Albinele şi problemele de mediu
Moderator: Admin
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 18 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Special ![]() Membru din: Joi Apr 13, 2006 10:09 pm Mesaje: 503 Anul naşterii: 11 Noi 1969 ![]() |
Am citit pe un blog ca multe colonii de albine mor in mod misterios.
O posibila explicatie ar fi telefoanele mobile care bruiaza sistemul natural folosit de albine. Ce stiti pe aceasta tema??? Ms _________________ Dumnezeu este iubire. |
Dum Oct 26, 2008 9:04 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Joi Apr 13, 2006 10:09 pm Mesaje: 503 Anul naşterii: 11 Noi 1969 ![]() |
_________________ Dumnezeu este iubire. |
Dum Oct 26, 2008 9:12 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Citat: Ei inainteaza ipoteza conform careia radiatiile emise de telefoanele mobile sunt o posibila cauza pentru unul din cele mai bizare fenomene ce ar putea avea loc in natura-disparitia subita a albinelor care polenizeaza recoltele. Nu îmi amintesc să fi auzit până acum ca problema dispariţiei albinelor să fie legată de telefoanele mobile, e tot aşa de posibil ca pur şi simplu prezenţa sateliţilor de comunicaţii şi alţii care împânzesc orbita Pământului să producă aceaşi efect. Este posibil ca oamenii de ştiinţă să găsească soluţii alternative pentru polenizarea recoltelor sau înlocuitoare mai degrabă decât să schimbe banda pe care comunică sistemele moderne. De exemplu undele radio din benzile folosite în secolul trecut nu au produs daune not aşa mari asupra naturii şi omului. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Lun Oct 27, 2008 6:58 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Întreabă pe fratele din Cluj care a avut probleme cu albinele dacă lăpticul (lapte) de matcă care este necesar pentru a crea o nouă regină fertilă poate fi preparat şi din melasă sau sirop sau doar din nectarul natural cules de albinele muncitoare.
Dacă întâmpină probleme sau moare regina care comunică cu tot stupul, albinele muncitoare ar hrăni câteva larve cu lătic de matcă şi astfel s-ar putea naşte o nouă regină. De obicei tot stupul moare când moare regina, albinele pierdând (lose) identitatea de roi din lipsa feromonilor reginei, iar apicultorii au posibilitatea să izoleze din alt stup, care fertilizează cu lăptic larve, două sau mai multe prinţese care să le introducă în stupurile care rămân fără matcă. Asta în cazul fericit în care omul nu stă la oraş şi are stupii (hives) la ţară şi deci face verificări regulate. Crescătorii de albine din California cresc stupi de albine special pentru a poleniza recoltele şi a vinde la fermieri care au livezi. Din nefericire întâmpină probleme. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Lun Oct 27, 2008 9:11 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Un experiment scăpat de sub control provoacă dispariţia treptată a albinelor ordinare americane care din timpurile antice polenizează pădurile forestiere şi nu se mai poate face nimic.
Albinele Aficane care au scăpat de sub control în America produc mai mult ceară şi consumă aproape orice, nu polenizează florile dacă au resurse suficiente. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mie Oct 29, 2008 8:33 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Albinele japoneze au capacităţi superioare celor europene şi le folosesc pentru a distruge intruşii. În acest caz intrusul este un viespe numit în România "Lupul Albinelor" şi care în Japonia makează teritoriul cu un feromon care poate fi detectat de tot stupul de viespi.
Şi în România ruda lui este destul de mare şi am avut probleme cu ei în vacanţe când plecam la ţară unde tatăl meu se ocupa cu apicultura, ei fiind periculoşi şi pentru om, dar la noi nu au ciurajul să intre în stup. În filmuleţ se arată modul cum se încălzesc albinele. ![]() _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mie Oct 29, 2008 9:11 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Specialişti spun că a apărut în jurul lumii o gâză parazită care atacă stupurile de albine în jurul lumii.
Australia este una din marile tări ale lumii unde se cresc albine şi care întâmpină probleme cu gâza parazitică. Specialiştii pleacă de aici încearcând a găsi soluţii pentru a lupta cu infestarea pentru albina europeană care polenizează cel mai bine recoltele şi care nu are încă dezvolatată nici o metodă de apărare împotriva aceste gâze. Se pare că albinele europene şi americane au probleme din diverse motive cu reproducerea fie din lipsă de polen în SUA din cauza albinelor africane, în europa din cauza că se rătăcesc din cauza bruiajelor de la reţelele mobile, fie din cauza gâzei care suge sângele puietului. ![]() _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mie Oct 29, 2008 9:55 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Unii specialişti vin cu o altă teorie mai puţin plauzibilă conform căreia poluarea aerului ar putea împiedica albinele să polenizeze florile.
Aceasta nu e plauzibilă deoarece poluarea aerului e ridicată doar în zonele urbane, dar se fac multe teorii pentru a face cetăţenii şi mai confuzi de cum sunt ![]() _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mie Oct 29, 2008 11:02 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Citat: Cox-Foster said there is no evidence to back up some of the more unusual explanations some have proposed to explain the epidemic, such as cell phone radiation. Citat: Cox-Foster a spus că nu există nici o dovadă pentru a susţine unele dintre cele mai neobişnuite unele explicaţii pe care unii le-au propus pentru a explica epidemia, cum ar fi radiaţiile telefonului mobil. Pentru unii ar fi o tragedie ca imunitatea albinelor să fie slăbită de reţelele de celulare, probabil cel mai mult pentru companiile de telefonie. ![]() _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mie Oct 29, 2008 12:06 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Unui vecin de al meu, i-au murit toate albinele.
Deci e o problema si la noi. Ms de materiale. _________________ Dumnezeu este iubire. |
Vin Oct 31, 2008 9:34 pm |
![]() |
![]() |
|
Portalul israelian Israel21c.org anunţă testarea unui drog numit "Remebee" dealizat de compania Israeli-US "Beeologics" şi o hrană specială pentru perioadele reci ale anului care se spune că produc o rezistenţă mare familiilor de albine la care sunt administrate.
Articol complet la: Israelis discover cure for bee colony collapse-associated virus _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Lun Ian 05, 2009 7:50 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Poze interesante
http://www.imdb.com/media/rm2908067840/tt0319262 _________________ Dumnezeu este iubire. |
Vin Feb 13, 2009 9:51 pm |
![]() |
![]() |
|
Conform Bibliei marea va fi luată de pe pământ, deci conceptul din filmul sf respectiv e aiurea ...
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Joi Feb 19, 2009 12:15 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Eu nu sustin filmul. Nici nu l-am vazut. Am vazut niste poze acolo si mi s-au parut interesante. Doar nu m-oi lua dupa regizori
![]() _________________ Dumnezeu este iubire. |
Joi Feb 19, 2009 7:42 pm |
![]() |
![]() |
|
Am doua Nou Testamente, tradusi de autori diferiti, care redau diferit pasajul din Apocalipsa 13:1 si il pun la Apocalipsa 12:18.
Ei redau ca si cum Balaurul ar fi acela care sta pe nisipul marii nu apostolul Ioan, pare plauzibil, caci tre sa recunoastem ca apostolul Ioan era rapit in cer. O alta traducere reda ca si aceste doua, ca si cum ar fi vorba de Balaur, numai ca pune fraza in Apocalipsa 13:1 _________________ Dumnezeu este iubire. |
Joi Feb 19, 2009 10:54 pm |
![]() |
![]() |
|
Azi am aflat ca la un consatean i-au murit 70 de familii de albine!!!
http://www.youtube.com/watch?v=bvaMrjIiF_g&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=qNZvfiKr ... re=related Este timpul sa veghem (nu in nopti de veghe cum fac multi, de forma si ptr. ca asa e la moda) ci cu mintea noastra, ca sa nu fim gasiti fatarnici Luca 12:54-56 _________________ Dumnezeu este iubire. |
Sâm Feb 21, 2009 12:42 pm |
![]() |
![]() |
|
Aşa e, trebuie să veghem să nu fim "mânjiţi" cu lucrurile lumii atât noaptea cât mai ales ziua de ca caz la caz, căci altfel începem să ne asemănăm cu ateiştii şi să avem obiceiurile lor.
În prezent sunt mulţi "lupi" în lume care sunt coştienţi că păcatele lor sunt grave în momentele de luciditate când Diavolul nu le întunecă mintea (şi au liber albitru), şi teologia lor este că dacă influenţează şi formele de evlavie cu teologie mai curată să se asemene cu ei Domnul Isus nu îi va pierde pe toţi. Îi putem identifica după ţinuta femeilor, cântările, şi purtarea lor din biserici dacă fac pe glumeţii să fie mai populari spre deosebire de cei serioşi care aduc la vindecare un membru lovit şi bolnav în loc să critice şi să facă glume cu prezbiterii şi trupa de laudă sau cor. Aceştia pot merge atât de departe încât să folosească uleiul din candelele membrilor pentru a dobândi o autoritate mai mare în cultul sau gruparea lor şi îi identificăm prin contrucţia de locaşuri mari şi teologia creşterii cu orice preţ a numărului membrilor. La toţi aceştia le dedic versetul din semnătură! (Marcu 9:42) Apoi sunt caprele despre care scrie că umblă de ici colo şi nu ştiu ce să facă din cauza semnelor, ei îşi schimbă telologia repede şi se asociază cu orice grupare, asociaţie sau cult, care poate să le ofere suport spiritual pentru lucrările prin care cred ei că aduc roade bune, şi tot timpul pun accentul pe har atunci când le vorbeşti de păcat. Şi nu în ultimul rând sunt caprele care au în frunte berbecii capabili să înfrunte pe lupi şi să decidă ce capre să vină cu turma atunci când se urcă tot mai sus pe Munte. Aceştia îşi curăţă hainele subit, calităţile oilor fiind alergie la praf şi noroi, ceea ce le deosebeşte de celelate specii. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mie Apr 29, 2009 1:07 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
_________________ Dumnezeu este iubire. |
Vin Iun 28, 2013 7:13 am |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 18 mesaje ] |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |