Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
Trinitatea Hindu - în forma originală
Autor Mesaj
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976
Răspuns cu citat
Trinitatea a fost adoptă în sec. III în creştinism dar în forma ei originală a supravieţuit în India, Trinitatea Hindu din Imperiul Mediei şi Persiei (Medo-Persan).

Eu nu am crezut nici odată în teologia trinitariană nici chiar în perioada când nu eram creştin botezat ci doar formal şi practicam meditaţia şi levitaţia (în perioada de început a liceului când am studiat religiile lumii).

În afară de omul sfânt în trinitate primele persoane sunt:

?? [Brahma] este conducătorul şi Dumnezul Creator. El a creat întregul universul, astfel încât şia terminat lucrarea creatoare cu i câţiva închinători şi temple de închinare.

· ???? [vi??u]

Vişnu sau Narayana este cel ce ţine lumea. Puterea lui menţine oridinea în Univers.

· ??? [śiva]

Şiva simbolizează distrugerea pozitivă la ei, în sensul de renaştere şi evoluţie a Universului fiind un fel de Satana dar în sens pozitiv în religia hindusă ...

Dacă ştie cineva mai multe asemănări cu între ortodoximea hindu şi cea creştină poate scrie aici.

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Mar Dec 23, 2008 12:28 pm
YIM WWW
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976
Răspuns cu citat
Trinitatea Egipteană:

Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)

Sâm Ian 03, 2009 8:09 pm
YIM WWW
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 2 mesaje ]