este altoită dar o să fie în viitor din nou semne şi minuni mai mari decât cele din perioda apostolică. Constantin scrie: Şi poate merită revăzută ideea cum că Isus a fost creat. Tot aşa de absurdă ar părea şi ideea că Isus a murit, după cum, la prima vedere pare şi ideea că a fost creat ! Tot aşa cum a murit, la fel de bine, nu este neapărat ridicolă ideea că a fost creat ! Ia-o măcar ca alternativă la studiu !
Domnul Isus nu a fost creat ci dimpotrivă "El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, cel întâi-născut din toată zidirea. Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri şi pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El." (Coloseni 1:15,16). Dacă Domnul Isus nu a murit jertfele nu au încetat, şi toţi suntem vinovaţi! Pentru că este "întâi-născut din toată zidirea" nu poate nimeni din toată zidirea adică întreg Universul să fie egal cu el nici de drept nici de fapt ceea ce pe unii au făcut să creadă că este egal cu Tatăl Ceresc şi pe Martorii lui Iehova ia deranjat pe bună dreptate deoarece el nu este egal cu Tatăl de fapt ci doar de drept deoarece Tatăl ia dat autoritate. El a colobât la nivelul de om în momentul când s-a născut din fecioara Maria şi după înviere a primit toată autoritatea înapoi în cer şi pe Pământ. (Matei 28:18). Te rog să nu mai scrii pe calecrestina erezii de genul acesta, nu este tot una dacă eu creez un calculator, program sau robot sau dacă dau naştere la un copil, indiferent cât de perfectă e creaţia mea! Nu se înţelege din ce ai scris dacă susţii că Domnul Isus a fost născut sau creat şi nu susţine nimeni aici că ar fi fost creat. P.S. Totuşi dacă vrei poţi scrie comentarii de genul acesta cu menţiunea: "conform crenţei mele ...", "conform crenţei WTS ...", "conform crenţei creştine ...", "conform crenţei catolice ...", "conform crenţei ortodoxe ...", s.a. pentru ca lumea să ştie pe cine să acuze pentru eventuale erezii.
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
|
Dum Oct 12, 2008 5:21 am |
|
 |
innoire
Membru Special
Anul naşterii: 11 Noi 1969
|
Dragii mei Ory si Constantin, Acest subiect este unul delicat. Anumite lucruri de pe pamant nu se potrivesc in cer. Domnul nostru a spus ca in cer oamenii nu se vor casatorii, ci vor fi ca ingerii din ceruri. Ingerii n-au sexe si in cer nu sunt nasteri. In cer exista o alta forma de viata, mai superioara, viata in trup spiritual. Asa ca anumite functii ale acestui trup vor inceta, ca defecarea, urinatul, simtul sexual, etc.. Deci toate fiintele ceresti, inclusiv Tatal Domnului nostru Isus Christos, si Fiul Sau, nu au s*x. Este greu de inteles acest lucru. Creatorul nu poate sa nasca ca o femeie si nici nu asa l-a adus in existenta pe Fiul Sau. Nu este de mirare, de ce in Apocalipsa 3:14 chiar Domnul nostru slavit decalra ca este > INCEPUTUL CREATIEI LUI DUMNEZEU. Multa sanatate si o zi minunata tuturor Innoire
_________________ Dumnezeu este iubire.
|
Dum Oct 12, 2008 10:10 am |
|
 |
OryNider
Membru cu statut special
|

Chiar dacă unii nu pot înţelege cum s-a produs naştea Fiului lui Dumnezeu este greşit să fie comparată cu o creare deoarece dacă citiţi mai atent textul când s-a născut Domnul Isus nu exista nimic din toată zidirea adică Universul nu exista şi nu era cu ce să fie creat ci modul cum s-a născut Conştiinţa Fiului poate fi explicat în modul cum se copie informaţiile pe calculator unde nu este nevoie de materie, de aceea Ioan foloseşte termenul Cuvântul care era cel mai aproape de termenologia din timpul lui. Apoi versetul arată că toate lucrurile care sunt în cer şi pe Pământ adică toată zidirea au fost făcute de El şi pentru El.
Naşterea Domnului Isus din Tatăl nu poate fi comparată cu "Crearea" lui Adam din ţărâna pământului, ci naştea unui copil din pântecele mamei este mult mai potrivită chiar dacă o folosim doar în mod alegoric deoarece ştim că este vorba de Contiinţă/Suflet Viu şi nu de materie.
Ca să aibă un trup asemănător cu omul Domnul Isus a trebuit să se nască din feciora Maria, acest trup nu a rămas în mormânt ci s-a trasformat la înviere într-un trup ceresc, El însuşi fiind primul rod de pe Pământ şi ca să îl urmăm noi ne-a dat dreptul să ne numim fraţi şi nu slujitori.
Sunt lucruri uşor de înţeles pentru cine vrea să înţeleagă.
|
Dum Oct 12, 2008 10:55 am |
|
 |
innoire
Membru Special
|

Draga Ory, Te inteleg si stiu ce vrei sa spui. Dar trebuie sa ne dam silinta sa intelegem si pe fratele, care este aproapele nostru si asa cum spune si porunca sa-l iubim ca pe noi insine, ca si pentru el a murit Domnul nostru. Problema controverselor a venit intotdeauna din faptul ca unii intelegeau diferit anumite sensuri ale cuvintelor. Cand se iveste o astfel de problema, trebuie sa gasim refugiul in dragostea frateasca, care zideste si uneste, caci astfel de momente sunt cele mai prielnice ptr. Satan sa atace unitatea de fond. Eu nu as considera eretici pe cei care inteleg altfel problema venirii in existenta a Fiului unic al lui Dumnezeu, deoarece au si ei o dovada puternica in Apocalipsa 3:14. Daca Domnului meu - Slavit sa fie numele lui maret! - nu i-a fost aversiune fata de acest cuvant si s-a auto-numit: "inceputul creatiei lui Dumnezeu" si l-a folosit cu privire la el, atunci nici noua nu ar trebui sa ne fie. Ca unii au aversiune fata de acest cuvant, cu referire la Domnul nostru, vine mai degraba din faptul ca Biserica din evul mediu a insuflat un anume spirit de interpretare fata de acest cuvant. Insa, la o analiza atenta expresiile: "adus in existenta de Dumnezeu", " iesit din Dumnezeu", "rupt din Dumnezeu" "nascut din Dumnezeu" sau "creat din Dumnezeu" arata toate acelasi mare adevar maret despre Domnul nostru, toate in felul lor, si toate sunt adevarate, deoarece Dumnezeu - Slavit sa-i fie marele nume! - este DUH, asadar nu are s*x, nu este nici barbat si nici femeie, si nu naste ca femeile. El este Marele Creator, marele Arhitect. El nu are o sotie, care sa nasca si nici el nu se autotransforma in femeie ca sa nasca. Parerea mea ar fi ca ar fi cu mult mai intelept sa abordam o viziune mai iubitoare fata de acest subiect delicat, pana vom ajunge in cer si vom cunoaste amanuntele despre "inceputul creatiei lui Dumnezeu", care a fost numit "Cuvantul" si care stim ca a fost Domnul nostru, care a coborat din cer si care a murit pentru noi toti. Pana atunci inca odata multa, multa iubire in acest subiect delicat, sa nu dispretuim cuvantul "creat", nici pe cei ce-l folosesc, ci mai degraba sa unim prin iubire, ce a fost despartit la Niceea cu ura. Grace for all!
|
Dum Oct 12, 2008 6:47 pm |
|
 |
OryNider
Membru cu statut special
|
Sunt de acord că trebuie să înţelegem şi pe cine înţelege alte sensuri ale cuvintelor şi în acest caz deoarece nu exista nimic ci doar Dumnezeu este întradevăr tot una "Luat din Dumnezeu", "Născut din Dumnezeu" sau "Creat din Dumnezeu", problema e că cei care folosesc cuvântul "Creat" cu privire la Domnul Isus fac acest lucru cu scop rău, şi anume ca să susţie că Domnul Isus ar avea natură mai inferioară decât Tatăl Ceresc Iahve, ca şi cum cum în mintea lor ar fi existat şi altceva înainte de Domnul Isus ce ar fi putut folosi Tatăl ca să în creeze. El a fost începutul creaţiei în sensul că toate lucrurile au fost făcute prin El şi pentru El şi Tatăl fără El nu ar fi făcut nimic.
|
Dum Oct 12, 2008 7:08 pm |
|
 |
innoire
Membru Special
|
Amin. Iti apreciez grija fata de acest amanunt. Da, nici eu nu sustin varianta lui Constantin despre Ioan 1:1. De fapt nici chiar Martorii Lui Iehova nu sustin o asemenea idee. E parerea lui. Sper sa-l putem ajuta. Sa ne rugam ptr el si sa-l iubim in continuare.
|
Dum Oct 12, 2008 9:01 pm |
|
 |
OryNider
Membru cu statut special
|
Ok 
|
Lun Oct 13, 2008 7:57 am |
|
 |
innoire
Membru Special
|
"Ce bine e cand fratii prin Domnul se unesc, In dragoste si pace pe lume vietuiesc!" 
|
Lun Oct 13, 2008 6:26 pm |
|
 |
|