Răspunde la subiect  [ 60 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
iudaism
Autor Mesaj
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
In textele vechi ebraice satan inseamna adversar,un adversar al lui D-zeu,care prin existenta si calea deschisa duce la Belial.

Lun Iun 05, 2006 10:37 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
In textele vechi ebraice satan inseamna adversar,un adversar al lui D-zeu,care prin existenta si calea deschisa duce la Belial.

Sofia, deoarece este vorba de Satan - tu ai scris la început că cunoşti 2 persoane care au darul de a scoate demoni. Ai văzut cu ochii tăi astfel de exorcizări ? Ar fi o experienţă interesantă şi demnă de studiat, oricum demonizarea este o realitate nu numai biblică dar şi cotidiană, dacă ne gândim la episodul Tanacu.

Lun Iun 05, 2006 3:41 pm
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Cazul Tanacu este un caz nefericit si trist.
Am vazut cu ochii mei ( e traumatizant,totusi) si pina sa vad,n-as fi crezut in viata mea asa ceva,si acum mi-e greu sa cred ce am vazut.
Dar nu cred ca as avea acordul persoanelor implicate.
Ce pot sa spun este ca popii nu sint implicati si ca ,incredibil,cu cit o persoana
este mai aproape de Isus ,in inima si credinta,cu atit este mai " vinat ' .
Acesti oameni tre sa aiba mare grija de ei insisi,ca nesimtitii atit asteapta.
Ateii stau cel mai bine,pe ei nu-i vineaza nimeni.
Explicatia este simpla: totul tinde spre echilibru,deci unde e prea multa sfintenie vine si raul.
Roata se intoarce,chiar si sparta...

Lun Iun 05, 2006 4:12 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Sofia, prin ceea ce ai scris m-ai uns efectiv pe inimă. Aşa este, persoanele cu credinţă sunt cele mai atacate (de ceilalţi din jur, instigaţi de demonii de care sunt posedaţi). Preoţii sunt nişte simpli angajaţi, această "meserie" este foarte uşoară şi mai ales bănoasă, fără responsabilităţi. Diferenţa intre liderii Noului Testament adică presbiterii şi preoţii de astăzi este una fundamentală: primii erau unşi prin punerea mâinilor, Duhul Sfânt era cel care-i numea în slujire, iar preoţii de acum se fac la Seminar, oricine se poate înscrie acolo şi poate absolvi urmând să fie hirotonisit. Să scoţi demoni, ar trebui să fie la îndemâna oricui creştin, aşa ca în primul secol. Dar astăzi nici nu se pune problema...
Preoţii fac slujbe de exorcizare şi culmea, plătite, dar fără efect în majoritatea cazurilor. Sunt unii preoţi cu har, dar foarte rari, care pot scoate demoni însă şi aici sunt unele aspecte : un demon poate să devină inactiv pt o perioadă, la derută, încât să pară că persoana nu mai este posedată. Sau poate ieşi un demon, cum ar fi de sinucidere şi să intre altul cum ar fi de curvie, şi persoana în felul acesta rămâne în stăpânirea Satanei.
Cât de diferite sunt exorcizările aşa cum le citim în Noul Testament, simple şi eficace, faţă de ce fac preoţii astăzi...
Totuşi, pt mine cel puţin, demonizarea este o dovadă elocventă despre existenţa spiritelor, mai ales că persoana demonizată vorbeşte în limbi şi chiar levitează. Tu ai văzut cu ochii tăi şi te-ai convins, eu am văzut emisiuni televizate. Acele persoane nu se prefac, nu au nici un avantaj să facă asta - pentru ce să fie apoi blamate de societate ?

Mar Iun 06, 2006 10:58 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Radu,ce-am vazut eu nu cunoaste societatea-ptr ca mediatizarea nu are sens.
Demonii se pot scoate si fara post si rugaciune,cel putin cine i-a scos nu tinea post in schimb le-a poruncit sa plece,cu vointa.
Popa nu poate sa se faca oricine,doar cei cu calitati vocale(sic).
Nu am cunostinta ca ar exista un demon al sinuciderii sau al curviei,eu ce-am vazut erau fiinte demonice nu denumiri generice.Deci,nu stiu.
Eu nu prea am auzit popii sa faca ceva,dar ei incearca.
Oricum,lumea greu ar intelege ca un om,cu cit il urmeaza pe Isus in iubire cu atit este mai atacat de cei rai.
Asa ca dac-o patesti,sa nu te sperii,s-a-ntimplat si altora.
Am uitat sa adaug ca n-am vazut apa sfintita,cruci ,formule magice bolborosite in soapta la locul faptei ,doar luminari.

Mar Iun 06, 2006 11:10 pm
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
un om,cu cit il urmeaza pe Isus in iubire cu atit este mai atacat de cei rai.
este doar o prejudecata
este formula celui caruia ii este greu sa faca drumul de credinta ales, si isi spune ca greutatile provin din exteriorul lui, cand de fapt greutatile intampinate sunt in interior
in plus, cu cat suntem mai aproape de Isus, primim mai mult ajutor de la el, iar piedicile ar trebui sa ni se para mai usoare

nu esti mai crestin daca suferi mai mult - Isus Cristos a suferit pentru ca noi sa nu mai suferim daca avem o credinta adevarata
faptul ca printre calugari este raspandita impresia ca doar suferind poti ajunga la o credinta adevarata, tine de specificul unei anumite perioade istorice, nu de esenta mesajului cristic
Matei 7.10 "daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru, care este in ceruri, va da lucruri bune celor ce i le cer!"

Mie Iun 07, 2006 9:06 am
Membru Argint
Membru Argint

Răspuns cu citat
Maria,sint unii care vorbesc din experienta-acestia nu sint crezuti.
Altii vorbesc cum au invatat la facultatea de sfinti,pardon popi.
Acestia sint crezuti mai usor,mai ales daca sint si frumosi.
Am sa-ti dau si explicatia afirmatiei mele,care nu are legatura cu suferinta-nu-nteleg de unde ai dedus chestia cu suferinta,caci cei care il urmeaza pe Isus in iubire nu sufera,nu se tem,sint fericiti.
Calugarii care cred ca prin suferinta-dusa uneori la extrem(flagelare) ajung la Isus sau la ideea de Isus,probabil sint rataciti,caci omul este creat sa fie fericit,nu sa se chinuie.
Ideea de iubire intru Isus inseamna plecind de la saracia in duh (golirea de rautate,invidie,frica,dusmanie etc) umplerea acestui duh-inima omului cu iubire, intelegere,toleranta,lumina .Cu cit omul se umple de iubire fata de oricine si orice-si aici Isus a spus despre ce e vorba :iubeste-l pe Tatal,pe aproapele,pe tine insuti,nu judeca pe nimeni,tolereaza,caci Tatal tolereaza binele si raul,ai cheia si raspunsul la ce spuneam mai sus.Piedicile de care vorbeai exista numai in imaginatia omului.
Ca sa revin,cu cit omul devine iubire-iubire Christica,el " vibreaza la o frecventa mai inalta" care este simtita pe plan energetic-caci totul este energie in preimul rind,nu materie,si aceasta in concordanta cu intrarea in lume a pacatului adamic-binele si raul(alb si negru,zi si noapte etc) care inseamna echilibru,tinderea catre echlibrare,ai si raspunsul la ceea ce-am scris eu,caci unde este mult " bine " ,raul tinde sa-l echilibreze.
Daca ai impresia ca D-zeu inseamna chestii simplute,gen 3 matanii si-o cruce te-nseli.

Vin Iun 09, 2006 8:34 pm
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Sofia, te rog să nu te superi că te trag de limbă :P , dar aş mai insista puţin asupra acestui subiect, exorcizarea: cum se face că acele persoane exorciste foloseau lumânări ? Normal ar fi doar să se roage şi atât. Adică lumânările pt. ce folosesc ?

Lun Iun 12, 2006 8:58 am
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Răspuns cu citat
Calugarii care cred ca prin suferinta-dusa uneori la extrem(flagelare) ajung la Isus sau la ideea de Isus,probabil sint rataciti,caci omul este creat sa fie fericit,nu sa se chinuie.
in plus, Isus a suferit pentru noi, ca noi sa fim fericiti

sofia scrie:
Daca ai impresia ca D-zeu inseamna chestii simplute,gen 3 matanii si-o cruce te-nseli.
da, este o inselare

Lun Iun 12, 2006 9:41 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Radu,ce-am vazut eu nu cunoaste societatea-ptr ca mediatizarea nu are sens.
Demonii se pot scoate si fara post si rugaciune,cel putin cine i-a scos nu tinea post in schimb le-a poruncit sa plece,cu vointa.
Popa nu poate sa se faca oricine,doar cei cu calitati vocale(sic).
Nu am cunostinta ca ar exista un demon al sinuciderii sau al curviei,eu ce-am vazut erau fiinte demonice nu denumiri generice.Deci,nu stiu.
Eu nu prea am auzit popii sa faca ceva,dar ei incearca.
Oricum,lumea greu ar intelege ca un om,cu cit il urmeaza pe Isus in iubire cu atit este mai atacat de cei rai.
Asa ca dac-o patesti,sa nu te sperii,s-a-ntimplat si altora.
Am uitat sa adaug ca n-am vazut apa sfintita,cruci ,formule magice bolborosite in soapta la locul faptei ,doar luminari.

Există demoni pt fiecare păcat sau boală. Exemplu:
Marcu 9:17  Şi un om din norod I-a răspuns: Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care este stăpânit de un duh mut.

Oricine practică un păcat este stăpânit de duhul respectiv, care-l posedă:
Osea 5:4  Faptele lor nu le îngăduie să se întoarcă la Dumnezeul lor, căci un duh de curvie este în inima lor şi nu cunosc pe Domnul!

De asemenea, există mai multe nivele de posedare. Demonii mai puternici se scot afară cu post şi rugăciune, ceilalţi se pot scoate prin poruncă directă:
Marcu 9:29  Acest soi de draci; le-a zis El, nu poate ieşi decât prin rugăciune şi post.

Lun Iun 12, 2006 1:59 pm
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 60 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2