Ce înseamna inspirat pentru tine?
Moderator: Admin
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 42 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Marinaru: Pentru ce citezi din Corinteni ca tu crezi ca epistolele lui Pavel nu sunt inspirate
![]() _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Sâm Apr 15, 2006 1:42 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
OryNider te rog nu spune pentru mine ceea ce nu spun eu
![]() ![]() 2 Timotei 3:16 Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu oi de folos ca sa înveţe, sa mustre, sa îndrepte, sa dea înţelepciune în neprihanire, Acest verset pe care oricine il foloseste cand spune ca toata scriptura este inspirata ne face sa ne gandim la cele 66 de carti ale bibliei. Dar cand acest verset a fost scris nici nu erau scrise toate cele 66 de carti. Cartile VT le consider inspirate pentru ca Isus le-a acceptat si pentru ca prezinta dovezile inspiratiei. Cartile NT sunt scrise dupa ce a murit Isus. Eu nu spun ca cartile NT nu sunt inspirate spun doar ca nu stim exact la ce anume se refera 2 Timotei 3:16. Acum mai este si parte ca...primii crestini au primit Spiritul Sfant si au scris sub inspiratie deci chiar daca 2 Timotei 3:16 se refera doar la VT, datorita faptului ca NT este scris de oameni care au primit Spiritul Sfant putem spune ca el a fost scris de insusi IHVH, asadar se intelege ca sunt mai mult decat inspirate. ![]() |
Sâm Apr 15, 2006 7:33 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
marinaru scrie: calea noi stim ca biblia spune despre ea ca este inspirata. Acum eu cred ca se refera la VT pentru ca NT nici nu era terminat cand sa scris asta in biblie. marinaru scrie: sa nu uitam ca au trecut 2000 de ani scrierile originale s-au cam pierdut. marinaru scrie: Daca Pavel a primit aceste invataturi de la Spiritul Sfant de ce nu au fost ele spuse si de Isus Cristos inainte ? Bine exista posibilitatea ca Isus sa le fi spus dar sa nu fie mentionate si totusi avem 4 evangheli scrise de scriitori diferiti. marinaru scrie: Pana acum nu am gasit nici o legatura pentru ca din ce avem Isus nu a spus ca femeia sa aibe capul acoperit...Ca Pavel, Petru, sau alt apostol spune asta este ceva diferit. deci ai spus ori nu? Nu po?i spune odata ca nu conteaza ce zivce Pavel , Petru sau alt apostol ci doar ce a zis Isus direct, oi alta data sa citezi pe Pavel. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) Ultima oară modificat de OryNider pe Sâm Apr 15, 2006 8:44 pm, modificat 1 dată în total. |
Sâm Apr 15, 2006 8:17 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
OryNider de ce crezi tu ca biblia este inspirata de Dumnezeu ? Sau mai bine spus ce inseamna pentru tine inspirat ?
|
Sâm Apr 15, 2006 8:18 pm |
![]() |
![]() |
|
Pentru mine inspirat înseamna însuflat prin Spiritul Sfânt, iar inspirate consider cele 66 carţi, unele care sau pierdut cum e "Cartea razboaielor lui IaH-VeH", unele carţi apocrife care se gasesc la sfârşitul unor carţi inspirate, alte carţi apocrife care ar fi trebuit incluse în canoanele ebraice dar au fost scrise prea tâziu dar totuşi apostolii din sec. I citeza din ele, şi mai pot fi inspirate oi unele carţi scrise de creştini unşi cu Spiritul Sfânt dar nu evangheliile apocrife care au fost scrise în numele unor apostoli.
Iar daca Pavel spune ca este o porunca a Domnului ce ne scrie el înseamna ca Domnul Isus ia vorbit lui Pavel în vis sau viziune sau printr-o prorocie etc. iar pentru mine are aceiaşi valoare ca şi cum ar fi cuvintele Domnului Isus. Trebuie sa nu uitam ca cartea cu Faptele Apostolilor Petru şi Pavel este o continuare a evangheliei dupa Luca şi pote fi inclusa în acesta iar acolo scrie ca Domnul i s-a aratat lui Pavel pe drumul Damascului. În acesta carte Luca compara ce face Petru cu ce face Pavel şi încerca sa-i puna pe picior de egalitate. Iar mai târziu chiar Petru depune marturie despre Pavel cum s-a mai scris pe acest forum. Deci daca stau lucrurile aşa eu iau la fel de serios ce zice Pavel cu ce zice Domnul Isus relatat evanghelii... _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) Ultima oară modificat de OryNider pe Mie Oct 29, 2008 5:04 am, modificat 1 dată în total. |
Sâm Apr 15, 2006 9:04 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
OryNider desi sunt de acord cu tine trebuie sa admitem ca...daca Isus i-a vb. lui Pavel in vis sau a avut o viziune noi nu avem nici o mentiune cu privire la asta. Cand i-a vb. prima data i-a spus "Saule de ce ma prigonesti" apoi nu mai vb. nimic despre nici o viziune sau vis. A
Care sunt cartile apocrife la care te referi ? Cele care sunt incluse in traducerea ortodoxa ? Sau mai sunt altele. Ne-am departat de la subiect eu spun sa incheiem discutia ![]() |
Sâm Apr 15, 2006 9:12 pm |
![]() |
![]() |
|
Subiectele au fost mutate la topic nou deoarece mi s-a cerut asta!
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Sâm Apr 15, 2006 9:26 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
Draga Marinaru
Întrebarea e simpla: Car?ile cele 66 care compun actualmente Biblia.........ce crezi sunt vredince de crezare sau nu? Putem sa stabilim credin?a noastra pe ele sau nu? Acesta este întrebarea Sunt inspirate pentru credin?a noastra sau nu? Nu otim în ce a constat inspira?ia dar otim ca Romani 15:4 ai tot ce a fost scris mai înainte, a fost scris pentru înva?atura noastra, pentru ca, prin rabdarea oi nu prin mângâierea pe care o dau Scripturile, sa avem nadejde. Deci pentru a avea o baza de discu?ie trebuie sa otim ce crezi? Noi nu te condamnam daca nu crezi în toate cele 66 de car?i.........dar sa otim exact în ce crezi ca sa putem discuta în mod constructiv......... ![]() Da 2Timotei 3:16,17 se refera la V.T. dar ca principiu se aplica la toate car?ile Bibliei, adica la toate cele 66 (care sunt inspirate din punctul nostru de vedere)......................... |
Dum Apr 16, 2006 8:46 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru 32-bit ![]() Membru din: Vin Apr 14, 2006 6:31 am Mesaje: 30 Localitate: Bucuresti ![]() |
marinaru scrie: OryNider desi sunt de acord cu tine trebuie sa admitem ca...daca Isus i-a vb. lui Pavel in vis sau a avut o viziune noi nu avem nici o mentiune cu privire la asta. Cand i-a vb. prima data i-a spus "Saule de ce ma prigonesti" apoi nu mai vb. nimic despre nici o viziune sau vis. Hai sa vedem atunci ce declara /scrie Luca [care a scris si evanghelia],despre Pavel,daca tu spui ca nu avem nici o mentiune cu privire la asta: Fapte 9:15 Dar Domnul i-a zis: ;Du-te, caci el este un vas, pe care l-am ales, ca sa duca Numele Meu înaintea Neamurilor, înaintea împara?ilor, oi înaintea fiilor lui Israel; 16. oi îi voi arata tot ce trebuie sa sufere pentru Numele Meu; Nu inseamna asta a o insarcinare ? Si daca cineva ma insarcineaza trebuie sa-mi dea si unele invataturi/instructiuni cu privire la aceasta insarcinare,iar Pavel l-ea primit direct de la Isus:2 Cor.12:1-10 nu am sa citez pt. ca textul este prea lung ,dar o sa-l citesti tu,defapt cred ca-l sti. |
Dum Apr 16, 2006 9:51 am |
|
![]() |
|
Lucian multumesc pentru raspuns
![]() Luca care a scris evanghelia nu a fost un martor ocular al vietii lui Isus, el a scris din ce i-au povestit altii si totusi nimeni nu i-a povestit de aceste porunci. Deci Isus nu a dat aceste porunci cat a fost in viata...el le-a dat apoi dupa ce s-a inaltat la cer prin Pavel. Intrebarile ar fi de ce nu le-a dat Isus cat a fost in viata pe pamant ? Nu le-a considerat importante ? A uitat de ele ? Imi este cam greu sa cred ca Isus nu si-a indeplin misiunea pe deplin asa cum ar trebui... calea da si eu cred ca 2Timotei 3:16,17 se refera la VT si cred ca principiu se poate aplica si la NT dar nu prea pot sa fac aceasta legatura cu poruncile respective... |
Dum Apr 16, 2006 10:52 am |
![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
Cred ca problema ta este alta draga Marinarule...........oi anume:
tu crezi ca toate cele 66 car?i sunt inspirate, însa crezi ca unele versete din ele fie nu sunt inspirate, fie nu mai sunt practice pentru noi.......... Adica Pavel doar în unele texte a fost inspirat iar în alte înva?aturi NU. Am în?eles corect ceea ce crezi tu? |
Dum Apr 16, 2006 12:11 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
calea aproximativ...Adica totusi au trecut 2000 de ani avem alte obiceiuri in ziua de azi. Barbatii pe vremea aia purtau fusta acum au pantaloni. Unele biserici condamna si femeile care nu au fusta cand se duc la biserica. Eu nu vreau ca aceste invataturi sa dezbine o adunare. Cred ca mai important este asta decat daca o femeie are ceva pe cap, are fusta sau are pantaloni. Este adevarat trebuiesc facute reguli in biserica cu care sa fie toti de acord dar sa nu punem asa mare importanta pe ce este trecator. Mai mult cred ca aceste invataturi tin de perioada respectiva si nu cred ca Isus nu ne-ar accepta daca noi nu am pune asa mult accent pe BATIC. Sa ne gandim cate schimbari a facut el cand a venit pe pamant si cate schimbari au facut apostoli si primii crestini tocmai ca vechea lege nu mai avea SENS.
Indiferent ce accepta o femeie ea trebuie sa cunoasca exact istoria acestor invataturi si sa decida impreuna cu sotul ei. Este adevarat ca nu e greu sa poarte BATIC doar pentru a respecta invatatura lui Pavel ![]() |
Dum Apr 16, 2006 12:58 pm |
![]() |
![]() |
|
Hai sa-?i pun o problema:
Ce spui tu din punct de vedere la legilor umane, în momentul când cineva îoi ia sau aroga calita?i oficiale.......intra sub inciden?a codului penal? Adica, de pilda daca cineva spune ca e poli?ist oi nu e? Sau ca e jandarm oi nu e? Mai sa oi îmbraca în uniforma fara a fi ofi?er......e pasibil de puocarie? Cu siguran?a da.............de ce caci deruteaza............omul în uniforma transmite un measaj despre el, o identitate care de fapt nu o are, un statut pe care nu-l are............. În mod asemanator, barbatul este autoritatea - 1Corinteni 11:3, Însa daca o femie, poarta haine barbateoti, nu poarta învelitoare când se roaga, vorbeote în adunare, se tunde scurt ca oi barba?ii....ce se întâmpla: SUMBINAREA AUTORITA?II Prin: femeile vorbesc, înva?a profe?esc în adunare. Prin: purtarea de haine barbateoti. Primirea de func?ii înalte în Societate fara sa aiba peste ele un barbat ca autoritate. Prin primirea de func?ii în biserica Prin eliminarea învelitorii devo?ionale………. Prin tunsoare, taierea parului scurt asemanatoare cu tunsoarea barbatului. Prin lupta de egalitate între sexe (miocarea feminista). Acest principiu e valabil oi pt. barba?i: când aceotia: poarta haine, tunsori femeieoti, etc. În concluzie: Aceste porunci nu sunt nici op?ionale nici culturale, ci sunt veonice pentru ca ?in de principiul deosebirii dintre sexe oi principiul ordinii, ca barbatul este capul, nu pt. ca este mai deotept ci pt. ca a fost creat primul......... oamenii care nu repecta aceste principii vor sa faca inconotient poate jocul Diavolului care vrea sa faca ca oamenii sa îoi piarda identitatea sexuala............adica sa nu mai oti cine-i barbat oi cine femeie............ astfel sa ajuns la homosesualism oi lesbianism............. Dumnezeu ne- creat diferi?i oi sa fim o completare......... Dumnezeu a creat ambele sexe pe care trebuie sa le respectam oi sa le diferen?iem...........dupa rânduiala lui Dumnezeu....... |
Dum Apr 16, 2006 6:28 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
calea sti intrebarea aia ce a fost mai intai oul sau gaina
![]() Ai dreptate cu privire la oranduiala. Dar vreau sa te intreb altceva. Cine spune ce inseamna haine barbatesti si ce inseamna haine femeiesti ? Sa ne gandim ca acum 2000 de ani barbatii purtau fuste si na... ![]() |
Dum Apr 16, 2006 7:34 pm |
![]() |
![]() |
|
Este adevarat ca e greu sa stabileoti reguli............oi de fapt eu nici nu vreau sa stabilesc reguli cu amanun?ime.............eu spun doar principiul:
Femeile sa evite hianele ce le da o tenta de barba?i iar barba?i sa evite hainele femeiesti.....tunsorile femeiseti........... Problema mai mare e la femie....caci exista acel val al feminismului începand cu ani 1960..................egalitatea...........oi tot tacâmul........... pâna în secolul 19 femile nu au purtat pantaloni.......... Dar cum am zis nu vreau sa fac reguli.......Avem un Spirit Sfânt care pe orice om îl calauzeote în adevar daca cere oi este sincer orice femie poate întrba pe Dumnezeu: Doamne cum sa ma îmbrac calauzeote-ma TU............. |
Dum Apr 16, 2006 9:34 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
calea cu asta sunt de acord si daca cineva hotareste sa nu poarte batic hai sa nu fim noi cei care dau cu piatra
![]() |
Dum Apr 16, 2006 9:39 pm |
![]() |
![]() |
|
nu e vorba de a da cu piatra...........textul cu privire la învelitoare e clar.........cel cu privire la pantaloni nu e clar...........pt. femie......îmbracamintea adecvata..........nu facem reguli............la învelitoare nu mai putem face.......sunt deja facute Marinarule.........
![]() Daca nu-?i convin............când o sa ajungi în cer i-al de guler pe Pavel......... ![]() |
Dum Apr 16, 2006 9:55 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
cred ca femeile trebuie sa faca asta eu nu am o problema
![]() |
Dum Apr 16, 2006 10:25 pm |
![]() |
![]() |
|
ba oi tu ai o problema..........caci cum î?i vei înva?a viitoarea so?ie?
Aoa ca aten?ie la cum citeoti Biblia, cum în?elegi oi cum înve?i.......... ![]() |
Lun Apr 17, 2006 5:21 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Sa sti ca discut cu ea temele chiar citim si biblia impreuna
![]() ![]() |
Lun Apr 17, 2006 7:23 pm |
![]() |
![]() |
|
aoa sa face?i oi ve?i trai............ocupa-te de ea spiritual..........e responsabilitatea ta ca viitor cap................
![]() |
Lun Apr 17, 2006 7:42 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
calea am sa fac tot posibilul
![]() ![]() |
Lun Apr 17, 2006 7:52 pm |
![]() |
![]() |
|
e mai mare ca func?ie............crede bine............tu eoti capul, domnul ei, conducatorul ei................
![]() |
Lun Apr 17, 2006 8:00 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
calea sa revenim la topic draga astea le vb noi pe privat
![]() ![]() |
Lun Apr 17, 2006 8:07 pm |
![]() |
![]() |
|
ok............sa revenim la topic..............atunci..............
A?i citit careva car?ile necanonice din Biblia Ortodoxa? |
Mar Apr 18, 2006 10:52 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru 32-bit ![]() Membru din: Vin Apr 14, 2006 6:31 am Mesaje: 30 Localitate: Bucuresti ![]() |
calea scrie: ok............sa revenim la topic..............atunci.............. A?i citit careva car?ile necanonice din Biblia Ortodoxa? Da.mie i-mi place cartea Macabeilor Dupa mine cred ca ar fi fost bine sa fie inclusa in Biblie ,adaugata la cele 66 de carti....este o carte istorica Sunt multe lucruri interesante in ea...de ex.scrie ce s-a intamplat cu chivotul si unde se afla el [2 Mac.2:1-9] |
Mar Apr 18, 2006 11:01 am |
|
![]() |
|
Mie din toate car?ile aoa zis canonice.........mi se pare ca con?in în?elepciunea divina car?ile:
În?elepciunea lui Isus Sirah............pe care o recomand tuturor sa o citesca..........exista oi pe net.......... oi Istoria lui Tobit.............. |
Mar Apr 18, 2006 1:54 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Mie mia placut atât de mult încât am oi traduso mai mult din engleza OMORÂREA DRAGONULUI SI SFARÂMAREA LUI BEL.
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mar Apr 18, 2006 3:20 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Vin Apr 14, 2006 7:00 am Mesaje: 114 ![]() |
Luciane ai putea sa ne redai textul sa vedem si noi ce scrie cu privire la CHIVOT si unde se gaseste?
_________________ <<Cinstiti>>1 petru 2cu 17 |
Mie Apr 19, 2006 7:16 am |
|
![]() |
|
2 Macabei 2:1 ai se afla în arhive cum ca Ieremia proorocul a poruncit celor care erau duoi în robie sa ia foc, precum s-a aratat.
2 ai ca a poruncit proorocul celor care erau duoi în robie, când le-a dat sulul legii, ca sa nu uite poruncile Domnului oi sa nu rataceasca cu cugetele, vazând chipuri de aur oi de argint oi podoaba cea de primprejurul lor. 3 ai altele ca acestea zicând, îi îndemna sa nu departeze legea de la inima lor. 4 ai era tot în acele scrieri cum ca proorocul, luând porunca de la Domnul, a poruncit ca sa aduca cu sine cortul oi chivotul. 5 ai ieoind la muntele în care s-a suit Moise oi a vazut ?ara ce i s-a dat ca mootenire, Ieremia a venit acolo oi a aflat loc în peotera, oi cortul oi chivotul oi jertfelnicul tamâierii le-a bagat acolo oi a astupat uoa. 6 ai venind unii din cei care mergeau dupa el, ca sa însemne calea, n-au putut-o gasi. 7 Aflând acest lucru, Ieremia i-a înfruntat oi a zis ca necunoscut va fi locul acela, pâna când va aduna Dumnezeu adunarea poporului oi Se va milostivi. 8 ai atunci Domnul va arata acestea, oi se va arata slava Domnului oi norul, precum s-a aratat oi lui Moise, oi precum cu slava s-au aratat când s-a rugat Solomon sa se sfin?easca templul, 9 ai ca un în?elept a adus jertfa de sfin?irea oi de savâroirea templului Domnului; |
Mie Apr 19, 2006 11:25 am |
![]() |
![]() |
|
interesant..........
|
Mie Apr 19, 2006 12:28 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Sâm Apr 15, 2006 1:51 pm Mesaje: 170 ![]() |
Cateva cuvinte...
In legatura cu inspiratia Bibliei ......trebuie sa ne mai maturizam......noi chiar asa depindem de cuvantul scris?........Nu trebuie sa avem Duhul lui Hristos in noi adica Cuvantul viu ?......Ne cramponam in litera si termen...........Mie mi se pare ca crestinii in ziua de azi isi motiveaza actiunile aratand spre Biblie parca aruncand responsabilitatea......in loc sa simta in ei insasi adevarul..........Pai ce apostolul Pavel avea epistole de la altii?....... Pai ce fara Biblie suntem morti.?..... O data cu transformarea noastra ar trebui sa fim capabili sa gandim si aparte de Biblie ....Noi la toate cautam in Biblie si daca nu scrie in Biblie nu avem curajul sa spunem cu autoritate.. Da, Biblia isi are rolul .....dar eu cred ca nu ne putem ghida intrutotul dupa ea .....daca Biblia nu ne ofera raspunsuri in toate problemele practice ii cerem ajutorul la Dumnezeu dar mai ales eu cred ca noi trebuie sa spunem ca si Pavel in 1 Cor cap 7....**Celorlalti le zic eu , nu Domnul**.............sau.............**nu am o porunca din partea Domnului .Le dau insa un sfat , ca unul care am capatat de la Domnul harul sa fiu vrednic de crezare** Poate va veni vremea si a si venit -cand va trebui sa sfatuim pe altii in legatura cu unele probleme actuale .Pai ce facem ? Cautam carti de Daniel Branzei sau predici de Luigi Mitoi ? Daca ne laudam in Domnul haideti sa fim intr-adevar Fii de Dumnezeu..... Domnul sa ne ajute si sa puna in noi un Duh statornic.......spre slava Sa Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 5:23 am, modificat 1 dată în total. |
Dum Apr 30, 2006 11:46 pm |
|
![]() |
|
Aoa e Daniel............Duhul este Cel care da via?a.........litera ucide.........noi trbuie sa ajungem la nivelul sa spunem: "Aoa vorbeote Domnul............aoa trebuie sa faci în cutare oi cutare situa?ie.........."
Biblie este Cuvântul scris dar nu acopera toate aspectele din via?a zilnica, nici din via?a adunarii.........Biblia nu ne spune câte cântari sa cântam la adunare, cât sa ne rugam oi ce sa predicam............trebuie sa fim calauzi?i de Duhul ca sa otim ce sa facem............ Biblia este o carte care dintr-un joc de puzzle formeaza baza, o parte din piesele de joc oi cele mai importante, însa noi trebuie prin Duhul Sfânt oi prin discernamântul ob?inut prin experien?a creotina sa completam jocul de puzzle. |
Lun Mai 01, 2006 9:43 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Daniel sa nu cumva sa ajungem noi mandri de noi cu atata cunostinta. Aceasta este o alta capcana. Este adevarat au trecut 2000 de ani si asa cum crestinii au inteles sa abandoneze ce nu le mai era de folos poate si noi ar trebui sa facem asta...Dar ce este si ce nu este de folos ?
|
Lun Mai 01, 2006 11:24 am |
![]() |
![]() |
|
marinaru....dimpotriva , eu nu sunt un adept al prea multei cunostiinte ( daca vreau teologie ma duc la facultate )......ci cred ca sunt niste lucruri incepatoare care trebuie puse in practica si apoi mai vedem de celelalte.....pentru ca incercand sa stim prea multe dintr-odata vom neglija ascultarea de poruncile care deja le stim........neglijam practica pentru mai multa teorie....
SIMPLITATEA SI CURATIA FATA DE HRISTOS.........acesta trebuie urmarita Si sa nu uitam modul cum ne raportam la TIMP Am cazut in capcana de a pune venirea lui Hristos intr-un viitor indepartat............Daca vine maine ne va gasi cercetatori / nu implinitori. Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 5:23 am, modificat 1 dată în total. |
Lun Mai 01, 2006 12:08 pm |
|
![]() |
|
Daniel care crezi tu ca sunt poruncile pe care trebuie sa le respectam ?
|
Lun Mai 01, 2006 4:07 pm |
![]() |
![]() |
|
Aoa este Daniel............Domnul trbuie sa ne gasesca împlinitori ai Cuvântui nu doar cercetatori...........
Draga Marinaru pt. tine am doar un Cuvânt: Crede în Domnul Isus oi vei fi mântuit tu oi casa ta............via?a veonica sta în Fiul, cine are pe Fiul are via?a cine nu-l are nu are via?a,.........lucrarea oi poruncile pe care trbuie sa le împlinim este aceasta: Ioan 6:28 Ei I-au zis: „Ce sa facem ca sa savâroim lucrarile lui Dumnezeu?” 29 Isus le-a raspuns: „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: sa crede?i în Acela pe care L-a trimis El.” |
Lun Mai 01, 2006 5:11 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
marinaru,
-IUBESTE -CAUTA SA MANTUIESTI SI PE ALTII Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 5:24 am, modificat 1 dată în total. |
Mar Mai 02, 2006 1:23 am |
|
![]() |
|
Membru Argint ![]() ![]() Membru din: Joi Apr 27, 2006 11:31 pm Mesaje: 194 Localitate: Europa centrala ![]() |
Îmi place ce spune NT Wright: noi avem obiceiul de a ne folosi de Biblie, în loc de a folosi Biblia. Cäutäm în Biblie întotdeauna pasaje cari-i osândesc pe altii; cât despre noi, numai lucruri bune si frumoase.
Or Biblia trebuie cititä prin ochelarii misterului pascal: moartea si învierea lui Iisus. |
Mar Mai 02, 2006 3:57 am |
![]() |
![]() |
|
Waelsch ai dreptate oamenii tind sa vada paiul din ochiul fratelui si nu barna.
![]() |
Mar Mai 02, 2006 11:04 am |
![]() |
![]() |
|
calea scrie: Putem sa stabilim credinţa noastra pe ele sau nu? Acesta este întrebarea Fundamentul credinţei e stabilit pe Domnul Isus de către apostoli în primul secol. Apostolul Pavel zicea că trebuie să ajungem la unitate în orice loc unde se cheamă Numele lui Isus Christos ca să nu fim făcuţi de ruşine în Ziua când va veni el. Deci dacă Christos este fundamentul există tot timpul înţelegere şi iubire, iar când e altceva fundamentul sunt doar certuri şi dezbinări. Revenind la topic: OryNider scrie: Mie mia placut atât de mult încât am şi traduso mai mult din engleza OMORÂREA DRAGONULUI ŞI SFĂRÂMAREA LUI BEL. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mie Oct 29, 2008 7:51 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 42 mesaje ] |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |