Liber arbitru si predestinare
Moderator: Admin
![]() |
Pagina 2 din 2 |
[ 67 mesaje ] | Du-te la pagina Anterior 1, 2 |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Special ![]() Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie ![]() |
Domnul te-a binecuvântat, Alexandru, cu o viziune în timpul rugăciunii, e minunat...
|
Mar Iun 13, 2006 7:32 am |
|
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 12:51 am Mesaje: 154 ![]() |
![]() _________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? " Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 2:13 am, modificat 1 dată în total. |
Mar Iun 13, 2006 8:59 am |
|
![]() |
|
Membru 24-bit ![]() ![]() Membru din: Vin Iun 09, 2006 11:35 pm Mesaje: 24 Localitate: Cluj ![]() |
sofia:
Eu ti-am spus,gen 3,21 spune ca D-zeirea le-a facut haine de piele lui Adam si Eva,aceasta este si ideea anterioara ca ei au vazut ca erau goi,nu ca erau goi-pusca,ci ca nu aveau consistenta,si mincind din copacul cunoasterii,au aflat ca ar trebui sa fie intrupati si nu erau. Sofia, nu stiu de unde ai ajuns la aceasta invatatura, din Biblie, sint sigur ca nu. ADAM. Primul om, creat de Dumnezeu dupa chipul Sau, in ziua a sasea, facut din tarina pamintului, asa cum un olar modeleaza un vas, si suflindu-i in mod unic suflare de viata in nari. Rezultatul acestui fapt a fost ca "omul" a devenit o fiinta vie. _________________ Nu pingari singele lui Isus, facand pacate cu voia. |
Mar Iun 13, 2006 10:35 pm |
![]() |
![]() |
|
![]() _________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? " Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 2:13 am, modificat 1 dată în total. |
Vin Iun 16, 2006 7:55 am |
|
![]() |
|
Membru 64-bit ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 8:31 am Mesaje: 329 Localitate: Bucuresti ![]() |
sofia scrie: Dar scrie-n biblie,exact cum ti-am spus: Elohim a facut lui Adam si sotiei lui haine de piele si i-a imbracat cu ele ,gen 3,21.Geneza este putin amestecata necronologic. doar ca "ain+vav+resh" sunt literele pentru doua cuvinte: ORB si PIELE (difera vocalizarea) - asa ca sa nu insistam prea mult pe "piele" _________________ catolica |
Vin Iun 16, 2006 10:52 am |
|
![]() |
|
Maria,e interesant ce spui,dar pina la urma care-i adevarul?Daca cuv e acelasi,atunci,ori nu aveau piele,ori erau orbi si in loc de haine de piele ce le-a dat?Spune mai multe,daca stii.
_________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? " |
Vin Iun 16, 2006 10:57 am |
|
![]() |
|
Membru 24-bit ![]() ![]() Membru din: Vin Iun 09, 2006 11:35 pm Mesaje: 24 Localitate: Cluj ![]() |
sofia :
Elohim a facut lui Adam si sotiei lui haine de piele si i-a imbracat cu ele ,gen 3,21.Geneza este putin amestecata necronologic. Sofia, oare numele tau tradusa in Aramaica, cum ar suna? Sa fie clar, Dumnezeu nu ne vorbeste in cuvinte cum ar fi: ghici ce vreu sa-ti spun? Biblia, mai corect spus, Cuvintul lui Dumnezeu( caci si asa umblati dupa original), ne spune Cuvintul lui Dumnezeu un lucru cit se poate de clar. Domnul Dumnezeu a facut lui Adam si nevestei haine de piele, si i-a imbracat cu ele. (Gen.3:21) Cred ca, Dumnezeu la imbracat pe Adam si Eva in haine de piele, pentru ca lipsea la vremea respectiva matasa si stofa, iar cu masini de cusut nu avea cine sa coasa. Sofia, o alta traducere spune: Adam a pus nevestei sale numele Eva, caci ea a fost mama tuturor vietuitoarelor. (Gen. 3:20) Ce zici? Eva le-a nascut pe toate vietuitoarele? Ar fi o aberatie sa credem asa ceva cind noi vorbim de creatie. Oare lui Dumnezeu nu ia venit in minte ca, omul are nevoie si de piele pe corp? Daca erau duhuri si nu trupuri de ce le era rusine ca, doar si insus Dumnezeu este Duh. Daca umblam sa cautam filozofie, gasim la or ce pas. _________________ Nu pingari singele lui Isus, facand pacate cu voia. |
Vin Iun 16, 2006 10:41 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
oameni buni poate revenim la topic daca se poate
![]() ![]() |
Vin Iun 16, 2006 11:24 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Sâm Apr 15, 2006 1:51 pm Mesaje: 170 ![]() |
Mesaj sters . Imi pare rau pentru inconvenient.
Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:49 am, modificat 1 dată în total. |
Vin Iun 16, 2006 11:26 pm |
|
![]() |
|
Daniel:
Nu m-am gandit chiar la modul acesta . Ci vroiam sa spun ca poate Dumnezeu alege totusi oamenii care sa-i slujeasca.Iar pe cei alesi ii ajuta sa faca voia Sa. Daniel, eu nu contest ca, Dumnezeu face tot ce vrea. El alege, randuieste, cheama, inca chiar pe nume. Dumnezeu prin cuvintul Sfint ne spune, ce este bine si ce este rau, daca faci bine, bine vei primi iar daca faci rau, rau vei primi. Sa nu uitam de "Golgota", are o valoare mare pentru lumea crestina. Citim in Ioan 3:16 "Atit de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Sau Fiu, ca or cine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. De exemplu: eu am fost predestinat de la Dumnezeu ca sa ma nasc in familie de Baptisti, de acest privilegiu nu participa multa lume. In zilele noastre copii se nasc in familii: unde 56% din parinti sint mari consumatori de alcool, se nasc unde 37% din parinti se despart si copii ramin cu tata sau cu mama in cazuri fericie. In aceste cazuri, este predestinatie? Tin sa cred ca nu. Dumnezeu nu face foc cu suflete ci porunceste tuturor oamenilor sa se pocaieasca. Daca cineva ajunge in iad, ajunge din neascultare fata de Mintuitorul lui. _________________ Nu pingari singele lui Isus, facand pacate cu voia. |
Sâm Iun 17, 2006 12:12 am |
![]() |
![]() |
|
Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:49 am, modificat 1 dată în total. |
Sâm Iun 17, 2006 7:25 pm |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Numai ca nu toti oamenii se vor salvati...
|
Sâm Iun 17, 2006 8:42 pm |
![]() |
![]() |
|
Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:50 am, modificat 1 dată în total. |
Lun Iun 19, 2006 7:36 pm |
|
![]() |
|
un om care se sinucide sau care face genocid crezi ca isi vrea binele ?
|
Lun Iun 19, 2006 8:33 pm |
![]() |
![]() |
|
Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:50 am, modificat 1 dată în total. |
Mar Iun 20, 2006 1:05 am |
|
![]() |
|
Daniel cu drogurile este o alta problema...nu chiar toate fac asa de rau. Drog putem sa numim orice da dependenta...deci si TV, cafea, dulciuri etc. Scriptura nu spune nu va drogati, nu fumati, nu mancati dulciuri ci spune sa ne ferim de excese si sa nu fim dependenti de ceva...Eu nu cred ca o persoana care consuma "un drog" greseste daca el nu devinde dependent de drogul respectiv.
|
Mar Iun 20, 2006 11:38 am |
![]() |
![]() |
|
|
Mar Iun 20, 2006 1:03 pm |
|
![]() |
|
![]() |
Pagina 2 din 2 |
[ 67 mesaje ] | Du-te la pagina Anterior 1, 2 |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |