Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Primul Lanţ de Congregaţii Mesianice
Autor Mesaj
Avatar utilizator

Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am
Mesaje: 6
Localitate: Romania
Răspuns cu citat
După ce a primit Noul Testament Ebraic de la Yehiel H. L. cofondator al Institutum Judaicum Delitzschianum din Leipzig Joseph Rabinowitz a făcut o călătorie în Israel cu cartea sub braţ analizând dacă este corect istoric unde este plasată platforma templului şi Poarta Estică în Ierusalim. În aceiaşi vreme şi fiul lui Vladimir deţinea o altă copie a traducerii în ebraică şi s-a botezat în Sant Peterburg unde era student la Facultatea de Inginerie şi studia Material Rulant Căi Ferate şi unde cu ajutorul lui tatăl lui a fondat în 1882 o nouă mișcare religioasă Novy Israel înregistrată ca organizaţie religioasă, și începe să predice un fel de nouă învățătură evreilor din Chișinău.
Neam cu familia din Chişinău era Rabinul Isaac Lichtenstein care în 1883 vine la credința în Mesia și orășelul Tisza-Eszlar şi care devine un oraş faimos.
Entitatea juridică locală a lui Joseph Rabinowitz, și anume prima congregație din Chișinău, purta numele de „Israeliții Noului Legământ” și adresarea mesajului era influențată de traducerea lui Franz Delitzsch conținând „Și Chemarea Credinței Pruncirei Israel - Pruncire Noului Legământ”.
Mișcarea este considerată primul „lanț de congregații mesianice” locale, mesajele care erau redactate în 1844 fiind publicate în orașe din Germania, Franţa, Ungaria, și regiunea raioanelor din Sud-Est al Rusiei care era numită atunci Basarabia, după raionul mai apropiat de România, şi a supravieţuit în perioada progromului Congregaţia din Orhei, şi apoi Leon a format între 1919-1929 o a doua congregaţie în Chişinău, care în anii 1929-1940 s-a regăsit ca asociaţie religioasă naţonală cu peste o mie membri în România Mare în teritoriul raioanelor cumpărate de la Ramanov de Regele Carol II care au devenit un stat suveran numit Republica Moldova.
De asemenia Cultul Mozaic a devenit pe teritoriul României o organizaţie relioasă între 1936-1939 pentru iudaici ortodocşi care însă nu şi-a înnoit statutul juridic în 1939 din cauza războilului şi antisemitismului de care mesianicii au fost afectaţi după 1941 deoarece majoritatea aveam certificate de botez făcute în biserici luterane unde s-au botezat. ::amen::

Să revendice o legătură intimă între Iudaism și Ieşua, Rabinowitz scrie „Doisprezece Articole de Credință”, în 26 Martie 1884, urmate pe structura lui Maimonide a „Treisprezece Articole de Credință. El a stresat unitatea lui Dumnezeu nu în punctul întâi ci în punctul nouă, a presat identitatea lui Ieşua ca Dreptul Ţemach (șut) a Casei lui David, Mesia trimis de Dumnezeu.
„Botezul, în Berlin, al lui Joseph Rabinowitz, de către Creek M. Mead, un cleric american6” a avut loc în 24 Martie 1885. Cele Şapte Articole de Credință ale lui Rabinowitz (1882-1885) îl prezintă pe Ieşua ca un Izbăvitor a lui Israel, născut dintr-o fecioară, care va judeca Lumea. În liturgicul pascal “Sidur de Pasare Hagadah” (Narare) compus de Rabinovici, a IV-a cupă simbolizează mântuirea furnizată prin Ieşua și a avut rolul să servească ca liturghie pentru comuniune printre Izraeliții Noului Legământ8 dar după secolul XX ținem pentru comuniune a III-a cupă şi refuzăm cupa a IV-a până la restaurarea Celor Doiprezece Triburi ale lui Israel. :: Crezul Cultului Iudaic Mesianic :: pagina 3 ::
După moartea lui Franz Delitzsch în 4 Martie 1890, născut în 23 Februarie 1813, în Leipzig, emigranți convertiți la Creștinism prin mișcarea metodistă au stabilit Misiunea "Hope of Israel" (Speranța lui Israel) pe partea estică a New York reținând riturile evreiești și obiceiuri. În 1895, Revista „Speranța lui Israel Speranța Noastră” (Hope of Israel's Our Hope) a purtat subtitlul „Un Studiu de Profeție Devotat Iudaismului Mesianic”. Joseph Rabinowitz a mai trăit 9 ani după moartea lui Franz Delitzsch până în 1899 și putem spune că ultimii ani din viața lui mișcarea9 a început să fie numită Iudaism Mesianic. „Alianța Ebraică Creștină din America” (HCAA) este fondată din 1915 și este redenumită „Messianic Jewish Alliance of America” (MJAA) doar din 1975.

_________________
Admin


Mar Feb 20, 2024 4:49 am
WWW
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 1 mesaj ] 

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 32 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la: