despre Catolicism
Moderator: MariaB
![]() |
Pagina 2 din 2 |
[ 86 mesaje ] | Du-te la pagina Anterior 1, 2 |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
despre Catolicism
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru 64-bit ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 8:31 am Mesaje: 329 Localitate: Bucuresti ![]() |
marinaru scrie: Bunica ta putea sa vb. cu propria fantezie asta nu inseamna ca a vb. cu Dumnezeu. marinaru scrie: Si paganii credeau asta despre Dumnezeii lor si totusi ei nu sunt aprobati de IHVH. YHWH cere credinta evreilor in el, asa cum li s-a revelat, si ii atentioneaza ca nuau nevoie de zeii pagani pentur asta in acelasi timp insa, paganii ajung la Dumnezeu prin credinta lor - ceea ce pentru un evreu este idol, pentru pagan este adevarata lui credinta si amandoi ajung la Dumnezeu daca isi pastreaza credinta proprie mandria de a te crede participant la singura credinta adevarata in fata lui Dumnezeu este doar o mandrie omeneasca (sigur ca, pentru tine, credinta ta este singura adevarata, dar la fel este pentru oricine altcineva: credinta lui este adevarata pentru el) _________________ catolica |
Joi Iun 08, 2006 9:00 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
MariaB poate asa va invatata la biserica dar voi sunteti intr-o corabie care se scufunda...
Isaia 2:8 Dar tara lor este plinã si de idoli, cãci se închinã înaintea lucrãrii mâinilor lor, înaintea lucrurilor fãcute de degetele lor. Si evreii s-au dus deseori dupa un dumnezeu fals pe care il numeau BAAL(Domnul). Ce conincidenta si asemanare... 2 Cronici 23:17 Tot poporul a intrat în casa lui Baal si au dãrâmat-o; i-au sfãrâmat altarele si chipurile si au ucis înaintea altarelor pe Matan, preotul lui Baal. Paganii nu ajung la Dumnezeu prin credinta lor pentru ca nu exista decat o credinta unica si un Dumnezeu unic. 2 Corinteni 6:15 Ce întelegere poate fi între Hristos si Belial? Sau ce legãturã are cel credincios cu cel necredincios? |
Joi Iun 08, 2006 10:16 am |
![]() |
![]() |
|
Membru 64-bit ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 8:31 am Mesaje: 329 Localitate: Bucuresti ![]() |
marinaru scrie: poate asa va invatata la biserica dar voi sunteti intr-o corabie care se scufunda... s-ar putea ca valurile pe care le vezi acoperindu-ne pe noi sa fie doar valuri care acopera doar propria ta privire... marinaru scrie: Paganii nu ajung la Dumnezeu prin credinta lor pentru ca nu exista decat o credinta unica si un Dumnezeu unic. da, exista o singura credinta pentru un om anume dar exista mai multe credinte, pentru ca nimic omenesc nu poate cuprinde in intregime pe Dumnezeu - Dumnezeu este de necuprins _________________ catolica |
Joi Iun 08, 2006 11:42 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Maria exista o singura cale si o singura poarta. Noi trebuie sa facem asa cum ni se spune nu cum dorim...Iar ajung la vorbele lui Iesus care spune ca degeaba il cinstim respectand porunci omenesti.
Nu exista mai multe credinte asa cum nu exista mai multi Dumnezei. Daca tu ai avea dreptate ar insemna ca Dumnezeu ar putea aproba 2 cai diferite...Probabil ca traditia invata asta eu nu stiu dar scriptura sigur nu invata... |
Joi Iun 08, 2006 6:41 pm |
![]() |
![]() |
|
marinaru scrie: exista o singura cale si o singura poarta. si pentru ceilalti e la fel - doar ca ei nu ii spun Isus, nu ii spun lui Dumnezeu Tata... asa incat, din perspectiva lor, calea pare sa fie alta... (si nu este o perspectiva gresita) marinaru scrie: Noi trebuie sa facem asa cum ni se spune nu cum dorim...Iar ajung la vorbele lui Iesus care spune ca degeaba il cinstim respectand porunci omenesti. marinaru scrie: Nu exista mai multe credinte asa cum nu exista mai multi Dumnezei. marinaru scrie: Daca tu ai avea dreptate ar insemna ca Dumnezeu ar putea aproba 2 cai diferite... marinaru scrie: Probabil ca traditia invata asta eu nu stiu dar scriptura sigur nu invata... tocmai pentru a nu ne impiedica de cuvinte/traditii omenesti _________________ catolica |
Vin Iun 09, 2006 8:58 am |
|
![]() |
|
MariaB desi oamenii inteleg diferit si nu este necesar ca sa fie de acord 100% totusi baza trebuie sa fie la fel. Viata vesnica primesti doar prin Iesus si nu prin altcineva sau altceva. Doar prin Iesus ajungi la Tatal. Sfintii pe care ii tot pupati in biserica nu va sunt de ajutor. Dumnezeu nu priveste cu ochii buni aceste fapte. Expresia Dumnezeu Fiul sau Dumnezeu Spiritul Sfant nu exista in scriptura.
|
Vin Iun 09, 2006 11:04 am |
![]() |
![]() |
|
marinaru scrie: MariaB desi oamenii inteleg diferit si nu este necesar ca sa fie de acord 100% totusi baza trebuie sa fie la fel. marinaru scrie: Viata vesnica primesti doar prin Iesus si nu prin altcineva sau altceva. Doar prin Iesus ajungi la Tatal. in plus, crestinii, doar prin Isus Cristos primesc viata vesnica marinaru scrie: Sfintii pe care ii tot pupati in biserica nu va sunt de ajutor. marinaru scrie: Dumnezeu nu priveste cu ochii buni aceste fapte. cand te apleci sa iti ridici copilul cazut in noroi, il privesti cu aceeasi ochi buni - cel putin Dumnezeu asa face marinaru scrie: Expresia Dumnezeu Fiul sau Dumnezeu Spiritul Sfant nu exista in scriptura. Dumnezeu, in nemarginirea lui, nu poate fi cuprins in totalitate de cuvinte omenesti, chiar daca inspirate! _________________ catolica |
Vin Iun 09, 2006 12:16 pm |
|
![]() |
|
MariaB ma deranjeaza pentru ca vad scriptura plina de porunci impotriva idolatriei. Iesus este singurul care a primit anumite drepturi de la Tatal si care merita sa ii aducem inchinare ca unui Rege. In rest toti oamenii sunt EGALI.
MariaB eu ma feresc de a spune expresii pe care inaintasii mei nu le-au folosit. Cu ce drept sa spun eu mai mult sau mai putin decat ei ? Scriptura este suficienta pentru a primi mantuirea de ce sa ma fac rob la alte legi si porunci ? 2 Timotei 3:15 din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sã-ti dea întelepciunea care duce la mântuire, prin credinta în Hristos Isus. |
Vin Iun 09, 2006 3:08 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
aş mai adăuga şi:
1 Corinteni 4:6 "Fraţilor, pentru voi am spus aceste lucruri, în icoană de vorbire, cu privire la mine şi la Apolo, ca prin noi înşine, să învăţaţi să nu treceţi peste „ce este scris”..........." Tu MariaB vrei să ne îndemni să călcăm în picioare ceea ce este scris.....să călcăm în picioare Cuvântul lui Dumnezeu care spune atât de clar: 1 Timotei 2:5 Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos, |
Sâm Iun 10, 2006 10:34 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 12:51 am Mesaje: 154 ![]() |
sters
_________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? " Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 1:54 am, modificat de 3 ori în total. |
Sâm Iun 10, 2006 9:57 pm |
|
![]() |
|
woa
![]() ![]() In orice caz pot sa spun despre MariaB ca este prima catolica care "o cunosc" si este un crestin mai crestin decat multe persoane care pretind ca sunt "pocaiti" ![]() |
Sâm Iun 10, 2006 10:11 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru 24-bit ![]() ![]() Membru din: Vin Iun 09, 2006 11:35 pm Mesaje: 24 Localitate: Cluj ![]() |
MariaB :
ba da, se poate! Maria, Dumnezeu spune in cele zece porunci. Sa nu-ti faci chip cioplit si sa nu te inchini la ea. Sa nu aveti alti dumnezei in afara de Mine. Sa nu imi spui ca, la intrarea in biserica, cand te pui pe genunchi in fata unei fapturi cioplita din lemn sau metal, te inchini Dumnezeului celui viu? Maria: la Tatal se ajunge doar prin Isus Asa este, numai ca unii, aleg o alta metoda prin apelarea la alte persoane, fie ei vii sau morti. "Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumneze si oameni: Omul Isus Hristos." (1Tim.2:5) _________________ Nu pingari singele lui Isus, facand pacate cu voia. |
Sâm Iun 10, 2006 11:28 pm |
![]() |
![]() |
|
sters
_________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? " Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 1:54 am, modificat 1 dată în total. |
Dum Iun 11, 2006 1:29 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie ![]() |
ideea e să nu punem termenii "catolic", "ortodox", "baptist" etc. înaintea celui de "creştin" - majoritatea fac aşa, din păcate.
|
Lun Iun 12, 2006 8:51 am |
|
![]() |
|
radu scrie: ideea e să nu punem termenii "catolic", "ortodox", "baptist" etc. înaintea celui de "creştin" - majoritatea fac aşa, din păcate. _________________ catolica |
Lun Iun 12, 2006 9:38 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie ![]() |
sofia scrie: ...n-are legatura cu morbiditatile catolicismului(statuile si sfintii cei dezgropati si fardati) Sofia, îmi place modul plastic în care te exprimi ! Unde mai pui că şi ortodocşii nostri, sub obladuirea preasfinţiilor, sărută copaci, cartofi, pietre etc. unde apare (din pură întâmplare) semnul crucii. ![]() |
Lun Iun 12, 2006 2:08 pm |
|
![]() |
|
radu scrie: Unde mai pui că şi ortodocşii nostri, sub obladuirea preasfinţiilor, sărută copaci, cartofi, pietre etc. unde apare (din pură întâmplare) semnul crucii. ![]() suntem un neam de pupaciosi! (adica nu Crestinismul e de vina!) _________________ catolica |
Mar Iun 13, 2006 8:27 am |
|
![]() |
|
no comment
|
Mar Iun 13, 2006 9:14 am |
|
![]() |
|
mda si eu am pupat ani de zile...
|
Mar Iun 13, 2006 11:28 am |
![]() |
![]() |
|
marinaru scrie: mda si eu am pupat ani de zile... funduleţul copiilor şi ţigara ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mar Iun 13, 2006 11:45 am |
|
![]() |
|
tot felul de obiecte, pereti, haine...asta este...
|
Mar Iun 13, 2006 11:47 am |
![]() |
![]() |
|
dar această "meteahnă" nu se poate explica prin dorinţa de a săruta a poporului român, aşa cum susţine în mod elucubristic Mariab
![]() |
Mar Iun 13, 2006 12:13 pm |
|
![]() |
|
radu scrie: prin faptul că biserica Ortodoxă este foarte lejeră în această privinţă şi chiar încurajează de ce? _________________ catolica |
Mar Iun 13, 2006 12:42 pm |
|
![]() |
|
nu s-au lipit pentru că românii oricât s-ar bate cu pumnul în piept sunt un neam de oameni răi, corupţi, leneşi, nesimţiti etc.
|
Mar Iun 13, 2006 12:45 pm |
|
![]() |
|
sters
_________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? " Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 1:53 am, modificat 1 dată în total. |
Mar Iun 13, 2006 1:06 pm |
|
![]() |
|
Sofia, ai pus punctul pe i: ce legătură este între buca unui pişpiric de copil şi actul de închinare pe care aceşti oameni nerozi îl aduc în faţa unui cartof ?
|
Mar Iun 13, 2006 1:36 pm |
|
![]() |
|
sters
_________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? " Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 1:53 am, modificat 1 dată în total. |
Mar Iun 13, 2006 4:28 pm |
|
![]() |
|
Membru 24-bit ![]() ![]() Membru din: Vin Iun 09, 2006 11:35 pm Mesaje: 24 Localitate: Cluj ![]() |
radu:
nu s-au lipit pentru că românii oricât s-ar bate cu pumnul în piept sunt un neam de oameni răi, corupţi, leneşi, nesimţiti etc. Radule, nu stiu daca pot sa-ti spun ca ai dreptate, eu am o alta parere. De exemplu, in Ardeal, ungurii sint cu mult mai pagini de cit romanii, daca esti din zona, fa o comparatie. _________________ Nu pingari singele lui Isus, facand pacate cu voia. |
Mar Iun 13, 2006 9:43 pm |
![]() |
![]() |
|
Alexandru, maghiarii sunt de departe înaintea românilor la toate capitolele, inclusiv credinţa. Mie mi-au făcut o impresie deosebită întotdeauna.
|
Mie Iun 14, 2006 8:58 am |
|
![]() |
|
sters
Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 1:53 am, modificat 1 dată în total. |
Joi Iul 13, 2006 6:52 am |
|
![]() |
|
chiar nu ştiu cum ai tras concluzia că în zona Braşovului sunt români de o răutate feroce...Sofia, ai fost în toate zonele ţării pt. a putea face o comparaţie ? Aici te înşeli.
|
Joi Iul 13, 2006 9:02 am |
|
![]() |
|
sters
|
Sâm Iul 15, 2006 12:18 pm |
|
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
marinaru scrie: radu as vrea sa cunosc si eu o persoana care are darul de a vb. in limbi... Darul tradurecii şi tentativă de a afla mesajul nu eşti curios? _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Joi Dec 18, 2008 10:19 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
sofia scrie: sters Regina/Sofia ce te-ai ofticat şi ţi-ai luat jucăriile, şi unde ai zburat? ![]() _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Joi Dec 18, 2008 10:20 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Joi Apr 13, 2006 10:09 pm Mesaje: 503 Anul naşterii: 11 Noi 1969 ![]() |
Stire interesanta din Bolivia>
Biserica Catolica si-a pierdut statutul de religie oficiala a statului in Bolivia. Parca nici in Mexic nu are acest statut. Cine ne poate lamuri despre situatia din Mexic. Este Romano-Catolicismul religia oficiala a Mexicului? _________________ Dumnezeu este iubire. |
Dum Feb 08, 2009 6:16 pm |
![]() |
![]() |
|
Off-topic: Se vede repede cine şi-a schimbat teologiile şi s-a "evaporat", că s-a chinuit să ştergă toate mesajele şi să pună "şters".
![]() O să mă uit să văd cam ce a scris "Regina" atât aici cât şi pe forumul catolic, deşi cred că ea este sinceră dar a fost obligată de cei din anturajul ei să se retragă. Este posibil că ne-am şi întâlnit pe tren sau pe stradă dar nu mi-a dat de bănuit nici oadată că cine ar fi. Trebuie să ne rugăm pentru mişcările lor să îşi aleagă bine tabăra şi să nu accepte semnul fiarei şi poate cine ştie poate ne vedem în Mileniu. ![]() Apropo de catolicism, tatăl mamei era catolic, vorbitor de limba germană şi maghiară, familia retrăgându-se din zona Poloniei şi Ungariei din cauza problemelor specifice epocii respective. Atât el cât şi bunica au rămas văduvi şi a fost nevoit să treacă la ortodoxism deoarece Biserica Catolică nu oficializa căsătorii pentru cine a mai avut o soţie sau soţ, iar dorinţa lor a fost să obţină binecuvântarea lui Dumnezeu, fiind ambii oameni credincioşi ca majoritatea temătorilor de Dumnezeu de la începutul secolului trecut. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mie Apr 29, 2009 2:49 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
Pagina 2 din 2 |
[ 86 mesaje ] | Du-te la pagina Anterior 1, 2 |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |