![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 26 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
De ce s-a botezat Iesus si ce inseamna botezul sau ? Ce anume trebuia sa se implineasca prin asta ?
|
Sâm Iun 10, 2006 10:50 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 12:51 am Mesaje: 154 ![]() |
sters
_________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? " Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 1:52 am, modificat 1 dată în total. |
Dum Iun 11, 2006 12:44 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie ![]() |
Isus a dat un exemplu pt. Biserică.
|
Lun Iun 12, 2006 8:32 am |
|
![]() |
|
Membru 64-bit ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 8:31 am Mesaje: 329 Localitate: Bucuresti ![]() |
marinaru scrie: De ce s-a botezat Iesus si ce inseamna botezul sau ? Ce anume trebuia sa se implineasca prin asta ? un exemplu pentur BIserica, duopa cum spune siRadu dar sa nu uitam ca miscarea baptista a lui Ioan a "fuzionat" cu ucenicii lui Isus iar lumea i-a cunoscut impreuna - nu se prea pot delimita traditiile si legendele ioanice de cele cristice _________________ catolica |
Lun Iun 12, 2006 9:30 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
Botezul lui Isus a însemnat câteva lucruri:
I) Ev. 10:7Atunci am zis: „Iată-Mă (în sulul cărţii este scris despre Mine), vin să fac voia Ta, Dumnezeule!” II) Matei 3:15 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Lasă-Mă acum, căci aşa se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit.” III) 16 De îndată ce a fost botezat, Isus a ieşit afară din apă. Şi în clipa aceea cerurile s-au deschis şi a văzut pe Duhul lui Dumnezeu pogorându-Se în chip de porumbel şi venind peste El.17 Şi din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea.” |
Lun Iun 12, 2006 10:12 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
sters
_________________ Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? " Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 1:52 am, modificat 1 dată în total. |
Mar Iun 13, 2006 11:21 am |
|
![]() |
|
Membru Bronz ![]() ![]() Membru din: Sâm Mai 20, 2006 6:56 pm Mesaje: 72 Localitate: Petrosani ![]() |
sofia scrie: Marinarule,grea intrebare pui. Sint mai multe explicatii,din ce in ce mai omenesti,plecind de la ideea de taina-adica secret bine ascuns pina la o explicatie mai necanonizata. Prin botezul acela-cu semnificatia inec si spalare si iertare s-a produs o lepadare,o iertare si-o unire ,toate concomitent. Fara acestea Isus nu putea merge mai departe in misiunea lui ptr omenire,nu ar fi fost El insusi desavirsit.Desi desavirsit nu este un cuvint potrivit,ar trebui sa spun desavirsit prin unire.Si desavirsit prin lepadare de vechi. Sofia, tu stii cine a vorbit prin tine de ti-a pus in cap aceasta blasfemie la adresa Fiului lui Dumnezeu ? Tu poti constientiza ce mari pacate ti-ai facut prin faptul ca ai anulat puterea desavarsita a lui Dumnezeu care exista in Fiul Sau ? Tie nu ti-a fost frica de Dumnezeu sa spui aceste lucruri prin care sa dai valoare omului si nu lui Dumnezeu ? De fapt prin astfel de cuvinte se vad roadele tuturor invataturilor false in care se scalda lumea in ziua de astazi si Babilonul in care s-a ajuns. _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Mar Iul 11, 2006 3:46 pm |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Eu vad putin lucrurile diferit...probabil
![]() Ioan Botezatorul a fost un profet. De exemplu Saul si David au fost UNSI ca REGI de Samuel care a fost profet... Iesus a fost UNS ca REGE prin botezul lui Ioan. El a predicat imparatia lui Dumnezeu. Iesus este primul in aceasta imparatie, primul intre multi frati... Asta cred eu ca semnifica botezul lui Iesus pe scurt. |
Mar Iul 11, 2006 6:58 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru 64-bit ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 8:31 am Mesaje: 329 Localitate: Bucuresti ![]() |
fratilor, botezarea lui Isus se poate sa nici nu fi avut loc - asa ca nu va mai agatati de cate o litera evanghelica...
Isus si Ioan au avut fiecare secta lui iudaica si se stiau prentru ca erau rude, dar nu prea s-au intlanit ucenicii lor s-au intalnit ulterior si povestile s-au tesut firesc, omeneste, sub impulsul Duhului Sfant important pentru noi acum este ceea ce credem si ceea ce traim, nu cat ne conformam unui text sau altuia daca s-ar demonstra teoria de mai sus, v-ati pierde credinta in Dumnezeu? eu nu! _________________ catolica |
Mie Iul 12, 2006 8:41 am |
|
![]() |
|
MariaB deci tu crezi ca evangheliile mint ? Daca tu spui sa nu ne legam de texte din scriptura atunci de ce sa nu abandonam tot ? Cine pune limita de ce sa ne legam si de ce nu ?
|
Mie Iul 12, 2006 9:47 am |
![]() |
![]() |
|
marinaru scrie: MariaB deci tu crezi ca evangheliile mint ? marinaru scrie: Cine pune limita de ce sa ne legam si de ce nu ? _________________ catolica |
Mie Iul 12, 2006 12:29 pm |
|
![]() |
|
Credinta in ce ? Picturi si statui ? Nu sti ce spune scriptura despre ele ?
|
Mie Iul 12, 2006 3:55 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
Draga MariaB
Nici măcar biserica ta nu susţine o astfel de teorie că Isus nu s-a botezat......de unde ai scos-o? |
Mie Iul 12, 2006 8:53 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Sâm Apr 15, 2006 1:51 pm Mesaje: 170 ![]() |
Matei 11:17 ,V'am cîntat din fluier, şi n'aţi jucat; v'am cîntat de jale, şi nu v'aţi tînguit.`
Daca MariaB spunea ca biserica o invata asa ceva spuneati ca unde scrie in biblie iar daca isi spune parerea o intrebati ca unde invata biserica asa ceva . ![]() ![]() ![]() |
Mie Iul 12, 2006 10:00 pm |
|
![]() |
|
calea scrie: Draga MariaB Nici măcar biserica ta nu susţine o astfel de teorie că Isus nu s-a botezat......de unde ai scos-o? _________________ catolica |
Joi Iul 13, 2006 11:52 am |
|
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie ![]() |
i-o fi venit vreunui papă ideea asta că Isus nu s-a botezat.
|
Joi Iul 13, 2006 12:35 pm |
|
![]() |
|
MariaB sa inteleg ca biserica catolica nu sustine invatatura ca Iesus s-a botezat ??? Poti sa explici mai multe ? Pe ce anume se bazeaza aceasta invatatura. De unde aceasta concluzie ?
|
Joi Iul 13, 2006 2:18 pm |
![]() |
![]() |
|
marinaru scrie: MariaB sa inteleg ca biserica catolica nu sustine invatatura ca Iesus s-a botezat ??? Poti sa explici mai multe ? Pe ce anume se bazeaza aceasta invatatura. De unde aceasta concluzie ? mai multe isi poate explica fiecare, in functie de nivelul sau de intelegere si de documentele pe care vrea sa le accepte... _________________ catolica |
Vin Iul 14, 2006 10:06 am |
|
![]() |
|
MariaB de ce crezi tu ca Iesus nu a fost botezat de Ioan ? Crezi ca evangheliile din scriptura sunt gresite ? La ce documente te referi ? Eu cred ca pe forum sunt multe persoane care accepta cu usurinta daca invatatura sa este gresita...este gresit sa credem noi ca Iesus a fost botezat de Ioan ? De ce ar fi asa ?
|
Vin Iul 14, 2006 10:51 am |
![]() |
![]() |
|
sters
Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 1:51 am, modificat 1 dată în total. |
Sâm Iul 15, 2006 11:54 am |
|
![]() |
|
Membru Bronz ![]() ![]() Membru din: Sâm Mai 20, 2006 6:56 pm Mesaje: 72 Localitate: Petrosani ![]() |
sofia scrie: Adicel,mai usor cu pietrele date dupa altii!Ce ma distreaza este ca si lui Isus i-au zis ca are demon. ![]() ![]() ![]() Ai de grij,ca masura cu care judeci vei fi judecat!Deci masura judecatii tale eu n-o recunosc,nu esti D-zeu. sofia, tu te compari cu Isus ? Eu cred ca mai de graba te afli in postura celor ce il acuzau, de vreme ce tu spui asemenea lucruri despre Fiul lui Dumnezeu. Sa afirmi ca El nu este desavarsit este mai mult decat orice. sofia, nu te judec eu ci Cuvantul lui Dumnezeu te va judeca pentru ceea ce ai spus. Eu doar ti-am pus in vedere, pentru ca constiinta mea de crestin trebuia sa isi faca datoria sa te instiinteze in legatura cu ceea ce ai spus. Ba mai mult inca pot spune ca am fost prea bland in comparatie cu ceea ce ai spus tu. Dar tu te-ai intrebat daca ceea ce ai spus este bine sau rau ? De ce cauti mai intai o vina la mine, in loc sa ti-o cauti tie ? De ce cauti paiul din ochiul meu in loc sa iti vezi barna din ochiul tau ? Si daca iti trageam atentia si daca nu, tu oricum ai spus ca Isus nu a fost desavarsit si pe tine te va judeca Dumnezeu nu pe mine. Mai bine te-ai smeri si ti-ar parea rau pentru ce ai spus in loc sa cauti vina la altii. _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Dum Iul 16, 2006 11:25 am |
|
![]() |
|
A sters
Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 1:51 am, modificat 1 dată în total. |
Dum Iul 16, 2006 8:49 pm |
|
![]() |
|
marinaru scrie: este gresit sa credem noi ca Iesus a fost botezat de Ioan ? _________________ catolica |
Lun Iul 17, 2006 8:54 am |
|
![]() |
|
Cresit este sa ne punem increderea si in idoli si totusi sunt miliarde care o fac...Gresite sunt multe.
|
Lun Iul 17, 2006 10:55 am |
![]() |
![]() |
|
Marcu 16:16 "Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit."
Versetul arata importanta botezului, ca o conditie de indeplinit, in momentul in care crezi asa cum zice Scriptura. Fapte 2:38 ""Pocăiţi-vă", le-a zis Petru, "şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh." Fapte 10:48 "Şi a poruncit să fie botezaţi în Numele Domnului Isus Hristos." Scufundarea in apa nu reprezinta altceva decat moartea Domnului Isus si iesirea din apa simbolizeaza nasterea din nou. Apa insasi reprezinta sau simbolizeaza, Cuvantul lui Dumnezeu! Romani 6:4 "Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El..." Coloseni 2:12 "...fiind îngropaţi împreună cu El, prin botez, şi înviaţi în El şi împreună cu El, prin credinţa în puterea lui Dumnezeu, care L-a înviat din morţi." Aici apare un adevar care da peste cap invataturile unora, si anume; botezul se face prin scufundarea totala in apa, nemaivorbind de Numele in care trebuie sa se faca. 1 Petru 1:23 "...fiindcă aţi fost născuţi din nou nu dintr-o sămânţă, care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu şi care rămâne în veac." Totul este descoperire... Domnul sa va binecuvanteze. |
Sâm Dec 16, 2006 11:24 am |
|
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Deci nimeni nu pune la îndoială natura divină la Domnului Isus aici, fiindcă este scris că prin El s-au făcut toate lucrurile, şi pentru El. El merită toată slava pentru acest lucru. Apoi când s-a născut din Maria şi a devenit om e o altă problemă şi fazele prin care a trebuit să revină la slava care a avuto dinainte, ba chiar la o slavă mai mare pentru că prin sângele Lui a răscupărat omenirea de la moarte.
_________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Sâm Dec 16, 2006 7:37 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 26 mesaje ] |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |