Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 
adunările în case
Autor Mesaj
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
de ce până în sec. III creştinii se adunau în case fără a avea clădiri de adunare (biserică)? Oare nu-şi puteau permite să-şi construiască o clădire?

Mie Apr 05, 2006 2:22 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
de ce până în sec. III creştinii se adunau în case fără a avea clădiri de adunare (biserică)? Oare nu-şi puteau permite să-şi construiască o clădire?

Mie Apr 05, 2006 2:22 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976
Răspuns cu citat
Primii creştini erau ca o familie, noi, creştinii de azi nu ne putem compara cu ei, atunci trăiau şi apostolii. Acuma o biserică în casă şi o organizare ca în primele 3 secole e luată în derâdere nici decum în serios :D

edit:
Totuşi trebuie încurajate adunările în case mai ales că în unele ţări cum este China toate bisericile sunt în case din cauza regimului politic.
Există cazuri de adunări în care sunt mulţi membri şi majoritatea stau în apartamente şi nu se pot întâlni nici în timpul săptămânii la cineva acasă, pentru că ar deranja vecinii, şi deci sunt obligaţi să închirieze o sală mai mare sau să facă o clădire de biserică dar cea ce face ca adunarea să potă fi numită în casă eu zic că e organizarea unde nimeni nu stă şi se uită ca la spectacol, atmosfera de familie şi relaţiile între membrii care se cunosc şi nu îşi dau seama pe chat, cum am mai auzit cazuri, că sunt din aceaşi biserică.

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Vin Apr 07, 2006 11:31 pm
YIM WWW
Răspuns cu citat
Adunarile pot sa fie ori unde!Si in case si in Templu ,si in Sinagoga,si pe dealuri si in vai,dar important ca aceste adunari ce scop au si ce se intimpla in cadrul lor!Fiinca daca analizam noul testament ,vedem caci Isus si ucenicii au profitat de orice ocazie!Iar depre cele sapte biserici ce se scrie ?Cum a fost gasita fiecare si ce sa zis despre fiecare!Sa fim deci atenti si sa analizam scopul si modul de inchinare si traire!Cu stima si respect Apocalips 2 cu 7<<Cine>>

Joi Apr 13, 2006 8:32 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
aşa este Vizitator..........adunarea este grupul de oameni........:)

Joi Apr 13, 2006 10:26 pm
YIM WWW
Vizitator
Vizitator

Anul naşterii: 18 Dec 1989
Răspuns cu citat

Vin Apr 14, 2006 2:41 am
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Si atunci dragii mei nu ar trebui sa meditam la ce spune ap.Pavel prin cuvintele din efeseni 6cu 10 la18?

Vin Apr 14, 2006 7:13 am
Membru Nou
Membru Nou

Răspuns cu citat
calea scrie:

La inceput crestinii s-au adunat dupa modelul lui Isus in Templu.Dupa inaltarea lui Isus s-au adunat 120 de persoane sa primeasca fagaduinta Tatalui.Dupa ce s-au inmultit in fapte 2: 46' TOTI IMPREUNA erau nelipsiti de la templu in fiecare zi' si paine o frangeau la casele lor.
Nu a existat un locas de cult ca si astazi pt ca prigoana izbucnita impotriva lor i-a imprastiat si nu era posibila adunarea lor din nou la TEMPLU.Este stiut de asemena ca cei din Roma se adunau in catacombe deoarece nu aveau pur si simplu unde sa se adune,de aveau o biserica cu siguranta se adunau acolo dar era prigoana si nu se putea!
Pana spre sfarsitul se­colului II nu avem nici o marturie despre existenta unor constructii pro­prii pentru cultul crestin sau a unor biserici crestine propriu-zise. Dar de la sfarsitul secolului II si primii ani al secolului III, cand numarul crestinilor crescuse foarte mult, a inceput sa se fixeze inlauntrul caselor particulare o incapere deosebita, folosita numai ca loc de cult si ex­clusa de la orice alta folosire, lumeasca sau profana. Un astfel de spa­tiu apartinea fie unui particular, care il punea exclusiv la dispozitia comunitatii, fie comunitatii intregi, care il achizitionase si il amenajase in acest scop. Dupa o scriere pseudoepigrafica, atribuita Sfantului Cle­ment Romanul, un oarecare Teofil, care era cel mai cu vaza intre puter­nicii cetatii (probabil cel amintit de Sf. Pavel in Fapte I, 1) a inchinat casa sa incapatoare ca basilica a Bisericii.Crestinul se poate duce in orice loc unde este Hristos inaltat ca Domn!

Mar Ian 23, 2007 7:18 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Totushi Biblia explica de exzistenta celor 7 biserici Apocalips 1 cu 11!Iar ap.Pavel ce spune in 1 corinteni 16 cu 1?Sau prin cuvintele din 1 corinteni 1 cu 2 la 3 cu-i tranzmite salutul?

Lun Ian 29, 2007 11:25 pm
Membru Nou
Membru Nou

Răspuns cu citat
Totushi Biblia explica de exzistenta celor 7 biserici Apocalips 1 cu 11!Iar ap.Pavel ce spune in 1 corinteni 16 cu 1?Sau prin cuvintele din 1 corinteni 1 cu 2 la 3 cu-i tranzmite salutul?

da,am citit versetele tale.Cred ca nu ai citit cu atentie ce am scris eu...

Mie Ian 31, 2007 3:43 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Am citit si am recitit ,insa ce ma facut sa ti scriu ce ti am scris a fost datorita afirmatiei pe care ai facut- o in aliniatul 3. Si pentru acel aliniat (Fraza) ti am dat raspunsul.Cit despre faptul caci crestinul poate sa mearga in orice loc unde Isus Hristos este inaltat ca Domn;Este adevarat,dar poate sa accepte toate formele de inchinare care apar in aceste locuri?Si unde este greshala?Sau in ce consta greshala care exzista in multe locuri?
Prin cite astfel de locuri ai intrat si ce deosebire ai putut sa faci intre ce se petrece in fiecare loc?
Si daca toate aceste locuri sint pentru inaltarea lui Isus Hristos ca domn si stim caci cei ce ajung sa devina astfel de persoane ce ii aduc inchinare Lui Dumnezeu Tatal si Fiului Sau Isus Hristos cum se face caci nu se ajunge sa se dezvolte ce-a mai esentiala calitate a rodului Duhului;"DRAGOSTEA" SI sa nu mai fie vrajba ,divergente intre biserici si dominatiuni!
In Biserica lui Hristos normal ce se spune caci exzista ?Si ce Isus a spus ucenicilor sa faca prin cuvintele din ioan 13 cu 34la 35?
Se implineste aceasta porunca si cum?Cei ce ajung sa implineasca aceasta porunca sint cu adevarati crestini!

Mie Ian 31, 2007 6:48 pm
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
Se pare că din păcate unii dintre noi au cedat renuţând la ceea ce ne-a unit adoptând doctrine umane ca limitarea Spiritului Sfânt la un concept inferior care poate fi perceput parţial sau total de mintea umană limitată, rugăciunea în comun în care fiecare se manifestă diferit şi dezorganizat în comparaţie cu cântările în comun care sunt scrise la la toţi şi nu însemnă că nu sunt plăcute lui Dumnezeu; Credinţa că şi oamenii răi vor fi chinuiţi etern fără a muri niciodată, împreună cu Satan şi îngerii lui.

Lui Adam i s-a spus că plata păcatului e moartea aşa cum a văzut că mor animalele, şi nu că trupul va muri şi cândva va fi înviat ca să chinuie veşnic într-un iaz de foc. Doar Satan a încercat să îi păcălească pe oameni că negreşit nu vor muri şi încă mai persistă şi vrea să le demostreze nemurirea sufletului pentru a susţine că este adevărat tot ce a zis, adică că dacă oamenii vor devenii asemănători îngerilor nu vor muri nici odată ...
Bineînţeles că focul din Sodoma şi Gomora îl vedem şi în prezent ...

Le urez succes acestora alături de cultele la care aderă...

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Mar Iul 01, 2008 7:00 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Anul naşterii: 11 Noi 1969
Răspuns cu citat
Mesaj ...
Da, e trist, dar asa se intampla cand dorim sa placem oamenilor si incercam sa fim populari, cand ne luam cu lacomie dupa multimile de oameni, dupa teorii crezute de aproape toti. Cand nu ne place sa suferim ocara si nu ne place sa ne ducem stalpul de tortura pe calea ingusta a anonimatului. Insa Biblia spune clar la Apocalipsa ca Satana inseala intreaga lume. Adevarul nu a fost popular niciodata, ea nu umbla cu multimile pe calea cea lata care duce la pierzare.
Cine va rezista pana la sfarsit va fi mantuit, cine se va lasa inselat si purtat pe valul popularitatii va pieri din cauza lacomiei, ignorantei si credulitatii lui.

Joi Iul 03, 2008 4:40 pm
Membru Special
Membru Special

Anul naşterii: 11 Noi 1969
Răspuns cu citat
As dori un link de la ultimul recensamant cu toate minoritatile religioase din Romania.
Stie cineva daca The Advent Christian Church are cumva adunari in Romania sau in tari vecine?
Acestia sunt un fel de adventisti baptisti ce se aduna duminica ca noi si daca am inteles bine nu cred in trinitate si chinul vesnic. Sunt conditionalisti.
Mari multumiri

Dum Oct 05, 2008 9:19 pm
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Răspuns cu citat
La recensământ din păcate nu puteau declara doar cei care erau în unele din cultele officiale religia şi asftel nu apar minorităţile foarte mici.

http://recensamant.referinte.transindex.ro/

Mie Oct 08, 2008 1:56 am
YIM WWW
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 14 mesaje ]