![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 22 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Argint ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 12:51 am Mesaje: 154 ![]() |
sters
Ultima oară modificat de sofia pe Joi Iul 06, 2006 5:07 pm, modificat 1 dată în total. |
Sâm Iun 10, 2006 12:57 am |
|
![]() |
|
Membru 64-bit ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 8:31 am Mesaje: 329 Localitate: Bucuresti ![]() |
sofia scrie: legatura intre megi si magi nu este recunoscuta de biserica,ca sa nu se faca o legatura intre Isus si Zarathustra. de ce spui ca nu este recunoscuta de Biserica? _________________ catolica |
Lun Iun 12, 2006 9:11 am |
|
![]() |
|
Membru 24-bit ![]() ![]() Membru din: Vin Iun 09, 2006 11:35 pm Mesaje: 24 Localitate: Cluj ![]() |
sofia :
Zend avesta este scriptura zoroastriana,bazata pe invatatura lui Zarathustra,acesta s-a nascut dintr-o fecioara asupra caruia a coborit Duhul Sfint.El a propovaduit unicul D-zeu,numit Ahura -Mazda. Sofia draga, incep cu inceputul: "Asculta, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn. (Deu.6:4) "Asa vorbeste Domnul, Imparatul lui Israel si Rascumparatorul lui, Domnul ostirilor: "Eu sint Cel din tii si Cel de pe urma, si afara de Mine, nu este alt Dumnezeu. (Isaia 44:6) Sofia, este clar ca, nu este alt Dumnezeu in afara de Dumnezeul cerurilor. Iar despre nasterea din fecioara al Zarathustra, este un cult pagin, cu care credinta Crestina nu are nimica comun. Imi pare rau de ceea ce afirma MariaB, intre megi si magi nu este nici o legatura, magii erau oameni care se ocupau cu cercetarea stelelor si oameni care cunostea foarte bine scrierile VT. De Zarathustra nici poveste ca ar fi fos Fiu de Dumnezeu, eventual fiu de dumnezeu, pentru ca: In nimeni altul nu este mintuire: caci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mintuiti." (Fapte Ap. 4:12) Dumnezei mincinosi au fos si vor fi, asa cum este scris si la tine pe bara de jos (sinteti Dumnezei) este o greseala, corect= Eu am zis:"Sinteti dumnezei..., scumpa mea cu "d" mic. Cu deosebit respect, Alexandru _________________ Nu pingari singele lui Isus, facand pacate cu voia. |
Mar Iun 13, 2006 8:49 am |
![]() |
![]() |
|
Membru 64-bit ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 8:31 am Mesaje: 329 Localitate: Bucuresti ![]() |
Alexandru scrie: intre megi si magi nu este nici o legatura, magii erau oameni care se ocupau cu cercetarea stelelor si oameni care cunostea foarte bine scrierile VT. iata ce spune TOB-ul (Traducerea ecumenica a Bibliei, in limba franceza) in nota la Matei.2.1: Citat: magii: fara indoila, astrologii babilonieni, conform Dn. 2.2,11 iata si nota la versetul respectiv din traducerea de la Iasi a Evenghelilor, (Imprimatur Petru Gherghel, Iasi 1 Martie 1997) Citat: cunoscuti deja in VT (Ieremia 39.3), magii sunt membrii unei caste preotesti din Persia si astrologi; contextul nu ne permite sa precizam cu certitudine nici numarul, nici numele, nici rangul lor; traditia crestina ii considera regi, in numar de trei (dupa darurile oferite) si ii numeste Gaspar, Mechior si Baltazar _________________ catolica |
Mar Iun 13, 2006 12:36 pm |
|
![]() |
|
sters
Ultima oară modificat de sofia pe Joi Iul 06, 2006 5:08 pm, modificat 1 dată în total. |
Mar Iun 13, 2006 1:40 pm |
|
![]() |
|
Membru 24-bit ![]() ![]() Membru din: Vin Iun 09, 2006 11:35 pm Mesaje: 24 Localitate: Cluj ![]() |
MAGI. Termenul este folosit in Herodot (1.101,132) cu privire la un trib al Mezilor care indeplineau o slujba preoteasca in Imperiul Persan; in lucrarile altor altor scriitori clasici termenul este sinonim cu "preot". Pe linga utilizari, Daniel (1:20; 2:27; 5:15) utilizeaza cuvintul pentru o clasa de "intelepti" sau astrologi care care talmacesc visurile si mesajele ce le primesc de la zeitatile lor. Atit Daniel cit si Herodot ne ajuta sa intelegem cine au fost magii din Matei 2:1-12. Se pare ca acesti magi au fost astrologi religiosi ne-evrei, care din studiul miscarii astrelor au dedus nasterea unui mare rege iudeu. Nu este sigur daca "Rasaritul" de unde au venit ei se refera la Arabia, la Babilon sau la vreo alta tara.
Trditiile crestine de mai tirziu i-au privit pe magi ca pe niste regi (datorita Ps.72:10; Is.49:7; 60:3) si au stabilit numarul lor la trei (datorita darurilor) sau la 12. In calendarul crestin...(Epifania). (Sursa "Marea Vestire" si par.II "Cintarea Mariei". _________________ Nu pingari singele lui Isus, facand pacate cu voia. |
Mar Iun 13, 2006 7:32 pm |
![]() |
![]() |
|
sofia:
Alexandru,incep si eu cu ceva: eu nu sint draga Israele (nici tu) Sofia draga, sa nu afirmi ceva daca nu esti sigura de ceea ce afirmi. Nu ma supara afirmatia ta, ma supara faptul ca tu nu sti cine esti. Spicuiesc din Efeseni 2:11-14 "De aceea voi, cari altadata erati Neamuri din nastere, numiti nataieti imprejur de catre aceia cari se cheama taiati imprejur de mina omului; aduceti-va aminte ca in vremea aceea erati fara Hristos, fara drept de cetatenie in Israel, straini... si fara Dumnezeu in lume. Dar acum, in Hristos Isus...ati fost apropiati prin singele lui Hristos. Caci El este pacea noastra, care din doi a facut unul, si a surpat zidul de la mijloc care-i despartea." Vestea buna este ca Isus a venit ptr toti. Amin!!!!!!!!!! Ma bucur, macar pentru aceste cuvinte. _________________ Nu pingari singele lui Isus, facand pacate cu voia. |
Mar Iun 13, 2006 8:11 pm |
![]() |
![]() |
|
sters
Ultima oară modificat de sofia pe Joi Iul 06, 2006 5:10 pm, modificat 1 dată în total. |
Vin Iun 16, 2006 8:49 am |
|
![]() |
|
sofia :
Alexandru, eu mai si glumesc .Stiu cine sint,inca prea bine. Nu lua prea in tragic afirmatiile mele. Sofia, cind spui glume, cauti rublica "glume crestine", dar eu va spun; glumele nu sint pentru crestini. Eu nu iau in tragic afirmatiile tale, le iau in serios. _________________ Nu pingari singele lui Isus, facand pacate cu voia. |
Vin Iun 16, 2006 11:46 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Sâm Apr 15, 2006 1:51 pm Mesaje: 170 ![]() |
Mesaj sters . Imi pare rau pentru inconvenient.
Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 5:35 am, modificat 1 dată în total. |
Sâm Iun 17, 2006 12:36 am |
|
![]() |
|
Daniel:
Eu te sfatuiesc sa nu te adancesti cu studiul in legende ale altor popoare. Daniele, eu vad credinta in Dumnezeu ca si o casatorie intre sot si sotie. De multe ori vad ca, vecina este mai harnica si mai buna ca si sotia mea. Oare, aceasta este adevarul? Cind m-am casatorit cu ia, cine era ceea mai si ceea mai buna, frumoasa foc,harnica, gospodina, oare nu era sotia mea? Asa era, si asa este si in continuare, ea este sotia care le face pe toate, este mama copilului nostru, este cea care se ingrijoreaza atuncia cind noi sintemi bolnavi, ne vine in ajutor cind ne este greu. Nu simte nimeni ceea ce simte ea. Asa este si Dumnezeul nostru, nu este ca si ceialalti dumnezei straine, care nu simt, nu aud si la nevoie, nu te pot ajuta. Dumnezeul meu, este cel mai bun si mai puternic dintre toti dumnezei, pe acest Dumnezeu sal cautati si va asigur ca nu o sa va dezamageasca niciodata. _________________ Nu pingari singele lui Isus, facand pacate cu voia. Ultima oară modificat de Alexandru pe Sâm Iun 17, 2006 9:53 pm, modificat 1 dată în total. |
Sâm Iun 17, 2006 8:54 am |
![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Sâm Apr 15, 2006 1:51 pm Mesaje: 170 ![]() |
Mesaj sters . Imi pare rau pentru inconvenient.
Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 5:35 am, modificat 1 dată în total. |
Sâm Iun 17, 2006 8:03 pm |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Amin !!!
|
Sâm Iun 17, 2006 8:36 pm |
![]() |
![]() |
|
Daniel :
Deocamdata putem spune ca suntem doar logoditi cu Hristos. Ai dreptate Daniel dar eu am facut aceasta afirmatie: Daniele, eu vad credinta in Dumnezeu ca si o casatorie intre sot si sotie. bazindu-ma pe urmatoarele versete "Insus Duhul adevareste impreuna cu duhul nostru ca sintem copii ai lui Dumnezeu. Si, daca sintem copii, sintem si mostenitori :mostenitori ai lui Dumnezeu, si impreuna mostenitori cu Hristos..." (Romani 8:16-17) _________________ Nu pingari singele lui Isus, facand pacate cu voia. |
Sâm Iun 17, 2006 10:08 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
subscriu la ce a spus Daniel şi Alexandru..şi mai adaug:
Coloseni 2:8 Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii şi nu după Hristos. 9 Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii. 10 Voi aveţi totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii şi stăpâniri. |
Dum Iun 18, 2006 8:55 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
sters
Ultima oară modificat de sofia pe Joi Iul 06, 2006 5:11 pm, modificat 1 dată în total. |
Joi Iul 06, 2006 9:50 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
Te-am supărat cu ceva dragă Sofia?
|
Joi Iul 06, 2006 9:23 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
sters
Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 1:28 am, modificat 1 dată în total. |
Vin Iul 07, 2006 9:47 am |
|
![]() |
|
Vizitator ![]() Membru din: Vin Aug 18, 2006 8:26 am Mesaje: 11 Localitate: airia, Arad ![]() |
Consider ca dorinta omului de a cerceta si de a acumula cunoastere umana nu reprezinta altceva decat goana dupa vant.
Pana sa ne adancim intr-o astfel de cunoastere cred ca mai intai trebuie sa pricepem lucrurile elementare atat in plan teoretic cat si practic pe care Dumnezeu ni le-a lasat prin Scriptura. Toate textele Scripturii nu-si mai aveau rostul daca totul se reducea la o simpla idee inaltatoare. Nimic nu este intamplator in Biblie si Dumnezeu ni le-a dat toate spre cercetare pentru a intelege adevarurile vii din toate contextele. Biblia si insuflarea pe care o primesti de la Dumnezeu, prin Duhul Sfant, pentru a o intelege si a o practica, sunt mai mult decat suficient pentru un adevarat crestin. Intaresc aceste lucruri cu versetul de la Coloseni, pe care si Alin l-a amintit, dar si cu cel de la Iacov: "Luaţi aminte să nu vă fure minţile cineva cu filozofia şi cu deşarta înşelăciune din predania omenească, după înţelesurile cele slabe ale lumii şi nu după Cristos." "Înţelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, trupească, demonică. " |
Vin Iul 07, 2006 12:36 pm |
![]() |
![]() |
|
sters
Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 1:28 am, modificat 1 dată în total. |
Vin Iul 07, 2006 2:07 pm |
|
![]() |
|
Vizitator ![]() Membru din: Vin Aug 18, 2006 8:26 am Mesaje: 11 Localitate: airia, Arad ![]() |
Mai intai, mesajul meu s-a dorit unul de natura generala, fara referiri anume, insa daca te-ai simtit oarecum vizata, asta nu mai reprezinta problema mea.
De cealalta parte, mesajul meu nu avea nici o legatura cu acea scriptura tocmai pentru ca ti-am explicat de ce nu dau importanta unor astfel de scrieri. Ce am scos in evidenta se incadreaza intr-un context general si nu era nevoie sa-mi pierd timpul cautand-o pe aceasta dintre miile de astfel de scrieri ca sa-mi dau cu parerea. Timpul e prea scurt si prea pretios pentru a creste in Cristos decat pentru astfel de lucruri. Cat priveste partea cu respectul, as fi chiar curioasa sa-mi arati de unde reiese lipsa mea de respect. Apropo, ce intelegi tu prin "nimeni" ? Daca pentru tine 5 participanti la forum reprezinta "nimeni" inseamna ca criteriul pe baza caruia ai decis stergerea mesajelor este unul relativ ce denota nu numai un oarecare complex fata de propriile opinii dar si putin egoism din partea ta fata de forumistii proaspat inscrisi care au si ei dreptul de a urmari discutiile intr-un mod coerent. Este doar o parere... |
Vin Iul 07, 2006 3:08 pm |
![]() |
![]() |
|
sters
|
Vin Iul 07, 2006 5:34 pm |
|
![]() |
|
![]() |