Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ] 
Crestinii spun bancuri ??
Autor Mesaj
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Mesaj sters . Imi pare rau pentru inconvenient.

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:01 am, modificat 1 dată în total.

Dum Mai 21, 2006 10:13 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Daniel eu cred ca ar trebui sa te relaxezi :)

Dum Mai 21, 2006 11:48 am
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Daniel eu cred ca ar trebui sa te relaxezi :)

Da, Daniel, relaxeazä-te. Dacä tu n'ai simtul umorului, nu cäuta nodul în papurä celor cari au simtul umorului.

YHWH Dumnezei a zis: "Iata ca omul s`a facut ca unul dintre NOI." (Facerea 3:22).

Dum Mai 21, 2006 12:33 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Efeseni 5:3  Curvia sau orice altfel de necurăţie sau lăcomia de avere, nici să nu fie pomenite între voi, aşa cum se cuvine unor sfinţi.
4  Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste, care nu Sunt cuviincioase; ci mai de grabă cuvinte de mulţumire.5  Căci ştiţi bine că nici un curvar, nici un stricat, nici un lacom de avere, care este un închinător la idoli, n-are parte de moştenire în Împărăţia lui Hristos şi a lui Dumnezeu.
6  Nimeni să nu vă înşele cu vorbe deşerte; căci din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste oamenii neascultători.

Dum Mai 21, 2006 9:19 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
calea eu nu cred ca le putem numi "glume proaste"...

Dum Mai 21, 2006 9:22 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Bancurile pe care nu trebuie să le ascultăm, darămite să le mai şi promovăm, sunt bancurile care lovesc în valorile morale, cele care sunt indecente. Eu nu cred că bancurile postate au ceva cuvinte porcoase sau că ideea ar fi în contradicţie cu bunul simţ. Dacă creştinul nu are voie să glumească sub nici o formă, atunci viaţa lui ar fi sumbră şi cenuşie, ar deveni pesimist, plin de amărăciune, chiar depresiv. Gândurile negre ar pune stăpânire pe viaţa lui şi descurajarea ar prinde rădăcini. "Nu am voie să fac asta, să mă feresc de asta = stres"
Eu nu te judec pe tine, Daniel, nu mi-aş permite...dar, totuşi, dacă gândim în felul acesta, ar trebui să nu mai trăim deloc în lumea asta, pentru că totul aproape este rău în jurul nostru: simplele desene animate (cum ar fi cu Tom şi Jerry), comediile cele mai inocente (cum ar fi Stan şi Bran), conţin violenţă: spune-mi, ce face deliciul acestor producţii TV, dacă nu cafteala pe care micul şoricel Jerry i-o trage motanului Tom, sau păţaniile generatoare de vânătăi şi capete sparte de care au parte comicii Stan şi Bran ?
Dacă gândim aşa...păi atunci ar trebui să nu ne mai trimitem copiii la şcoală pentru că vor avea contact cu exemplele cât se poate de negative ale colegilor lor, nu ar trebui să mergem la servici datorită comportamentului imoral al colegilor, sau datorită faptului că respirăm tutunul pe care ei îl fumează, etc.
Daniel, tu ai o cultură biblică foarte solidă, însă te-aş ruga să reciteşti "Cântarea Cântărilor" a lui Solomon, vei vedea acolo mulţi termeni care pot părea chiar imorali. Mulţi teologi au propus scoaterea acestui "poem erotic" , cum îl numeau ei, din Biblie...totuşi iată că această carte biblică face parte din Canonul Vechiului Testament .
Cine crede că această carte biblică este imorală, să nu o citească (eu nu o mai citesc demult, căci mi se pare nesemnificativă şi subiectul nu mă interesează). Dar nu trebuie să ne impunem modul nostru de a gândi .
Probabil că nici meciurile de fotbal, că tot este anul acesta Campionatul Mondial, sau alte sporturi nu trebuie urmărite, (la fotbal sunt faulturi, la gimnastică pot avea loc accidente etc.)
"Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste, care nu Sunt cuviincioase; ci mai de grabă cuvinte de mulţumire.Căci ştiţi bine că nici un curvar, nici un stricat, nici un lacom de avere, care este un închinător la idoli, n-are parte de moştenire în Împărăţia lui Hristos şi a lui Dumnezeu" - reflectă bancurile postate aici o atitudine care denotă curvie, lăcomie, închinare la idoli ?
Ce vreau să remarc este următorul aspect: trebuie să ne rugăm pentru conducătorii statului pentru ca ei să ia nişte decizii favorabile poporului şi mai ales pentru creştini, dar nu avem obligaţia să mijlocim pentru ei în rugăciune. Ei nu sunt cu nimic mai presus decât alţi oameni şi nefiind creştini, nu avem obligaţii de nici un fel faţă de ei.
Hai să zicem că gluma postată de mine ar avea ceva greşit, dar la ce au postat MariaB şi marinaru, chiar nu găsesc nimic compromiţător....
Vroiam să mai postez şi un banc drăguţ dar mi-a pierit cheful...

Lun Mai 22, 2006 8:57 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:03 am, modificat 1 dată în total.

Mar Mai 23, 2006 1:24 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:03 am, modificat 1 dată în total.

Mar Mai 23, 2006 1:26 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:04 am, modificat 1 dată în total.

Mar Mai 23, 2006 1:44 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Radu ,

Citat:
Eu nu te judec pe tine, Daniel, nu mi-aş permite...

Nu stiu dacă m-ai judecat dar mi-ai pus în carca lucruri neadevarate

Citat:
Dar nu trebuie să ne impunem modul nostru de a gândi .

Imi pare rau ca ai inteles asta........credeam ca pe forum ne putem ajuta unii pe altii:

Citat:
Vroiam să mai postez un banc drăguţ dar mi-a pierit cheful.

Da radu ti-a pierit cheful dar la scurt timp m-ai ironizat.........oare esti asa sigur ca ceea ce am afimat s-a vrut o demonstratie de superioritate !!?? Stii ca este pacat sa banuiesti de rau ??!!.

Daniel,
tu iei lucrurile mult prea personal: spune-mi şi mie, te rog, în ce fel te-am ironizat ? am zis eu că ceea ce ai scris este o demonstraţie de superioritate ? te-am bănuit eu pe tine de rău ? Iar cu impunerea modului nostru de a gândi nicidecum nu m-am referit la tine (citeşte te rog contextul în care am scris acea frază), ci la cei care doresc scoaterea cărţii "Cântarea Cântărilor" din Biblie. Eu afirmam ideea să nu copiem modelul acestor teologi. Nu am făcut o legătură cu tine. Ziceam doar că există acest pericol remanent în fiecare dintre noi.

Mar Mai 23, 2006 7:46 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Eu cred ca glumele sunt inofensive...nu ar trebuie sa aveti aceste discutii de la subiecte fara o asa mare importanta...

Eu nu am sa mai scriu nici un banc sau o gluma tocmai pentru ca Daniel sa nu se simta prost...

Mar Mai 23, 2006 9:39 am
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:05 am, modificat 1 dată în total.

Mar Mai 23, 2006 5:44 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Dragii mei unii cunoscuti altii necunoscuti ,dar in DOMNUL DORESC CA TOTI SA FIM CUNOSCUTI!Ca lucrurile sa iasa cu bine si fara suparari si intrigi ginditi-va si meditati la ceea ce ap.pavel psune prin cuvintele din romani 15 cu 1 la 7!
Si raspunsul fiecare la starea in care ne gasim il gasim acolo,dar ramine sa-l practicam

Mar Mai 23, 2006 5:56 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:06 am, modificat 1 dată în total.

Mar Mai 23, 2006 6:09 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Dragii Mei cred că Daniel are dreptate, creştinii prea mult sau adaptat lumii numai ca să nu sufere batjocura împreună cu Cristos..........oare de ce oamenii nu ne mai prigonesc? Nu pentru că am scăzut standardele?
În ce priveşte bucuria în glume..........este adevărat că e mai uşor să umpli golul sufletesc în glume, decât să cauţi faţa Domnului prin rugăciune şi să te bucuri în El............

Însă aş avea o întrebare şi pt. tine Daniel, având în vedere că Biblia vorbeşte de "glume necuvincuioase"......crezi că ar exista şi glume cuviincioase pe care creştinii le-ar putea exprima?

Pt. Marinaru:
Tu spui: "Eu cred ca glumele sunt inofensive"...........să ştii Marinarule că orice cuvânt are efect fie bun sau rău, şi există glume nocive spiritual, sau chiar dacă nu direct, indirect prin faptul că înlocuieşte bucuria în Domnul cu bucuria în glume..........totuşi Marinarule apreciez reacţia ta în dragoste, de a nu mai spune glume ca să nu poticneşti...........Domnul să te binecuvânteze..........

Mar Mai 23, 2006 7:46 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

eu respect deciziile tale (şi mă bucur că eşti tare în credinţă), atât doar vroiam să exprim ideea că eu nu pot duce un mod de viaţă care pentru mine este auster...doar atât am dorit să prezint propriul meu punct de vedere, nimic mai mult.

Mie Mai 24, 2006 7:42 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
acest subiect a devenit trist desi nu trebuia sa fie asa...nu imi plac subiecte triste daca vreau asta ma uit la stirile de la ora 5 :)

Mie Mai 24, 2006 10:28 am
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
marinaru, nu te întrista, o să-ţi trimit eu pe pm un banc reuşit...

Mie Mai 24, 2006 1:29 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:07 am, modificat 1 dată în total.

Mie Mai 24, 2006 8:25 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Daniel discutiile voastre in contradictoriu m-au intristat si nu neaparat tu...Cred ca ar trebui sa incheiem topicul :)

Mie Mai 24, 2006 8:48 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Textul spune: "Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste, care nu Sunt cuviincioase"

Dacă facem un contrast al textului am putea parafraza şi să spunem:

'să se audă cuvinte care nu sunt porcoase, vorbe chibzuite, glume care nu sunt proaste ci glume cuviincioase'

Care este linia de demarcaţie între glmele cuviincioase şi cele necuvincioase?

Eu cred că glumele cuvincioase dau har, zidesc, sunt drese cu sare, apropie de Dumnezeu şi de Spiritul Lui...........iar cele necuvincioase, întinează, duc la imoralitate, la valori ale lumii, la bătaie de joc faţă de ceea ce este drept............

Aş vrea să aud şi părerea voastră.........să încercăm să stabilim împreună diferenţa dintre glume cuvincioase şi cele necuvincioase.........

Mie Mai 24, 2006 9:10 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
nu ştiu ce să zic, dar nu cred că vom putea să ne modelăm caracterul încât să fim ireproşabili, e imposibil acest lucru: dacă acest lucru era posibil, unii evrei ai Vechiului Testament ar fi implinit Legea, dar Biblia arată că numai Domnul Isus a reuşit asta. Suntem carne păcătoasă, ce vreţi ! Chiar şi la tot pasul păcătuim (un exemplu ar fi: trecem pe lângă o vilă arătoasă şi în inima noastră ne dorim să locuim acolo, deci păcătuim prin poftă ). Păcătuim şi când mâncăm cu lăcomie, atunci când mâncarea este gustoasă, păcătuim şi când ne enervăm (cine nu s-a enervat niciodată ?).

Joi Mai 25, 2006 7:49 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
radu eu cred ca crestinii gresesc cand fac acestea :)

Joi Mai 25, 2006 10:36 am
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
păi greşim, normal că greşim, nu putem să ne abţinem :cry:
mai o vorbă greşită, mai o privire puţin piezişă .... :shock:
dacă mă enervează cineva, oare nu îmi vine să-i ard 2 palme ? chiar şi acest gând este greşit.
Domnul Isus ne-a învâţat să-i iubim pe vrăjmaşii noştri - facem noi asta ? eu nu reuşesc întotdeauna.

Matei 5:44  Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc,
45  ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.
46  Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii?
47  Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel?
48  Voi fiţi, deci, desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit.

Joi Mai 25, 2006 11:19 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:07 am, modificat 1 dată în total.

Joi Mai 25, 2006 6:31 pm
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
te rog sa dai doua-trei exemple de glume sau bancuri care dau har , zidesc si apropie de Dumnezeu....(cum crezi tu):

"femeia frumoasa şi fara minte este ca un inel de aur pus in ritul unui porc"
"cine da cu mana larga, ajunge mai bogat, cine economiseste prea mult, nu face decat sa saraceasca"
"mai bine o bucata de paine uscata, cu pace, decat o casa plina de carnuri, cu cearta! "

sunt sigura ca poti gasi si singur multe exemple (cele de mai sus sunt din Cartea Proverbelor)

Vin Mai 26, 2006 9:50 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:08 am, modificat 1 dată în total.

Vin Mai 26, 2006 3:49 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
uite, îţi dau şi eu un exemplu prin următorul verset:

1 Împăraţi 18:27  La amiază, Ilie şi-a bătut joc de ei şi a zis: &#8222;Strigaţi tare, fiindcă este dumnezeu; se gândeşte la ceva sau are treabă sau este în călătorie sau poate că doarme şi se va trezi.&#8221;

dacă vei consulta textele biblice originare, vei vedea că Ilie chiar a glumit la modul cel mai "dur" cu aceşti prooroci ai lui Baal, spunând despre Baal că poate este la "toaletă" folosind verbul cel mai neaoş .
A avut Ilie umor ? Eu zic că da. Era un umor nepotrivit ? Nu, de ce ...

Lun Mai 29, 2006 8:50 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:09 am, modificat 1 dată în total.

Lun Mai 29, 2006 10:23 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
nu ştim exact cum stau răfuielile între spirite, dar uite aici nişte exemple:

2 Împăraţi 2:24  El s-a întors să-i privească şi i-a blestemat în Numele Domnului. Atunci au ieşit doi urşi din pădure şi au sfâşiat patruzeci şi doi din aceşti copii. - Ilie a blestemat nişte copii păcătoşi

Neemia 13:25  I-am mustrat şi i-am blestemat; am lovit pe unii din ei, le-am smuls părul şi i-am pus să jure în Numele lui Dumnezeu, zicând: &#8222;Să nu vă daţi fetele după fiii lor şi să nu luaţi fetele lor de neveste nici pentru fiii voştri, nici pentru voi. - la fel, Neemia.

crezi că nu e corect ca noi să îl blestemăm pe Satan ?

Mar Mai 30, 2006 8:03 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
este ca si cand am practica magia

in plus, ceea ce iese din gura mea ma caracterizeaza mai intai pe mine, si apoi pe cel caruia ii sunt adresate invectivele!

Mar Mai 30, 2006 9:17 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
radu scrie:
este ca si cand am practica magia

in plus, ceea ce iese din gura mea ma caracterizeaza mai intai pe mine, si apoi pe cel caruia ii sunt adresate invectivele!

păi ce legătură are blestemarea lui Satan cu practicarea magiei.... :?: sunt lucruri diametral opuse

Mar Mai 30, 2006 9:24 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
păi ce legătură are blestemarea lui Satan cu practicarea magiei.... :?: sunt lucruri diametral opuse
sunt exact acelasi lucru
asa ca: atentie!

Mar Mai 30, 2006 10:31 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Mar Mai 30, 2006 10:35 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
ce părere aveţi de faptul că Isus a blestemat smochinul?
sau că Pavel a zis:
Faptele Apostolilor 13:10  şi a zis: „Om plin de toată viclenia şi de toată răutatea, fiul dracului, vrăjmaş al oricărei neprihăniri, nu mai încetezi tu să strâmbi căile drepte ale Domnului?
11  Acum, iată că mâna Domnului este împotriva ta: vei fi orb şi nu vei vedea soarele până la o vreme.” Îndată a căzut peste el ceaţă şi întuneric şi căuta bâjbâind nişte oameni, care să-l ducă de mână.
12  Atunci dregătorul, când a văzut ce se întâmplase, a crezut şi a rămas uimit de învăţătura Domnului.

Vedem că blestemul şi nuiaua lui Dumnezeu face parte din "învăţătura Domnului"............din păcate noi azi nu avem toată învăţătura Domnului, căci atunci am face şi noi aşa ceva.......:)

Mar Mai 30, 2006 11:14 am
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Ce părere ai Daniel de afirmaţiile lui Pavel:

2 Corinteni 11:16  Iarăşi spun: să nu mă creadă nimeni nebun. Sau altmintrelea, suferiţi-mă măcar ca nebun, ca să mă laud şi eu puţintel.
17  Ce spun în această îndrăzneală, ca să mă laud, nu spun după Domnul, ci ca şi cum aş spune din nebunie.18  
De vreme ce mulţi se laudă după firea pământească, mă voi lăuda şi eu.
19  Doar voi suferiţi cu plăcere pe nebuni, voi, care sunteţi înţelepţi!
20  Dacă vă robeşte cineva, dacă vă mănâncă cineva, dacă pune cineva mâna pe voi, dacă vă priveşte cineva de sus, dacă vă bate cineva peste obraz, suferiţi!
21  Spre ruşinea mea o spun, că am fost slabi! Totuşi, orice poate să pună înainte cineva-vorbesc în nebunie-pot pune şi eu înainte.
22  Sunt ei Evrei? Şi eu sunt! sunt ei Israeliţi? Şi eu sunt! sunt ei sămânţă a lui Avraam? Şi eu sunt!
23  Sunt ei slujitori ai lui Hristos? vorbesc ca un ieşit din minţi-eu sunt şi mai mult. În osteneli şi mai mult; în temniţe şi mai mult; în lovituri, fără număr; de multe ori în primejdii de moarte!

2 Corinteni 12:11  Am ajuns nebun: voi m-aţi silit. Dar voi trebuia să mă lăudaţi; căci, cu toate că nu sunt nimic, totuşi cu nimic n-am fost mai pe jos de aceşti apostoli aşa de minunaţi.

Întrebare pentru Daniel:

De ce Pavel a vorbit prin prisma unui nebun? Nu putea să vorbească ca din partea unui om serios?
De ce uneori Dumnezeu, cât şi oamenii lui întrebuinţează o vorbire sarcastică?

Mar Mai 30, 2006 11:21 am
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Mar Mai 30, 2006 1:02 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:09 am, modificat 1 dată în total.

Mar Mai 30, 2006 7:21 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Daniel, nu aş fi insistat asupra ideii de a blestema pe Satan, dar MariaB susţinea, conform unei logici care îmi scapă, că a blestema pe Satan este acelaşi lucru cu a practica magia :?: . Eu chiar aş fi de părere că ar trebui să ne lepădăm de Satan ori de câte ori avem ocazia.

Mie Mai 31, 2006 7:53 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
Eu chiar aş fi de părere că ar trebui să ne lepădăm de Satan ori de câte ori avem ocazia.
daca la tine "lepadare" inseamna "blestemare", atunci nu poti face altfel
totusi, crestinii au si alte metode: de exemplu rugaciunea

blestemul presupune invocare unor forte/puteri pe care omul nu le poate domina si care se pot intoarce celui care le invoca
rugaciunea presupune invocarea lui Dumnezeu - eu aceasta cale aleg!

Mie Mai 31, 2006 9:15 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Mie Mai 31, 2006 9:36 am
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 41 mesaje ]