![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 2 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Am citit pe un blog un titlu ciudat, Adoni-Bezeq and the seventy thumbless kings adică "Domnul meu Fulgerător şi cei şaptezeci de regi buclucaşi".
Autorul spune că titlul poate părea aprope o zicală pentru adormit copilaşi. El a decis ca un semestru din an să interacţioneze cu limba ebraică dup ce a avut momente bune cu greaca şi arameica. ![]() Este curios că s-a gândit la aşa ceva în ebraică şi am de gând să citesc tot articolul ca să văd cum a ajuns la aşa o înţelegere. ![]() Off-Topic: În evanghelia după Ioan scrie că Toma ia zis la Domnul Isus: „Domnul meu şi Dumnezeul meu”, acesta ar suna în ebraică Adoni eh Elohîm, în ebraică: ???? ?? ????? (Adoniy aeth Ael'heem!). El a fost transliterat când s-a tradus noul testament din greaca modernă în ebraică altcumva, nici măcar nu pot citi bine tot versetu: ???? ???? ????? ???? ???? ????? _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Sâm Dec 20, 2008 10:56 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Joi Apr 13, 2006 10:09 pm Mesaje: 503 Anul naşterii: 11 Noi 1969 ![]() |
Adoni Bezek a fost un Canaanit. Probabil el a fost numit asa dupa un zéu canaanit, Baal. Baal era reprezentat cu un fulger in mana. Era considerat zéul ce are stapanire peste ploaie si de aceea a fost foarte venerat.
_________________ Dumnezeu este iubire. |
Lun Iul 01, 2013 8:26 am |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 2 mesaje ] |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |