Cine poate sa preia porunca lui Isus?
Moderator: Admin
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 15 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Argint ![]() Membru din: Vin Apr 14, 2006 7:00 am Mesaje: 114 ![]() |
Vedem caci Isus a zis;Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile,botezindu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh.Acest mesaj vedem caci se gaseste scris atit in evanghelia lui Matei,cit a lui Marcu ,Luca si Ioan!
Ma intreb cine altcine-va poate sa indeplineasca aceasta porunca?si ce se intimpla cu cei ce nu fac acest lucru?Conform scripturilor ce explicatii putem sa dam? _________________ <<Cinstiti>>1 petru 2cu 17 |
Joi Apr 20, 2006 9:16 am |
|
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
OryNider scrie: Un răspuns îl găsim aici: Eusebius Form Pe scurt părintele istoriei bisericii creştine Eusebius, episcop de Cezarea în timpul împăratului Constantin, despre care se crede că a avut acces la evanghelia după Matei, originală scrisă chiar de Matei, a afirmat că contemporanii lui au modificat cuvintele lui Isus care nu ar fi pomenit deloc de botez aici. Se pare că el a găsit în codicele de Caesarea formularul următor de text: "πορενθέντες μαθητύσατε πάντα τά έθνη έν τώ όνόματί μον, διδάcκοντεc αύτούc τηρεϊν πάντα όcα ένετειλάμην ύμϊν." "Go disciple ye all the nations in my name, teaching them to observe all things whatsoever I have commanded you." "Mergeţi discipolizaţi aşa totate naţiunile în numele meu, învăţându-i să urmărească toate lucrurile mai oricare pe care eu v-am poruncit." Dacă acesta este corect formula de botez apare prima oară în Fapte. Având în vedere că există posibilitatea ca Matei 28:19 să fi fost modificat eu nu mai folosesc acest verset ci pe cele sin celălalte evanghelii şi cărţi. Eusebius a căutat în mai multe copii ale sulului înclusiv la biblioteca lui Pamphilius unde se crede că era păstrat originalul găsind şi versiune în care se pomeneşte de botez dar tot "în Numele Meu". Aceasta este în armonie şi cu Marcu: "Duceţi-vă în toată lumea şi predicaţi Evanghelia la orice făptură! Cine va crede şi va fi botezat, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi condamnat. Şi aceste semne vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scotate demoni; ..." Este în armonie şi cu Luca: "... şi să se predice, în Numele Lui, pocăinţa şi iertarea păcatelor, către toate popoarele începând din Ierusalim. ..." A mai fost o încercare de a introduce cuvinte în plus în Biblie în 1 Ioan 5:7 dar la începutul secolului XX biserica catolică a recunoscut că nu apare în cele mai bune manuscrise şi a fost scos sau băgat în paranteză sau cu italice în toate versiunile moderne. Câteva variante în limba română ar fi: VDC scrie: 7 (Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul şi Duhul Sfânt şi aceşti trei una sunt) 8 Şi trei sunt care mărturisesc (pe pământ): Duhul, apa şi sângele şi aceşti trei sunt una în mărturisirea lor. GBV scrie: 7 Căci trei sunt care dau mărturie: 8 Duhul, apa şi sângele şi aceşti trei sunt una în mărturia lor. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Joi Apr 20, 2006 12:02 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
OryNider desi si eu sunt de acord cu tine nu cred ca ar fi corect sa traducem asa cum spui tu. Din pacate nu avem nici un manuscris care sa aibe scris in numele meu. Ce spune Eusebiu sunt mai mult citate si nu putem sa traducem doar pe asta
![]() ![]() |
Joi Apr 20, 2006 6:23 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Nu o să-l traduc nici eu aşa dar o să fac cum am văzut într-o versiune din limba engleză cu notă la care se menţionează că forma folosită este textus receptus extrem de contestată de Eussebius de Cezarea care găseşte şi susţine următoarea formă: "".
În versiunea html notele le pun în paranteze iar cuvintele care nu apar în toate masuscrisele sau care se subînţeleg cu caractere italice. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Joi Apr 20, 2006 11:15 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Intrebarea principala este;Cine poate sa preia porunca lui Isus?In primul seol vedem cine a luato ,dar azi?
_________________ <<Cinstiti>>1 petru 2cu 17 |
Vin Apr 21, 2006 5:43 pm |
|
![]() |
|
Ca sa intelegem mai bine aceste lucruri ,noi ar trebui sa meditam mai adinc la cele ce se explica inevanghelia lui Ioan in care este explicat despre faptul caci ucenicii au fost cei ce au primit CUVINTUL LUI DUMNEZEU PENTRU CACI ISUS LA DARUIT LOR;Ioan 17 cu 14 si in acelas timp Isus cere prin rugaciunea sa sa fie SFINTITI-Ioan 17 cu 17 ,dar aceasta SFINTENIE nu doreste sa se opreasca numai asupra lor ci si asupra celor ce vor crede in MINE(ISUS) PRIN CUVINTUL LOR.Ioan17 cu 20
Deci toti cei ce vor crede in cuvintele ucenicilor; Despre Isus Hristos si Dumnezeu Tatal care de fapt constituie o parte din scripturi(Noul Testament)pot ajunge la sfintenie si mintuire ,binenteles daca iau aminte la continutul evangheliilor scrise si aplica in vietile lor zilnice sa dovedeasca caci intradevar cuvintul are putere in personalitatile lor prin faptele ce le fac zilnic! _________________ <<Cinstiti>>1 petru 2cu 17 |
Mar Apr 25, 2006 6:28 pm |
|
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Sâm Apr 15, 2006 1:51 pm Mesaje: 170 ![]() |
Mesaj sters . Imi pare rau pentru inconvenient.
Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:14 am, modificat 1 dată în total. |
Joi Apr 27, 2006 10:50 am |
|
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 12:51 am Mesaje: 154 ![]() |
Salut,tuturor.Sper ca ma veti primi si pe mine sa ma alatur drumului vostru.
Chiar daca ideile mele,sa zicem,sint mai iesite din canoane. Eu cunosc oameni care nu sint preoti ,care sint oameni obisnuiti si care pot scoate demoni.Defapt cunosc 2 oameni astfel,dar care au o credinta si o vointa foarte puternice. |
Mie Mai 10, 2006 12:58 am |
|
![]() |
|
Bine ai venit pe forum Sofia!
Poţi să imi dai mai multe detalii despre aceşti fraţi lurători? Că am o problemă cu care am apelat la mai mulţi fraţi care spun că cunosc multe despre eliberare şi nu au putut doar teoretic să mă ajute. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mie Mai 10, 2006 1:34 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
sofia salutari
![]() ![]() |
Mie Mai 10, 2006 11:10 am |
![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie ![]() |
sofia scrie: Chiar daca ideile mele,sa zicem,sint mai iesite din canoane. Eu cunosc oameni care nu sint preoti ,care sint oameni obisnuiti si care pot scoate demoni.Defapt cunosc 2 oameni astfel,dar care au o credinta si o vointa foarte puternice. exorcizarea nu este nicidecum ieşită din canoane, nici în cazul Vechiului Testament nici în cazul Noului Testament...este o binecuvântare faptul că cunoşti astfel de creştini .... |
Mie Mai 10, 2006 1:39 pm |
|
![]() |
|
E o mare bucurie sa intilnesti asemenea persoane si sa poti fi alaturea de ele,fiinca si ucenicii au fost fericiti caci au fost alaturea de Isus care a facut minuni,vindecari si mai mult ia invatat ce TATAL ia spus si la invatat sa faca si cum sa traiasca!Orice lucru care aduce bucurie, pace,vindecari si minuni pentru glorificarea si marirea lui Isus Hristos nu trebuie respins fiinca noi stim caci prin acestea se aduce la implinire planul DIVIN A LUI DUMNEZEU .AP.PAVEL prin cuvintele din 1 corinteni 1 cu 27 la 31 ce spune?
Sâm Mai 13, 2006 1:13 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie ![]() |
Domnul Isus a spus fără echivoc: "Cine crede în Mine, va face şi el lucrările Mele" - să avem credinţă !
|
Lun Mai 15, 2006 8:25 am |
|
![]() |
|
Dragii mei ,porunca lui ISUS oricine o poate prelua ,dar trebuie sa se lapede de sine ,sa creada in EL si sa-l urmeze in invatatura si fapte!
IOAN 14 CU 12 LA 14. Iar prin cuvintele din 1ioan 2 cu 1 la 6 ce se tranzmite?Deci in viata zilnica de ce dorim sa ne lasam condusi? Ap.pavel prin cuvintele din galateni 5 cu 16 la26 ce spune?Si de fapt ce se intimpla azi?Si dupa ce umbla oamenii de fapt? _________________ <<Cinstiti>>1 petru 2cu 17 |
Joi Mai 25, 2006 9:26 am |
|
![]() |
|
Cit de ushor este preluata aceasta porunca?Iar cei ce sint platiti cu un salariu mai bun decit a celui ce il sustine in lucrare de fapt preia porunca lui Isus?Ce se poate discuta pe principiul scripturii dar a doctrinii religioase sau teologice?
Lun Dec 18, 2006 8:21 am |
|
![]() |
|
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 15 mesaje ] |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |