![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 8 mesaje ] |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
Ştiaţi că primii creştini se sărutau în dragoste frăţească chiar şi faţii cu surorile?
Tertullian când descrie activităţile unei creştine arătând motivul pentru care o creştină nu se poate căsătorii cu un necredincios care nu o poate înţelege, el spune: “Care bărbat i-ar permite şi-ar lăsa soţia să meargă la Cina Domnului, pe care toţi păgânii o dispreţuiesc?...Care bărbat i-ar îngădui soţiei sale să dea sărutul păcii unuia dintre fraţi?” Este interesant că primii creştini se sărutau cu sărutul păcii indiferent de s*x (Romani 16:15,16).............voi ce părere aveţi.....dragi Forumişti? |
Joi Apr 13, 2006 10:39 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Cred ca tine de obicei
![]() |
Joi Apr 13, 2006 11:19 am |
![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
cred că ţine mai mult de căldura frăţească..........
![]() |
Joi Apr 13, 2006 7:53 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Da obicei, caldura frateasca, prietenie, incredere si alte sentimente de acest gen
![]() |
Joi Apr 13, 2006 8:20 pm |
![]() |
![]() |
|
sărutul frăţesc este un limbaj al dragostei.........
Dragostea are mai multe limbaje de exprimare: prin vorbire, gestică îmbrăţişare dărnicie sărut strângere de mână etc........ Dumnezeu să ne ajute să ne iubim ................şi să le manifestăm cât mai mult în sinceritate........... ![]() |
Joi Apr 13, 2006 9:50 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Bronz ![]() ![]() Membru din: Sâm Mai 20, 2006 6:56 pm Mesaje: 72 Localitate: Petrosani ![]() |
calea scrie: sărutul frăţesc este un limbaj al dragostei......... Dragostea are mai multe limbaje de exprimare: prin vorbire, gestică îmbrăţişare dărnicie sărut strângere de mână etc........ Dumnezeu să ne ajute să ne iubim ................şi să le manifestăm cât mai mult în sinceritate........... ![]() calea, tu doar latura umana poti sa o vezi din Dragoste ? Toate aceste gesturi pe care le-ai enumerat sunt de natura umana, de tip phileo, ele nefacand parte din adevarata Dragoste de la 1 Corinteni 13. Atributele Dragostei Agape din 1 Corinteni 13 nu sunt de origine umana care sa reprezinte firea pamanteasca, acele atribute reprezentand natura divina pe care trebuie sa o aibe un crestin. Dragostea lui Dumnezeu nu trebuie aratata prin prisma de gesturi ce tin de un mod vazut. Adevarata Dragoste tine de interior, iar aceasta dregoste se traieste nu se arata. Dragostea lui Dumnezeu presupune : sacrificii, lapadarea sinelui in favoarea aproapelui, suferinta, lupta impotriva firii de natura umana si altele, iar pentru a o demonstra in practica, ea trebuie aratata prin fapte, care trebuiesc sa fie din credinta. _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Mie Iul 12, 2006 3:52 pm |
|
![]() |
|
atunci de ce primii creştini sau îmbrăţişat şi sărutat.........dacă gesturile sunt greşite...........?
Adevărata dragoste este în inimă....însă ea se revarsă în exterior......... |
Mie Iul 12, 2006 8:55 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Bronz ![]() ![]() Membru din: Sâm Mai 20, 2006 6:56 pm Mesaje: 72 Localitate: Petrosani ![]() |
calea scrie: atunci de ce primii creştini sau îmbrăţişat şi sărutat.........dacă gesturile sunt greşite...........? Adevărata dragoste este în inimă....însă ea se revarsă în exterior......... calea, daca ai fi observat cu atentie, toate salutarile si sarutarile transmise de catre Pavel (si nu numai) prin intermediul epistolelor tuturor celorlalti frati crestini ce nu se aflau cu el, nu erau in mod firesc uman la nivel de gest, simtire sau atingere. Ele erau transmise prin intermediul CUVANTULUI, intr-un mod duhovnicesc nevazut din punct de vedere uman, aceste sarutari insemnand Dragostea data prin puterea Duhului Sfant ce se afla in interiorul lor la nivel de traire, simtire si bucurie launtrica. Asta fac toate cultele din ziua de astazi si anume faptul ca ele raporteaza aceasta intelegere duhovniceasca la una umana. De aici nu poate sa rezulte decat FATARNICIE si PRICINA DE POTICNIRE, pentru ceilalti care se afla in lume, ei nestiind sa se raporteze lumii ci doar la egoismul lor, printr-o "pace falsa" a lumii si nu adevarata PACE, cea a lui Cristos. _________________ "Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18 www.freewebs.com/crestininabsolut |
Sâm Iul 22, 2006 8:45 pm |
|
![]() |
|
![]() |
Pagina 1 din 1 |
[ 8 mesaje ] |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |