Inchizitia
Moderator: MariaB
Pagina 2 din 2 |
[ 93 mesaje ] | Du-te la pagina Anterior 1, 2 |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Special
Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie |
scuzele aduse de catolici nu au nici o valoare - BISERICA LUI DUMNEZEU nu ucide oameni, niciodată ...doar demonii au astfel de obiceiuri şi cei care ucid, indiferent de motiv, căci nu există nici un motiv pentru astfel de acte, sunt posedaţi de diavol.
|
Mar Mai 30, 2006 8:56 am |
|
Membru 64-bit
Membru din: Mie Mai 10, 2006 8:31 am Mesaje: 329 Localitate: Bucuresti |
sofia scrie: eu cred ca catolicii ar lua-o de la capat,daca ar putea-cu inchizitia,ma refer. sofia scrie: Faptul ca nu le pasa ce au facut mi se pare ca nu-i impiedica sa aiba adepti multi si ferventi care nu se gindesc o clipa ca acest cult a omorit oameni. Biserica Catolica actuala si-a cerut scuze pentru toate greselile pe ce le-a facut Catolicismul anterior si traieste acum dupa principii crestinesti... ce ar mai fi trebuit sa faca? radu scrie: scuzele aduse de catolici nu au nici o valoare - BISERICA LUI DUMNEZEU nu ucide oameni, niciodată acum nu mai este asa o sa spuneti ca sunt vinovata si eu, doar pentru ca sunt catolica? eu sunt catolica acum, in Biserica Catolica actuala si nu gasesc in practicarea credintei mele chiar nimic din ce critica unii si altii... _________________ catolica |
Mar Mai 30, 2006 10:30 am |
|
Membru Special
Daca ne gandim obiectiv sunt multe biserici care ar face inchizitie daca ar putea nu nu mai catolicii...Sunt multi fanatici
|
Mar Mai 30, 2006 10:34 am |
|
Membru Special
MariaB tu ar trebui sa iti pui o singura intrebare referitor la inchizitie...asa cum sti si tu nu este crestineste ce a facut biserica ta timp de 700 de ani...deci cum ramane cu succesiunea apostolica in acest timp ??? I-a aprobat pe ei Dumnezeu in acest timp ?
|
Mar Mai 30, 2006 10:36 am |
|
Membru 64-bit
marinaru scrie: deci cum ramane cu succesiunea apostolica in acest timp ??? I-a aprobat pe ei Dumnezeu in acest timp ? nu toti catolicii au participat la actiunile Inchizitiei... _________________ catolica |
Mar Mai 30, 2006 10:41 am |
|
Membru Special
MariaB esti naiva daca crezi ca timp de 700 de ani biserica nu a fost corupta TOTAL. Daca nu vrei sa accepti macar cauta sa faci diferenta intre Dumnezeul Adevarat si idolatrie...Scriptura spune clar ca cei idolatri nu or sa intre in imparatie...asta printre altele...
|
Mar Mai 30, 2006 10:51 am |
|
Membru 64-bit
marinaru scrie: esti naiva daca crezi ca timp de 700 de ani biserica nu a fost corupta TOTAL. marinaru scrie: macar cauta sa faci diferenta intre Dumnezeul Adevarat si idolatrie... _________________ catolica |
Mie Mai 31, 2006 8:34 am |
|
Membru Special
MariaB sti ce mai spune Isaia printre multe alte lucruri excelent de bune ?
Ca nu exista un om care sa nu faca un idol si sa nu traga un profit de pe urma lui...Apoi explica in detaliu ce inseamna de fapt un idol si cum un om taie un lemn pune pe foc si din acelasi lemn face si un idol si se inchina la el...Nu ti se pare o asemanare cu ceea ce fac fratii tai ? Bine ei au metode noi picteaza... |
Mie Mai 31, 2006 10:18 am |
|
Membru Special
Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie |
"Copiii strâng lemne, părinţii aprind focul şi femeile frământă plămădeala, ca să pregătească turte împărătesei cerului şi să toarne jertfe de băutură altor dumnezei, ca să Mă mânie.” - Ieremia 7:18
"Aşa vorbeşte Domnul" ;Nu vă luaţi după felul de vieţuire al neamurilor şi nu vă temeţi de semnele cerului, pentru că neamurile se tem de ele. 3 Căci obiceiurile popoarelor sunt deşerte. Taie un lemn din pădure; mâna meşterului îl lucrează cu securea; 4 îl împodobeşte cu argint şi aur şi ei îl ţintuiesc cu cuie şi ciocane, ca să nu se clatine. 5 Dumnezeii aceştia sunt ca o sperietoare de păsări într-un ogor de castraveţi (Sau: ca un stâlp tras la strung) şi nu vorbesc; sunt duşi de alţii, pentru că nu pot să meargă.Nu vă temeţi de ei, căci nu pot să facă nici un rău şi nu sunt în stare să facă nici un bine. - Ieremia 10. |
Mie Mai 31, 2006 10:54 am |
|
Membru 64-bit
marinaru scrie: Isaia explica in detaliu ce inseamna de fapt un idol si cum un om taie un lemn pune pe foc si din acelasi lemn face si un idol si se inchina la el...Nu ti se pare o asemanare cu ceea ce fac fratii tai ? crestinii nu se inchina la lemnul din care isi fac statui crestinii se inchina la Dumnezeu daca unii au nevoie si de ceva material care sa le faca legatura cu divinul, este nevoia lor si este respectata de comunitate _________________ catolica |
Mie Mai 31, 2006 12:10 pm |
|
Membru Special
Faptele Apostolilor 17:29 Astfel, deci, fiindcă suntem de neam din Dumnezeu, nu trebuie să credem că Dumnezeirea este asemenea aurului sau argintului sau pietrei cioplite cu meşteşugirea şi iscusinţa omului.
Romani 1:23 şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare. |
Mie Mai 31, 2006 12:13 pm |
|
Membru Special
MariaB nu pot sa impartasesc aceasta opinie...Motivul principal pentru care am renuntat la religia ortodoxa a fost idolatria. Sau tu crezi ca ma deranja sa spun Domane miluieste de 40 ori Scriptura este mult prea clara din acest punct de vedere oricat am incerca sa o sucim nu o facem decat spre pierzania noastra...
|
Mie Mai 31, 2006 3:41 pm |
|
Membru Special
aşa este............Da şi amin la cele spuse de Radu şi Marinaru....
|
Mie Mai 31, 2006 8:59 pm |
|
Membru Argint
Dragii mei cei care a ti ajuns sa faceti deosebire intre idolatrie si inchinarea adevarata dati foarte ushor explicatii si va intrebati cum de altii nu ajung sa inteleaga ca voi acest fel de inchinare si rolul acestor religii!Dar poate prin discutiile acestea deschise atit Maria B. cit si altii o sa inteleaga,daca au inima deschisa si doresc sa progreseze!e chestia sa nu raminem impietriti in indocrtrinarea religiilor care ne gasim si sa nu evitam ca in fiecare subiect sa incercam sa cercetam SCRIPTURILE prin continutul carora putem sa ajungem luminati si la adevar!Si mai mult sa intelegem roadele celor care se pretind ca sint reprezentati ai lui ISUS HRSTOS SI AI APOSTOLILOR!
DE CE ?FIINCA ATUNCI O SA PUTEM SA INTELEGEM FELUL DE VETUIRE ATIT A LUI ISUS CIT SI AL APOSTOLILOR SI SE POATE VEDEA FELUL DE VETUIRE AL CELOR CE PRETIND CA SINT CA EI! Degeaba as pretinde ca sint sfint si sfintenia mi as acorda-o mie mai mult decit celui ce i se cuvine,atunci ce s-ar intimpla?Si isus alaturi de ucenici si apostoli cum au slujit TATALUI?PRIN CE FEL DE VIATA ,COMPORTARE SI COMAPASIUNE?DAR AZI CE SE INTIMPLA? Azi cei ce se pretind sfinti doresc sa fie slujiti si sa li se aduca faima,inchinare si slava!Iertati-ma caci spun acest lucru insa pe unde merge PAPA CE SE INTIMPLA ?SI CUM AJUNG OAMENII SA I SE INCHINE! LA FEL SI IN ALTE RELIGII! Stiti ce spune ap.Pavel prin cuvintele din 12corinteni 4 cu 1 la 18? Au cautat ei sa se propovaduiasca pe ei?Vers.5Si cum sau considerat in fata tuturora? Daca aceste lucruri s ar intimpla si in bisericile ce exzista atunci intradevar ar trebui sa le acoradm incredere si sa ii sustinem in viata ce o traiesc,dar fiinca le place sa traiasca in comfort si in o slava desarta ar merita sa analizam mai indeaproape sa vedem de ce DUHURI SINT CONDUSI si de fapt ce uramaresc de la viata prin cele ce vorbesc si sustin!Citi dintre asa zisi pastori azi isi cauta oile pierdute si bolnave ?Citi azi isi dau intii folosul lor pentru al altora?citi doresc sa traiasca in smerenie si nu in fala si expunere? _________________ <<Cinstiti>>1 petru 2cu 17 |
Mie Mai 31, 2006 10:11 pm |
|
Membru Argint
_________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? " Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 2:06 am, modificat 1 dată în total. |
Joi Iun 01, 2006 10:18 am |
|
Membru Special
aşa e, bisericile tradiţionale au prea mult din omenesc şi prea puţin din divin .
|
Joi Iun 01, 2006 11:59 am |
|
Membru 64-bit
sofia scrie: Eu nu te condamn si nu te critic pe tine,ci sistemul de marginire si indoctrinare eu imi accept religia asa cum imi accept familia, cu bune si cu rele, si ma straduiesc sa fiu eu mai buna decat au reusit altii! _________________ catolica |
Joi Iun 01, 2006 1:18 pm |
|
Membru Argint
_________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? " Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 2:07 am, modificat 1 dată în total. |
Joi Iun 01, 2006 3:24 pm |
|
Membru Special
Ce crede-ti se poate face o comparatie intre inchizitie si musulmanii fanatici din ziua de azi ?
|
Joi Iun 01, 2006 4:38 pm |
|
Membru Argint
Da,exista o mare legatura intre ei marinarule.
_________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? " |
Joi Iun 01, 2006 4:46 pm |
|
Membru Special
Dar si o diferenta Musulmanii nu au o asa mare autoritate
|
Joi Iun 01, 2006 4:50 pm |
|
Membru 64-bit
sofia scrie: Maria scumpa si draga,eu ti-am spus ca nu te critic pe tine,ci sistemul,tu nu esti sistemul(sper). sofia scrie: Acuma,daca tu iti accepti religia ptr ca asa vrei,este alegerea ta,asa cum acepti si un sef bun sau prost. sofia scrie: cum sta situatia din punctul meu de vedere:noi toti sintem copii ai Tatalui,unic creator sofia scrie: cind spui ca-ti accepti religia ,accepti o chestie omeneasca, prin care nu-nseamna nicicum ca ajungi unde speri asa, am putea spune ca aerul le cam inpiedica pe pasari sa zboare - cu toate ca, fara aer, aripile pasarilor sunt inutile sofia scrie: Noi oamenii avem o cale pe care Isus a sfintit-o,aceea a iubirii,aceea a nejudecarii de aproape,aceea de a ne comporta ca si cind formam un intreg desi avem constiinte de sine individuale. asa inteleg eu comunitatea mea religioasa sofia scrie: Nu sintem aici ptr a ne lupta ptr intiietate.Nu sintem aici ptr a tine te miri ce sarbatoare din calendar,nici ptr a ne spovedi la popa.Noi nu sintem aici sa dam acatiste pentru 50 mii bucata,nici sa punem icoane pe pereti,nici s-aprindem candele Noi nu suntem aici sa plimbam moaste,sau sa fim mai buni decit altii,sau sa iubim pe papa sau pe Teoctist.II iubim si pe ei,dar nu numai sofia scrie: Ritualurile bisericii omoara scinteia data omului de divinitate.Il ancoreaza in vulgar,dind iluzia de D-zeu. rutualurile, in comunitate, orice comunitate, ne arata umani si deschisi la semenii nostrii si la divinitate... sofia scrie: Fiecare trebuie sa fie ceea ce este destinat,un fiu al luminii,parte dintr-un intreg luminos creat de Tatal,iar din creatie face parte totul,de la pamintul pe care calcam pina la cel din puscarie care a omorit pe cineva. sofia scrie: Oamenii separa rugaciunea la biserica de viata cotidiana,dar totul este un intreg,caci nu ne lasam mintea la biserica si fundul acasa.Pe simplul motiv ca asa ne-a facut Tatal. iar preotul, la fiecare predica atrage atentia asupra acestui pericol sofia scrie: Multi nu realizeaza cit sint de mintiti si condusi prin frica,inclusiv frica sa nu speli duminica,frica ca-ti pierzi jobul,frica de ziua de miine,frica de hoti etc. marinaru scrie: Ce crede-ti se poate face o comparatie intre inchizitie si musulmanii fanatici din ziua de azi ? asa a aparut paralela dintre Islamul de azi si Evului Mediu crestin marinaru scrie: Dar si o diferenta Musulmanii nu au o asa mare autoritate _________________ catolica |
Vin Iun 02, 2006 11:22 am |
|
Membru Argint
Maria ,as vrea sa-ti spun ca nu e nevoie sa ma citezi step by step .Nu sint asa timpitica cum par si pot urmari o discutie.De asemenea chestiile astea gen ping-pong ,eu spun ba da ,tu ba nu,sint lipsite de sens.Oamenii acestia platesc ptr site-ul asta.Deci discutiile in contradictoriu nu ma intereseaza.
Pe mine nu ma intereseaza ce spun popii tai .Nici ce spune doctrina catolica cea plina de fast.Nici mortii pe care-i venerati voi.Nici statuile.Dintre catolicii tai (peste un miliard) poate 10% au citit biblia .Eu am citit biblia abia dupa ce am iesit din hidra asta numita catolicism. Isus nu a spus fiti catolici,sa fie clar. Msg tale sint niste resemnari,tu-ti accepti familia,religia.Pai daca tu n-ai o opinie a ta,la ce bun discutia?Eu nu am acceptat catolicismul si ma simt mai bine.Cit priveste familia,eu imi aleg familia.Toti oamenii sint familia mea.Si casa mea e acest pamint facut de Tatal meu din cer.Iar pe acest pamint-casa mea,catolicii au varsat singele oamenilor.Si acest singe striga la cer. Catolicismul este mort ca si mortii la care se-nchina si va omoara pe toti. Spiritual. pS: Maria,stiu ca msg meu este dur,dar sa stii ca eu nu am nimic cu tine,ci cu catolicismul care este un paginism amestecat si vopsit .Si care Minte. Putem vorbi despre biblie,in principal cred ca este si scopul site-ului,dar amabilitatea mea fata de catolicism s-a terminat.Daca a existat vreodata. Nu pot sa-ti zimbesc amabil decit tie,nu si acestui cult al mortilor. |
Vin Iul 07, 2006 12:52 pm |
|
Membru 64-bit
permite-mi sa te mai citez o ultima data
sofia scrie: Eu nu am acceptat catolicismul si ma simt mai bine. ma simt implinita in familia mea crestina catolica (deocamdata doar eu cu sotul) si in comunitatea mea crestina catolica inainte de a ajunge aici simteam ca bantui prin viata asta, acum am inteles-o - si poate ca nu datorita Catolicismului am inteles, poate ca as fi inteles-o si fara, dar imi este bine cu... prietenii, preotul si profesorii mai catolici m-au incurajat sa citesc Biblia, sa am pareri personale si mi le sustin argumentat in biserica si in societate tu numesti asta resemnare si nu observi opiniile mele proprii, cu toate ca recunosti ca nu ai nimic impotriva mea personal, ci impotriva Catolicismului - dar si eu sunt o parte de Catolicism, si prietenii, preotii si profesorii mei catolici sunt parti de Catolicism (ei seamana cu mine pentru ca eu seman cu ei - aici m-am format aici) ceea ce spus eu despre Catolicism nu seamana cu ceea ce spui tu (fiecare vorbind din experienta ei personala), deci, am opinii proprii eu nu spun ca experienta ta nu este reala - exista si Catolicismul asa cum il vezi tu, dar sa nu generalizam! _________________ catolica |
Lun Iul 10, 2006 9:38 am |
|
Membru Special
MariaB dar cum impaci ce ai acceptat tu cu Dumnezeu ?
|
Lun Iul 10, 2006 8:44 pm |
|
Membru 64-bit
marinaru scrie: MariaB dar cum impaci ce ai acceptat tu cu Dumnezeu ? impacarea ai facut-o altii... doar nu am sa ma apuc sa inventez eu roata acum... _________________ catolica |
Mar Iul 11, 2006 7:53 am |
|
Membru Special
Cine este Dumnezeul vostru ? Cum se cheama el ?
|
Mar Iul 11, 2006 9:12 am |
|
Membru Argint
Maria,am inteles ideea ta,dar cei de-aici sint incurajati sa spuna parerea lor,nu ce i-a-nvatat un popa oarecare.
Catolicismul nu are legatura cu Biblia sau cu D-zeu,ci cu oprimarea oamenilor ptr bani.Catolicismul este o minciuna.Daca tu te complaci in minciuna-caci mi-e greu sa cred ca nu stii nimic despre catolicism-atunci iti spun sincer ca problema ma depaseste. |
Mar Iul 11, 2006 10:45 am |
|
Membru 64-bit
sofia scrie: cei de-aici sint incurajati sa spuna parerea lor,nu ce i-a-nvatat un popa oarecare _________________ catolica |
Mar Iul 11, 2006 1:32 pm |
|
Membru Argint
Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 2:06 am, modificat 1 dată în total. |
Mar Iul 11, 2006 5:16 pm |
|
Membru 64-bit
sofia scrie: Mie mi se pare ca ocolesti subiectul.Sincer. Tot timpul o dai cotita cu intrebari . eu vorbesc deschis despre mine si despre credinta mea sofia scrie: Mi se pare ca propagi acesasta miscare care pierde adepti(lumea se mai si desteapta). de ce consideri ca renuntarea la Catolicism este o despteptare?!? intr-o vreme asa era, este adevarat, dar acum nu mai este asa - iar noi traim aceste vremuri de ce tot arunci cu acuze care tin de un trecut... si eu am facut in pantaloni de multe ori cand eram mica - dar nu vad de ce mi-ar reprosa cineva asta acum! sofia scrie: Tu spui ca te simti implinita in catolicism.Ce te implineste?Crima?Uimitor.Minciuna? Statuile? este asa cum implinita ma simt si prin iubirea pentru sotul meu - chiar daca el nu este perfect... _________________ catolica |
Mie Iul 12, 2006 8:32 am |
|
Membru Argint
Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 2:06 am, modificat 1 dată în total. |
Joi Iul 13, 2006 12:10 am |
|
Membru 64-bit
sofia scrie: Dar ce aduce noul catolicism? teoretizarea/teologizarea acestor sentimente pe care le am eu, catolica fiind, nu am facut-o inca sofia scrie: Fiecare om,secta ,si ce vrei tu considera ca credinta lui/ei este o implinire. sofia scrie: D-zeu si Isus sint perfecti,iar restul amanunte,de ce sa ma-nchin la idoli de lemn si morti? sofia scrie: Iubirea sotului meu ptr mine este primul motiv ptr care traiesc,nu mi-am pus niciodata problema daca el e perfect sau nu.Dar acum ,gindindu-ma,el este perfect. dar nici eu nu sunt perfecta... cu toate acestea, sunt sigura ca eu si sotul meu suntem perfecti unul pentru altul (dar atat) _________________ catolica |
Joi Iul 13, 2006 11:49 am |
|
Membru Special
MariaB desi Legea lui Moise nu este valabila pentru un crestin eu te sfatuiesc sa cauti cum erau pedepsiti idolatri Sau in general cauta in scriptura sa vezi ce le spunea Dumnezeu evreilor sa le faca idolatrilor...
|
Joi Iul 13, 2006 2:19 pm |
|
Membru 64-bit
marinaru scrie: MariaB desi Legea lui Moise nu este valabila pentru un crestin eu te sfatuiesc sa cauti cum erau pedepsiti idolatri Sau in general cauta in scriptura sa vezi ce le spunea Dumnezeu evreilor sa le faca idolatrilor... _________________ catolica |
Vin Iul 14, 2006 10:07 am |
|
Membru Special
Pai anumite invataturi din legea lui Moise se repeta si in NT. Sa nu cumva sa te trezesti ca o sa te afli printre ei...
Apocalipsa 21:8 Dar cât despre fricoºi, necredincioºi, scârboºi, ucigaºi, curvari, vrãjitori, închinãtorii la idoli ºi toþi mincinoºii, partea lor este în iazul, care arde cu foc ºi cu pucioasã, adicã moartea a doua.” |
Vin Iul 14, 2006 10:49 am |
|
Membru Argint
Sâm Iul 15, 2006 8:20 am |
|
Membru 64-bit
sofia scrie: ideea era ca sotul tau ar trebui sa fie perfect ptr tine. sotul meu est perfect pentru mine, dar nu este perfect la modul general - ca si mine, ca si credinta mea sofia scrie: cita vreme tu ai acceptat catolicismul care n-are legatura cu ideea de Isus si cu ce a spus el. _________________ catolica |
Lun Iul 17, 2006 8:49 am |
|
Membru Special
MariaB imi poti arata unde a invatat Iesus tot ce faceti voi ?
|
Lun Iul 17, 2006 10:58 am |
|
Membru 64-bit
marinaru scrie: MariaB imi poti arata unde a invatat Iesus tot ce faceti voi ? multi crestini ii critica pe altii pornind de la faptul ca ei se "tin mai aproape" de un text sau altul dar sa nu uitam ca Isus Cristos nu a scris nimic si nu a cerut nimanui sa scrie ce spunea el!!! _________________ catolica |
Mar Iun 10, 2008 2:03 pm |
|
Membru cu statut special
Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 |
Totuşi la înălţare le-a cerut ucenicilor să discipolizeze toate naţiunile şi să le înveţe tot ceeea ce El a poruncit, iar pe vremea aceea la evrei încă mai era tradiţia să consemneze toate evenimentele importante şi să trimită scrisori în toate ţinuturile unde trăiau evrei. Deci El nici nu le-a spus să nu folosească acest canal.
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mie Iun 11, 2008 2:36 am |
|
Membru 64-bit
OryNider scrie: Totuşi la înălţare le-a cerut ucenicilor să discipolizeze toate naţiunile şi să le înveţe tot ceeea ce El a poruncit, iar pe vremea aceea la evrei încă mai era tradiţia să consemneze toate evenimentele importante şi să trimită scrisori în toate ţinuturile unde trăiau evrei. Deci El nici nu le-a spus să nu folosească acest canal. desigur, Isus si-a indamnat ucenicii sa propovaduiasca invataura lui insa intrebarea "unde a invatat Iesus tot ce faceti voi " este pusa ca si cand textul biblic ar fi exhaustiv - si nu este, cel putin pentru faptul ca nu s-a intentionat asta (daca ar fi vrut, adica daca ar fi fost sa fie cu adevarat suficient si necesar, Isus si-ar fi scris invatatura) _________________ catolica |
Mie Iun 11, 2008 8:37 am |
|
Membru cu statut special
Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 |
Domnul Isus a trimis un Mângâietor care să îi înveţe pe ucenici tot ceea ce aveau să ştie şi toţi sunt de acord că în primul secol a fost aşa. Deci ucenicii care au devenit Apostoli erau în măsură să scrie învăţătura Domnului Isus şi chiar să ia unele decizii ca şi cum le-ar fi luat Christos însuşi.
Acest lucru a fost luat în vedere atunci când s-a stabilit canonul Noului Testament. Aceasta a fost într-o perioadă critică în care nu era altă soluţie pentru a rezolva conflictele de atunci şi din cauza decăderii a mulţi dintre cei ce se considerau creştini sau susţineau că sunt. Desigur că până nu demult am trăit într-o perioadă de har care încă poate mai este pentreu unii şi în prezent iar textul biblic este mai mult sau mai puţin exhaustiv în funcţie de persoana care în studiază şi în funcţie de călăuzirea care o are persoana respectivă. La fel şi cu hotărârile care le iau anumite persoane din conducerea Bisericilor fără să consulte toată Biserica. Vreau să spun că ar fi nevoie de slujba de apostol dar nu orice fel ci să fie recunoaştere din partea tuturor creştinilor ca textul să nu mai fie exhaustiv. Acest lucru nu mai este posibil în zilele noastre deoarece trăim altă perioadă de timp şi chiar dacă cineva dintre noi ar face toate semnele care le făceau apostolii în mod plublic nu ar duce decât la revoltarea lumii care ar găsi tot felul de explicaţii. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Joi Iun 12, 2008 6:23 pm |
|
Pagina 2 din 2 |
[ 93 mesaje ] | Du-te la pagina Anterior 1, 2 |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |