Autor |
Mesaj |
OryNider
Membru cu statut special
Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania
Anul naşterii: 31 Aug 1976
|
Citat din cartea „Biserica sau Adunarea” VOL III Editura GBV 1993 pg. 387-388
Înmulţirea Sectelor
Înmulţirea peste mãsurã a sectelor, dupã cum am vãzut ca o caracteristicã a timpurilor grele, se intensificã. Unele (mormonii, martorii lui Iehova din care au ieşit în 1916 „prietenii omului” şi alte secte ...) sunt atât de depãrtate de „învãţãtura sãnãtoasã” încât nu mai este posibil sã le spui cã sunt creştine.
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
|
Joi Aug 14, 2008 11:47 pm |
|
 |
OryNider
Membru cu statut special
|
Părerea mea că cele menţionate nu sunt secte ci sunt alte religii care nu au nimic cu religia creştină, la fel ca islamismul, hinduismul, budismul, etc. De aceea nu am continuat citatul în paranteză ca să nu menţionez confesiuni ale religiei creştine ca penticostalismul şi adventivismul pe care le consider creştine nu neapărat după doctrine ci după roade. 
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
|
Joi Aug 14, 2008 11:50 pm |
|
 |
innoire
Membru Special
Anul naşterii: 11 Noi 1969
|
Dar ce este o secta?
Din punctul de vedere al autoritatilor iudaice, Domnul Isus si apostolii sai au fost sectanti. Apoi toti cei care nu au acceptat crezul sustinut de imparatul Constantin si clerul sau, erau considerati sectanti, la fel ca in apus unde domnea teroarea papilor. La fel Luther, Calvin si Zwingli au considerat ca sectanti pe cei care nu erau de acord cu ei. Si am putea continua cu exemplele.
Cat priveste islamul, la origine ei erau crestini apropiati dogmelor nazarineano-ebionite, care credeau in Isus Christos, dar nu si in preexistenta lui. Pentru ei, Isus Christos era doar un mare profet ca Moise. Familia unchiului lui Mohamed, care l-a si educat, era crestina. In plus, se spune despre Mahomed ca pe cand avea 12 ani, un preot din gruparea crestina de care apartinea, a profetit despre Mahomed ca el va fi acel mangaietor promis de Domnul Isus. Deci, vedem ca si ei pot fi inclusi in categoria sectelor.
|
Joi Aug 28, 2008 8:08 pm |
|
 |
OryNider
Membru cu statut special
|
O sectă este un grup mai mic de oameni care se rup de un grup mai mare de oameni folosing uneltiri şi dezbinări. Dacă oamenii formeză un grup nou cu membrii ce provin din mai multe grupuri nu mai pot fi numiţi sectă.
Un alt caz este dacă de la Trupul lui Christos, Ekklesia = Biserica, se rupe o sectă iar cu timpul spun că nu mai se consideră creştini ci considerând tot creştinismul fals se identifică cu un popor sau stat cum au făcut martorii iar nu mai sunt sectă ci sunt o religie nouă.
La fel mormonii care depun mărturie despre un profet al lor şi nu despre Domnul Iesous şi folosesc altă evaghelie şi nu "sola scriptura".
|
Mie Dec 10, 2008 6:46 pm |
|
 |
|