Sănătate: Pate Vegetal ?
Moderator: Admin
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 4 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Ingrediente Pate "Vegetal" cu măsline verzi:
Dacă mai ştie cineva contraindicaţii pe termen lung (în afară că nu e de post). _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Lun Ian 26, 2009 12:30 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Joi Apr 13, 2006 10:09 pm Mesaje: 503 Anul naşterii: 11 Noi 1969 ![]() |
Nu este de mirare de ce apar atatea boli...
_________________ Dumnezeu este iubire. |
Mar Iul 16, 2013 7:32 am |
![]() |
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Prin 2008 când a auzit maicămea că postesc s-a gândit să-mi facă cadou câteva converve. Doar că eu când mănânc ceva am obiceiul să miros şi nu avea un miros plăcut, aşa că am luat conserva şi am citit.
Ceea ce nu am înţeles era coşenila, dar ştiam de la cursuri legat de coloranţi pentru lână şi mătase care se extrag dintr-o gânganie din care se produce acidul carminic folosit în industria textilă, cu un astfel de nume. Apoi am aflat că din anul 2001 este folosit şi în industria alimentară. Este ca şi cum ai bea cerneală şi ţi-ai colora stomacul şi intestinele în mod voit. D.p.d.v. medical se poate compara cu cerneala obţinută din albastru de metilen cu care se foloseşte pentru uz extern şi în cavitatea bucală - uneori cu antibiotic - contra diferitelor candide, dar care este nerecomandat să fie ingerată pentru că colorează urina. În medicina veterinară este folosită pentru curăţarea aqvariilor şi scăldarea peştilor suspecţi de candidă în albastru de metilen pur diluat cu apă înainte să fie introduşi înapoi într-un aqvariu curat. D.p.d.v. spiritual se poate compara cu colorantul roşu numit cârmiziu (de la râmiziu adică forma larvelor), care este folosit la tratarea pereţilor caselor afectaţi uşor de lepră, pentru curăţirea leproşilor, şi anume se foloseşte o bucată de postav colorat roşu cât şi pentru arderi la sanctuar. Colorantul roşu se poate extrage din mai multe surse, nu neapărat din coşenilă. D.p.d.v. al comestibilităţii "crimson red" se poate compara cu săul de oaie care se poate folosi la fel ca ceara (cerurile) şi tămâia (acizii răşinoşi) care sunt folosiţi în arderi la sanctuar ca ofrande frumos mirositoare pentru a acoperii mirosul jertfelor, care nu sunt cuşer pentru om dar sunt curate d.p.d.v. ritualic. Mai nou am văzut că s-a redenumit "easter red" ca colorant pentru ouă de Paşti care devine toxic atunci când coaja se crapă puţin şi se colorează albuşul. Am văzut şi capacul de la "pasta de tomate" că primeşte o nuanţă roşie rece spre mov, nespecifică culorii roşiei care este roşu spre portocaliu şi care ar trebui să se cureţe prin simplă ştergere, dar nu şi în cazul acidului carminic pentru care este necesară o reacţie chimică pentru a fi decapat de pe capac. În viitor o să evit şi produsele cu pastă de tomate. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Vin Iul 19, 2013 2:17 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Joi Apr 13, 2006 10:09 pm Mesaje: 503 Anul naşterii: 11 Noi 1969 ![]() |
Vai de noi, ce mai mancam cateaodata si apoi ne miram ca nu ne simtim bine...
_________________ Dumnezeu este iubire. |
Sâm Iul 20, 2013 1:25 pm |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 4 mesaje ] |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |