Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 
Experienţă în timpul operaţiei
Autor Mesaj
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976
Răspuns cu citat
Vreau să vă împărtăşesc o experientă care am avut-o în timpul operaţiei de ocluzie intestinală în 1995.
Mă aflam pe masa de operaţie şi tremuram tot cu toate că mi s-a făcut anestezie iar după ce am simţit ceva rece (bisturiul) mintea mea a încercat să se concentreze la alceva şi făcea calcule matematice complicate cum sunt extracţii de radicali cu zecimale şi altele. Eu la un moment imediat după ce a început operaţia, m-am detaşat cu conştiinţa de cea ce se întâmpla şi m-am auzit pe mine zicând cu gura calcule fără să am vreo legătură ca şi cum ar fi fost alcinava cu vocea mea şi totul în jurul meu devena tot mai alb. Am avut senzaţia că m-am urcat la un nivel mai sus şi în faţa mea a fost totul ca în ceţă deasă şi un perete de lunină ca o barieră (dar nu orbitoare ci plăcută) înspre care m-am îndreptat fiind atras ca de un magnet. Când am ajuns să intru în lumină am devenit dintr-o dată conştient ca şi cum aşi fi ştiut dintotdeauna pe de o parte că în lumină imi va fi bine iar pe de altă parte că trecând dincolo în lumină nu mai este cale de întoarcere, şi am simţit-o pe maicămea care se ruga disperată plângând. Astfel mi s-a făcut milă şi mi-am zis "ce se va întâmpla cu ea că nu mai are pe nimeni dacă eu păşesc?" şi parcă am văzut-o peste ani şi ani tot neîmpăcată şi singură. Atunci dintro dată am simţit că mă trage ceva foate tare în jos şi mă îndepărtam rapid de lumină fiind absorbit de cea ce am constatat după aceia că era defapt trupul meu. Imediat m-am trezit şi primul lucru care l-am văzut era maicămea care stătea pe scaun înaintea patului meu şi se ruga. Operaţia a durat cam două ore iar experienţa mea mi s-a părut cam două minute deci am cam pierdut noţiunea timpului.

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Dum Mai 21, 2006 3:16 am
YIM WWW
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Experientele acestea ne fac sa vedem multe si sa intelegem multe!pentru caci organizmul nostru sub tratament medical la medicamentele si anesteziile ce se fac este supus la mari incercariSi corpul are de luptat cu drogurile ce se administreaza!Multi o sa creada caci nu stiu ce vorbesc,dar in urma a patru operatii SI CITEVA STARI CIUDATE DE INCONSTIENTA IN CARE AM CAZUT IN ULTIMA VREME, stiu ce se intimpla si stiu ce inseamna,morfina,Oxicodina,alte substante cu putere de calmare si putere de antidipresie!Deci nu va mirati de ce drogatii doresc sa se drogheze si de ce ei cu cit ca ajung in stare jalnica se simt fericiti dar in schimb ei sint terminati!Voi ce nu a ti avut parte de aceste substante si experiente ,nu stiti sa multumiti lui Dumnezeu si nu stiti sa va apreciati sanatatea si puterea ce o aveti in faptul de a comunica si a va exprima sentimentele!Nu stiti ce inseamna ;caci zilnic primiti darul vietii,sanatatii si a intelepciuni!Dar trebuie sa va fructificati aceste daruri pentru multumire lui ISUS HRISTOS SI TATALUI SAU SI ZILNIC SA FACETI CEEA CE PSALMISTUL SPUNE PRIN CUVINTELE DIN PSALMUL92 CU 1 LA15

Dum Mai 21, 2006 3:38 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
interesantă experienţă...........nu mi-ai povestit-o niciodată...seamnă cu moartea clinică............

Lun Mai 22, 2006 8:43 pm
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Ai avut halucinatii :) De la anestezie sunt multe persoane care au acest gen de halucinatii...

Lun Mai 22, 2006 9:15 pm
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
printr-un raspuns mai complex si mai detailat am vrut sa ti raspund si sa ti explic dar oridecite ori am acesat nu a intrat si ca sa iti pot explica ia timp mult sa mai reexplic experientele vietii prin care am trecut si efectele morfinei si a altor medicamente,insa pentru un crestin nu asta e important!E important sa facem ceea ce spune ap>pavel prin cuvintele din 2 timotei 2 cu 15

Mar Mai 23, 2006 6:59 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
păi vechi şamani şi alţi vrăjitori, pentru a cădea în transă şi a avea viziuni, îngurgitează numeroase substanţe care au la bază elemente halucinogene şi chiar droguri, în felul acesta duhul lor este inactiv, permiţând altor duhuri (demoni), să intre în corp.

Mie Mai 24, 2006 8:08 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Draga Orinider,cu riscul ca supar pe cineva,sa stii ca experienta ta este ceea ce se numeste "moarte clinica" .Poate avea loc si in absenta anesteziei sau a medicamentelor.Nu esti singurul patit,dar cei care n-au trecut prin asa ceva nu prea inteleg,practic nici nu au cum.
Faptul ca ti s-a parut ca a durat doua minute este iarasi relevant,ptr ca acolo unde ai fost tu nu exista timp,timpul este o notiune tridimensionala,cum noi oamenii sintem tridimensionali.In Adevar nu este Timp.
Aceasta experienta merita onorata si tratata cu respect,caci ti s-a aratat o cale: Lumina.Lumina care vine de la Tatal.
Nu te lasa prins in dogme si pre/judecati omenesti.
Ai primit un dar nepretuit .Adinc in inima ta,tu stii bine ca ce spun eu este adevarat.

Dum Mai 28, 2006 1:28 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
oamenii sunt tentati la acest gen de interpretari...eu consider ca nu stim 100% cum stau lucrurile si nici nu putem sa negam o varianta si sa acceptam o varianta cu o certitudine clara 100%. Orice este posibil...si acest orice inseamna orice :)

Dum Mai 28, 2006 2:01 pm
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Oamenii sint tentati la interpretari,caci toti sintem tributari experientelor noastre.Unele sint corecte,altele ne induc in eroare.Iar noi trebuie sa alegem,caci sintem sau nu alesi la rindul nostru.
Tu,draga marinarule,ai ales o varianta permisiva,noi oamenii nu stim cum stau lucrurile.Eu as adauga :si daca unul din noi afla,sa aflam si noi,nu e nimic rau in asta.Nu e o lupta ptr intiietate,e loc ptr toti.
Cel mai mare dar de la Tatal sintem noi oamenii dati unii altora si acest pamint minunat cu darurile sale.Ce ne-am fi facut fiecare din noi singur pe acest pamint?Ce plictiseala. Un om singur pe un pamint arid!
Oricum ,eu nu judec pe nimeni,sa nu ma-ntelegi gresit.

Dum Mai 28, 2006 2:37 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Dum Mai 28, 2006 3:53 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
îmi place, Sofia, avatarul pe care ţi l-ai ales, e foarte sugestiv şi chiar artistic.

Lun Mai 29, 2006 9:22 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Iti multumesc Radu,si tie draga Marinarule,care ieri,u made my day!
Daca reusiti sa iesiti din canoane,daca reusiti sa fiti ceea ce sinteti destinati sa fiti,ceea ce asteapta Tatal de la voi/de la noi veti vedea ca imaginea din avatar paleste realitatii.
As putea fi considerata o exaltata,sau voi puteti fi considerati asa,
Dar merita riscul.
Ca sa citez pe cineva,paradigma dualista s-a-ncheiat,incepe paradigma holista.Separarea pe rase,culoare,etnii,facultati,separarea omului de pamint,natura,rasarit,apus s-a-ncheiat.Cine ramine in aceste vechi structuri,se-mpietreste,caci nu sint bariere de la Tatal,sint de la oameni.
Frica imparateste acum,dar ea nu este de la Tatal,este de la oameni.
Prejudecatile,cum arata ala,are aia fusta,cit de lunga,ce masina,ce basma,cite case,prostii.
Toti ne stresam ce zice vecinul,tatal,fratele,fosta nevasta,seful etc.
Dar ce zice Tatal?Caci Tatal este cu noi/in noi 24 ore/zi,iar cei mentionati mai sus nu.Se spune ca Tatal ne judeca la sfirsitul zilelor noastre,dar,iata,noi ne judecam/ii judecam pe altii din chiar clipa aceasta,nu sintem noi mai neingaduitori decit El?
Noi toti cautam raspunsuri pe acest pamint.Sa le aflam.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni,nici sa predic ceva.Dar cred in suflul de divinitate din om,cred in fericire si cred ca un paradis mai frumos decit acest pamint nu exista,altfel Tatal ne lasa pe Luna sau Marte.

Lun Mai 29, 2006 9:32 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Sofia, discursul tău este de-a dreptul filozofic (Sofia - înţelepciune, parcă nu, în greceşte ?), dar totuşi, contează lungimea fustei ...

1 Timotei 2:9  Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe,
10  ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun că sunt evlavioase.

1 Petru 3:1  Tot astfel, nevestelor, fiţi supuse şi voi bărbaţilor voştri; pentru ca, dacă unii nu ascultă Cuvântul, să fie câştigaţi fără cuvânt, prin purtarea nevestelor lor,
2  când vă vor vedea felul vostru de trai: curat şi în temere.
3  Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule din aur sau în îmbrăcarea hainelor,
4  ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.
5  Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu şi erau supuse bărbaţilor lor;
6  ca Sara, care asculta pe Avraam, şi-l numea &#8222;domnul ei&#8221;. Fiicele ei v-aţi făcut voi, dacă faceţi binele fără să vă temeţi de ceva.

p.s. : am postat aceste două versete la modul general .

Mar Mai 30, 2006 8:11 am
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 13 mesaje ]