Răspunde la subiect  [ 53 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
religii necreştine
Autor Mesaj
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Fiecare cult, religie sau grupare, are anumite adevăruri, căci altfel nu ar avea cum să-l atragă pe om, chiar religiile ne-creştine, ca Hinduismul, Islamul, Budismul, Şintoismul, etc. au unele adevăruri, căci unele susţin existenţa unui singur Dumnezeu adevărat (Islamul), altele susţin trăirea unei vieţi morale şi de cumpătate. Însă toate acestea susţin salvarea fie prin realizări proprii (fapte bune, renegare de sine), fie prin diferite ritualuri sau o cunoaştere specială.
Dar problema care se pune, nu este cât la sută din învăţăturile lor sunt adevărate? Ci problema este că aceştia nu-l recunosc pe Domnul Isus ca fiind SINGURA CALE şi ADEVĂR al lui Dumnezeu (Ioan 14:6; Fapte 4:12). Unii dintre ei cred că Isus este O CALE, dar nu SINGURA CALE, însă Isus spune în Ioan 14:6 următoarele: ,,Eu sunt calea şi adevărul şi viaţa; nimeni nu vine la Tatăl DECÂT prin Mine.” Astfel adevărurile lor nu se ridică la măsura de adevăr ce o cere Dumnezeu, şi care are ca unitate normativă pe Cristos Isus. Isus este unitatea de măsură cu care stabilim ceea ce este adevărat şi acceptat de Dumnezeu şi ceea ce nu este adevărat. Iar Dumnezeu nu lucrează cu jumătăţi de măsură, astfel tot ceea ce este sub standardul lui Dumnezeu care este Cristos (Cuvântul lui Dumnezeu) – Ioan 1:1-3; 17:17; Apocalipsa 19:13, este respins ca fiind fals.

Mar Mai 09, 2006 10:22 am
YIM WWW
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
dacă aceste religii, în spatele cărora este Diavolul - Înşelătorul, nu ar conţine şi părţi bune, nu ar fi amăgitoare...ca un exemplu, dacă cineva ar dori să falsifice bancnote trebuie să le facă în aşa fel încât să fie cât se poate de asemănătoare cu cele autentice: ce s-ar întâmpla dacă o bancnotă de 500.000 lei, în loc să aibă poza lui Cuza, ar avea imaginea lui Mikey Mouse ? ar mai putea fi cineva păcălit ?
la fel şi Satana, el falsifică Adevărul lui Dumnezeu, prezentându-l într-o formă cât mai atrăgătoare.

Mar Mai 09, 2006 10:43 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de sofia pe Joi Iul 06, 2006 5:05 pm, modificat 1 dată în total.

Dum Mai 28, 2006 4:11 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
de asta au şi atâta succes religiile orientale printre membrii naţiunilor aşa-zis creştine, mai ales printre tineri, datorită laxismului moral la care aceştia aderă. Viaţa trăită în Isus presupune răstingnirea firii pământeşti iar religiile orientale favorizează tocmai exarcerbarea "eu"-ului şi o viaţă trăită în plăceri carnale.

Ultima oară modificat de radu pe Lun Mai 29, 2006 10:42 am, modificat de 2 ori în total.

Lun Mai 29, 2006 9:51 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
de asta au şi atâta succes religiile orientale printre membrii naţiunilor aşa-zis creştine, mai ales printre tineri, datorită laxismului moral la care aceştia aderă. Viaţa trăită în Isus presupune răstingnirea firii pământeşti iar religiile orientale favorizează tocmai exarcerbarea "eu"-ului şi o viaţă trăită în plăceri carnale.

[quote="sofia"]
Faptul ca unii acum sint budisti,zen,musulmani,nu e problema noastra,e problema lor.
quote] - exact, aşa e, şi este un lucru înălţător să le vorbim despre Domnul Isus şi acestora.

Lun Mai 29, 2006 9:53 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Imi amintesc ca Buda a spus ca religia sa trebuia sa tina vreo 500 de ani pana venea Iesus. Am citit asta pe undeva...

Lun Mai 29, 2006 11:03 am
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de sofia pe Vin Iul 07, 2006 11:09 am, modificat 1 dată în total.

Lun Mai 29, 2006 11:19 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
interesant ar fi de comentat cum vor fi judecaţi membrii acestor religii care nu îl recunosc pe Isus...să fie toţi pedepsiţi în Gheenă? eu, personal, nu cred, deoarece nu ar fi drept. Lansez o idee: nu cumva conştiinţa pe care o avem de la naştere şi care ne însoţeşte pe tot cursul vieţii, ne va judeca pe fiecare, inclusiv pe păgâni ?

Romani 2:14  Când Neamurile, cu toate că n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, îşi sunt singuri lege.

Mar Mai 30, 2006 12:14 pm
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
cum vor fi judecaţi membrii acestor religii care nu îl recunosc pe Isus...
si dupa credinta lor, nu doar dupa constiinta lor

fiecare va fi judecat dupa atitudinea lui fata de Dumnezeu, nu dupa corectitudinea sau greselile Bisericii/religiei din care face parte

(atentie: in atitudinea fata de Dumnezeu intra si atitudinea fata de aproapele!)

dictiionar:
judecata de la Dumnezeu nu inseamna doar condamnare
cand Dumnezeu judeca faptele noastre, o face pentru a ne gasi nevinovati daca suntem nevinovati si a ne rasplati...

Mie Mai 31, 2006 8:49 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
eu nu cred că Dumnezeu are mai multe criterii în funcţie de care judecă.

Mie Mai 31, 2006 9:50 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de sofia pe Vin Iul 07, 2006 11:10 am, modificat 1 dată în total.

Joi Iun 01, 2006 7:23 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Ca sa intelegem aceste lucruri noi ar trebui dupa cum invatam anumite lucruri in viata pentru parte spirituala sa cercetam si BIBLIA si sa facem paralele cu celelalte carti ale celorlalte religii si sa vedem care contine ADEVARUL si care dintre aceste carti ne pot explica mai multe despre toate notiunile spiritualitatii si a credintei ce de fapt ne ajuta sa ajungem la ce stare si comportament?
In scurt ap.Pavel prin cuvintele din 2 timotei 3 cu 16 la 17 stim ce spune,nu?Deci ca sa ajungem omul lui DUMNEZEU ,DESAVIRSIT SI CU TOTUL DESTOINIC PENTRU ORICE LUCRARE BUNA CE TREBUIE SA FACEM?Si ce trebuie sa stim?Ap iacov prin cuvintele din iacov 1 cu 21 la 27 ce spune?
Dorim noi sa recunoastem HARUL LUI ISUS HRISTOS?Am ajuns la aceasta cunostinta?Daca da atunci haideti sa ascultam ce spune ap.Petru prin cuvintele din 1 petru 1 cu 14 la 25 si atunci o sa intelegem rolul evangheliilor in viata noastra,Ce se intimpla de fapt cu cei ce au ajuns sa cunoasca aceste lucruri si in ce consta nasterea din nou!versetele 22la 23
eu ca sa va puteti intari si sa recunoasteti caci SCRIPTURILE AU O VALOARE DE NEESTIMAT PENTRU CINE DORESTE SA LE CUNOASCA SI DE UN MARE FOLOS IN VIATA ,VA SALUT CU 1 PETRU 2 CU 1LA 25
CITITI ,MEDITATI SI PE URMA INCERCATI SA REALIZATI CE SE POATE FACE SI DACA SE MERITA SA INTELEGETI IN SPECIAL MESAJUL VERSETELOR 11LA17!
Cu stima si respect.

Joi Iun 01, 2006 8:54 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
nu cumva conştiinţa pe care o avem de la naştere şi care ne însoţeşte pe tot cursul vieţii, ne va judeca pe fiecare, inclusiv pe păgâni ?
invatatura catolica asa spune
chiar si preotul, la confesional: daca ai ceva pe constiinta, orice, esti dator sa vorbesti despre asta - este o datorie dubla: si in fata ta, si in fata lui Dumnezeu

dar ce te faci cu cei pe care constiinta nu-i mustra cu nimic?!?
acolo, ramane intre ei si Dumnezeu...

Joi Iun 01, 2006 1:00 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de sofia pe Vin Iul 07, 2006 11:11 am, modificat 1 dată în total.

Joi Iun 01, 2006 1:08 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
eu zic că religia viitorului va fi ceva de tip hedonist, cum spunea Pavel:

Filipeni 3:19  Sfârşitul lor va fi pierzarea. Dumnezeul lor este pântecele şi slava lor este în ruşinea lor şi se gândesc la lucrurile de pe pământ.

Joi Iun 01, 2006 1:15 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de sofia pe Vin Iul 07, 2006 11:13 am, modificat 1 dată în total.

Joi Iun 01, 2006 1:28 pm
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
Tu spui invatatura catolica,preotul la confesional etc,dar cu tine cum ramine in toate astea?
eu iti spuneam ca exact asa cum spui tu ca trebuie sa fie, asa este si in comunitatea catolica - de ce sa ies de aici? doar pentru ca li se pare cate ceva ciudat celor care privesc din exterior?

ai multe libertati cand esti singur si independent, dar esti si egoist...
in familie par sa fie mai putine libertati, dar eu prefer familia
tu?

Joi Iun 01, 2006 1:45 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de sofia pe Vin Iul 07, 2006 11:15 am, modificat 1 dată în total.

Joi Iun 01, 2006 3:35 pm
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
Ptr mine nu exista comunitate catolica,ptr mine exista oameni,nu grupuri,Ptr D-zeu,cum crezi ca e?
pentru Dumnezeu suntem oameni particulari, dar noi nu suntem Dumnezeu!

Vin Iun 02, 2006 10:55 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Religiile sunt convenţii omeneşti generate de spiritul de partidă, dar în faţa Tatălui Ceresc nu ne vom putea justifica prin religia pe care am avut-o, acolo sus faptele noastre care demonstrează credinţa, doar ele vorbesc.
Aici e o MARE greşeală pe care o fac bisericile, mai ales cele tradiţionale, deoarece inserează în subliminal ideea că a fi ortodox sau catolic etc., e suficient pentru a fi cât de cât în relaţii bune cu Dumnezeu. E ca un fel de blazon pe care dacă nu îl ai, degeaba te mai fereşti de păcat, căci nu mai eşti luat în calcul. Mulţi oameni spun: nu ai nici o religie, nu aparţii de nici o comunitate ? - atunci eşti pierdut. Asta ca şi cum organizaţiile ne vor conferi mântuirea. Unde a instituit Domnul Isus vreo formă cultică ?
Dar în lumea aceasta pervertită, oamenii îşi anesteziază conştiinţa uitându-se cu mândrie la diferite organizaţii/biserici/religii de care aparţin. Acestea devin nişte paravane în dosul cărora nu mai trebuie să dea socoteală nimănui, şi păcatul se practică fără oprelişte.

Vin Iun 02, 2006 2:25 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de sofia pe Vin Iul 07, 2006 11:18 am, modificat 1 dată în total.

Vin Iun 02, 2006 7:49 pm
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
Religiile sunt convenţii omeneşti generate de spiritul de partidă, dar în faţa Tatălui Ceresc nu ne vom putea justifica prin religia pe care am avut-o, acolo sus faptele noastre care demonstrează credinţa, doar ele vorbesc.
DA

radu scrie:
Aici e o MARE greşeală pe care o fac bisericile, mai ales cele tradiţionale, deoarece inserează în subliminal ideea că a fi ortodox sau catolic etc., e suficient pentru a fi cât de cât în relaţii bune cu Dumnezeu.
nu stiu cum este acum in Bisericile Ortodoxe, dar la catolici nu mai este de mult timp asa?
de unde ai tu aceasta impresie?!?!

sofia scrie:
Ce stii tu despre D-zeu in afara de prostiile pe care ti le debiteaza popii?
ce din ce ti-am spus eu pe aici, ti se pare ca este "prostie" si inca spusa mie de un preot?!?!

Sâm Iun 03, 2006 5:53 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
MariaB, preoţii cam asta o spun: ţineţi ritualurile religiei ortodoxe, nu mergeţi la sectanţi şi atât. Niciodată mie vreun preot ortodox nu mi-a vorbit despre păcat. Păcatul nu mai este demult o predică în biserica Ortodoxă: totul se rezumă la tradiţii ritualice. Astfel în subconştient, ortodocşii cred că dacă îndeplinesc acele datini, totul este OK.
Nu spun că toţi preoţii sunt aşa, dar marea majoritate îşi urmăresc propriul interes. Şi fiind o religie încărcată cu atâtea ritualuri şi datini, cine mai stă să se gândească şi la păcate...

Lun Iun 05, 2006 8:15 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
MariaB, preoţii cam asta o spun: ţineţi ritualurile religiei ortodoxe, nu mergeţi la sectanţi şi atât. Niciodată mie vreun preot ortodox nu mi-a vorbit despre păcat. Păcatul nu mai este demult o predică în biserica Ortodoxă: totul se rezumă la tradiţii ritualice. Astfel în subconştient, ortodocşii cred că dacă îndeplinesc acele datini, totul este OK.
de ce generalizezi?
cu ce preoti ortodocsi ai avut de-a face? de ce oare?!?

eu nu am auzit asa - am vorbit cu prietenii mei studenti la teologie ortodoxa, cu varul meu preot ortodox, cu preotii ortodocsi care au celebrat la surorile catolice din Popesti-Leordeni...

Lun Iun 05, 2006 9:28 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
citeşte, te rog, cu atenţie ce am scris şi vei vedea că nu am generalizat.
Am scris clar că nu toţi preoţii sunt aşa, dar majoritatea da.

Lun Iun 05, 2006 10:03 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
radu scrie:
preoţii cam asta o spun: ţineţi ritualurile religiei ortodoxe, nu mergeţi la sectanţi şi atât.
si
radu scrie:
Niciodată mie vreun preot ortodox nu mi-a vorbit despre păcat.

este adevarat ca adaugi:
radu scrie:
Nu spun că toţi preoţii sunt aşa, dar ...
dar nu prea anuleaza acel niciodata afirmat mai sus

eu despre aceasta te intrebam: oare de ai intalnit tu doar asemenea preoti ortodocsi? eu nu!

Lun Iun 05, 2006 1:13 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
nu anulează, dar n-am generalizat ...ferice de tine că ai întâlnit persoane deosebit de credincioase.

Lun Iun 05, 2006 1:21 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de sofia pe Vin Iul 07, 2006 11:20 am, modificat 1 dată în total.

Lun Iun 05, 2006 6:28 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Am sa fiu scurt :) Orice incercare de a face o legatura intre yoga si crestinism este o mare greseala. Nu numai ca ne-am indeparta de la invataturile scripturii dar am intra si in cardasie cu paganii...

Lun Iun 05, 2006 8:44 pm
YIM
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
Orice incercare de a face o legatura intre yoga si crestinism este o mare greseala.
la ce fel de legaturi te referi?

multe legaturi pot exista, cel putin prin faptul ca acelasi om poate experimenta si pe una si pe cealalta

Mar Iun 06, 2006 8:55 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Sofia, sper să nu te superi că aici vederile noastre sunt disjuncte.

9  Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne şi puteri mincinoase,
10  şi cu toate amăgirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiţi.
11 Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună:
12  pentru ca toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiţi.
13  Noi însă, fraţi preaiubiţi de Domnul, trebuie să mulţumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, căci de la început Dumnezeu v-a ales pentru mântuire, în sfinţirea Duhului şi credinţa adevărului.
14  Iată la ce v-a chemat El, prin Evanghelia noastră, ca să căpătaţi slava Domnului nostru Isus Hristos.
15 Aşa dar, fraţilor, rămâneţi tari şi ţineţi învăţăturile pe care le-aţi primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastră.
16  Şi însuşi Domnul nostru Isus Hristos şi Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit şi ne-a dat, prin harul Său, o mângâiere veşnică şi o bună nădejde,
17  să vă mângâie inimile şi să vă întărească în orice lucru şi cuvânt bun!

orice învătăţură care nu are în centru persoana Domnului Isus este o învăţătură dăunătoare şi reprezintă o contrafacere a lui Satan, menită să înşele ...

Mar Iun 06, 2006 9:13 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
orice învătăţură care nu are în centru persoana Domnului Isus este o învăţătură dăunătoare şi reprezintă o contrafacere a lui Satan, menită să înşele ...
sa nu generalizam, totusi!
Teorema lui Pitagora nu il are in centru pe Isus, si totusi nu este nicio inselare (cel putin in spatiul terestru!)

Mar Iun 06, 2006 9:30 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
MariaB, cu tot respectul, îţi atag atenţia că era vorba evident de învăţături morale, spirituale, religioase nicidecum de matematică sau altele asemănătoare. Mai lasă şcoala, că acum eşti mare şi nu mai trebuie să dai teze şi lucrări de control. Nimeni nu te mai scoate la tabla şi nu îţi mai dă nimeni note, aşa că nu mai fii atât de stresată !

Mar Iun 06, 2006 9:59 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
MariaB yoga este o invatatura si un obicei pagan. Un crestin nu are nevoie de asa ceva...

Mar Iun 06, 2006 10:31 am
YIM
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
îţi atag atenţia că era vorba evident de învăţături morale, spirituale, religioase nicidecum de matematică sau altele
matematica nu ma streseaza deloc, ba dimpotriva (sunt de formatie profesor de matematica)
iar vorba este aceeasi, omeneasca!

marinaru scrie:
MariaB yoga este o invatatura si un obicei pagan. Un crestin nu are nevoie de asa ceva...
asa este! (stiu din practica)

Mar Iun 06, 2006 11:20 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
deci, MariaB, ai 2 facultăţi, mate şi teologie, bravo !

Mar Iun 06, 2006 11:38 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Cu regret va spun ca n-ati inteles nimic .
Nimic din ceea ce am vrut eu sa spun.

Mar Iun 06, 2006 10:55 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
sofia desi vb. aceiasi limba deseori nu ne intelegem :)

Mar Iun 06, 2006 11:52 pm
YIM
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de sofia pe Vin Iul 07, 2006 11:22 am, modificat 1 dată în total.

Vin Iun 09, 2006 9:22 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Sofia, vorbirea în limbi este altceva, este un dar al Spiritului Sfânt:

Romani 8:26  Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite.

6  Sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi.
7  Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
8  De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înţelepciune; altuia, să vorbească despre cunoştinţă, datorită aceluiaşi Duh;
9  altuia credinţa, prin acelaşi Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin acelaşi Duh;
10  altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tălmăcirea limbilor.
11  Dar toate aceste lucruri le face unul şi acelaşi Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voieşte.
12  Căci, după cum trupul este unul şi are multe mădulare şi după cum toate mădularele trupului, cu toate că sunt mai multe, sunt un singur trup, tot aşa este şi Hristos.

am auzit de persoane care scot demoni prin darul limbilor.

Lun Iun 12, 2006 9:25 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Dragă Sofia am auzit de peroane ce au practicat yoga şi au ajuns la casa de nebuni.............nu tot ce e în yoga e rău---......însă Satan înveleşte otrava în staniol cu etichetă de ciocolată..............

Lun Iun 12, 2006 10:21 pm
YIM WWW
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
Dragă Sofia am auzit de peroane ce au practicat yoga şi au ajuns la casa de nebuni...
eu nu am ajuns la casa de nebuni (si nu stiu sa fi innebunit vreun coleg de la cursurile de Yoga)
eu am ajuns un Crestinism practicand Yoga - sigur ca am intrerupt practicile respective, dar pentru ca nu imi aduceau nimic in plus fata de ceea ce gasesc zilnic la Liturghie

Mar Iun 13, 2006 8:39 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Ultima oară modificat de sofia pe Vin Iul 07, 2006 11:23 am, modificat 1 dată în total.

Mar Iun 13, 2006 12:16 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Sofia, de vorbirea în limbi ce părere ai ?

Mar Iun 13, 2006 12:32 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Mar Iun 13, 2006 1:11 pm
YIM
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Mar Iun 13, 2006 1:23 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat

Mar Iun 13, 2006 1:41 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat

Mar Iun 13, 2006 1:45 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Mesaj sters . Imi pare rau pentru inconvenient.

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 5:33 am, modificat 1 dată în total.

Sâm Iun 17, 2006 9:28 pm
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
ce rost mai avea sa vina Hristos pe pamant ?
Dumnezeu a creat lumea si a vrut sa o si locuiasca

Lun Iun 19, 2006 10:56 am
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 53 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul