Noile buletine 666 intra in Romania
Moderator: Admin
![]() |
Pagina 1 din 2 |
[ 64 mesaje ] | Du-te la pagina 1, 2 Următorul |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Argint ![]() ![]() Membru din: Mar Ian 09, 2007 11:00 pm Mesaje: 149 Localitate: România ![]() |
Desi vorbim de mai multa vreme despre posibila introducere a buletinelor electronice de identitate, lucrurile pareau a avea desfasurare lenta. Cel putin pentru romani. Dar, ca un traznet din senin, a venit vestea ca vor fi introduse noile documente, numite carti electronice de identitate, imediat. Aceasta imediatete are caracterul unei alergari pe suta de metri. Iata cum au evoluat (ametitor de repede) lucrurile!
articol ce se gaseste la acest link http://forum.jurnalulbtd.ro/viewtopic.p ... bf9e176adc |
Mar Ian 09, 2007 11:05 pm |
|
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Cine a văzut prezentarea de Power Point care a apărut acum vreo doi ani despre cipul Modex ştie despre ce e vorba. Cred că cine acceptă acest buletin cu memorie biometrică nu o să fie întrebat prea mult când va fi introdus cipul Modex. Dar cine refuză acest card electronic şi face cerere pentru card de indentitate normal din motive religioase cum scrie în ordinul 1190/31 Iulie 2001 nici nu o să fie întrebat dacă vrea sau nu implantul în mână sau cap pentru că o să fie trecut în baza de date că nu vrea.
![]() _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mar Ian 09, 2007 11:15 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() ![]() Membru din: Mar Ian 09, 2007 11:00 pm Mesaje: 149 Localitate: România ![]() |
Buna ideea Ori !
Speram sa ne ajute Domnul Isus Cristos ! |
Mar Ian 09, 2007 11:19 pm |
|
![]() |
|
Interesant este ca omul care a inventat microcipul, era un important
om de stiinta, a anuntat bisericiile din SUA sa nu primeasca acest microcip pentru ca este un plan diabolic. Acest om s-a intos la Dumnezeu dupa ce si-a dat seama ce a facut, mama lui fiind crestina l-a atentionat sa se retraga. |
Mar Ian 09, 2007 11:25 pm |
|
![]() |
|
Vizitator ![]() ![]() Membru din: Vin Apr 07, 2006 11:08 pm Mesaje: 13 Localitate: oradea ![]() |
lordsion scrie: Interesant este ca omul care a inventat microcipul, era un important om de stiinta, a anuntat bisericiile din SUA sa nu primeasca acest microcip pentru ca este un plan diabolic. Acest om s-a intos la Dumnezeu dupa ce si-a dat seama ce a facut, mama lui fiind crestina l-a atentionat sa se retraga. vreau detalii. ![]() _________________ <b>Nu sunt nimic prin ceea ce sunt sau am facut. Tot ce am si ce sunt, este prin Isus care mi-a dat valoare la Calvar. Smereste-mi Doamne inima.. caci Tu esti bland si credincios. - theexodusmission@thinkpost.net</b> |
Mar Ian 09, 2007 11:45 pm |
|
![]() |
|
nu am materialul acum acasa da il pot aduce
si iti voi scrie si numele si mai multe detalii. Sper cu ajutorul Domnului, pe Sambata. |
Mar Ian 09, 2007 11:51 pm |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Nu din nou...
![]() ![]() |
Mie Ian 10, 2007 1:13 pm |
![]() |
![]() |
|
Vizitator ![]() ![]() Membru din: Vin Apr 07, 2006 11:08 pm Mesaje: 13 Localitate: oradea ![]() |
ok...
![]() _________________ <b>Nu sunt nimic prin ceea ce sunt sau am facut. Tot ce am si ce sunt, este prin Isus care mi-a dat valoare la Calvar. Smereste-mi Doamne inima.. caci Tu esti bland si credincios. - theexodusmission@thinkpost.net</b> |
Mie Ian 10, 2007 10:07 pm |
|
![]() |
|
Membru 32-bit ![]() Membru din: Sâm Dec 16, 2006 6:38 am Mesaje: 31 Localitate: USA ![]() |
de-a lungul anilor au fost multe speculatii cu privire la "semnul fiarei" asezat pe mana sau pe frunte. Inainte ca microcips-urile sa apara pe piata, credit card-urile, card-urile de identitate au fost acuzate a fi purtatoarele simbolului fiarei din apocalipsa.
Rand pe rand aceste semne vizibile au fost depasite, facand loc altor speculatii. Ce ati zice daca "semnul fiarei" la care face referire apostolul Ioan are o interpretare symbolica, spirituala si nu una fizica, materiala? Puterea politico-religioasa simbolizata de fiara (666) va impune un sistem de legi contrare principiilor Bibliei, cerand sub pedeapsa capitala ca toti locuitorii pamantului sa accepte legile ei. Acceptarea mentala (simbolizata prin "frunte") a acestor legi - contrare Biblie - si actionarea (pe mana) conform cu legea fiarei va determina primirea semnului fiarei "pe mana sau pe frunte." Dumnezeu nu are nevoie de un semn vizibil pentru a-Si identifica copiii. Decizia fiecaruia pentru Dumnezeu si Legea Sa sau pentru "fiara" si legile ei, va determina primirea sigiliului fiarei sau sigiliul lui Dumnezeu. Nu va lasati amagiti de imaginatia unor regizori de filme de la Holywood. Semnul fiarei este o problema de decizie de a sluji lui Dumnezeu sau legii impuse de fiinte umane contrar Cuvantului lui Dumnezeu. numai de bine, mike |
Sâm Ian 13, 2007 4:59 am |
![]() |
![]() |
|
posibil sa ai dreptate mike..sincer, nu m-am documentat asa ca nu pot sa comentez si sincer nici nu am mare interes pt acest subiect. m-ai tare ma atrage situatia unui orfan care in prezent doarme in strada sub cerul liber, decat subiectele 666 sau altele. stiu doar un lucru: traim apocalipsa!
_________________ <b>Nu sunt nimic prin ceea ce sunt sau am facut. Tot ce am si ce sunt, este prin Isus care mi-a dat valoare la Calvar. Smereste-mi Doamne inima.. caci Tu esti bland si credincios. - theexodusmission@thinkpost.net</b> |
Sâm Ian 13, 2007 6:33 am |
|
![]() |
|
Ai dreptate Mike si eu cred ca semnul fiarei este mai degraba un sistem de
legi contrare principilor biblice. Despre microcipuri s-a discutat demulta vreme, multi le vina sa rada cand fac legatura intre tehnologie(microcipul) si profetiile din Cuvantul lui Dumnezeu, cea cu semnul fiarei, 666. Insa aceasta tehnologie si implementarea ei in societate face parte tot dintr-o legislatie, sau un sitem de legi pus la punct de liderii politici ai lumii, Sa nu uitam ca Uniunea Europeana cere Romaniei sa adopte noile carti de identitate electronice: http://www.euractiv.ro/uniunea-european ... itate.html http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.sten ... m=10&idl=1 aici se poate gasi un articol in legatura cu acest om de stiinta Carl Sanders, care a lucrat la acest microcip si apoi s-a retras din activitate. http://www.angelfire.com/la/kaylee/trans.html si aici inca un articol in care se pare ca vor sa il discrediteze daca a lucrat la acest microcip sau nu a lucrat nu putem sti cu siguranta ! http://www.eaec.org/expose/carls2.htm Insa acest caz imi aduce aminte de o carte a unui scriitor referitor la un om de stiinta, fizician pe nume Bob Lazar din SUA care a lucrat in DreamLand, Arizona,la binecunoscuta baza secreta AREA 51, locul unde se testeaza in secret tehologii noi. Bobo Lazar dupa ce a inceput sa vorbeasca despre activitatea lui de acolo, de la AREA 51 a fost dat afara de acolo si guvernul a inceput sa il discrediteze. |
Sâm Ian 13, 2007 9:19 pm |
|
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Credit cardurile toare au într-un fel sau altu semnul fiarei pentru că asta e soluţia digitală pentru codificarea (cifrul) care s-a impus în informatică.
Ele sunt numere digitale 3 colane de 6 caractere adică în total 18. Chestias e că nu le pui în frunte sau nu le tatuizi pe mână de aia s-a renţat a crede că sunt semnul fiarei, ci s-a aşteptat o periadă chiar o generaţie să treacă să se obijnuiască oamenii cu ele, să fie uitat că au la bază înţelepciunea asta de codificare şi să se găsescă soluţii să poată fi aplicare practic (microcip nedăunător sănătăţii - care nu radiază ca celularele s.a.) Apoi de exmplu programatorii folosesc chestia asta şi la serialele produselor chiar dacă nu tot timpul au la bază exact 666 şi doar principiul. Am vrut să dau de exemplu un produs care e deja depăşit şi nu cred că se supără Microsoft dar pentru că nu sunt sigur nu o să dau că oricum checksum la ei era 7 nu 6 adică la serialul din cifre al unei versiuni de office mai veche suma totală era 7 dacă adunai din nou fiecare rezultat parţial iar seria era formată din mai multe gupuri de cifre care aveau suma 7, dacă una din aceste condiţii nu era îndeplinită serialul nu era bun şi nu se putea instala produsul. Acuma la foarte mulţi programatori le place să se joace cu combinaţii de 666, 18, 9, 6, 3, deorece probabil aşa se distrează că se joacă cu numărul fiarei de exemplu: 111111-111111-111111 - e valid 000051-011112-111111 - e valid 003-000006-000001116 - e valid VVVVVV-IIISSS-AAAAAA - nu ştiu sigur Acuma atâta timp cât nu imi pune cineva semnul fără să îl pot da sau lua jos nu mă deranjează dar dacă trebuie operaţie cirurgicală pentru a fi scos deja nu e înregulă, iar să vadă cineva prin saleit informaţii despre mine şi să ştii tot ce cumpăr sau alte trazacţii iar nu e înregulă. edit: ![]() _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) Ultima oară modificat de OryNider pe Lun Ian 15, 2007 8:01 am, modificat 1 dată în total. |
Dum Ian 14, 2007 7:20 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
oricum nu noi hotaram daca intra sau nu in tara. tehnologia evolueaza. ce depinde de este decizia. il acceptam sau nu? daca stau sa ma gandesc... aces 666 nu va fi ascuns in codificari din carduri sau mai stiu eu de unde. se da totul pe fata. altfel..unde ar mai fi decizia noastra? daca s-ar face in secret toata treaba,atunci inseamna ca poate il avem chear acuma...cei care au carduri, posibil. eu cred ca se va da fata, ca sa fim pusi in aceasta decizie.
_________________ <b>Nu sunt nimic prin ceea ce sunt sau am facut. Tot ce am si ce sunt, este prin Isus care mi-a dat valoare la Calvar. Smereste-mi Doamne inima.. caci Tu esti bland si credincios. - theexodusmission@thinkpost.net</b> |
Dum Ian 14, 2007 3:34 pm |
|
![]() |
|
Membru 32-bit ![]() Membru din: Sâm Dec 16, 2006 6:38 am Mesaje: 31 Localitate: USA ![]() |
ai dreptate total4him. Decizia de a primi sau respinge semnul fiarei ne apartine. Daca aceasta "operatie" s-ar face independent de vointa noastra, unde ar mai fi libertatea de alegere pe care Dumnezeu ne-a oferit-o inca de la creatiune?
Odata cu decizia (de a primi sau respinge "semnul) vine si responsabilitatea. Opinia mea este ca atunci cand vorbim de semnul fiarei si consecintele acceptarii lui - intrucat ne aflam pe un domeniu spiritual - ar trebui sa fim mai putini interesati de tehnologie,electronica (carduri, microchips), si sa fim mai sensibili la ideea unui semn de natura duhovniceasca. Avraam a primit o pecete care semnifica recunoasterea neprihanirii sale, ("Apoi a primit ca semn tăierea împrejur, ca o pecete a acelei neprihăniri, pe care o căpătase prin credinţă, cînd era netăiat împrejur." Rom 4:11) Aceasta pecete nu era ceva vizibil pe mana sau pe frunte asa cum obisnuiau israelitii habotnicisa poarte parti din lege, ci un semn interior. Ce ma face sa cred ca nimeni nu are astazi semnul fiarei, este faptul ca nimeni nu a fost confruntat inca cu problema acceptarii sau respingerii lui. In momentul in care fiara din Apocalipsa va impune un cod de legi contrare Legi lui Dumnezeu, toti cei care de frica sau din dorinta de a apartine majoritatii vor accepta sa asculte de aceste legi, neglijand astfel Legea lui Dumnezeu, vor primi semnul fiarei. Asa ca acceptarea sau respingerea semnului fiarei este o decizie care o vei lua in deplina cunostinta de cauza asumandu-ti totodata si consecintele ce decurg dintr-o astfel de hotarare. o zi buna tuturor mike |
Dum Ian 14, 2007 6:22 pm |
![]() |
![]() |
|
Cine nu a acceptat cardurile de identitate nu le-a acceptat fiidcă pe ele sunt multe coduri pe care nu le înţeleg şi ar fi posibil să conţină semnul fiarei, dar iar dacă nu e pe frunte (cap) sau mână nu cred că e ceva rău.
Noile carduri de identitate o să conţină mai multe informaţii care nu pot fi accesate de omul de rând sau cel puţin nu sistemul de codificare al lor, în momentul de faţă fiecărui caracter îi corespunde o valore, un număr şi s-ar putea face un sistem de decodificare care să de-a de gol dacă conţine semnul fiarei sau nu, şi atunci fiecare să nu poată zice că nu a ştiut ce face ![]() Totuşi eu cred că dacă s-ar face pe faţă toată lucrarea şi i-ai pune să aleagă nu cred că l-ar accepta nici măcar sataniştii ![]() Uite câteva poze cu verichip: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aici un test pentru aflarea numărului unei persoane care la cumpărat: http://cq.cx/verichip.pl Funcţionează asemănător cu reţeua de celulare: ![]() _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Lun Ian 15, 2007 7:27 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Deci...eu am sa accept si carduri, cipuri, numere, buletine etc...cu 666 pe ele fara nici un fel de problema daca acesta imi vor fi utile. Cardurile si buletinul imi este util deci il am. Un cip implantat sub mana...daca nu da ceva complicatii si pot sa platesc de exemplu cu el la supermarket fara sa mai car bani dupa mine etc...atunci il accept fara probleme...Voi ar trebui sa va numarati firele de par din cap ca nu cumva sa aibe vreo legatura cu 666.
![]() |
Lun Ian 15, 2007 12:30 pm |
![]() |
![]() |
|
Nu am nici o problema in folosirea cardurilor de orice natura ar fi ele - de identitate, bancare - sau chips, atata timp cat ele nu au de a face cu domeniul spiritual.
In momentul in care problema se va pune de a sluji lui Dumnezeu sau legilor impuse de o autoritate omeneasca, abia atunci imi voi pune serios problema. Cand legislatia va impune decrete religioase - cu alte cuvinte cand statul se va implica in problemele bisericii - atunci fiecare va trebui sa aleaga de cine asculta. Decizia astfel luata in cunostinta de cauza va determina primirea sau respingerea semnului fiarei. Asa ca 666 urmeaza sa fie descifrat. Atentie la doctrina si ascensiunea Bisericii Catolice. |
Lun Ian 15, 2007 5:33 pm |
![]() |
![]() |
|
Marinarule nu suntem superstitiosi in legatura cu numarul 666
![]() exista atatea interparetari in legatura cu numele fiarei, numarul numelui ei. Interparetarile apartin oricum lui Dumnezeu nu unui om, Geneza 40:8 Ei i-au răspuns: ,,Am visat un vis, şi nu este nimeni care să -l tălmăcească.`` Iosif le -a zis: ,,Tălmăcirile sînt ale lui Dumnezeu. Istorisiţi-mi dar visul vostru.`` si ele se vor implini asa cum doreste el, nu dupa cum ne-am astepta noi si stim ca de cele mai multe ori implnirea unor profetii nu a fost dupa cum sa-u asteptat unii oameni. Nimenii nu poate spune cu exacitate cum se va implini aceasta profetie, sunt multe lucruri greu de inteles care se vor intelege mai bine pe masura ce ne vom apropia de implinirea acestei profetii. Se nu uitam ca aceasta mare lucrare de amagire, cea cu semnul fiarei, va fi condusa de catre profetul fals, el este cel care i amageste pe oameni sa primeasca semnul fiarei. Acest organism profetul fals este anticristul, omul faladelegii, Babilonul Cel Mare, liderul relgiilor care inca nu a aparut, stim ca sunt multe initiative in aceasta directie, interconfesionalismul, ecumenismul si Uniunea Europena vrea sa creeze un for multicultural si religios in care sa atraga toate religiile, adica vor sa faca o religie unica dupa cum modelul LEGILATIE UNICA, MONEDA UNICA etc.. Deci profetul fals, religia unita se va imlica in aceasta mare lucrare de amagire si va amagii oamenii sa primesca semnul fiarei, legislatia fiarei. Aparent, mai degraba de a fii obligat sa primesti semnul fiarei vei fii amagit sa il primesti pentru ca aceasta legislatie va venii cu o gramada de facilitati, eliminarea birocratiei, fraudei precum si a altor facilitati foarte importante si nu este de mirare ca majoritatea vor cadea in aceasta capcana a amagirii. Va fii o mare, mare amagire. Satan se preface intr-un inger de lumina ! |
Lun Ian 15, 2007 6:34 pm |
|
![]() |
|
mike pai ce legatura ar putea sa aibe ca mie nu imi vine nici un exemplu in minte
![]() sion...sigur interpretari sunt multe... |
Lun Ian 15, 2007 9:49 pm |
![]() |
![]() |
|
apocalipsa spune clar unde va fi pus numarul fiarei, acum...fie din coincidenta sau nu, VeriChip planteaza exact in locurile despre care vorbeste si biblia. studiatzi..pt cei care nu stitzi ca putina informatie nu strica.
Mar Ian 16, 2007 11:52 am |
|
![]() |
|
Dupa interpretarea unor teologi "fiara" are deja statute vechi in lumea noastra. Nu va fi o autoritate politico-religioasa noua, care va aparea in viitor. Numai ca datorita unor conditii istorice - si mai ales datorita profetiei Bibliei - pentru o vreme ea a pierdut puterea si influenta.(vezi Apocalipsa 13:3 "Unul din capetele ei părea rănit de moarte; dar rana de moarte fusese vindecată. Şi tot pămîntul se mira după fiară." si Apoc.17:8 "Fiara, pe care ai văzut -o, era, şi nu mai este. Ea are să se ridice din Adînc, şi are să se ducă la perzare. Şi locuitorii pămîntului, ale căror nume n'au fost scrise dela întemeierea lumii în cartea vieţii, se vor mira cînd vor vedea că fiara era, nu mai este, şi va veni.")
Curand insa vom fi martorii unei renasteri a puterii si influentei ei. Deja cine are ochii deschisi poate vedea ascensiunea ei chiar acum. Pentru un studiu mai detaliat despre "Semnul Fiare", va recomand un site. Va recomand de asemenea varianta PowerPoint (vezi partea de jos a paginii) care are si textele din Biblie scrise. http://www.intercer.net/article.php?id=61 Numai de bine, mike |
Mar Ian 16, 2007 4:28 pm |
![]() |
![]() |
|
Fiara, cea cu 7 capete si 10 coarne este o autoritate politica,
al-8-lea imparat, ultimul imperiu modial, sunt 2 autoritati una politica fiara cu 7 capete si 10 coarne si una religioasa fiara cu 2 coarne care se ridica din pamant. Daca studiem cu atentie vom observa ca in cartea Apocalipsa multe lucruri ne stunt prezentate in trei feluri diferite care in unele cazuri fac referire la acelasi lucru iar in alte cazuri prezinta trei lucruri diferite Exemplu: 42 de luni 1260 de zile 3 zile si jumate indica spre aceasi perioada de timp 7 peceti 7 trambite 7 cupe indica spre judecatiile lui Dumnezeu Balaurul: Satan Diavolul Fiara cu 7 capete si 10 coarne: ultimul imperiu politic Fiara cu 2 coarne : un imperiu modial relgios format din majoritatea religiilor. 666 de trei ori etc.... Autoritatea religioasa, relgia unita apare in apocalips in 3 roluri: 1.in rolul unei prostituate, Babilonul Cel Mare care sta pe fiara cu 7 capete si zece coarne. 2.in rolul unei cetati, cetatea cea mare 3.in rolul unei fiare cu 2 coarne care amagea pe oameni sa prmieasca semnul fiarei. Dupa cum putem observa din Apoclipsa 13:14 ; 17:18 si 18:23 Şi amăgea pe locuitorii pămîntului prin semnele, pe cari i se dăduse să le facă în faţa fiarei. Ea a zis locuitorilor pămîntului să facă o icoană fiarei, care avea rana de sabie şi trăia. Şi femeia, pe care ai văzut -o, este cetatea cea mare, care are stăpînire peste împăraţii pămîntului Lumina lămpii nu va mai lumina în tine, şi nu se va mai auzi în tine glasul mirelui şi al miresei, -pentrucă negustorii tăi erau mai marii pămîntului, pentrucă toate neamurile au fost amăgite de vrăjitoria ta, atat fiara cu 2 coarne cat si Babilonul Cel Mare sunt prezentati in rolul de amagitori. Fiara cu 2 coarne este autoritatea religioasa, ea este amagitorul, anticristul despre care vorbea Apostolul Ioan in 1 Ioan sau omul faradelegii despre care a spus Apostolul Pavel. Asa cum am mai spus mai sus va fi o mare, mare, amagire. |
Mar Ian 16, 2007 5:11 pm |
|
![]() |
|
Lordsion,de unde ai mai scos si povestea cu doua autoritati? Nu stii oare ca doua capete este semnul abnormalitatii? Si apoi crezi ca fiara va suporta sa aiba un rival?
Nu crezi ca fiara se va impune atat ca putere religioasa cat si politica? De ce este atat de greu sa acceptam ideea acestei fuziuni, cand experienta trecutului ne-a aratat ca Biserica Catolica incepand cu secolul XIII s-a impus tot mai mult pe plan mondial incat an secolul XIV-XV ajunsese sa demita si sa instaureze regi in functie de afinitatile lor fata de Roma? In 1798 Generalul francez Berthier a dat o lovitura de moarte fiarei, luandu-l ca prizonier pe papa Pius VI si punand astfel capat unei suprematii papale care de secole, cu intoleranta ei religioasa si cu politia proprie (Inchizitia) facuse un numar necunoscut de victime in randul crestinilor sinceri. Ati auzit ca pana la papa Paul II Vaticanul sa fi iesit "in lume?" Politica Vaticanului incepe sa se schimbe. Pe plan mondial rolul ei in promovarea pacii si ordinii mondiale este tot mai mult recunoscut. Evenimentele legate de victimile inchizitiei sunt tot mai condamnate uitarii, iar influienta ei, a Bisericii este tot mai mult acceptata. Cineva spunea, "Sa aiba din nou Biserica Catolica puterea si influienta secolelor trecute si spiritul intolerantei se va vedea din nou la lucru." Sa aiba oare dreptate? Viitorul va decide. "Cine are urechide auzit, sa auda." |
Mar Ian 16, 2007 7:50 pm |
![]() |
![]() |
|
Mike, Mike !
Te rog sa aprofundezi cartea apocalipsa, cu ajutorul Spiritului Sfant si vei intelege, sunt multe lucruri greu de inteles acolo dar vei intelege ! Lasa la o parte explicatiile pe care le dau unii liderii religiosi si incearca tu insusti prin Spiritul Sfant sa intelegi lucrurile. Pentru a ajunge la cunostinta completa a adevarului si nu doar la o explicatie care contine frgamente de adevar trebuie sa cercetam scripturile fara nici o partinire doctrinara. Nu trebuie sa indoim ca sa spunem asa cuvantul lui Dumnezeu spre conceptiile si asteptarile noastre ci noi ar trebui noi insine sa ne indoim spre cuvantul lui Dumnezeu. Aici e nevoie de adevarul complet si nu doar de niste fragmente de adevar amestecate cu ideile si ateparile unor oameni care se asteapta sa se implineasca profetiile bibliei asa cum ar vrea ei. Si acum in legatura cu cele 2 fiare, cea cu 7 capete si 10 coarne si cea cu 2 coarne ca de miel. Daca vei citi cu atentie Apocalipsa 13 vei constata ca sunt 2 sisteme, autoritati diferite dar care sunt unite intre ele si amandoua sunt conduse de catre Satan Diavolul. Daca iti amintesti Domnul Isus a spus Isus S'a apropiat de ei, a vorbit cu ei, şi le -a zis: ,,Toată puterea Mi -a fost dată în cer şi pe pămînt Dupa cum Tatal i-a dat toata autoritatea Domnului Isus la fel si Satan i da autoritate fiarei cu 7 capete si 10 coarne Apoc. 13:2 Fiara, pe care am văzut -o, semăna cu un leopard; avea labe ca de urs, şi gură ca o gură de leu. Balaurul i -a dat puterea lui, scaunul lui de domnie şi o stăpînire mare. Si aceasta fiara reprezinta sistemul politic, ultimul imperiu modial al-8-lea asa cm se spune in Apoc.17:10 Sînt şi şapte împăraţi: cinci au căzut, unul este, celalt n'a venit încă, şi cînd va veni, el va rămînea puţină vreme. Sunt 8 imperii mondiale care au un impact asupra poporului lui Dumnezeu cinci au cazut : Imperiul Egiptean, Imperiul Asirian, Imperiul Babilonian, Imperiul Medo-Pers, Imperiul Grec. unul este: Pe cand scria Ioan su inspiratia divina cartea Apocalipsa cine era puterea care conducea lumea?? cine altcineva decat Roma? imperiul Roman. celalt n'a venit încă Dupa Roma urma sa se ridice o noua puere mondiala care asemenea celorlate urma sa conduca toata lumea. Si in final se ridica aceasta fiara cu 7 capete si zece coarne de ce cu 7 capete si 10 coarne??? pentru ca ea este formata din toate celelate imperii. Aceasta fiara va cunoaste o dimensiune mondiala. Petru a intelege mai bine acest lucru trebuie sa analizam si cartea Daniel pentru ca acolo se vorbeste in partea finala despre acelasi lucru, este vorba despre acelasi imperiu, Cornul din Daniel cap.7, Imparatul de la miazanoapte din Daniel cap. 11, imparatia cu cele 10 degete, o parte de fier si o parte de lut, fiara din Apocalipsa cap.13 si cap.17 reprezinta, indica spre acelasi lucru, aceasi lucru, De stim acest lucru??? Pentru ca atat fiara din apoc. cap.13 si cap.17 , cornul din Daniel cap.7 cat si imparatul de la miaza-noapte va purta razboi cu poporul sfiintilor. Arhitectura, ierarhia imparatiei lumii este format din conducatorul suprem al acesteia Satan Diavolul, fiara cu 7 capete si 10 coarne ultimul imperiu mondial politic si fiara cu 2 coarne ca de miel, sistemul religios. Faptul ca fiara care se ridica din pamant are 2 coarne ca de miel acest lucru ne duce cu gandul la mielul, Domnul Isus. Aceasta fiara are cele 2 coarne ca de miel dar vorbeste ca un balaur cea ce indica spre un sitem ipocrit si corupt, cine altcineva decat anticristul, omul faradelegii??? Ea se prezinta ca un conducator mesianic dar aceasta fiara umbla de fapt dupa alte interese, dupa autoritate, putere cea ce se potriveste atat de bine cu caracterul ei ipocrit si corupt. Aceasta fiara actioneaza cu toata autoritatea fiarei cu 7 capete ci 10 coarne Apoc. 13:12 Ea lucra cu toată puterea fiarei dintîi înaintea ei; şi făcea ca pămîntul şi locuitorii lui să se închine fiarei dintîi, a cărei rană de moarte fusese vindecată Aceasta fiara cu 2 coarne are defapt autoritate peste cealalta fiara cea ce evidentiaza foarte clar cele 2 sisteme. Apoc. 17:18 Şi femeia, pe care ai văzut -o, este cetatea cea mare, care are stăpînire peste împăraţii pămîntului Ne intrebam cine are stapanire peste fiara, imparatii pamantului? Dupa cum sti Mike relgia este una si politica este alta dar aceste doua au mers mana in mana de cand este lumea. Dupa cum vom vedea din Apoc. cap 17. aceasta fiara cu 2 coarne ca de miel, aceasta autoritate, sistem apare in rolul unei femei prostituate si in rolul cetatii, asa cum vom vedea in Apoc. 18, a unei cetatii devastate pentru ca fiara cu 7 capte si 10 coarne va distruge acest sitem Apoc 17:16, 18 Cele zece coarne, pe cari le-ai văzut, şi fiara, vor urî pe curvă, o vor pustii, şi o vor lăsa goală. Carnea i -o vor mînca, şi o vor arde cu foc. Şi femeia, pe care ai văzut -o, este cetatea cea mare, care are stăpînire peste împăraţii pămîntului.`` Cine este aceasta curva, aceasta cetate, cetatea cea mare. Este un sitem politic sau unul religios? In biblie , Ezechiel 23 Iersalimul apostat este privit ca si o prostituata pentru ca a incheiat alinate cu tarile vecine si nu sa-u increzut in Dumnezeu, de acea in sens spiritual Iersualimul se spunea ca a comis adulter, sa prostituat, a ajuns un sitem ipocrit si corupt, si nu numai ca incheiat aliante cu popoarele vecine dar a promovat si inchinarea la Dumnezei falsi, ajungand astfel un sitem religios apostat si dezgistator in ochii lui Dumnezeu. Asa cum Dumnezeu a folosit puterea Babiloniana pentru a pedepsi Ierusalimul apostat tot la fel la timpul sfarsitului Dumnezeu va folosi fiara cu 7 capete si 10 coarne pentru a distruge Babilonul Cel Mare, Liderul religiilor, religia unita. Fiara si cel 10 coarne vor indeplini vointa lui Dumnezeu dupa cum este scris in Apoc. 17:17 Căci Dumnezeu le -a pus în inimă să -I aducă la îndeplinire planul Lui: să se învoiască pe deplin şi să dea fiarei stăpînirea lor împărătească, pînă se vor îndeplini cuvintele lui Dumnezeu. Babilonul Cel Mare, postituata,urmeaza acelasi model ca si Ierusalimul apostat din vechime numai ca Cuvantul lui Dumnezeu ne spune ca va intervenii o schimbare . Acest sistem religios va fii distrus de catre imparatii pamantului si de catre fiara Apoc 17:16, 18 Cele zece coarne, pe cari le-ai văzut, şi fiara, vor urî pe curvă, o vor pustii, şi o vor lăsa goală. Carnea i -o vor mînca, şi o vor arde cu foc. dupa care va fii distrusa si fiara si Satan va fi inchis pentru 1000 de ani. O sa contiunui pe marginea acestui subiect pentru ca este foarte mult de discutat, si sper constructiv sa ajungem la intelegerea completa a adevarului. |
Mie Ian 17, 2007 1:08 pm |
|
![]() |
|
Lordsion, multumesc pentru sfaturile tale pline de intelepciune. Sincer le apreciez si le consider binevenite.
Trebuie sa admitem insa ca in materie de interpretare a cartilor profetice ale Bibliei - ma refer im mod special la Daniel si Apocalipsa - nu exista intepretari personale inedite. Tot ceeace incercam sa numim "inedit" poarta deja amprenta unor idei mai vechi. Ceeace facem noi, cei de azi, este sa ne asociem unor curente de interpretare. Nu neg capacitatea Duhului Sfant de a ne influienta si ajuta sa intelegem profetiile. Daca insa uneori nu ne aflam in pozitia de a permite Duhului sa aiba acces in inima noastra, tot ceeace pretindem noi a fi descoperire de la Duhul Sfant nu este decat o interpretare personala. Tu vorbesti despre "adevar." Cine nu-si doreste sa posede adevarul. De fapt ce este "adevarul?" Ai intrebat vreodata reprezentanti ai diferitelor biserici crestine sau ne cine are adevarul? Ai gasit vreodata un pastor, preot, imam, rabin spunand, "Cauta adevarul in alta parte nu la noi?" Ceeace stiu cu siguranta despre "Adevar" este ca el este gasit doar in Isus si in Cuvantul Sau - Biblia. Cand ne referim insa la profetii, problema devine ceva mai sensibila datorita faptului ca avem de a face cu evenimente, ani, personaje care au apartinut trecutului sau vor apartine viitorului. Lasa-L pe Isus sa ia control in viata ta si atunci interpretarea ta va purta amprenta adevarului. numai de bine, mike |
Mie Ian 17, 2007 10:00 pm |
![]() |
![]() |
|
Mike !
Ma bucur si apreciez sfatul tau, si eu cred ca si tine ca sursa adevarului este doar Domnul nostru Isus si ca prin El primim lumina, El este adevarul Tatalui. Intelegerea noastra este totusi limitata si cred ca prin vointa lui vom fi luminati si vom intelege mai multe pe masura ce ne apropriem de implinirea profetiilor biblice. Mai important pentru noi ar fii sa ducem o viata curat, sfanta si sa fim sfintiti prin Adevarul Tatalui, Domnul Isus indiferent daca profetiile biblice , sfarsitul acestei lumii va veni pe parcusul vietii noastre sau nu. Referitor la profetii si intelegerea lor sunt multe intrepretari si cele mai multe sunt asteptarile unor oameni care atentie ! contin ele fragmente de adevar dar sunt amestecate cu proprile lor conceptii, asa cum am mai spus si cu proprile lor asteptari si din aceasta cauza in cele mai multe cazuri oamenii au esuat in mod lamentabil. Toate isi au timpul lor si intelegerea profetiilor biblice la fel, toate se intimpla la timpul lor, la timpul potrivit si ales de Dumnezeu. Toti spun ca au adevarul dar ai auzit spundu-se? "Adevarul ne are pe noi" .Situatia celor mai multe culte, organizatii religioase de astazi se aseamana cu o situatie in care se gaseau galantenii in primul secol, asa cum spune apostolul Pavel in Galanteni 3:3 Sînteţi aşa de nechibzuiţi? După ce aţi început prin Duhul, vreţi acum să sfîrşiţi prin firea pămîntească? Inceput nobil, sfarsit trist, invataturile lor au devenit indiscutabile, a aparut legalismul si din aceasta cauza au aparut si problemele. Oamenii au inceput sa se bazeze pe capacitatea lor intelectuala si pe propria lor ratiune si nu sa-u mai lasat calauziti de Spiritul Sfant. Firea pamanteasca a luat locul Spiritului Sfant. Eu sunt deschis mike pentru adevar si sunt gata sa renunt la orice intelegere actuala pe care o am in favoarea adevarului pe care Tatal nostru il da prin Domnul Isus, nu ma agat de interpretari prezente si sper ca prin voia Domnului voi fi luminat atat cat doreste El. |
Joi Ian 18, 2007 12:20 pm |
|
![]() |
|
Membru Bronz ![]() ![]() Membru din: Sâm Mai 20, 2006 6:56 pm Mesaje: 72 Localitate: Petrosani ![]() |
Se par ca v-ati panicat rau de tot. Un crestin nu ar trebui sa isi faca probleme, fiindca Dumnezeu il pazeste iar cel rau nu se atinge de el.
"Ştim că oricine e născut din Dumnezeu nu păcătuieşte; ci cel ce s-a născut din Dumnezeu se păzeşte pe sine, şi cel rău nu se atinge de el." 1 Ioan 5:18 Daca stai si va ganditi prea mult la aceste lucruri, s-ar putea sa si aiba efect mai tarziu asupra voastra. "În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme, n-a ajuns desăvârşit în dragoste." 1 Ioan 4:18 _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Dum Ian 21, 2007 5:19 pm |
|
![]() |
|
ok..eu ma retrag din acest subiect. ma depaseste. tot ce vb acuma..sunt doar teorii, nimic practic. niciunul din noi nu a luat inca (sper) si in plus poate ca si acum 1000 de ani se vb despre 666 si poate ca se va mai vb inca 1000. nu stie nimeni ce este in viitor. doar speculatii. Nu a spus nimeni conctret nimik. Isus spune ca o sa ne dam seama de venirea timpurilor grele...asa cum isi da seama un agricultor dupa norii cerului daca se apropie ploaia sau nu.
![]() _________________ <b>Nu sunt nimic prin ceea ce sunt sau am facut. Tot ce am si ce sunt, este prin Isus care mi-a dat valoare la Calvar. Smereste-mi Doamne inima.. caci Tu esti bland si credincios. - theexodusmission@thinkpost.net</b> |
Dum Ian 21, 2007 6:28 pm |
|
![]() |
|
Membru Bronz ![]() ![]() Membru din: Sâm Mai 20, 2006 6:56 pm Mesaje: 72 Localitate: Petrosani ![]() |
total4him scrie: ok..eu ma retrag din acest subiect. ma depaseste. tot ce vb acuma..sunt doar teorii, nimic practic. niciunul din noi nu a luat inca (sper) si in plus poate ca si acum 1000 de ani se vb despre 666 si poate ca se va mai vb inca 1000. nu stie nimeni ce este in viitor. doar speculatii. Nu a spus nimeni conctret nimik. Isus spune ca o sa ne dam seama de venirea timpurilor grele...asa cum isi da seama un agricultor dupa norii cerului daca se apropie ploaia sau nu. ![]() Ai dreptate, toate sunt teorii si nici nu va reusi sa iti dea vreun raspuns, in legatura cu 666, fiindca in mod practic nu se va intampla asa ceva in modul cum intelege toata lumea religioasa din ziua de astazi si anume sub forma de SEMN in mod vazut. Tocmai de aceeia se mentioneaza in Apocalipsa mai intai ca cine are pricepere sa socoteasca iar acest lucru inseamna o intelepciune duhovniceasca, mai exact o taina, o descoperire cu ajutorul Duhului Sfant care se va revela doar adevaratilor crestini. Toti cei care vor sa gaseasca o explicatie dupa o intelepciune umana prin fel si fel de calcule, nu vor descoperi niciodata acest lucru fiindca el reprezinta O TAINA, care nu va fi descoperita lumii ci doar crestinilor. In biblie se mentioneaza foarte clar cand Isus ne spune inca de pe atunci urmatorul lucru ; "Neam viclean şi adulter cere semn şi semn nu se va da lui, decât numai semnul lui Iona. Şi lăsându-i, a plecat. "Matei 16:4. Acest semn se stie foarte bine ca reprezinta propovaduirea cuvantului. Deci nu va exista nici un semn in mod vazut. In plus de asta e logic ca daca ar cunoaste toata lumea ce reprezinta acest semn, asta ar insemna ca toti se vor intoarce la Dumnezeu si asta ar insemna ca ceea ce este scris nu se va mai intampla. Uite ca sa te ajut putin iti voi da versetul din Apocalipsa din traducerea bibliei lui Nicolae Milescu din anul 1688, care este tradusa direct din lumba greaca si vei observa o diferenta intre traducerile noi ale bibliei din ziua de astazi si acuratetea care o poarta aceasta biblie. Sper ca vei observa o diferenta in ceea ce reprezinta acest numar 666. "Aicea iaste întelepciunea. Cela ce are minte, socoteasca numarul fiarai, pentru ca numarul omului iaste. Si numarul ei:666." _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Dum Ian 21, 2007 10:06 pm |
|
![]() |
|
multumesc
Mar Ian 23, 2007 4:08 am |
|
![]() |
|
//Adycell a scris
Deci nu va exista nici un semn in mod vazut. Esti sigur Adycell??? Erau legile lui Dumnezeu un semn invizibil??? Ce putem spune despre tablele de piatra si sulurile de mai tarziu pe care erau scrise legiile lui Dumnezeu??? Erau un semn invizibil??? Deuteronom 6:6-9 Şi poruncile acestea, pe cari ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi, şi să vorbeşti de ele cînd vei fi acasă, cînd vei pleca în călătorie, cînd te vei culca şi cînd te vei scula. Să le legi ca un semn de aducere aminte la mîni, şi să-ţi fie ca nişte fruntarii între ochi. Să le scrii pe uşiorii casei tale şi pe porţile tale. Deci daca scripturile ebraice, legiile lui Dumnezeu, au ajuns sa fie un semn vizibil astfel incat poporul sa se poata instrui din ele ce putem spune despre semnul fiarei??? Farisei chiar a luat figurativ cea ce se spune in Deuteronom 6:8 Să le legi ca un semn de aducere aminte la mîni, şi să-ţi fie ca nişte fruntarii între ochi. si si-au pus pe frunte copii ale textelor scripturale. Asadar legiile lui Dumnezeu au ajuns un semn vizibil pe tablele de piatra iar mai tarziu pe suluri asftfel incat poporul sa poata sa fie instruit pe baza acestor legi. |
Mar Ian 23, 2007 10:09 pm |
|
![]() |
|
lordsion scrie: //Adycell a scris Deci nu va exista nici un semn in mod vazut. Esti sigur Adycell??? Erau legile lui Dumnezeu un semn invizibil??? Ce putem spune despre tablele de piatra si sulurile de mai tarziu pe care erau scrise legiile lui Dumnezeu??? Erau un semn invizibil??? Deuteronom 6:6-9 Şi poruncile acestea, pe cari ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi, şi să vorbeşti de ele cînd vei fi acasă, cînd vei pleca în călătorie, cînd te vei culca şi cînd te vei scula. Să le legi ca un semn de aducere aminte la mîni, şi să-ţi fie ca nişte fruntarii între ochi. Să le scrii pe uşiorii casei tale şi pe porţile tale. Deci daca scripturile ebraice, legiile lui Dumnezeu, au ajuns sa fie un semn vizibil astfel incat poporul sa se poata instrui din ele ce putem spune despre semnul fiarei??? Farisei chiar a luat figurativ cea ce se spune in Deuteronom 6:8 Să le legi ca un semn de aducere aminte la mîni, şi să-ţi fie ca nişte fruntarii între ochi. si si-au pus pe frunte copii ale textelor scripturale. Asadar legiile lui Dumnezeu au ajuns un semn vizibil pe tablele de piatra iar mai tarziu pe suluri asftfel incat poporul sa poata sa fie instruit pe baza acestor legi. lordsion, eu am venit cu un argument foarte clar care este scris in Noul Testament. Din cate imi dau eu seama problema la tine este faptul ca nu poti sa faci o diferenta intre Vechiul Testament si Noul Testament. Daca nu reusesti sa faci aceasta diferenta iti va fi foarte greu sa intelegi vreodata Scriptura in totalitatea ei. V.T. s-a desfasurat, el este de domeniul trecutului si reprezinta modul de viata si credinta poporului evreu. Poporul evreu era un popor slab care traia prin intermediul semnelor si al minunilor, fiindca acest popor era fara credinta si ei nu puteau crede in Dumnezeu doar daca VEDEAU ceva, de aceea Dumnezeu le-a dat poruncile in mod vazut. Acum N.T. se intelege sub o alta forma, el nu mai are valabilitate doar pentru poporul evreu ci pentru intreaga lume. Acest Nou Testament, trebuie sa reprezinte ceva NOU, dupa cum ii este si denumirea. N.T. nu mai pune accentul pe poporul evreu ci pe neamuri, toate lucrurile care s-au desfasurat in mod vazut in V.T. sunt transfigurate prin Isus Cristos care este Mijlocitorul, aceasta transfigurare ( TRECERE ), insemnand o credinta de la lucrurile care se vad la lucrurile care nu se vad asa cum se mentioneaza si in Evrei 11 :1 si 2 Corinteni 4:18 Despre semnul lui Iona care va fi dat oamenilor se refera la viitor, adica in timpurile din urma deci nu in trecut in timpul lui Moise. Acest lucru trebuie sa se intample, pe cand Legea lui Moise a avut valabilitatea la timpul ei. Cristos este sfarsitul legii asa cum o spune si biblia, iar acele legi ( ale lui Moise ) despre care vorbesti, nu mai trebuie sa reprezinte un semn de aducere aminte, fiindca Cristos vine cu o noua lege o "lege" a dragostei care va fi pusa in mintea crestinilor, adica in interiorul lor si nu in exterior. Iată legământul pe care-l voi face cu ei după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în inimile lor, şi le voi scrie în mintea lor" Evrei 10:16 _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Mie Ian 24, 2007 11:14 pm |
|
![]() |
|
Adycell nu iti dai seama !!!
inainte de face afirmatii nefondate in legatura cu mine si si cuvantul lui Dumnezeu in totalitatea Lui te-as ruga sa aprofundezi scripturile si ajutorul Spiritului Sfant vei intelege. Despre argumentele pe care tu le aduci eu le cunosc chiar foarte bine si chiar am scris un articol despre Harul lui Dumnezeu pe http://forum.martorii.ro http://forum.martorii.ro/viewtopic.php?t=478&start=0 nick-ul meu acolo este darthsion. Afirmatia ta: V.T. s-a desfasurat, el este de domeniul trecutului si reprezinta modul de viata si credinta poporului evreu. Este gratuita Adycell ! De ce??? Pentru ca Vechiul Testament contine profetii care se vor implini in viitor, sfaturi, invataturi si exemple de oameni care ia-u slijit lui Dumnezeu in trecut, sfaturi care sunt valabile si astazi. Stiu foarte bine ca totul trebuie raportat la Domnul Isus. Chiar daca noi nu ar trebui sa fim legati de iudaism asa cum spus in vechiul de testament sunt invataturi, sfaturi si exemple de oameni care ia-u slujit lui Dumnezeu. Nu degeba se spune in Noul testament in 2 Timotei 3:16 Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, In alta ordine de idei ar trebui sa rupem vechiul testament din biblie si sa lasam numai noul. Si chiar daca noul legamant este pus in inimele oamenilor de Dumnezeu oare nu exista El si in exterior ??? Cuvantul scris, Biblia din care invatam ce este Adycell??? Ce contine El?? oare nu legamantul cel nou?? |
Joi Ian 25, 2007 7:23 pm |
|
![]() |
|
lordsion scrie: Adycell nu iti dai seama !!! inainte de face afirmatii nefondate in legatura cu mine si si cuvantul lui Dumnezeu in totalitatea Lui te-as ruga sa aprofundezi scripturile si ajutorul Spiritului Sfant vei intelege. Despre argumentele pe care tu le aduci eu le cunosc chiar foarte bine si chiar am scris un articol despre Harul lui Dumnezeu pe http://forum.martorii.ro http://forum.martorii.ro/viewtopic.php?t=478&start=0 nick-ul meu acolo este darthsion. lordsionule, eu nu am facut afirmatii impotriva ta, stai mai bland si nu te hazarda, ia-o mai incetisor ca nu ti-a dat nimeni in cap, eu doar mi-am spus parerea si atat. Ei hai ca mergi prea departe si tragi concluzii gresite ca de exemplu sa aprofundez scriptura. Stai nitel ca vom vedea pe parcursul discutiilor cine cerceteaza si cine nu mai mult scripturile si nu este vorba doar despre atat in primul rand fiindca scripturile nu trebuiesc doar cercetate asa cum obisnuiti voi ci Cuvantul lui Dumnezeu trebuie trait si in mod practic acesta trebuind sa devina un mod de viata a crestinului nu doar la nivel de cunoastere ci si practic. Credinta fara fapte este moarta. Asa ca daca vrei sa incepem un dialog incepe in a avea rabdare fiindca cel mai important atribut al Dragostei ( 1 Corinteni 13 ) este indelunga rabdare si nu cunoasterea fiindca cunostinta ingamfa pe cand dragostea zideste. Cu ajutorul "spiritului sfant", poate cercetezi tu scriptura insa eu nu sunt latin ci roman asa ca eu spun ca trebuie nu doar cercetata ci si traita cu si prin intermediul DUHULUI SFANT. Nu ai tu de unde sa cunosti ce cunosc eu si ce argumente am eu, nu trebuie sa te dai intelept, mai intai sa discutam mai pe larg iar mai apoi sa tragi concluzii. Cunosc dogma iehovistilor asa ca nu am de ce sa ma duc pe forumul cu care faci reclama pe aici. Si nu le cunosc doar teoria ci ii cunosc ( am avut de a face cu nulti dintre ei...) si ca persoane ca si mod de viata practic, ca si caracter si ca si fire la care din pacate nu se prea observa sa se fi umblat. De teorii sunt satul ar fi timpul sa se mai puna si in practica Cuvantul lui Dumnezeu. Si nu ma lua cu aprofundarea scripturilor ca daca chiar doresti iti trimit un set de vreo 80 de intrebari biblice carora nu stiu cum iti vei scoate camasa. Asa ca mai incet cu concluziile despre cineva pe care nici macar nu il cunosti. lordsion scrie: Afirmatia ta: V.T. s-a desfasurat, el este de domeniul trecutului si reprezinta modul de viata si credinta poporului evreu. Este gratuita Adycell ! De ce??? Pentru ca Vechiul Testament contine profetii care se vor implini in viitor, sfaturi, invataturi si exemple de oameni care ia-u slijit lui Dumnezeu in trecut, sfaturi care sunt valabile si astazi. Stiu foarte bine ca totul trebuie raportat la Domnul Isus. Chiar daca noi nu ar trebui sa fim legati de iudaism asa cum spus in vechiul de testament sunt invataturi, sfaturi si exemple de oameni care ia-u slujit lui Dumnezeu. Nu degeba se spune in Noul testament in 2 Timotei 3:16 Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, In alta ordine de idei ar trebui sa rupem vechiul testament din biblie si sa lasam numai noul. Nu este afirmatia mea, Biblia spune acest lucru. Eu ti-am spus ceva insa se vede ca tu ai inteles cam pe dos. Asa ai dedus tu din ce am scris eu ? Mai verifica inca o data. Eu am spus ca V.T. este de domeniul trecutului in ceea ce priveste desfasurarea lui ca evenimente raportate la lege si in special la lucrurile care au fost valabile doar pentru poporul evreu cum ar fi semnele, minunile, ritualurile care isi pierd valabilitatea in N.T. insa nu ca si intelegere ci ca si desfasurare a lor. Toate evenimentele care s-au petrecut in V.T. in mod vazut sub forma materiale se transfigureaza in mod nevazut in N.T. punandu-se accentul pe o credinta care NU SE VEDE nu pe o credinta care se vede. Citeste Evrei 11:1 in acest sens. Nu am spus ca V.T. trebuie aruncat, asta ai scos-o tu. Am zis ca lucrurile nu mai trebuiesc intelese sub forma aceea ci sub o alta forma. Cristos este sfarsitul legii iar daca tu vrei sa ramai tot sub lege este alegerea ta. Eu nu sunt evreu ci sunt crestin. "Căci până la Ioan au prorocit toţi proorocii şi Legea" Matei 11:13. Deci nu te lega de proroocii, ca eu nu am afirmat nimic despre ele. Aici este o alta discutie si nu amesteca discutiile ca nu se mai intelege nimic. Era vorba despre semn in acest subiect iar eu am adus argumente in aceasta privinta. Nu deschide mai multe subiecte ca nu se mai intelege nimic. Crestinul din ziua de astazi trebuie sa se ghideze si sa traiasca prin prisma N.T., iar V.T. este ca o pilda pentru noi dar nu un mod de viata. Daca vei trai dupa modelul evreilor atunci si credinta ta va fi la fel. Iar daca V.T. este modelul tau de credinta atunci de ce a mai venit Cristos pe pamant si de ce a mai trebuit sa fie scris un NOU TESTAMENT ? Da toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu insa ea trebuie inteleasa diferit in functie de contexte, perioade si situatii. Daca incerci sa amesteci invataturile legii cu invataturile lui Cristos si mai apoi cu invataturile Duhului Sfant fara sa faci diferente intre ele ca si lucrari ale lui Dumnezeu in mod direct cu omul, nu vei intelege niciodata nimic si le vei intelege doar partial si nu total. De unde si pana unde trebuie raportat totul doar la invataturile Domnului Isus, dar de invataturile Apostolilor care au venit prin intermediul Duhului Sfant nu ai auzit ? Nu ramane doar in perioada invataturilor care le-a dat Isus ucenicilor ci du-te mai departe si la invataturile venite prin intermediul Duhului Sfant, mai exact prin Epistole. Mai citeste Evrei cap.6 : 1,2. Nu a zis nimeni ca trebuie eruncat V.T. atata poti tu sa intelegi din ce am scris eu ? Nu cadea in extrema !!! Eu m-am referit la faptul ca un crestin din ziua de astazi nu mai trebuie sa traiasca sub tiparul invataturilor din V.T. ci sa se ghideze dupa N.T. Vechiul Testament nu a fost anulat de catre Noul Testament ci SCHIMBAT. lordsion scrie: Si chiar daca noul legamant este pus in inimele oamenilor de Dumnezeu oare nu exista El si in exterior ??? Cuvantul scris, Biblia din care invatam ce este Adycell??? Ce contine El?? oare nu legamantul cel nou?? Ti-am spus mai sus mai cerceteaza, nu te du in extrema ci fa diferenta intre N.T. si V.T. _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Dum Ian 28, 2007 1:53 pm |
|
![]() |
|
adycel scrie: Vechiul Testament nu a fost anulat de catre Noul Testament ci SCHIMBAT. Schimbat ? ![]() ![]() |
Dum Ian 28, 2007 6:17 pm |
![]() |
![]() |
|
Adycell !
Vechiul Testament nu a fost anulat de catre Noul Testament ci SCHIMBAT. Pe ce text scriptural te bazezi cand faci aceasta afirmatie??? Vrei tu sa spui ceva dar nu sti ce ! Aici e problema ! Imi spui mie ca eu nu stiu sa fac difereanta intre vechiul si noul testament Imi pare rau dar se pare ca tu esti in aceea situatie . In tine este spirit de mandrie iar mandria merge inaintea caderii. Esti plin de mandrie omule iar TU VEI CADEA ! Acum poate ma urasti pentru ceea ce iti spun dar mai tarziu daca vei intelege tie iti va fi de folos iti spun acest lucru din propria mea experienta ! Ca si Petru care s-a increzut in propriile forte Domnul Cristos l-a invatat sa se increda in Dumnezeu si nu in el insusi. Orice crestin daca nu este zdrobit nu poate urma pe Domnul Cristos. |
Dum Ian 28, 2007 11:08 pm |
|
![]() |
|
lordsion scrie: Adycell ! Vechiul Testament nu a fost anulat de catre Noul Testament ci SCHIMBAT. Pe ce text scriptural te bazezi cand faci aceasta afirmatie??? Vrei tu sa spui ceva dar nu sti ce ! Aici e problema ! De unde esti atat de sigur la cine se afla problema ? Poate ca ea se afla la tine...Pe ce baza faci tu astfel de afirmatii ? Nu este vorba despre a ma baza pe vreun text anume in ceea ce am afirmat, N.T. iti confirma in totalitatea lui aceasta schimbare pe care o face in comparatie cu V.T., numai asta pentru cine are ochi de vazut. Ce este asa greu de inteles ? V.T. punea accentul pe o credinta in lucrurile care se vad ( materiale ) iar N.T. pune accentul pe o credinta in lucrurile care nu se vad. Evrei 11:1. Isus Cristos este Mijlocitorul el facand trecerea de la cele vazute la cele nevazute. Exemple : Painea - in V.T. reprezenta hrana materiala pt. poporul evreu, ea reprezentand un mijloc de credinta catre dumnezeu in N.T. reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu Templul - in V.T. reprezenta locul ( cladirea ) unde se ruga poporul evreu in N.T. reprezinta adunarea sfintilor Ziua de odihna; in V.T. reprezenta o zi calendaristica de 24 de ore, care trebuia tinuta in mod vazut, adica in exteriorul evreului. In N.T. reprezinta o zi milenara ( 1=1000 de ani ) deci o odihna vesnica, milenara care reprezinta dragostea permanenta in care trebuie sa traiasca crestinul Apa ; in V.T. reprezenta elementul prin care evreul trebuia sa fie curatat de pacate, curatire ce se facea in mod vazut si exterior In N.T. reprezinta APA VIETII adica Duhul Sfant, Apa ce il va spala in interior pe crestin prin transformarea firii de la o fire pacatoasa sa ajunga la sfintenie. Si exemplele pot continua. Sper ca ai observat o diferenta intre intelegerile celor doua Testamente. Toate lucrurile din V.T. vor fi intelese sub o alta forma in N.T. rolul de baza al acestei transformari fiind trecerea de la credinta in cele vazute care reprezinta o credinta slaba, la credinta in cele nevazute care reprezinta o credinta tare. Mai cerceteaza in aceasta privinta. lordsion scrie: Imi spui mie ca eu nu stiu sa fac difereanta intre vechiul si noul testament Imi pare rau dar se pare ca tu esti in aceea situatie . In tine este spirit de mandrie iar mandria merge inaintea caderii. Esti plin de mandrie omule iar TU VEI CADEA ! Acum poate ma urasti pentru ceea ce iti spun dar mai tarziu daca vei intelege tie iti va fi de folos iti spun acest lucru din propria mea experienta ! Ar trebui sa te urasti tu singur pentru ceea ce mi-ai spus. Eu nu te urasc asta ai inventat-o tu. Numai cine este orb nu poate sesiza cine este mandru in cele afirmate. De unde ai tu atata siguranta in legatura cu cele afirmate la adresa mea ? Tu ai auzit despre Dragostea lui Dumnezeu descrisa la 1 Corinteni cap. 13, unde unul dintre atributele mentionate acolo este "...dragostea nu se gandeste la rau..." ? Cum pui tu in practica acest atribut in legatura ta cu un om cand tu de fapt aplici opusul acestui atribut si nu faci altceva decat SA TE GANDESTI LA RAU. Asta doresti tu cuiva sa cada ? Frumos gandit, uite unde era crestinul care se batea cu pumneul in piept si care trambiteaza plin de ganduri rele. Pe langa faptul ca te-ai gandit la rau ai facut si pe acuzatorul si pe ispititorul. Si daca ti-ar spune cineva ca de fapt chiar nu sti sa faci diferenta intre Noul si Vechiul Testament, te crezi autostiutor sau ce iti este frica ca ti-ar dobora cineva invatatura falsa in care te afli ? Asta nu este mandrie ? Si atunci unde se mai afla dialogul daca din start tu vi deja cu ceva invatatura, care daca cineva ar incerca sa ti-o demoleze chiar cu ajutorul Bibliei, te loveste in intelepciune ? Experienta despre care vorbesti tu ca o ai de fapt este o invatatura tipic dogmatica, un tipar de sub care nu poti iesi, fiindca asa va dati voi yehovistii "invatatori", iar cei care nu sunt de ai vostri sunt elevii. Aceasta scolistica si aceasta tehnica v-au impus-o mai marii vostri care au reusit sa va instruiasca in acest fel. Si dupa aceea va mai mirati de ce va uraste lumea si de ce va respinge, fiindca procedura voastra este gresita si voi veniti mai intai cu invatatura voastra dogmatica asupra omului in loc sa ii dovediti mai intai dragoste. Cunostinta ingamfa pe cand dragostea zideste. lordsion scrie: Ca si Petru care s-a increzut in propriile forte Domnul Cristos l-a invatat sa se increda in Dumnezeu si nu in el insusi. Orice crestin daca nu este zdrobit nu poate urma pe Domnul Cristos. Iarasi ai inteles gresit. Petru era intr-o stare de ucenic cand Isus ii spunea aceste lucruri deci el era intr-o stare slaba de credinta in acele momente fiindca el nu era inca sub puterea Duhului Sfant cand avea sa devina Apostol, adica puternic in credinta, stare din care nu se mai poate cadea din credinta. Mai mediteaza. Ba mai mult Isus il incurajeaza in mod direct pe Petru sa se increada in credinta ce va avea sa o aiba cand va deveni Apostol, spunand-ui : "...Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui." Matei 16:18. _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Sâm Feb 03, 2007 12:08 am |
|
![]() |
|
Nu are rost sa ne luptam Adycell !
Cunosc destul de bine lucrurile pe care vrei sa mi le spui Ady, nu o spun din mandrie ci vreu sa iti spun ca si eu sunt in cunostiinta de lucrurile despre care vrei sa vorbesti. Eu nu ma apar cu o religie Ady, imi pare rau dar esti in necunostiinta de cauza, actualmente nu sunt membru la nici o religie. Cred ca pentru noi ar fii mai bine sa discutam intr-un spirit constructiv altfel nu ar fii de nici un folos. Vreau sa iti spun ca Satan Diavolul este mai avansat decat orice om de pe ceasta planeta in cunoasterea scripturilor si in plus el a fost in cer, la inceput alaturi de Tatal si de Fiul dar a decazut dar cu toate acestea la ce folos??? Degeba stim daca nu traim ceea ce spun scripturile ! |
Mar Feb 06, 2007 7:36 pm |
|
![]() |
|
lordsion scrie: Nu are rost sa ne luptam Adycell ! Cunosc destul de bine lucrurile pe care vrei sa mi le spui Ady, nu o spun din mandrie ci vreu sa iti spun ca si eu sunt in cunostiinta de lucrurile despre care vrei sa vorbesti. Eu nu ma apar cu o religie Ady, imi pare rau dar esti in necunostiinta de cauza, actualmente nu sunt membru la nici o religie. Cred ca pentru noi ar fii mai bine sa discutam intr-un spirit constructiv altfel nu ar fii de nici un folos. Vreau sa iti spun ca Satan Diavolul este mai avansat decat orice om de pe ceasta planeta in cunoasterea scripturilor si in plus el a fost in cer, la inceput alaturi de Tatal si de Fiul dar a decazut dar cu toate acestea la ce folos??? ! lordsion, nu este nici o lupta, stai linistit, insa raspunsurile pe care ti le-am dat au fost pe masura lucrurilor pe care le-ai spus la adresa mea mai mult si cu mai putin suport biblic. De la inceput, eu mi-am spus o parere pe subiect, insa Biblic, iar tu ai venit si m-ai "contrat", fara suport biblic. Trebuia sa iti fi spus si tu parerea fara sa spui anumite lucruri la adresa mea ( ca sunt mandru...) De unde cunosti lucrurile pe care vreau eu sa le spun ? As fi foarte incantat sa imi spui de unde le sti ? Imi pare bine ca nu faci parte din nici o secta, denominatiune religioasa sau cult, insa eu am tras aceasta concluzie fiindca tu m-ai trimis pe un forum care reprezinta o secta, de aceea eu am crezut acest lucru. Nu stiu poate ca acum nu mai faci parte din vreun cult, insa se simte o adiere de invatatura pe care poate in trecut ai acumulat-o de pe la vreun cult. Nici eu nu am facut si nici nu fac parte din nici un cult religios si lucrul acesta ma face sa ma bucur foarte mult, fiindca in acest fel nu stau la indemana omului ci la Dumnezeu. Si eu sunt de principiul ca, cunostinta ingamfa pe cand Dragostea zideste, insa, nu inteleg ce legatura are acest lucru cu mine ? Daca am adus in discutie o alta cunoastere diferita fata de cea pe care eventual ai primit-o tu pana acum, nu inseamna mandrie, imi pare rau. Ramane sa discutam orice in continuare. Ceea ce ai mentionat la sfarsit ca :"Degeba stim daca nu traim ceea ce spun scripturile", sunt total de acor cu tine. pe acelasi principiu merg si eu. Si nu vreau sa ma dau mare in fata cuiva insa iti spun ca ai gasit omul care sa se incadreze mult in trairea si punerea in practica a scripturilor. Aici pe forum nu prea am cum sa iti demonstrez, insa poate vreodata va veni timpul sa ne cunoastem si sa vezi PE VIU, care este viata mea pe calea lui Dumnezeu. _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Mar Feb 06, 2007 8:28 pm |
|
![]() |
|
Revin cu partea a doua la raspunsul pe care la-m dat anterior.
Cred ca ar fii mai bine pentru noi sa lasam la o parte prejudecatiile, sa ne cunoastem mai bine unii pe altii si sa continuam chiar si pe acest forum sa ne zidim unii pe altii in dragostea Tatalui si a Domnului Isus chiar daca intre noi sunte unele diferente de opinie. In alta ordine de idei discutiile pe care le purtam aici se pot transforma usor in niste discutii sterile, contradictorii, polemici care nu duc la nimic bun ba chiar ne pot foarte mult dauna, afecta din punct de vedere spiritual si in timp fara sa sesizam vom ajunge sa fim calauziti de firea pamanteasca, sa nu uitam ca una dintre faptele firii pamantesti sunt certurile asa cum se spune in Galanteni 5:20 închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, desbinările, certurile de partide, Cred ca pentru fiecare dintre noi va fi mai important sa il cunoastem pe Dumnezeul Cuvantului decat sa invatam despre Cuvantul Sau, sa il cunoastem pe Dumnezeu si nu doar sa cunoastem despre Cuvantul Sau. Farisei cunoasteau foarte bine cuvantul lui Dumnezeu, fruntiile lor contineau la propriu copii ale textelor scripturale insa ei nu reuseau din cauza mandriei lor sa sa vada calcifierea inimilor lor astfel ei au pierdut din vedere spiritul legii si anume acela de al cunoaste pe Dumnezeul Cuvantului si nu de a insista asupra literei legii pentru ca asa cum spune Pavel in 2 Corinteni 3:6 care ne-a şi făcut în stare să fim slujitori ai unui legământ nou, nu al slovei, ci al Duhului; căci slova omoară, dar Duhul dă viaţa. Fariseii precum si alte gruparii din timpul lui Isus au ramas blocati la un nivel in care ei respectau cu strictete cerintele legii, porunciile lui Dumnezeu insa fara aportul mintii si al inimii, asa cum spune Domnul Isus in Matei 15:8 Norodul acesta se apropie de Mine cu gura şi mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. Ei tineu mortis ca sa spunem asa la interpretarile lor legaliste si chiar insistau pe cunoasterea exacta a Cuvantului lui Dumnezeu totusi ei nu au reusit sa depaseasca acel nivel si sa ajunga la spiritul legii asa cum am mai spus acela de al cunoaste pe Dumnezeul Cuvantului. Ieremia 22:16 Judeca pricina săracului şi a celui lipsit, şi era fericit. Nu înseamnă lucrul acesta a Mă cunoaşte? zice Domnul. Mica 6:8 Ţi s-a arătat, omule, ce este bine, şi ce alta cere Domnul de la tine, decât să faci deptate, să iubeşti mila, şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău? Amos 5:21-24 Eu urăsc, dispreţuiesc sărbătorile voastre, şi nu pot să vă sufăr adunările de sărbătoare! Când Îmi aduceţi arderi de tot şi daruri de mâncare, n-am nici o plăcere de ele; şi viţeii îngrăşaţi pe care-i aduceţi ca jertfe de mulţumire, nici nu Mă uit la ei. Depărtează de Mine vuietul cântecelor tale; nu pot asculta sunetul alăutelor tale! Ci dreptatea să curgă ca o apă curgătoare, şi neprihănirea ca un pârâu care nu seacă niciodată! Si acum voi incerca in parte sa iti raspund tie Adycell la afirmatia ta si anume tu spui ca eu nu stiu sa fac diferenta dintre vechiul si noul testament si spui acest lucru din cauza argumentului pe care eu la-m adus din Deuteronom 6:8 Să le legi ca un semn de aducere aminte la mâni, şi să-ţi fie ca nişte fruntarii între ochi. In aceptiunea ta semnul din Apocalipsa cap 13 ar trebui sa fie mai degraba un semn invizibil decat unul vizibil probabil in ideea ca logica crestinismului ,cea mentionata in 2 Corinteni 5:7 pentru că umblăm prin credinţă, nu prin vedere. si acest lucru este adevarat pentru ca crestinii nu se mai ghideaza dupa lucrurile fizice, palpabile pentru ca stim ca o data cu noul legamant totul a capatat o semnificatie noua si amune legea, preotimea, templul lui Dumnezeu care nu mai este unul fizic ci este format din oameni, sabatul crestin care spre deosebire de cel mozaic nu mai este un ciclu de 24 de ore ci un sabat permanent in care intram si ramanem, nu mai iesim, ramenm in Domnul Cristos si astfel ne odihnim de lucrarile lui Dumnezeu, jertfele care au devenit jertfe spirituale etc... in aceasta idee tu te gandesti ca semnul fiarei din Apocalipsa cap.13 nu ar mai trebui sa fie unul fizic, vizibil ci mai degraba unul invizibil si intr-un anumit punct de vedere ai dreptate totusi sa nu uitam ca legiile lui Dumnezeu exista atat in domeniul spiritual cat si in domeniul fizic iar daca exista in domeniul fizic ele sunt vizibile, farisei chair au luat la propriu ceea ce se spune in Deuteronom 6:8 si si-au pus pe frunte copii ale textelor scripturale pe frunte. Legiile lui Dumnezeu, porunciile Lui, existau pe tablele de piatra iar mai tarziu pe suluri, copii ale cartiilor scripturale iar astazi ele exista in sfanta scriptura, Biblia din care noi ne instruim. In acest sens putem spune ca legiile lui Dumnezeu sunt ca un semn vizibil. Totusi pentru a intelege mai bine acest lucru samai luam cateva exemple scripturale Apocalipsa 13:14 Şi amăgea pe locuitorii pământului prin semnele pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei. Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei, care avea rana de sabie şi trăia. Aici ni se spune ca fiara cu doua coarne ca de miel care se ridica din pamant amagea pe locuitorii pamanutului prin semnele pe care i se daduse sa le faca. Cand vorbim despre amagire ne gandim la lucrarea lui Satan Diavolul si incepand din Eden cand sarpele a amagit-o pe Eva sa manance din pomul cunostintei binelui si raului Geneza 3:6 Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit, şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat, deci, din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el. si continuand apoi cu timpurile biblice cand Diavolul a venit la Isus si a incercat sa il ispiteasca pe Domnul Isus oferindu-i toate imparatiile lumii in schimbul unui act de inchinare, deci oferindu-i lucruri vizibile, palpabile. Satan sa folosit intotdeauna de aceasta stratagema prin care sa induca toata lumea in eroare si sa i faca pe oameni sa incalce poruncile lui Dumnezeu. Sa nu uitam despre semnul venirii Domnului Isus din Matei cap.24 El a şezut jos pe muntele Măslinilor. Şi ucenicii Lui au venit la El la o parte, şi I-au zis: Spune-ne, când se vor întâmpla aceste lucruri? Şi care va fi semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului acestuia? Aici este vorba de un semn vizibil format din razboaie, boli, cutremure de pamant etc.. Si aici Domnul Isus vorbeste despre aceasta lucrare de inselare, amagire Matei 24:4 Drept răspuns, Isus le-a zis: Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva. Aceasta lucrare a faradelegii chiar daca este un fenomen spiritual ea totusi are loc in universul nostru vizibil, care poate fi vazuta cu ochii fizici. Deci un semn vizibil. Satan se foloseste de lucrurile palpabile, fizice pentru a induce masele de oameni in eroare el a folosit intotdeauna aceasta stratagema si de cele mai multe ori a avut succes. Sa nu uitam ca majoritatea oamenilor se bazeaza pe lucrurile fizice, palpabile, lucrurile materiale, oameni, organizatii, institutii, temple, animale, tehonologie, arme etc... carora le aduc inchinare fie direct fie indirect ei se uita la lucrurile care se vad si nu se inchina lui Dumnezeu prin Spirit si Adevar, ei umbla prin vedere si tocmai din acest motiv ei vor cadea cu usurinta in capcana amagirii lui Satan atunci cand el se va folosi de fiara cu 7 capete si zece coarne si de cea cu 2 coarne ca de miel pentru a induce masele de oamenii in eroare. Satan va incerca sa amgeasca si sa induca in eroare pe toata lumea, asa cum spune Biblia chiar si pe cei alesi. Argumentele pe care le aduci, Adycell sunt bune, bine spui ! Numai ca majoritatea oamenilor se inchina la lucrurile care se vad, umbla prin vedere si se bazeaza pe lucrurile fizice, palpabile. Deci continuatorii lui Isus nu se mai bazeazeaza pe lucrurile fizice, nu mai umbla prin vedere dar nu si lumea care urmeaza vechiul model.Masele de oameni practica o religie a formelor exterioare. Aici este problema ! La fel stau lucrurile cu semnul fiarei din Apocalipsa cap 13:14,15 Şi amăgea pe locuitorii pământului prin semnele pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei. Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei, care avea rana de sabie şi trăia. I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească, şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei. Pentru ca si aici este vorba de acelasi lucru, o religie a formelor exterioare, dupa vechiul model si este vorba despre aceasi categorie de oameni care umbla prin vedere si se inchina la lucrurile care se vad, vizibile. Dar sa nu uitam ca si oamenilor le place aceasta forma de inchinare iar majoritatea lor au fost instruiti prin traditie, de la nastere cu aceasta forma de inchinare. Ce putem spune despre acele religii care se indreapta spre o organizatie vizibila sau spre un anumit locas de inchinare sa luam de exemplu islamulcare indica spre Meca ca locas sfant de inchinare?? Si sa nu uitam ca numarul musulmanilor este in continua crestere. Mai sunt multe alte exmple care se pot aduca in discutie. Ei asa au fost instruiti de la nastere, prin traditie si sunt gata sa moara absolut convinsi de validitatea traditilor si a credintelor lor. Iata de ce in viitor va fi atat de usor pentru ei sa cada in aceasta capcana a amagiri descrisa in Apocalipsa cap 13 pentru ca aici Satan va induce masele de oameni in eroare prin aceasi si veche stratagema. Ei vor primii semnul fiarei, ei se vor inchina fiarei si icoanei ei si indirect Balaurului, lui Satan Apocalipsa 13:4 Şi au început să se închine balaurului, pentru că dăduse puterea lui fiarei. Şi au început să se închine fiarei, zicând Cine se poate asemăna cu fiara, şi cine se poate lupta cu ea? Ideea ca ei se vor ichina lui Satan este desigur respingatoare pentru cei mai multi dar indirect ei se vor inchina lui, i vor aduce inchinare prin faptul ca se vor inchina fiarei si icoanei ei pentru ca Balaurul, Satan este cel care da autoritate, stapanire fiarei salbatice cu 7 capete si zece coarne iar fiara cu 2 coarne ca de miel actioneaza cu toata autoritatea fiarei cu 7 capete si 10 coarne. Satan spera ca prin atragerea majoritatii oamenilor care care practica aceasta inchinare a formelor exterioare, care umbla prin vedere si se inchina la lucrurile care se vad sa atraga, sa amageasca de fapt cealalta minoritatea sfintilor, slujitorilor lui Dumnezeu care umbla prin credinta si nu prin vedere, care il urmeaza pe Cristos si nu se bazeaza pe lucrurile fizice, vizibile. |
Mie Feb 07, 2007 2:52 pm |
|
![]() |
|
lordsion, era totusi fain daca spuneai si cum te cheama, nu ca ar fi important nu este nici o problema ca iti spui asa insa era mai corect sa iti pot spune pe nume fiindca ma puteam adresa intr-un mod mai direct tie, insa prin rostirea acestui nick mi se pare putin mai indirect sau colateral. In fine nu asta este important insa o mai mare apropiere simti cand ii spui cuiva pe nume decat cand i te adresez unui nume imprumutat de la altcineva sau de altundeva.
Da este interesant ca in principiu percepi lucrurile biblice intr-un mod duhovnicesc, care pune accentul pe partea nevazuta a lucrurilor si nu pe cea vazuta, fiindca conform Evrei 11:1, credinta nu are legatura cu tot ce se vede fiindca Dumnezeu sta impotriva tuturor lucrurilor placute la vedere. Insa totusi eu cred ca o mica problema ar mai fi si anume faptul ca din cate am observat nu poti merge cu aceasta intelegere pana la capat ci la un moment dat incerci sa imbini cele doua stari, cea vazuta si cea nevazuta. Asa cum "Lumea lui Dumnezeu" nu se vede in TOTALITATEA ei tot asa si credinta in lucrurile care nu se vad trebuie sa fie una totala si nu impartita. Fiindca daca incerci sa imbini cele doua stari si sa le aduci la un numitor comun, in cele mai multe cazuri vei putea ajunge in intelegerea unui lucru doar pana la un punc dupa care te vei incurca fiindca, alte versete te vor contrazice. In Evrei 11:1 se vorbeste despre un ABSOLUT al credintei nu despre o credinta impartita. Tocmai de aceia lumea cauta semne si lucrurile placute la vedere si aici iti dau dreptate, insa Isus cand le spune ucenicilor despre acele semne, oare de ce le mai spune lor acele lucruri, fiindca ei oricum ei nu aveau cum sa prinda vremurile din urma, iar Isus stia aceste lucruri si atunci asta insemna doar sa ii amageasca ? Vezi aici lucrurile deja trebuiesc intelese duhovniceste in totalitatea lor si nu partial. Cand se vorbeste despre "razboi" acesta nu reprezinta unul fizic, fiindca acestea se intampla dintotdeauna si atunci pica aceasta intelegere fiindca atunci ar fi mai multe sfarsituri. Nu ai cum sa intelegi lucrurile cu jumatati de masura fiindca te vei incurca la un moment dat. Incearca sa observi "razboaiele" tot duhovniceste prin prisma Evrei 11:1 si atunci nu vei mai avea intelegeri. Haide sa vedem ce inseamna un "RAZBOI" duhovnicesc, nu unul uman. Oare razboiul din cer a lui Satan impotriva lui Cristos ce fel de razboi a fost ? Unul cu cai si cu sabii ? Sau haide sa vedem ce vrea sa ne spuna Efeseni 6:12 : "Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti." Acesta parca mai pare a fi un razboi care poate fi valabil in toate timpurile si in toate contextele, el fiind valabil chiar si pentru ucenicii carora li se adreseaza Isus in acea perioada, acest razboi urmand sa se desfasoare in viata lor dupa ce acestia vor deveni Apostoli dupa inaltarea lui Cristos la Cer, cand acestia vor fi calauziti de catre Duhul Sfant, in acel moment fiind valabil razboiul despre care le vorbea Isus. Sabia, reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu impreuna cu toata armatura descrisa tot la Efeseni care are un inteles duhovnicesc nu unul uman. "De aceea, luaţi toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea, şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul. 14Staţi gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii, 15având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii. 16Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei, cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău. 17Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu." Tot asa se inteleg toate acele lucruri pe care le descrie Isus cu privire la semnele sfarsitului. Si venirea lui Cristos se intelege DUHOVNICESTE, aceasta venire trebuie sa fie valabila pentru orcine nu doar pentru cativa din zilele din urma fiindca ar fi nedrept acest lucru. Biblia spune "...nu mai traiesc eu ci Cristos traieste in mine, deci "venirea" Lui s-a si infaptuit deja in interiorul crestinului. De aceia Isus spune ca nu ni se va da decat semnul lui Iona care se stie foarte bine ca reprezinta propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu. Semnul din Apocalipsa reprezinta o taina la care nu poate avea acces toata lumea. Ca ei se amages cu tot felul de calcule este treaba lor, fiindca nu le este dat sa inteleaga acest lucru. Razboiul din cer s-a desfasurat deja precum toate evenimentele din Apocalipsa. Toate acele evenimente au avut loc in Cer inainte de aparitia acestui pamant. Apocalipsa reprezinta judecata tuturor lucrurilor din cer si scoaterea lor afara din cer, urmand sa isi desfasoare cursul evenimentelor aici pe pamant, insa intr-un mod nevazut. Fiecare lucru di Apocalipsa trebuie inteles Duhovniceste.Asa este si cu semnul descris in cartea Apoc. In traducerea bibliei direct din limba greaca in romana si nu din greaca in engleza se mentioneaza cu totul si cu totul diferit despre acest semn. In primul rand este tradus "NUMARUL OMULUI" si nu "un numar de om" cum traduc majoritatea bibliilor moderne, ceea ce schimba radical intelesul cu privire la acest semn. Pe de alta parte in greaca nu se foloseste numeralul 666 ci un grup de trei numerale separate ceea ce schimba total intelegerea cu privire la "SEMN" "...600, 60 si 6..." _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Dum Feb 11, 2007 2:36 pm |
|
![]() |
|
Totale, "Ziua Mântuirii" cum este numită în Biblie perioada Noului Legământ, ţine doar 2000 de ani şi e pe sfârşit, nu are cum să se mai vorbească încă 1000 de ani de "666" dar asta e un alt subiect
![]() _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Lun Feb 12, 2007 1:49 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Adycel este numele tau?
![]() Sa nu insistam asupra nick-urilor pe care ni le-am ales pe acest forum ! Ady, Ady ! Ceea ce se spune in Evrei 11, referitor la credinta in lucrurile care nu se vad, logica crestinismului este de fapt si credinta mea si cred ca nu ar avea rost sa filozofam me marginea acestui subiect. Dupa cum iti spuneam tu vezi lucrurile dintr-o anumita persepectiva si dintr-un anumit punct de vedere ai dreptate, referitor la logica crestinismului 2 Corinteni 5:7 pentru că umblăm prin credinţă, nu prin vedere. Lucurile trebuie intelese, judecate spiritual asa cum se spune in 1 Corinteni 2:14 Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci, pentru el, Sunt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuiesc judecate duhovniceşte. Da ! Numai ca omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu si atunci cuvantul lui Dumnezeu vorbeste de cei spirituali si cei firesti. 2 realitati diferite. Desi noi nu ne bazam pe facultatile noastre mentale, pe capacitatiile noastre intelectuale, pe ratiune, ci noi trebuie sa ne lasam calauziti de Spiritul Sfant a lui Dumnezeu totusi acest lucru nu inseamna ca noi nu trebuie sa gandim, sa invatam, sa meditam deci intr-un cuvant noi trebuie sa ne folosim capacitatiile noastre mentale dar bineinteles ajutati de Spiritul Sfant. Asa cum se spune in Proverbe 28:5 Oamenii dedaţi la rău nu înţeleg ce este drept, dar cei ce caută pe Domnul înţeleg totul. Uneori ne intrebam de ce oamenii nu pot intelege totul, sa ajunga la cunostinta deplina a adevarului? Raspunsul se gaseste atat in versetul mentionat din Proverbe cat si in Romani 12:3 pentru că, întrucît n-au cunoscut neprihănirea pe care o dă Dumnezeu, au căutat să-şi pună înainte o neprihănire a lor înşişi, şi nu s-au supus astfel neprihănirii pe care o dă Dumnezeu. Asa cum se spune aici oamenii au cautat sa isi puna iainte o neprihanire, dreptate a lor insisi si tocmai din aceasta cauza ei nu au ajuns sa intelega totul, asa cum se spune in 2 Timotei 3:7 care învaţă întotdeauna şi nu pot ajunge niciodată la deplina cunoştinţă a adevărului. la adevarul complet ci ei au luat doar unele fragmente de adevar pe care le-au amestecat cu propriile lor conceptii si pareri personale iar rezultatul acestor cautari a fost un adevar partial, distorsionat si nu adevarul complet a lui Dumnezeu. Majoritatea oameniilor nu au renuntat la propriul lor eu, la asteptarile lor in ceea ce priveste lucrarea lui Dumnezeu, cuvantul Sau si din aceasta cauza oamenii au esuat lamentabil in faptul de a indeplini vointa lui Dumnezeu. Astfel de oameni vor invata intotdeauna si nu vor ajunge la cunostiinta deplina a adevarului. Este imposibil sa ajunga la cunostiinta deplina atata timp cat ei nu renunta la propriile lor asteptari, la propria lor dreptate, la propriile lor pareri, la eul lor.Porunciile lui Dumnezeu nu se negociaza ! Domnul Isus a spus foarte clar si este bine foarte important sa intelegem care este voia lui Dumnezeu. Asa cum se spune in Matei 28:20 Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu Sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin. Nu este usor sa renuntam modul nostru de viata, la multe lucruri si sa il facem pe Domnul Isus stapanul nostru in fiecare aspect al vietii noastre. Trebuie sa recunosc ca si eu am esuat de multe ori in aceasta privinta si nu spun aceste lucruri pentru ca sunt mai bun decat ceilalti ci spun in speranta ca noi sa invatam care este vointa lui Dumnezeu. Sa intelegem care sunt pasii care duc la indeplinirea vointei lui Dumnezeu, cea placuta Lui si sa invatam impreuna sa pazim tot ce ne-a prouncit fiul Sau, Domnul Isus. Sa traim si sa predicm acelasi adevar pe care la-u predicat si trait crestinii din sec I pentru ca asa cum se spune in Iuda versetul 3 Prea iubiţilor, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obşte, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru credinţa, care a fost dată sfinţilor odată pentru totdeauna. credinta a fost data o data pentru totdeauna sfiintilor asa ca nu mai este nevoie de nici o revolutionare, reforma in acest sens. Evrei 13:8 Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci! Matei 24:35 Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Cuvantul lui Dumnezeu nu se schimba, doar oamenii, cuvantul lor se schimba. Si acum sa revenim la ceea ce spuneai tu referire la tipul de razboaie din Matei cap 24,la semnul venirii Domnului Isus. Asa cum am mai spus semnul venirii, intoarcerii Sale se manifesta prin fenomene atat fizice cat si spirituale, ambele constituie un semn vizibil deoarece in contrast cu Evrei cap. 11 unde se vorbeste despre oamenii care ia-u slujit lui Dumnezeu prin credinta si nu prin vedere in Matei cap 24 Domnul Isus le raspunde apostolilor aratand care vor fi starile de lucruri si ceea ce va face lumea instraintata de Dumnezeu la intoarcerea Sa. Trebuie sa judecam lucrurile in contextul in care se afla ele alfel vom ajunge la esecuri, erori de intelegere. Nu are nici o logica pentru in Evrei cap. 11 se vorbeste despre slujitorii lui Dumnezeu iar in Matei cap.24 se vorbeste despre lume, despre ceea ce va face lumea instrinata de Dumnezeu, despre ceea ce va face aceasta la intoarcerea Domnului Isus. Cum vrei tu sa privesti semnul din Matei cap.24 prin prisma lucrurilor prezentate in Evrei cap 11 cand de fapt sunt doua lucruri, situatii diferite? Ceea ce fac slujitorii lui Dumnezeu, continuatorii lui Isus si ceea ce face lumea instrainata de Dumnezeu sunt 2 situatii, lucruri diferite. La fel cum este intunericul si lumina, dreptatea si nelegiuirea, moartea si viata, adevarul si minciuna etc... A spune ca razboaiele profetite din Matei cap. 24 sunt de natura spirituala in ideea a ceea ce ai spus tu cu referire la razboiului din Apocalipsa cap.12 nu se potriveste deoarece razboiul din Apocalipsa cap 12 are loc in cer, Apocalipsa 12:7 Şi în cer s-a făcut un război. Mihail şi îngerii lui s-au luptat cu balaurul. Şi balaurul cu îngerii lui s-au luptat şi ei, locatia unde se defasoara el este in cer si nu pe pamant si se da intre Mihail cu ingerii Lui impotriva lui Satan, deci este un razboi care are loc in domeniul spiritual in contrast cu tipul de razboaie din Matei cap 24 care se dau intre natiuni, in domeniul nostru fizic, deci pe pamant Matei 24:7 Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii; şi, pe alocurea, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciumi. Mai mult dupa cum poti observa Ady ! Aici se vorbeste de fenomene fizice, cutremure de pamant asa cum se spune in acest citat scriptural din Matei 24:7 la fel stau lucrurile si cu razboaiele si boliile despre care se vorbeste in acest verset scriptural. Ele se au loc in universul nostru vizibil, se dau intre natiuniile lumii, pe pamant. Deci nu este vorba de natiuni formate din fiinte spirituale ci din oamenii cu corp fizic. Da se poate spune sa razboaiele dintrenatiuni au avut ca rezultat raniti spiritual dar ele au avut ca rezultat deasemenea raniti si morti din punct de vedere fizic iar armele folosite in aceste razboaie nu au fost si nu sunt de natura spirituala. Avioane, tancuri, vase de razboi si submarine spirituale. Lagarele de concentrare naziste. Cutremure de pamant care au avut ca rezultat zecii de mii de morti. Bomba de la Hiroshima si cea de la Nagasaky a fost de natura spirituala Ady? Dezastrul de la Cernobal. Atacurile de la World Trade Center din 11 Septembrie. Valurile ucigase, Tsnunami care au fact sute de mii de victime. Ca doar daca trebuie sa le privim asa cum spui prin prisma Evrei cap. 11 atunci ele asa ar trebui intelese ca lucruri care nu se vad nu? Deci Ady tu trebuie sa intelege ca sunt 2 realitati diferite si tu trebuie sa iti folosesti mintea si sa judeci lucrurile, sa le discerni bineinteles cu ajutorul Spiritului Sfant. Cere lui Dumnezeu sa iti dea intelepciune pentru a intelege si discerne lucrurile. Nu este suficient sa cunosti toata scriptura la litera daca nu intelegi lucrurile. Sunt multi astazi care au invatat si invata si in prezent scriptura mecanic dar cat inteleg ei din ceea ce spune Cuvantul lui Dumnezeu? Marcu 13:14 Când veţi vedea urîciunea pustiirii stând acolo unde nu se cade să fie, cine citeşte să înţeleagă-atunci cei ce vor fi în Iudea, să fugă la munţi. Nu uita ca Domnul Isus vine calare pe un cal impreuna cu multe osti care vin tot pe cai si are o sabie ascutita care i iese din gura ! Apocalipsa 19:11-16 Apoi am văzut cerul deschis, şi iată că s-a arătat un cal alb! Cel ce sta pe el, se cheamă Cel credincios şi Cel adevărat şi El judecă şi Se luptă cu dreptate. Ochii Lui erau ca para focului; capul îl avea încununat cu multe cununi împărăteşti, şi purta un nume scris pe care nimeni nu-l ştie, decât numai El singur. Era îmbrăcat cu o haină muiată în sânge. Numele Lui este: Cuvântul lui Dumnezeu. Oştile din cer Îl urmau călare pe cai albi, îmbrăcate cu in subţire, alb şi curat. Din gura Lui ieşea o sabie ascuţită, ca să lovească Neamurile cu ea pe care le va cârmui cu un toiag din fier. Şi va călca cu picioarele teascul vinului mâniei aprinse a atotputernicului Dumnezeu. Pe haină şi pe coapsă avea scris numele acesta Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor. Aici lucrurile sunt de natura spirituala deoarece locul desfasurarii lor este in cer, in domeniul spiritual, invizibil ochilor umani totusi ele sunt arme spirituale folosite pentru a distruge pe oamenii rai. Aceea sabie care iesea din gura Domnului Isus este privita ca cuvantul lui Dumnezeu dar in acelasi timp este si o arma spirituala cu care i va ucide pe toti dusmanii lui Dumnezeu. Apocalipsa 19:21 Iar ceilalţi au fost ucişi cu sabia, care ieşea din gura Celui ce şedea călare pe cal. Şi toate păsările s-au săturat din carnea lor. 1 Corinteni 15:40, 44 Tot aşa, Sunt trupuri cereşti şi trupuri pământeşti; dar alta este strălucirea trupurilor cereşti, şi alta a trupurilor pământeşti. Este semănat trup firesc, şi înviază trup duhovnicesc. Dacă este un trup firesc, este şi un trup duhovnicesc. Domnul Isus s-a folosit unele lucruri fizice, palpabile pentru a ilustra apropiata Sa intoarecere Matei 24:32,33 de la smochin învăţaţi pilda lui: Când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţia, ştiţi că vara este aproape. Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi. Deci chiar daca crestinii nu umbla prin vedere, dupa lucrurile fizice, palpabile stariile de lucruri fizice profetite de Domnul Isus constituie un semn vizibil al intoarcerii Sale. In Matei cap.24 Domnul Isus le raspunde apostolilor profetiind si aratand care vor fi stariile de lucruri care vor domni la intoarcerea Sa Matei 24:37-39 Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului. În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie, şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului. Cum sa intelegem aceste versete Ady? Ca oamenii, lumea vor manca si vor bea mancaruri si bauturi spirituale? Un gratar, un vin spirtual, ceva?? O prajitura, o ciocolata, un Fanta spiritual?? Devreme ce aceleasi stari de lucruri sai la potop vor domni si la intoarcerea, venirea Domnului Isus cum putem noi sa le privim prin prisma Evrei cap 11, referitoare la credinta in lucrurile care nu se vad atat timp cat aici in Matei cap. 24 este vorba despre lumea instrainata de Dumnezeu si nu de continuatorii lui Isus? Atat timp cat asa cum spune citatul din Matei 24:37 la intoarcerea Domnului Isus vor domni aceleasi stari de lucruri ca si la potop, lucrurile care se vad. Repet ! Sunt 2 realitatii diferite, lumea instrainata de Dumnezeu care se bazeaza pe lucrurile care se vad si continuatorii lui Isus care se bazeaza pe lucrurile care nu se vad.. Eu nu vreau sa le imbin Ady pentru ca nu ar avea nici o logica. 2 Corinteni 6:14 Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul? Iar nu ar avea nici o logica, sens sa privim starile de lucruri din Matei cap 24, cele referitoare la lumea instrainata de Dumnezeu prin prisma Evrei cap 11, sa amestecam pe oamenii credintei,continuatorii lui Isus cu lumea instrainata de Dumnezeu. Asta ar insemna sa amestecam paiele cu graul ! Asa cum am mai spus este nevoie sa judecam lucrurile cu ajutorul Spiritului Sfant pentru ca Cuvantul lui Dumnezeu prezinta diverse situatii, imprejurari si lucruri diferite. Astept mai mult din partea ta ! Acolo este vorba de lumea instrainta de Dumnezeu care se axseaza pe lucrurile care se vad, lucrurile materiale si preocupata de activitatiile cotidiene. Asa cum potopul a insemnat distrugere pentru cei rai si salvare pentru cei drepti tot la fel intoarcerea Domnului Isus va insemna distrugere pentru lumea instrainata de Dumnezeu si salvare pentru alesii Sai. Lumea nu are de luptat impotriva capeteniilor ceresti. In contrast cu crestinii care trebuie sa lupte impotriva acestor capetenii, stapani ai intunericului asa cum se spune in Efeseni 6:12 lumea, natiuniile, imperiile acestei lumii se lupta intre ele, pentru interesele lor personale si nu pentru ai slujii lui Dumnezeu.Deci clar ca este vorba despre razboaie fizice in Matei cap. 24. Despre venirea Domnului Isus se poate discuta foarte mult si cred ca este un alt subiect de discutie. Nu se potriveste sa spunem ca Domnul Cristos se intoarce, se se arete de fiecare data ce un om se intoarce la Dumnezeu, altfel El ar trebui sa se intoarca de N ori si nu se se intoarca, a 2 oara asa cum spune si scriptura in Evrei 9:28 tot aşa, Hristos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ca să aducă mântuirea celor ce-L aşteaptă. Faptul ca Isus, Spiritul Sau locuieste in fiinta noastra aceasta se datoreaza mai degraba prezentei sale si nu a venirii, intoarcerii Lui pentru ca PAROUSIA din limba greaca inseamna prezenta iar El este prezent in inima credinciosului prin Spiritul Sau asa cum a promis Matei 28:20 Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu Sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.[/b] Si nu indica spre o prezenta care incepe la o anumita data ci asa cum a spus Domnul Isus apostolilor, incepand de atunci din sec I pana la sfarsitul veacului, lumii. Datorita faptului ca crestinii din sec I nu au putut supravietui, trai pana la sfarsitul lumii Domnul Isus a fost cu ei in toate zilele lor si fie ca El sa fie si cu noi in toate zilele noastre si poate noi vom prinde acest sfarsit si venirea, intoarcerea Domnului Isus si venirea imparatiei lui Dumnezeu. Intoarcerea Sa, faptul ca El se va arata a doua oara este un lucru diferit, eveniment care difera de PAROUSIA prezenta Sa. Intoarcerea Sa va insemna salavare celor ce il asteapta si distrugerea lumii instrainate de Dumnezeu.Va insemna salvare pentru continuatorii lui Isus care se vor gasi atunci in momentul desfasurarii evenimentului intoarcerii Sale.Acesta nu insemana ca doar cei care se vor gasi atunci in momentul defasurarii evenimentului beneficiaza de salvare pentru ca toti cei care au credinta Domnului Isus si pazesc pana la capat cuvantul Sau vor fi salvati indiferent daca acest capat va insemna sfarsitul vietii lor sau sfarsitul lumii. Razboiul din cer s-a desfasurat deja precum toate evenimentele din Apocalipsa. Pe ce baza spui tu ca toate evenimentele din Apocalipsa s-au desfasurat deja??? Ce se poate spune despre inviere? Daca toate evenimentele din Apocalipsa au avut loc deja inseamna ca si aceasta a si venit deja si s-a implinit ! Inseamna ca Domnul Isus s-a intors deja in calitate de executant al judecatiilor, sentintelor lui Dumnezeu impotriva lumii instrainate de Dumnezeu, impotriva Babilonului cel Mare, impotriva fiarei cu 7 capete si 10 coarne si impotriva Balaurului, Satan Diavolul. Inseamna ca judecatiile lui Dumnezeu impotriva lumii au avut deja loc si Domnul Isus s-a intors ca si un hot iar imparatia lumii deja a ajuns in mainile Tatalui si a Domnului Isus. Deci guvernarea lumii nu mai exista pentru Dumnezeu a inceput sa imparateasca si s-a implinit deja timpul in care Dumnezeu sa judece pe cei morti, sa rasplateasca pe slujitorii lui Dumnezeu si cei ce prapadesc pamantul, oamenii rai au fost distrusi. Apocalipsa 11:15-18 Îngerul, al şaptelea a sunat din trâmbiţă. Şi în cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau Împărăţia lumii a trecut în mâinile Domnului nostru şi ale Hristosului Său. Şi El va împărăţi în vecii vecilor. Şi cei douăzeci şi patru de bătrâni, care stăteau înaintea lui Dumnezeu pe scaunele lor de domnie, s-au aruncat cu feţele la pământ, şi s-au închinat lui Dumnezeu, şi au zis Îţi mulţumim Doamne, Dumnezeule, Atotputernice, care eşti şi care erai şi care vii, că ai pus mâna pe puterea Ta cea mare, şi ai început să împărăţeşti. Neamurile se mâniaseră, dar a venit mânia Ta; a venit vremea să judeci pe cei morţi, să răsplăteşti pe robii Tăi prooroci, pe sfinţi şi pe cei ce se tem de Numele Tău, mici şi mari, şi să prăpădeşti pe cei ce prăpădesc pământul! Hmmmmm.... Cred ca ar trebui sa te gandesti mai bine inainte de face o astfel de afirmatie. Toti oamenii au acces la Cuvantul lui Dumnezeu insa asa cum spune Petru 2 Petru 3:16 ca şi în toate epistolele lui, când vorbeşte despre lucrurile acestea. În ele Sunt unele lucruri grele de înţeles pe care cei neştiutori şi nestatornici le răstălmăcesc ca şi pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor. sunt lucruri care se inteleg greu iar intelegerea acestora este un proces gradat, progresiv si depind de timpul implinirii lor. La fel este si cu intelegerea referitoare la semnul fiarei care se va intelege mai bine atunci cand se va implini profetia.Nimeni in afara de Dumnezeu nu stie cu exactitate cu se va implini aceasta profetie.Ce fel de forma va lua acest semn? sunt intrebari care isi vor gasi raspunsul la implinirea acestei profetii pentru cei care vor pazi cuvantul Domnului Isus si care au credinta Lui. Pentru o intelegere cat mai clara a Noului Testament am avea nevoie de manuscrisele grecesti, de cele primare care a-u disparut si in timp unele texte din manuscrisele grecesti au fost modificate cu scopul de a sustine unele invataturi. Cum este de exemplu cel din Matei 28:19 si care dupa relatarile unor crestini cum este Eusebiu din Cezareea acest verset a fost modificat de unii teologii pentru a sustine doctrina Trinitatii. Toate doveziile scripturale atesta faptul ca crestinii din sec I au botezat "In numele Domnului Isus" si "pentru Cristos" si nu dupa formula trinitariana. Sau 1 Ioan 5:7 (Căci trei Sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul şi Duhul Sfânt, şi aceşti trei una Sunt.) Acest citat nu exista in manuscrisele grecesti [/b] |
Mar Feb 13, 2007 4:11 pm |
|
![]() |
|
Doamne !!!!!!! Ce e cu mesajele astea asa lungi ?
![]() ![]() |
Mie Feb 14, 2007 12:49 pm |
![]() |
![]() |
|
lordsion, in legatura cu nickul, eu nu m-am legat neaparat de faptul cum ti l-ai ales tu, ci am vrut sa scot in evidenta alt lucru dar se pare ca tu tot ce vrei tu intelegi si le cam intelegi pe dos si le cam si incurci asa cum faci cu cuvantul lui Dumnezeu, prin faptul ca spui multe si nu se intelege mai nimic. Fi mai scurt vorba lui marinaru si cat mai explicit. Nu inseamna ca daca scri mult se si intelege mult. Poti sa scri mult insa axeaza-te doar pe un subiect nu pe mai multe, ca le amesteci si le faci "varza" si sunt lucruri care chiar nu au legatura una cu alta. Nu inseamna ca ma complexez ca scri mult insa nu asta este problema ci faptul ca le amesteci si rezulta un haos, caci multe dintre cele ce ai spus se bat cap in cap, asa pot scrie si eu mesaje de nu vei reusi sa le citesti si scopul este sa si intelegi ceva. Totusi nickul meu reprezinta o parte din numele meu care este Adrian insa al tau este cam artificial si reprezinta alte lucruri, cum ar fi o locatie sau....??? Nu inteleg ce vrei sa scoti in evidenta cu acest nick name si nu te supara ca iti spun insa si imaginea alaturata etse putin cam inspaimantatoare. Deci iti repet nu am nimic cu toate aceste lucruri insa ca un prieten sa spunem ti-as atrage atentia, nu de altceva insa ca un sfat crestinesc iti marturisesc ca daca ar vedea unul mai slab in credinta nickul si imaginea alaturata cu siguranta s-ar poticni, fiindca din start te-ar categorisi a fi deasupra lui.
In legatura cu ce ai scris voi incerca intr-un urmator mesaj sa iti raspund, fiindca daca tu mergi pe ideea ca pe de o parte lucrurile trebuiesc intelese duhovniceste si nu uman,iar pe de alta perte spui ca acest fel de intelegere reprezinta filozofii din start te vei bloca in orice intelegere a bibliei, fiindca tu anulezi puterea Duhului Sfant de a inzestra un om prin intelepciune duhovniceasca sa inteleaga cuv. lui Dumnezeu si vei intelege toate lucrurile ca de pe pamant. Voi reveni _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Mie Feb 14, 2007 4:56 pm |
|
![]() |
|
Imi pare bine de cunostiinta Adrian !
Ma numesc tot Adrian ! Ioan 7:24 Nu judecati dupa înfatisare, ci judecati dupa dreptate Noi le intelegem duhovniceste Adi insa nu si lumea ce este asa de greu de inteles pentru tine? In Matei 24 se vorbeste despre ceea ce va face lumea la intoarcerea Domnului Isus pe cand in Evrei cap 11 se vorbeste despre slujitorii lui Dumnezeu care au umblat prin credinta si au sperat in lucrurile care nu se vad. Sper sa continuam discutia intr-un mod cat mai constructiv. |
Mie Feb 14, 2007 7:10 pm |
|
![]() |
|
lordsion scrie: Imi pare bine de cunostiinta Adrian ! Ma numesc tot Adrian ! Ioan 7:24 Nu judecati dupa înfatisare, ci judecati dupa dreptate Noi le intelegem duhovniceste Adi insa nu si lumea ce este asa de greu de inteles pentru tine? In Matei 24 se vorbeste despre ceea ce va face lumea la intoarcerea Domnului Isus pe cand in Evrei cap 11 se vorbeste despre slujitorii lui Dumnezeu care au umblat prin credinta si au sperat in lucrurile care nu se vad. Sper sa continuam discutia intr-un mod cat mai constructiv. Adrian si mie imi pare bine de cunostinta. Referitor la judecata, nu stiu de unde rese ca eu te-am judecat pe tine. Nu exagera. A-ti atrage atentia cu referire la ceva anume este ceva iar a te judeca reprezinta cu totul si cu totul altceva. Atunci cum intelegi tu mustrarea sau sa zicem instintarea asupra unui lucru care poate este gresit iar tu nu iti dai poate seama. Instintarea pe care ti-am adus-o eu avea un mesaj BUN in esenta, fiindca poate pentru cineva din exterior care este mai slab in credinta se poate poticni cu referire la nume fiindca majoritatea "lumii pocaite" din ziua de astazi au obiceiul sa iasa in evidenta folosind nume sau denumiri din biblie, care dupa parerea mea reprezinta o pricina de poticnire fata de cel slab si fatarnicie pe deasupra. Asa percepe cel slab, nu eu ca pentru mine nu conteaza acest lucru, fiindca eu nu ma poticnesc in schimb ca ti-am atras atentia nu cred ca este un lucru rau. Mai gandeste-te. Pai da sa zicem ca noi intelegem lucrurile in mod duhovnicesc iar lumea le percepe cu o gandire CA DE PE PAMANT. Bun si atunci ce este de facut ? Tu ce zici un crestin trebuie sa vada lucrurile prin prisma intelegerii unui lumesc ? Nu amesteca intelegerile fiindca nu au nici o legatura una cu cealalta, astfel nu vei reusi niciodata sa faci diferenta intre ce este a lui Dumnezeu si ce nu este al Lui. Intradevar sunt doua intelegeri insa crestinii nu trebuie sa il vada pe Dumnezeu prin prisma gandirii umane limitate. Intelege sunt doua naturi diferite. Este trezba lumii cum vede lucrurile. Pai tu vrei sa il intelegi pe Dumnezeu prin prisma lumii ? Nu la toti le este dat sa il inteleaga pe Dumnezeu, Biblia spune despre acest lucru. Nici nu are cum sa fie constructiva o discutie din moment ce tu incerci sa imbini Intelepciunea lui Dumnezeu ( DUHOVNICEASCA) cu intelepciunea lumii (UMANA). Ele sunt total diferite, citeste 1 Corinteni cap. 2 in aceasta privinta, acolo facandu-se clar aceasta diferenta. Cum explici tu acest capitol ? CITEST-EL CU MARE ATENTIE !!! Pai daca lumea nu ar fi inselata, asta ar insemna ca toata lumea sa fie mantuita, daca toti ar intelege TAINELE lui Dumnezeu. Atunci Isus de ce le mai vorbea ucenicilor in pilde si nu le spunea lucrurile pe intelesul lor ? Incearca sa faci diferenta intre cele doua naturi cea Divina si cea umana. De aici pleaca totul. "Lumea lui Dumnezeu este de natura NEVAZUTA, iar tot ceea ce reprezinta lumea aceasta, materie,timp si spatiu este de natura VAZUTA. Incearca sa pleci in cercetarea orcarui lucru plecand de la acest punct 0 si atunci veri reusi pe parcurs sa intelegi totul. Dar nu incerca invers. Nu incerca sa il vezi pe Dumnezeu prin prisma unei gandiri umane limitate, ci invers. Incearca sa vezi lucrurile prin prisma lui Dumnezeu. Toate lucrurile nu doar unele ca atunci nu vei mai intelege nimic si te vei incurca mereu fiindca alb e alb si negru e negru. Nu incerca sa faci un gri din cele doua. Priveste lucrurile cu o intelegere care vine de sus in jos si nu invers. Ca nu lumea a fost mai intai ci Dumnezeu. Asa ca lasa lumea cu intelegerea ei fiindca cui nu ii este dat sa inteleaga nu ii este dat. Unele lucruri le vezi duhovniceste iar altele nu. Oare de ce ? Si pe ce criterii faci departajarea aceasta subiectiva, fiindca oricand va putea veni cineva sa te incurce sui sa iti spuna ca el percepe lucrul pe care il vezi tu duhovniceste, uman si invers. Si vi si tu cu exemple biblice si iti vine si el si amandoi veti incerca sa va indreptatiti si apare contradictiile si haosul. Deci daca el vine cu o intelegere strict umana tu nu trebuie sa ii dai curs ci sa il determine sa vada acel lucru Duhovniceste, fiindca doar asa nu mai pot aparea neintelegeri. Daca incerci sa le vezi prin prisma umana niciodata nu se va putea ajunge la un rezultat pozitiv. Si uite si un exemplu care te va pune in incurcatura daca vezi lucrurile printr-o intelepciune umana. In viata unui lumesc este valabil acel razboi despre care spui tu cu bombe si cu alte cele, insa in viata unui crestin are loc un altfel de razboi, unul duhovnicesc, care este asemanator cu cel din Apocalipsa care s-a petrecut in cer. Iti spune foarte clar Efeseni cap. 6 acest lucru care nu are nici o legatura cu cel uman. Insa se pare ca ti-am dat degeaba acele versete, trecand cu usurinta peste ele. "Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti." Deci cum vezi tu acest "RAZBOI CRESTINESC", unde vezi tu bombe si cai...? Pe urma daca in Matei se afirma despre razboaie si acestea trebuiesc intelese duhovniceste de ce nu ar fi toate acele lucruri la fel ? Foameta, reprezinta lipsa "HRANEI" adica Painea Vietii adica lipsa cuvantului pentru cei care se afla in lume si care nu au Cunostinta despre Cuv. lui Dumnezeu. Retine ce ia spus Isus lui Satan [/color[color=red]]"...caci omul nu se va hrani doar cu paine ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu..." Dupa aceia cutremurele asa cum s-a intamplat si cu cel care a fost cand Isus si-a dat Duhul, care s-0a desfasurat peste toata fata pamantului, ceea ce fizic nu avea cum sa se desfasoare, sau cu intunericul de 3 ore care a fost tot la rastagnirea lui Isus. Acestea nu au nici o explicatie stiintifica pana in ziua de astazi fiindca astfel ar fi dat legile fizicii peste cap si nici nu s-a mentionat in istoria pamantului ca au existat pe pamant in mod FIZIC. Nu avea cum sa fie intuneric 3 ore, fiindca aceasta ar fi insemnat ca pamantul sa fi stat pe loc iar daca ar fi avut loc o eclipsa asa cum au incercat altii sa gaseasca explicatii trebuia ca luna sa fi ramas 3 ore in fata soarelui. In leg. cu cutremurul de la rasignire nu avea cum sa existe un cutremur care sa cuprinda intreg pamantul. Nu s-a confirmat stintiific acest lucru si nici nu se poate dovedi. Ambele si "cutremurul si intunericul" trebuiesc intelege duhovniceste si anume ca in momentul in care Isus a fost rastignit, intreaga lume s-a aflat sub puterea lui Satan, care reprezinta si intunericul si cutremurul. Eu nu ma voi apuca acum sa iti explic ca toate acele lucruri descrise la Matei se inteleg Duhovniceste si nu uman. daca tu imi vi cu exemple de bombe atomice si atentate, nici nu prea are rost sa ma chinui sa ti le explic ca tu oricum, tot uman vrei sa le intelegi. Si mai este un lucru foarte important de retinut. Tot ceea ce se vede, materie,timp spatiu, ii apartine lui satan. El este printul acestei lumi. El il poate insela pe om prin tot ceea ce se vede. TOT CE SE VEDE este arma lui de inselare, fiindca tot prin vazut a fost inselata pt. prima oara si femeia. "...Femeia a VAZUT ca pomul era placut la vedere..." De aceea noi nu trebuie sa ne uitam la ceea ce se vede ci la ceea ce se vede. Acesta este indemnul pentru un crestin nu pentru lume. Lumea iubeste ce este al ei. Tu incearca sa te indrepti spre Dumnezeu nu spre lume. Aceasta este lucrarea de inselare a lui satan, sa ii faca pe oameni sa se inchine si sa slujeasca lucrurilor care se vad si sa ii tina robii materiei, captandu-le atentia de la lucrurile lui Dumnezeu care NU SE VAD. "Unde iti va fi sufletul acolo iti va fi si comoara." Si apropo, de ce le mai spune Isus ucenicilor despre acele evenimente ale sfarsitului daca totusi ei nu au ajuns sfarsitul despre care le vorbea, fiindca Isus l-i se adresa lor in mod direct mai ales ca le spunea ca "...toate acestea se vor intampla in curand..." Despre ce "CURAND" era vorba daca de atunci au trecut 2000 de ani ? Cate generatii a amagit atunci Isus, fiindca toti au prins acele evenimente in viata lor si sfarsitul tot nu a venit ? Deci daca le intelegi ad-literam asta ar fi insemnat ca Isus sa fi mintit si sa fi amagit intreaga omenire si pe insusi ucenicii Lui. Si atunci de ce mai spune tot Cristos ca nu se va mai da decat semnul lui Iona, care se stie ca este propovaduirea Evangheliei ? Imparatie ??? De ce nu s-ar putea intelege Duhovniceste ??? Pai atunci de ce satan este numit "printul acestei lumi" ? Eu cred ca un print poate avea o imparatie. Si nu ti-ai pus intrebarea ca aceste "imparatii", poate reprezenta chiar RELIGIILE din ziua de astazi care se razboiesc una impotriva alteia, prin tot felul de lucrari de inselare in spatele carora sta satan ? Acesta chiar este un razboi care se intampla in zilele din urma asta aratand ca sfarsitul este aproape, fiindca toate religiile, sectele si cultele s-au accentuat si s-au inmultit mai mult acum decat in trecut. _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Sâm Feb 17, 2007 7:56 pm |
|
![]() |
|
lordsion scrie: si nu dupa formula trinitariana. Sau 1 Ioan 5:7 (Căci trei Sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul şi Duhul Sfânt, şi aceşti trei una Sunt.) Acest citat nu exista in manuscrisele grecesti [/b] Hei, Trinitatea nu este o formula, formulele se folosesc numai in magie. Ba da acel verset exista in manuscrisele grecesti, acum depinde dupa ce traducere te ghidezi tu. Mare grija la traducerile Bibliei. Daca te ghidezi dupa traducerea lui Cornilescu iti pot spune ca aceasta are foarte multe erori, ba mai mult sunt atat cuvinte cat si versete care lipsesc, dupa o traducere originala din limba greaca. majoritatea cultelor se ghideaza dupa traducerea lui Cornilescu si de aceea raman cu erori in intelegerea pura si originala a cuvantului lui Dumnezeu. Dumitru Cornilescu a tradus din limba franceza in limba romana erorile neintarziind sa apara deoarece limbile franceza si engleza sunt mai sarace in cuvinte, exprimari si expresii fata de limba romana care are o acuratete si o larghete mai mare in legatura directa cu limba greaca. dumitru Cornilescu a procedat ca "telefonul fara fir" mesajul care a inceput din limba greaca s-a pierdut in cele mai multe cazuri deoarece nu a tradus direct din greaca ci din franceza. Ti-as recomanda sa citesti traducerea lui Nicolae Milescu a Bibliei din anul 1688, Milescu traducand Biblia DIRECT din limba greaca. Acolo apare cu certitudine versetul aceste care tu spui ca nu exista. Nu trebuie sa fi atat de inversunat impotriva "Trinitatii", fiindca poate pana acum ai inteles gresit de la altii ce inseamna acest lucru. Mai intai cerceteaza si dupa aceea sa tragin concluziile. Iti voi da un link unde poti gasi Biblia lui Nicolae Milescu 1688, care este tradusa direct din limba greaca, iar acolo vei gasi versetul pe care nu l-ai gasit prin alte traduceri.Vorbesc despre versetul de la 1 ioan 5:7 http://romdallas.org/church_site/Vali/ _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Sâm Feb 17, 2007 10:36 pm |
|
![]() |
|
Iarasi revenim la aceasi problema
![]() Adrian, Adrian ei iti respect convingeriile tale cu toate ca nu sunt de acord cu multe lucruri despre care discuti aici. Tu iti pui niste intrebari la care ai primi raspuns daca ai aprofuda studiul scripturilor cu ajutorul Spiritului Sfant. Depasesti foarte mult granitele sfintelor scripturi si cu siguranta poti ajunge sa te situezi in sfera legalismului, daca nu esti deja acolo. Este prima data in viata mea cand aud asemenea interpretari si daca tu crezi ca semnul din Matei 24 este doar de natura spirituala atunci este dreptul tau si credinta ta! Ce putem spune despre Trecerea prin Marea Rosie a poporului Israel? despartirea apelor a fost una de natura spirituala sau fizica? Trecerea Iordanului? Sau ce putem spune despre Iosua cand s-a luptat cu amoritii si soarele nu a apus aproape o zi intreaga Iosua 10:12-15 Atunci Iosua a vorbit Domnului, in ziua cand a dat Domnul pe Amoriti în mainile copiilor lui Israel si a zis in fata lui Israel Opreste-te, soare, asupra Gabaonului, si tu, luna, asupra vaii Aialonului! si soarele s-a oprit, si luna si-a întrerupt mersul, Pana ce poporul si-a razbunat pe vrajmasii lui. Lucrul acesta nu este scris oare în Cartea Dreptului? Soarele s-a oprit în mijlocul cerului, si nu s-a grabit sa apuna, aproape o zi intreaga. N-a mai fost nici o zi ca aceea, nici inainte nici dupa aceea, când Domnul sa fi ascultat glasul unui om ci Domnul lupta pentru Israel. si Iosua si tot Israelul împreuna cu el, s-a intors în tabara la Ghigal. Cuptorul in care au fost aruncati Hanania, Misael si Azaria era spiritual? Groapa cu lei unde a fost aruncat Daniel, de care lei erau? Minunile pe care le-a facut Domnul Isus au fost ele doar de natura spirituala? Invierea lui Lazar a fost de natura spirituala? Este dreptul tau sa crezi si sa intelegi cum vrei lucrurile eu insa ma voi retrage din aceasta discutie pentru ca vad ca lucrurile merg intr-o directie gresita. |
Dum Feb 18, 2007 4:21 pm |
|
![]() |
|
Adriane, acele semne din Matei nu sunt doar de natura spirituala. Foarte greu intelegi ce ti-am spus pana acum. Nu trebuie sa crezi neaparat ca mine, insa se pare ca nici macar ceea ce am vrut sa iti spun nu ai inteles.
Ti-am facut diferente foarte clare in ceea ce priveste cele doua tipuri de credinta si anume o credinta in lucrurile care nu se vad, credinta ce duce la mantuire si care tine de natura NEVAZUTA a lui Dumnezeu dupa care trebuie sa se ghideze un crestin. Si o credinta in lucrurile care se vad, credinta care nu duce la mantuire si care este o lucrare de inselare venita din partea lui satan, care tine de to ceea ce SE VEDE, dupa care se ghideaza lumea, inchinandu-se fals la opusul a ceea ce este Dumnezeu. Acesta este scopul lui satan, ca lumea sa i se inchine lui iar daca nu prin lucrurile vazute, prin materie s-ar intampla acest lucru atunci prin ce ? Retine ce i-a spus satan lui Isus "...toate acestea ti le voi da Tie, daca te vei inchina mie...", aici satan referindu-se clar la imparatiile acestei lumi al carui stapan este. Este atat de simplu si de logic. gandeste-te ca cineva s-a luat dupa acele semne descrise la Matei, iar acele evenimente nu s-au intamplat atata timp cat persoana respectiva s-a aflat in viata. Si atunci atata timp cat a trait pe pamant nu a fost amagita persoana respectiva ? Si cine este amagitorul de cat satan ? Iar cand Isus le spune ucenicilor ca toate acele semne se vor intampla in curand, iar ei nu le-au prins in timpul vietii, dupa care sa urmeze sfarsitul, inseamna ca Isus i-ar fi amagit ? Atunci ele cum trebuiesc oare intelege duhovniceste sau uman (fizic), chiar daca s-au petrecut si in mod vazut ? Acele evenimente se desfasoara concomitent in ambele sensuri si duhovnicesc si uman. (nevazut - vazut). Insa scopul lui satan este ca sa il tina captat pe om la cele vazute, pentru a-i insela, fiindca tot ceea ce se vede reprezinta amagire, deoarece ceea ce se vede este pentru un timp iar ceea ce nu se vede este vesnic. Orice lucru din Biblie are un inteles duhovnicesc, iar crestinul trebuie sa se ghideze dupa ceea ce vrea sa ne transmita Dumnezeu , nu dupa cum vrea omul sa inteleaga cu o gandire limitata ca de pe pamant. Dar toate acele semne in mod vazut ce s-au intamplat in V.T., oare ti-ai pus intrebarea ce vor sa reprezinte ele cu o alta gandire decat cu cea strict intelegere ad-literam, ca de pe pamant ? Tu chiar crezi ca s-a intamplat in mod fizic, episodul din Iosua, chiar daca asa scrie ? Nu observi ca nu are nici cea mai elementara logica ceea ce scrie acolo, chiar daca ai incerca sa le intelegi din punct de vedere uman ? Cand spune : "...Opreste-te soare..." chiar crezi ca este vorba despre acest soare sau este vorba despre altceva ? Cum sa se opreasca soarele daca el sta pe loc ? Oare nu pamantul se invarte in jurul lui ? Sa nu imi vi cu texte ca cei din acea perioada nu stiau mersul planetelor. Si asta cam asa este. Insa atunci de unde stiau ca Luna s-a oprit, de unde cunosteau ca luna graviteaza in jurul pamantului daca chiar nu stiau ca pamantul graviteaza in jurul soarelui. Acestea trebuiesc intelese toate duhovniceste fiindca uman nu gasesti nici o logica. Cu toate lucrurile este la fel in intelegere, eu nu contest puterea absoluta a lui Dumnezeu, insa iti spun cu siguranta ca daca ar fi oprit mersul firesc si natural si tot acest ciclu al Universului, nu se putea acest lucru, fiindca daca ar fi asa atunci mergand pe aceasta logica si dreptate in continuare, asta ar fi insemnat oprirea timpului, iar acele evenimente nu aveau cum sa se desfasoare. Deci tu incearca sa gasesti prin prisma bibliei explicatii duhovnicesti acestor lucruri si nu umane, ca nu vei gasi niciodata raspunsuri. Daca tot vorbim despre soarele asta fizic, asa cum il intelegi tu in acel verset atunci tot acelasi soare care este descris in Apocalipsa ce fel de soare este si cum este posibil FIZIC sa se intample asa cum scrie urmatorul verset ? Şi s-a arătat din cer un semn mare: o femeie înveşmântată cu soarele şi luna era sub picioarele ei şi pe cap purta cunună din douăsprezece stele. Apocalipsa 12:1 Iti spun ca daca incerci sa vezi soarele,luna si stelele ad-literam in acest verset, asta ar insemna deja desene animate ![]() _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Lun Feb 19, 2007 12:16 am |
|
![]() |
|
![]() |
Pagina 1 din 2 |
[ 64 mesaje ] | Du-te la pagina 1, 2 Următorul |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |